Imorgon Skåne och sedan världen

Imorgon styr jag kosan mot Skåne och World scout Jamboree. Hade tänkte att hinna blogga lite idag men en lååång sovmorgon och packande mer eller mindre hela dagen blev spriken i kistan för ett längre inlägg om förra helgens äventyr vid sommarstugan i Grytgöl.

För att inte helt slösa bort det fina vädret blev det en tur till Tidö slott. Lite fika, lite koll på ett fint slott, lite kik på gamla fina träd, lite naturupplevelser när de stackars hjortarna blev skrämda.

Nu står väskan packad och jag sitter svettig i soffan efter att ha strykt scoutskjorta och en del andra tillbehör. Matchvikten på väskan blev 22 kg. Något säger mig att jag packat för mycket prylar...

Over and out!


Packad inför semestern (?)

Snart är det äntligen semester för min del. Vad jag har sett fram emot mina tre veckor. Tre veckor med endast några få dagar planerade för aktiviteter. En hel drös med "jag-ska-göra-precis-vad-som-faller-mig-in-dagar". Inga måsten, inga krav från någon.

... och se hur det gick med den saken. Nu är hela semestern uppbokad. Om man räknar även helgerna så är jag ledig i 23 dagar. Underbart! Inte nog med att jag lyckats planera in jobb under en av dessa dagarna. Jag har också lyckats boka upp 16 av dessa dagar. 17 dagar om man räknar dagen jag ska jobba. Det ger 6 dagar som ännu inte är planerade för något specifikt. Utspridda lite här och där. Mer eller mindre osammanhängande. Bra jobbat Anna!

Men å andra sidan vill jag ju göra allt det som jag har planerat.

Det lilla scoutarrangemanget i Skåne ligger närmast i tiden. 38 000 scouter på ett fält utanför Kristianstad. För första gången ska Sverige vara värd för World Scout Jamboree. En helt ny stad är uppbyggd med allt vad en stad innehåller. Där finns stadsdelar, "bostäder", "kommunledning", kyrkor (andra religiösa samlingsplatser) butiker, "polis", mataffär, "vägarbetare", sopgubbar, vattenledningar, avloppssytem och givetvis invånare. Måste nog vara världens mest mångkulturella stad!

Tanken var först att jag inte skulle åka dit. Jag tillhör inte målgruppen för att vara deltagare. Jag ville inte betala för att vara funktionär och jobba arselet av mig i ett halvår innan lägret samt om möjligt ännu hårdare under mina totalt tre semesterveckor. Men saker kan ändras. En fråga kom, ett erbjudande om att jobba med matservering. Valfri period, hur länge eller hur kort tid jag ville vara på lägret. Lite klurande. Klart jag ska åka. Det händer bara en gång under min livstid (med största sannolikhet i alla fall).

Så på söndag bär det av ner mot skåne. Det blir en dryg vecka (på mer än ett sätt). Men det kommer att bli underbart, fantastikt roligt också.

Så risken är att det kommer att vara lite tyst här på bloggen i någ vecka. Det finns tydligen datorer och internetcaféer på plats på scoutlägret men jag betvivlar att jag kommer att hinna med några längre besök där. Nu börjar pack-paniken. Hur många gånger jag än har packat inför läger så hamnar jag alltid i någon sorts panik eller ångest över det. Förstår inte varför. Det har egentligen aldrig blivit helt fel någon gång, att jag glömt något superviktigt eller så...

Jag vet att det kommer att bli packat i tid...

Jag vet att det kommer vara så sjukt roligt på lägret.

Jag vet att jag inte kommer att vilja åka hem när det är tänkt att jag ska.

Men det tar vi då.

Over and out!

Några små godingar

Ojoj. Ni har under veckan fått lida över att min uppmärksamhet varit på andra platser. Har inte riktigt hunnit med er och bloggen. Inte heller stans loppisar har fått ett enda besök under veckan. Eller nja, det kanske var att överdriva men tanke på att nästan alla braiga har slagit igen och har semesterstängt.

Medan alla små-loppisar i alla Sveriges små byar öppnar på sommaren så slår alla "stads-loppisarna" igen för semster. Både Röda korset och Läkarmissionen slår igen på sommaren här i Västerås. Life center har äntligen bestämt sig för att ha sommaröppet på lördagar. Som tur är så finns chansen på Brödet och fiskarna kvar, även Stadsmissionen och Myrorna håller öppet (även om det är ganska låg fyndchans på de två senare).

Några grejer har jag i alla fall på lut.


Två krukor hittade jag på Life center förra veckan. Det är Steninge och de har en blomdekor i relief. Relativt stora och det är bra, mina tackars växter har det lite trångt. Två för en guldpeng.


Ett litet fat från Gustavsberg med Stockholm stadshus i dekoren. Fatet är väl ca 7x7 cm. 20 kronor kunde det vara värt tyckte jag.


Gula äggkoppar i plast. Made in Sweden. Kanske skulle käka mer ägg så att man kan använda dem. Men handhållet ägg är ändå bäst. En krona styck.


Jag är verkligen galen i glas. Jag försökte länge att låta dessa fyra stå kvar i hyllan. Det gick hur bra som helst... I typ tio sekunder. Nej, jag och rökfärgat är sann kärlek. 10 kr/st.


En firre till Kix också. Denna är en tysk sköning.

Lite mer loppisfyndande hoppas jag på imorgon när jag och morsan tar en tur till Grytgöl och sommarstugan. På vägen blir det först ett stopp här i stan på Life Center och sedan hinner vi med loppisen i Vingåker. Kungsör har också bommat igen över sommaren, i alla fall under helgen.

Tur det. Kan bli dyrt annars. Trevlig loppissommar på er!

Over and out!


Himmel och pannkaka

Var det hela tre dagar sedan jag bloggade? Ojdå. hur ska det gå. Tydligen utför...

Något stjäl min uppmärksamhet.

Over and out!


Lilla loppisturnén - del 3

Vidare från Hedemora till Gustavs och loppisen Pärlan. Det är två butiker en som har bara kläder och en med allt annat som hör loppis till. Mest skräp, en del som är halvfint men skadat eller bara ovärt, några fina saker och ett par enstaka fynd.

För mig blev det några inköp. Köpte en stor Fuga i klarglas av Sven Palmqvist för Orrefors för en Selma. Vilket fynd! Om den varit hel i alla fall. Men en nagg på kanten plockade genast ner värdet ganska rejält. Men jag tänkte att jag ändå kunde köpa den och ha som salladsskål eller popcornskål. Eftersom den redan är lite skadad kan jag köra den i diskmaskinen utan att vara orolig för att den ska gå sönder.

Precis när jag skulle åka slängde jag ett öga över hyllan närmast kassan. Där stod den. Den minsta storleken av askfaten i serien Corso av Ingrid Atterberg för Upsala-Ekeby. Den serien jag samlar på. Mycket gott skick och den kunde bli min för summan av hela 10 kronor. Japp, jag köpte den, trots att det var ett reklamfat med text på utsidan. Nöjd åkte jag vidare mot Borlänge.

Detta är en äldre bild från mitt "dublettinlägg". Så nu har jag alltså tre fat av den minsta storleken. Kanske dags för ett "tripplettinglägg" (eller vad det kan tänkas heta när man har tre likadana.

Sedan blev det musik och fest i Borlänge. Vi mer eller mindre for kors och tvärs över Borlänge för att hinna se de band vi ville. På tosdagen var det tänkt att jag skulle ta en loppisrunda med Porslinsbloggen-Benny. Jag och min gidue (den andra Benny) hade lite svårt att komma iväg så när vi strax efter tolv kom till butiken Ta till vara så hade Porslinbloggen-Benny redan varit där, gjort sina inköp och sedan dragit vidare till nästa. Undrar om det var därför jag inte hittade så myckert? Haha...

Några grejor blev det i alla fall.Jag hittad detta fat från Ekeby, jag kan dock inte säga att jag känner igen signaturen. Eller nja, jag kan ärligt säga att jag inte studerat den så noga. Jag gillade fatet i alla fall. Tyvärr är det ganska illa skadat med en ful nagg och en liten flisa som ser ut att kunna trilla loss när som helst. Men se små löven i dekoren gjorde att jag öppnade plånboken och slängde över en guldpeng i kassan. Även några bestick slank ner i kundkorgen.


På Emmaus höll jag tappert i slantarna men dessa två hättor gjorde att jag inte kunde hålla mig. Jag älskar gamla huvudbonader främst från tidigt 1900-tal fram till 50-talet. dessa gör att min samling dubblerades. Undrar när jag sak få chansen att använda dem.

Lite mer småplock blev det också under dagen, dock inget intressant som passar på bloggen.

På lördagen bar det ju av mot Hedemora igen för Emils och Mias bröllop. På vägen stannade jag i Gustavs igen på en snabbvisit. Jag besökte klädbutiken den här gången samt att jag tittade in i den andra butiken också. Då hittade jag denna björn:


Den är, som ni ser, inte märkt och den är inte gjord i massiv lera. Frågan är om det är någon som vet vem? Vad? Hur? Jag föll för dess charm och betalade en Jenny Lind.

I och med det så var Lilla loppisturnén slut. Jag har ju visserligen gjort några inköp här hemma och dessa fynd får ni se i nästa inlägg. Jag har lärt mig att kortare och ofta är roligare än långa och sällan.

Over and out!


Lilla loppisturnén - del 2

Okej, var var vi? Jo, just det. Ett omotiverat utspel om att alla i hela världen borde besöka Norberg. Från kebab vid Fliken till södra Dalarna. Hedemora närmare bestämt. Men innan det så glömde jag visa dessa små kakelplattor. De ska upp på väggen i badrummet så fort jag hittar mina häftkuddar. 5 kr/st.I Hedemora trillade jag in på hela fyra loppisar. Började på Röda Korset där de hade halva priset på rubb och stubb. Dock inte så mycket fynd. Men det är ju inte så ofta jag kommer ut tomhänt...


En stor kruka från Steninge i två delar, eller en kruka med fot. Snyggt! Stora krukor kan jag dessutom behöva, mina stackars växter har det lite trångt som det är nu.

Vidare till Erikshjälpen där jag för en gångs skull inte gjorde några fynd. Stod och höll i ett par grejer men insåg att, nej, jag vill inte ha dem. Otroligt men sant! På väg till bilen slank jag in på en bordsloppis. Ett inköp blev det, en liten äggformad vas i klassisk stil. Trodde först att det kunde vara Gunnar Nylund eller Carl-Harry Stålhane. Men sådan tur hade jag inte.


En dansk var det. Vem vet jag inte riktigt, men den är märkt med "Denmark" och ett O med "koves" genom. (Koves är morsans ord för streck men obestämbar/obestämbara svängar. Här ovan ser ni en typisk koves.)


Svensk eller dansk, en guldpeng var den värd.

Så mycket mer blev det inte i Hedemora, eller jo, jag har ju glömt en butik. En som jag glömt nämnet på som ligger en liten bit från centrum. Jag tittade in på vägen. Där sprang jag ihop med ytterligare en SPM, Signe Person Melin, en kvadratburk. Hurra! Lite annorlunda format.  


Ingen kork men ett hutlöst bra pris, en guldpeng för den också. Ett par teskedar slank också med för en krona stycket.

Nu väntar snabeldraken (dammsugaren). Kanske ska ta tag i det så kommer del 3 en annan dag.
Städa, städa, varje fr.... TORSDAG, och så varje jul...

Over and out!Lilla loppisturnén - del 1

Under förra veckan blev det en hel drös med loppisbesök. I Katrineholm, Kungsör, Norberg, Hedemora, Gustavs och Borlänge. Totalt blev det väl ca 13 olika loppisar. Uppe på det läggervi loppisarna i Västerås som jag besökte nu i början av veckan, ytterligare 5 loppisar.

Ikväll tog jag ett foto på delar av det jag införskaffat. Några grejer missade jag att få med på bild, andra ska hållas hemliga till folks olika bemärkelsedagar.I tisdags gjorde jag en resa till Katrineholm på arbetstid. Jag kunde dock inte låta bli att ta ledigt ett par timmar mitt på dagen för lite shopping i Kungsör och Katrineholm. Lite ditt och datt blev det, bland annat några fina teskedar för mellan 1 och 5 kronor styck.


Dessa ska användas till mitt nya projekt. Vackra skedar blir otroligt fina hängen i smycken. Kom ihåg vem som först kläckte idén! Jag kan ju inte säga att jag har någon upphovsrätt på den...

På turnén i Sörmland (och utkanten av Västmanland) blev det dessutom lite kläder, en klänning i chokladbrunt, en liten handväska i rött, lagon stor till Peace and love och lite annat smått och gott.

En ful firre blev det också till min fisksamlande vän Kicki. Kanske ska lämna fisk-sökandet till henne i fortsättningen innan man blir portad från "huset på landet".

På onsdagen började min road trip mot Borlänge. Ett stopp i kära gamla Norberg fick det bli på vägen eftersom jag skulle hämta några delar till Moradräkten där hemma hos mamma. Givetvis fick det bli ett besök på Röda Korset. Trots att Norberg är en liten håla med 6 000 invånare så finns där hela två fabulösa loppis-butiker. Röda Korset är den ena och Gåvan är den andra (som inte har öppet på onsdagar. Suck.)

Billiga och snygga bestick med backelithandtag blev det i Norberg, hela 1 kr/st. Vilka bonna-priser! Köpte också en äldre medicin-doserare som jag tänkte man kunde ha lite småjox i.Mycket bestick blev det på den trippen. Efter detta var det hög tid för lite lunch. Givetvis blev det en kebab på Storkiosken i Kärrgruvan. Det finns nog ingen som gör godare kebab med bröd, inte i de trakterna i alla fall. Och storleken sedan! Jag orkade äta upp nästan halva där jag satt vid Flikens badplats käkade. Mitt på gräset bland alla badgäster som försökte jobba bort bonna-brännan. (Ja, Norberg är ganska bonnigt.)

Så har ni vägarna förbi, eller lite, sådär, nästan har vägarna förbi... Eller vad sjutton! Det är värt en omväg! Missa inte Elsas kondis, kebab i Storkiosken, alla otroliga gruvmiljöer, Norbergs torg, svinryggen, blå grottan, Klackberg, nya Lapphyttan, Kärrgruvan och givetvis loppisarna så klart!

Mer om trippen till Dalarna och alla fynd där får ni en annan dag. Nu hinns inte mer! Sova! Ni som är nyfikan kan ju snegla lite på första bilden så får ni lite försmak.

Over and out!


Scouten och Fjanten

ÄHär kommer en bildkavalkad från Emil och Mias bröllop. Just nu i en enda röra och utan text. Jag uppdaterar med text och möblerar bland bidlerna senare, men nu ska jag knata i väg till jobbet.

De små bilderna är klickbara, när du klickar på dem får du se en större version.

Uppdatering
I lördags bjöds det in till bröllop i Norns kapell. Emil och Mia skulle bli man och fru. Emil som är scout i själ och hjärta valde att vigas i scoutuniform (med jeans och flipp-flopp till några av besökarnas stora förskräckelse). Mia var vacker i finaste vitt och hon hade en enkel bukett med vita blommor och gröna blad. Kapellet i Norn var dekorerat med sommarblommor. Ja, bröllopet hölls i Norn, samma Norn där Nornhjaken alltid avslutas.


Det var kärlek i luften. Jag är innerligt glad att jag blev bjuden (efter mycket om och men).
Fina Jessica och Markus var där.


Jag var också där, i Moradräkt under ceremonin.


Landrovern, Defendern var där och den var majad (lövad) på äkta bonnigt Dalavis (fint,fint, bra jobbat Peter och Christian)På festen var det flera scoutskjortor som var spårlöst försvunna. För Jessica blev det istället 50-tal och för mig blev det 80-tal.
Festen hölls i Vikmanshyttans folkets hus. Fabulöst fina taklampor. Resten hade tyvärr renoverats ett par gånger (kanske på 80-talet? Hu! Ve och fasa)


Otroligt god tårta, var det kanske brudgummens mor som bakat? Maräng och jordgubbar. Smask!


Grabbarna hade lite problem med att få fram bröllopsvalsen. Men äntligen!Sedan blev det full rulle på dansgolvet. Mest med styrdans. Hepp! Till och med jag tog ett par turer. Det var ganska enkelt efter åtta glas rödvin. Tyckte jag i alla fall. Vet inte om mina danspartners var så impade.

Vi dansade till långt efter gryningen och när vi blev "utkastade" från folkan drog vi oss ner mot badet, några tokdårar hoppade i plurret. Jag och några andra visa kvinnor och män stannade på torra land.
Älskade Emil!

Grattis till finaste Emil och Mia. Vår älskade scout blev den som gängade sig först. Det var inte riktigt det vi hade trott. Trots detta faktum så är ni nu gifta och jag vill önska lycka till.

Over and out!


Fred och kärlek

För min del är årets Peace and love över. Det har varit världens bästa veckoslut med underbara band och mycket pepp. Höjdpunkterna var The Ark och The Sounds. Högt på listan låg Tikkle Me (underbart men kort), the Strokes, Carl Norén och Sahara Hotnights (det tre låtar vi hörde var fabulösa).

Med på listan över artister finns också Kings of leon, Kraa, Social Distortion och Veronica Maggio samt en massa "här och där-låtar", ni vet scener där man går förbi, kollar ett par låtar och sedan drar vidare i folkmassan.

Inga bilder att bjuda på. Jag har varit helt kameraledig under Peace and Love. Eller det är väl kanske mer så att jag inte får ta med min kamera in på festivalområdet eftersom jag har löstagbart objektiv. Inte för att de verkar vara så hårda på den regeln men med min otur så hade jag nog blivit stoppad.

Nu bär det av söderut mot Hedemora eller snarare Norns bruk och älskade Emil och Mias bröllop. Idag kommer det bli desto mer kamera och fotograferande. Ett par tårar kommer det nog också att bli. Jag är ju blödig 2000. För den som undrar kommer detta att bli ett av de sällsynta tillfällen man får se Sandbergskan i folkdräkt, idag ska jag ha Moradräkt (i kapellet i alla fall, sedan blir det klädbyte).

Fabulöst!
Over and out!


RSS 2.0