Pausgarage

Det blir inte roligare än såhär... Dåligt med loppis  på senare tid. En tur för några veckor sedan fixade ett garage till mig. Tanterna på kyrkbasaren hade satt 40 kr på den, jag prutade uppåt till 50-lappen jämt.
 
 
Men även en fining som inte köptes för något fyndpris fick hänga på hemåt. Picknick av Marianne Westman.
 
 
 
 

Golvad

Härligt! Äntligen är golvet i sovrummet klart. Fiskbensparkett i finaste ek som jag själv lagt med lite assistans från mannen. 
 
Rummet i sig är tyvärr inte klart än men jag ser nog slutet på tunneln i alla fall. Nu är det golvsockel och tapeter som ska till. Samt ev. ommålning av garderobsdörrarna, men de lämnas in till målerifirma. 
 
Tänkte göra ett inlägg som sovrummet i sin helhet när det är färdigt, här får ni en tjuvkik på golvet.
 
 
Over and out!
 

Pausblomma

Lite loppis blev det i helgen, trots ambitionen att slipa klart golvet i sovrummet. Mannen skickade iväg mig och mamma medan han själv fortsatte med slipandet, tänk en sådan man! 
 
Lite dammigt blir det...
 
Vi åkte en tur till Skultuna där jag shoppade lite makramégarn och ett gäng kryddburkar. Kryddburkarna fick genast flytta till morsan som inte sett dem när hon gick förbi det bordet. Även en burk med glasunderlägg åkte ner i shoppingkassen.
 
 
Efter loppis blev det fika på Å-cafét på mässingsbruket. Världens godaste passionsfruktmouse. Smaskigt! 
 
Jag passade även på att köpa några fler skålar på Iittala outlet. Där hade jag också turen att hitta två underlägg med Frisco- och Pomonadekor av Marianne Westman. Dessutom till bra pris. Efter lite tvekan lämnade jag kvar de två Frisco-handdukarna... 
 
Tidigare i veckan shoppades två delar av Mari Simmulson på Myrorna. För dryga 100-lappen fick de följa med hem.
 
Nyligen en inköpt blev också denna väggplatta från Gustavsberg. Någon som vet vem som formgivit?
 
Tulpantider är det också. Så Corso har fått finaste innehållet. Med det så tackar jag för idag.
 
Over and out!

Rapporten från Loppis i ABB Arena

För ett par veckor sedan var det loppis i ABB Arena. Jag och morsan hade fixat, donat, packat, prismärkt i flera veckor från och till. 
 
 
 
Så det äntligen dags, vi packade in oss i två bilar och styrde kosan mot arenan. Vi hade hyrt två bord eftersom vi hade så mycket saker till övers. Som vanligt hade vi borden i utkanten, vid en av ingångarna. i stort sett tycker jag att VSK bandy som är arrangör har gjort det hela väldigt bra, inte för tätt mellan borden, breda gångar och trevligt arrangemang i allmänhet. Det enda jag tycker är dåligt är att de inte har någon personal i dörren som skiljer agnarna från vetet. från klockan 08 fanns köparna på plats och köpte prylar från de säljare som lyckats få fram något på borden, loppisen öppnade egentligen klockan 10. Men det är klart att fyndjägarna går in tidigare om man har chansen, det skulle jag också gjort. Däremot är det utmärkt tänkt av arrangören att inte ta ut inträde från besökarna. pengarna de "förlorar" i entrén tjänar de igen mångfalt i caféet. 
 
 
Tillbaka till loppandet. Ett gäng från Retrobloggarnas nätverk kom på besök från Stockholm, Falun och Hallstahammar. Även bloggare  från stan kom förbi och nyvunna Instagram-bekanta fick jag träffa irl. Tack till världens bästa Gilas grotta-Maria, Porslinan-Linda, Retroknoppen-Cen, Elundkvist-Eleonore, Loppisentusiasten-Helena, Orange Retro-Laura och tillhörande bihang. Tack också till Agnizz, Husethed, Retrocolor och Josefine021 på insta. 
 
Hela ligan från bloggnätverket som besökte. Eller nja, nästan i alla fall. Eleonore och Helena har smitit. Säkert ute och fyndar!
 
Retroknoppen kikar på mina prylar. 
 
Jag och morsan hade fullt upp hela dagen. Det var i princip fullt ös från första minut till stängning.
 
 
Fikapaus fick vi unna oss mitt i allt svartjobb med trycksvärta upp till armbågarna. 
 
Många berömde våra bord, de sa att kvaliteten var hög. Dock gnälldes det endel på prissättningen. För billigt sades det. Får väl höja till nästa gång då. Skämt och sido, vi ville bli av med sakerna och är det loppis så ska köparna kunna fynda lite. Vi hade satt priserna utifrån det vi själva tyckte var rimligt. Det gick ju bra eftersom vi sålde saker konstant i drygt 6 timmar. I övrigt var det tydligen lite klent enligt rappoerterna från mina utsända. Själv hann jag bara gå två snabba rundor och allt jag köpte var två Aladin-lyktor från Höganäs för en guldpeng.
 
Hoppas nästa loppis blir lika lyckad! 
 
Tack till Orange Retro och Gillas grotta för bildlån. 
 
Over and out! 
 
 

RSS 2.0