Jag är helt 100 på det...

Knappt varit på en enda loppis på senaste tiden. Lite kultur har jag ändå fått mig till livs. Västerås kulturnatt var i lördags och det blev eld, gyckel och glada vänners lag som gällde där. Ett inlägg med Gycklargruppen Trix eldföreställning kommer när jag har gått igenom alla bilder jag tog. Det blir nog som vanligt en bildkavalkad.
 
Det är också scouter som gäller för hela slanten nu. Planering inför höstläger och planering inför vårläger. Dessutom ett lag med utmanarscouter som vill ha ett Da Gurkrejs. Hm... hur ska vi får till det då? Kanske får gurkorna rejsa i vår istället?
 
I fredags var det åter dags för 100% scout. Den dag då vi, många, stolta och tappra scouter visar upp oss i vardagen. Vi finns där du minst anar och för att uppmärksamma världen på det så uppmanas scouterna att gå till jobb och skola iklädda scoutuniform. Klart att jag var på (precis som de två tidigare åren).
 
Jag är helt 100 på det....
 
Detta evenemang drivs även på facebook och twitter. Så profilbild och omslag byttes givetvis ut. Tänkte att det får ligga kvar så några veckor innan jag byter tillbaka till mitt mera Retro-jag.
 
 
Såhär skrivs det på scouternas hemsida:
  • "Vi är många och vi är stolta, vi är lika men ändå olika. Målet med 100% scout är att synliggöra Scouterna i samhället, visa att vi är många, finns över allt och är en del av den globala fredrörelsen. På så sätt kan vi underlätta rekryteringen.
  • För att delta i 100% tar du på dig scoutdräkten i din vardag och visar vänner, bekanta, kollegor och främlingar på stan att du är en stolt scout - 100% scout!"
Den 21 september är även scouternas fredsdag. (Alla övriga dagar slåss och kivas vi. Nejdå, så klart inte...)
 
Over änd out!

 


Lite matt

Lite matt just nu, två dagar med illamående och huvudvärk. Helgen dessförinnan var intensiv med lite loppande men mest fixande i lägenheten. Förstår inte att man aldrig hinner med det man tänkt att man ska hinna.
 
Nu är sovrummet nästan tömt i alla fall. Lite bröte ligger det kvar men det är ganska enkelt fixat. Det som gäller nu är att vardagsrummet fungerar som både sovrum och vardagsrum. Inte en ultimat lösning men vad gör man inte. Sovrummets illgula tapeter från 90-talet MÅSTE bort!
 
Uppe på det kommer alla vardagsgöromål. Tvätta, städa, diska, damma. Man hinner inte med det roliga. Bloggen blir lidande. Ni vet jag att jag så gärna vill blogga. Det får nog stå tillbaka lite nu en period framöver. Som en av mina vänner säger så får man ta sig tid för det man tycker är roligt, typ schemalagd roligttid :P
 
Lite nytt har det blivit i alla fall. Både på auktion och loppis.
 
Denna trio fogas till de andra delarna i samma serie. Britt-Louise Sundell för Gustavsberg. Detta är också lite av en ofrivillig samling för min del. Men, den växer, på två sätt. Det blir fler delar och jag gillar designen mer och mer. 
 
Negrofatet ropades in på bonnautktion. Finfint! Ganska billigt blev det, 225 kr.
 
l
En bestickuppsättning Capri från NilsJohan shoppades på Läkarmissionen. Prislappar på ALLA bestick, 42 st, vissa hade till och med två prislappar. Detta trots att besticken låg buntade, alla knivar för sig, alla gafflar, alla skedar... ja, nu fattar. Så det blev ett himla pillande för att få bort alla prislappar. Vad besticken kostade? 1 krona styck.
 
Läkarmissionen har pippi på att sätta dubbla prislappar. Jag tror att de gör det för att folk inte ska pilla bort prislapparna. Finns det inga prislappar så säljer de inte föremålet. Jag kan förstå att de gör så för dyrare föremål, allt från 50 kronor och uppåt. Men på allt? Suck. Det känns som om prislapparna kostar med än själva varan.
 
Denna vas köptes in för hela 6 kronor. Den är omärkt sånär som på en 6a godset undertill. Någon som vet?
 
Vad är detta? Ingaan aning. jag vet inte vem som ligger bakom, jag vet inte vad den används till. Det enda jag vet är att den är gjord i Sverige, eftersom det står det på. Någon som vet? 12 kronor betalade jag.
 
Hattasken ropades in på bonnauktion för blott 100 kronor. Ber om ursäkt för den kassa bilden. Skicket är gott förutom att handtaget gått sönder. Extra glad blev jag när jag fick hem hattasken och öppnade den.
 
k
Insidan var klädd i ett fint 60-talstyg. Troligtvis en efterhandskonstuktion men tufft ändå! Jag ska använda hattasken för förvaring av sjalar, mössor och vantar i hallen. 
 
Over and out!

 

Selektivt loppande

I helgen besökte jag inte en enda loppis. Jag besökte den knugliga hufudstaden på lördagen och en tripp till sommarstugan blev det på söndagen.
 
Ett par inrop blev det på auktion på anbud på bonnauktion, en hattask och ett Negro-fat.
 
Idag blev det en sväng till Läkarmissionen, Stadsmissionen och Brödet och fiskarna. Men köpen blev få. Det kanske är bra med tanke på att jag försöker rensa lite...
 
Dessa fina fat fick följa med hem i alla fall:
Upsala Ekeby Gefle, Navy, 25 kronor styck.
 
Dessa två lockskålar blir finare och finare för varje minut som passerar. Så fina. Inget speciellt men jo, något speciellt är det allt. 50 kronor för båda. 
 
Ett fodral för tändsticksaskar med stockholmsmotiv. Kanske får det stanna, kanske inte. 


Vad kan detta vara? Min närmaste och bästa gissning är en miniräknare... Någon som vet?
En femma var den värd i alla fall.
 
Over and out!


Köp mig, köp mig!

... ropar alla föremål jag har uppe på tradera just nu. Det har stannat av lite. Hoppas verkligen att det kommer igen på slutet. Har ett gäng auktioner som går ut nu på söndag. Ett par nya auktioner har jag lagt upp.
 
 
Den snygga plastburken kan bli din. Italiens design från Husqvarna. Denna auktionen går ut på söndag.
 
Klassikern, ananasen från Guldkroken. I härligt turkosblått. Kan bli billig eftersom den har en liten defekt som kappt är synlig. Nästa söndag...
 
... och höjdaren. Den fina väggplattan från Upsala Ekeby formgiven av Mari Simulsson. Stor och maffig! Nästa söndag.
 
Over and out!


Loppisarna, eller förlåt, second hand-butikerna

Högtravande loppisar. De butiker som inte längre kallas för loppisar utan second hand. Inte ens i folkmun får de kallas loppis längre, då får man en smäll på fingrarna. Underligt!
 
Snobbfasonerna på loppisarna måste bort. De orealistaiska priserna likaså. Det sätter höga priser på skräpet och samtidigt har de mage att gnälla på att ingen köper eller att folk prutar. Konstigt. Nej, inte alls. Det är väl inte så konstigt att deras lager fylls upp och hylloorna blir fulla. Ingen vill ha hyllvärmarna och framför allt, ingen vill ha de trasiga hyllvärmarna. 
 
I min värld vinner: Sälj många föremål till lågt pris
över: Sälj få föremål till högt pris.
Resultatet blir ju det samma. Eller nja, nästan i alla fall, där det första resonemanget ger fler nöjda kunder som känner att de gjort fynd = med återkommande kund.

Istället för att bli högtravande och snobbiga borde second hand-butikerna komma ner på jorden. Det finns anledningar till att många hellre väljer loppis än nytt. I många fall beror det inte på så triviala saker som att formgivning och design var bättre förr, eller att en eftersträvan att vara annorlunda. Ibland beror det på att man helt enkelt inte har råd att köpa nytt, eller att man vill värna miljön.
 
Men det som är mest störande är väl ändå den påverkan detta har i vår omvärld. Jag trodde att loppisarna skulle vända ryggen mot massproduktion och slit och släng. Men när kunderna väljer att att handla nytt, billigt skräp istället för att handla på loppis på grund av att priserna och kundbemötandet är kass så är det något som är fel.
 
Det är illa när folk börjar välja bort loppis eftersom det är BILLIGARE att handla i varuhusen och klädkedjorna. Skärpning!
 
Att dessutom de föremål man lämnar in ska fraktas land och rike runt för att prismärkas och slutligen nå sitt slutmål i hyllan i butiken är ju helt uppochner. Jag som trodde loppis skulle vara det miljövänliga alternativet?
 
Jag tycker inte att det är så konstigt att folk väljer nytt, billigt oanvänt framför gammalt, dyrt och använt... När det ser ut såhär i många butiker: 
 
Myrornas nya kampanj.
... och i fönstret ligger dessa:


Den loppbitna filten som låg i ett mörkt hörn i månader fick plötsligt uppgraderas, likaså textilen med dalamotiv. Först trodde jag att det var Ullaredspriser: 7.95... Men det stod 795...
 
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.
 
Hur ser de ut i övriga landet? Skicka gärna bilder till mig från era lokala loppisar, jag tänkte att jag skulle göra ett skratta-gråta-galleri.
 
snadis999@yahoo.se
 
Over and out!


RSS 2.0