Skrabbelucker

Några blev visst nyfikna på Skrabbeluckerna. Jag bjuder er här receptet

1 ägg
1 ½ dl socker
2½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Blandas ungefär som man blandadar en pannkakssmet. Det blir en trögflytade smet som man steker i stekpanna som plättar eller pannkaka. Man får trycka ut smeten lite så att den blir lite tunnare. Skrabbeluckerna ska vara ca 1 cm tjocka.

När de är klara så vänder man dem i strösocker och sedan är det bara att hugga in! Man kan göra goda varianer om man vill visa sig lite på styva linan. Chokladskrabbelucker, tillsätt kakao i smeten.

Man kan ju också ha mängder av olika "pålägg". citronkräm, grädde och sylt, färska bär, chokladsås och marsmallows eller kanske banan och glass?

Smarrigt!

Over and out!Adventsbus

Helgen bestod mycket av markander och loppisar. På lärdagen var det som vanligt loppisrunda, denna gång modell mindre med tre besökta loppisar och inköp på bara två av dem.

Jag handlade bland annat två väggplattor från Jie. Lite otippat eftersom det var jag som köpte. Det ska ju egentligen vara UE för min del. Dessa var dock lite annorlunda mot det man vanligtvis ser från Jie. De föreställde två bär (björnbär och jordbubbe kanske?) i blåa toner. Bild på det kanske ni får vid senare tillfälle eftersom jag inte hunnit fixa till det ännu.

Helgens största fynd måste nog varit de tre Reijmyreglas jag hittade på Brödet och fiskarna. Utspridda på olika hyllor eftersom Brödet och fiskarna sorterar lite efter färg och material. Ja, ja, vad var det då jag hittade? Jo, det var tre fina glas ur Mamba eller var det kanske Samba. Om jag inte fattat fel så finns dessa glas i två olika storlekar? Någon som vet vilka mått det är på de olika storlekarna?

På söndagen var det marknader som gällde. Jag började dagen på ett regnigt Vallby friluftsmuseum. Scouterna hade hantverksloppis och sålde Skrabbelucker (som en blandning mellan pannkaka och sockerkaka). Grymmegott! En av mina gullfjuttar i utmanarscouterna var kung vid stekpannan.


Skrabbeluckmakare Gill


Tyvärr kunde jag ju inte stanna så länge. Det var andra saker på gång. Vi sålde tydligen ganska många lotter. Pengarna kommer att gå till vårt sommarläger Fjäll -12.

Jag for hem till mamma där jag fick lite lunch och sedan bar det av med full baklucka till Västerås folkhögskola och Loppis med skönt kulturhäng. En minimärknad med loppisfynd och skön underhållning. Pengar samlades in till Arfikas horn. Det var ett välbesökt arrangemang. För oss som hade loppisbord såldes det inte allt för mycket, men bordshyran fick jag i alla fall ihop. Och jag blev av med lite "skräp". 


Linda Lous Ekocafé. Smarrigaste fikat!


Fortfarande mycket kvar att sälja. Ingen fick slut på sina grejer. Jag handlade för nästan lika mycket som jag sålde för. Tur att jag inte gick back i alla fall.

Ett par klädesplagg fick följa med mig hem och fyra fina Ruter tallrikar i grönt från Gefle. Någon lite naggad och någon lite sprucken, men 4 st för 50 kr var ett lagom pris för det skicket. Tack för dem Mimmi som sålde dem till mig. Hon blev lite nervös när det var jag som kom och ville köpa dem: "Jaha, nu kommer experten och vill köpa, då vet jag ju inte vad jag ska säga för pris. Nu kommer du säkert att lägga upp bilder på din blogg och berätta vilket fynd du gjort". Vad tror ni? Var det ett superduperfynd? 


Jag sorterade faktiskt bort ganska mycket ur mina loppislådor, dessa grejer går nu till Stadsmissionen. På loppisen kunde man packa ihop och lämna det man inte längre ville ha kvar. Skönt att slippa bära ut till bilen!

Sammanfattat blev det en skön helg med både loppis och kultur. Hann med att tvätta bilen och lägga upp några nya annoner på Tradera.

Dock så hann jag inte med någon "Adventsutmaning" här på bloggen. Tanken var att visa sin retro-advents-helg.

Over and out!


Prylbytardag - Kulbytardag

Återvinningen i Västerås - Vafab ordnade idag en prylbytardag. De ville belysa det faktum att det som en person tycker är skräp tycker en annan är rena skatten.

När man kom till lokalen där prylbytardagen hölls så fick man ställa sig i en inlämnarkö och framme vid en disk fick man visa upp de grejer man hade med sig. Det räknades på ett ungefär hur många föremål man hade med sig. För dessa föremål fick man ett antal gem (ja, just sånna pappershållarmojänger). Lika många gem som antalet föremål. Gemen var nu betalningsmedel. Allt kostade ett gem.Betalningmedel.

Sedan fick man gå runt bland borden de hade ställt upp i lokalen. Vafabs personal hade till uppgift att ställa ut grejerna på borden. De hade faktiskt tänkt till lite, de hade teman på borden, ett bord med lampor, ett med textil, ett med julsaker, ett med krukor, ett med blandat och...Under kvällen hölls det även ett föredrag om smart mat man kunde göra av resterna i kylen. Det bjöds på små matmuffins (grymmegoda) och hantverkades i skön redesign.

Jag hade 15 gem till handa. Det blev lite shopping. Mestadels glas. Det som kanske kan benämnas som ett fynd är väl Kiwi-lyktornafrån finska Iittala.


Sedan blev det två krukor till mina orkideér, en liten tillbringare och en skål med handtag. Dessutom blev det en tavelram, en korg till mamma och ett lektält. Ja, ett lektält. Det ska byggas om till ljustält/lightbox så att jag kan fota lite bättre bilder, även om ljusförhållandena är lite halvdana.

Hepp!
Pepp!
Det var verkligen hur kul som helst. Hoppas att detta inte var någon engångsföreteelse. Det som blir över i prylväg donneras till någon av stadens loppisar.

Det fanns ALLT: Bord, krukor, vaser, sladdar, mobilladdare, taklampor, korgar, pulkor, dukar, ljuslyktor, julgranskulor, adventsstakar, muggar, tillbringare, köksmaskiner, äggkokare, sothyvlar, korkskruvar, böcker, tavlor, vattenflaskor, pottpuri, gungor, gräsklippare, skor, skridskor, soffkuddar, duschdrapperier, leksaker, resväskor...........

Hurra! Det var så kul!
Over änd out!


Lite ner, lite upp

Fick ett paket här om dagen. Ett paket innehållande sex krukor. Eller, nja, inte riktigt sex krukor. Tre krukor, en sprucken kruka och tusen krukskärvor. Nästan så att jag fällde en tår. Begriper inte att det ska vara så svårt att packa varor på ett vettigt sätt?!

Det finns för få UE-krukor i världen för att detta ska få ske:


Man fäller en liten tår när man ser förödelsen. När jag såg paketet tänkte jag: Ohhh, det där verkar lite för litet för att det ska få plats sex krukor med tillräckligt mycket packmaterial. De första fyra gick bra, då började jag slappna av. Men sedan, de trillade ihop när jag togv i dem.

Sorgligt, sorgligt, sorgligt. Vi kanske skulle ha en kurs i porslins och keramik-packande?

Det hela löste sig till det bättre och säljaren betalade tillbaka hälften av det jag betalade och hon gav mig snabb respons på mitt meddelande som jag skickade till henne.. Men... Suck. Hur har ni gjort om detta har hänt er? Hur gör man med ombud? Hm... Jag är lite brydd.

Sorgen byttes ganska snabbt mot glädje. Jag hade nämligen hämtat ut två paket den dagen. Mitt andra paket från Stina Johansson som har bloggen "Allt det gamla goda" hade sänt mig ett fat:


Jag hade ett fat sedan tidigare, det största är nyförvärvet. Ännu ingen samling, jag har bara två. Men det kanske blir en samling, jag gillar både färg och form. Vackert, vackert.

Och Stina, hon KAN packa!

Over and out!

Stackars myrstackarna

Ja, just det. Mitt fynd.

Där stod den. På hyllan. Den ärtigaste av ärtor.

Den gröna Coloran av Sven Palmqvist för Orrefors. Misnta modellen. Huuuuuur kunde de missa stämpeln?

Tydligen kunde man missa stämpeln... 25 pix!Hepp!

Det kändes verkligen som om jag lurade personalen. Men de kan de gott ha! Så konstigt som de prissätter. Trasigt, naggat, krackelerat sätter de skyhöga priser på. Råkar det vara en liten etikett eller stämpel så.... Grrr! De har ingen koll på trender och vad som är inne för tillfället... De. Har. Ingen. Koll. Helt enkelt.

Givetvis ser jag detta som världens fynd. Just eftersom jag gillar Colora så myket. Ett ekonomiskt fynd var det nog kanske inte i någon vid bemärkelse när denna går för 100-200 kr på Tradera. Det  var sådär så hjärtat hoppade över ett slag när jag fick syn på den. Ni vet... Hjärtat rusar, man tänkte "ta det lugnt nu, det kanske inte alls är det du tror", sedan , tillfredställelsen när man ser vad det är och att de till på köpet satt ett sådant pris. Att dessutom hitta skålen på för det priset PÅ MYRORNA. Ha! Seger!

Over and out!Myrstackarna

Ha... som min morbror skulle sagt. Stackars, stackars, myrstackarna.

Idag lurade jag dem allt. Eller i alla fall var det så det kändes....

Men mer får ni inte veta nu, mer än att.... Ja, man kan fynda även på Myrorna. En riktig liten ärta!

Over and out!

(Åter en vad man i filmvärlden kallar cliffhanger. Men film tittar ni väl inte på? Springer ju på loppis hela dagarna så ni vet väl inte vad det är, har inte tid.....)Loppisgrejs

Snart är det loppis på Västerås folkhögskola. Jag ska vara där, ska du?Ät gott grejs.

Fynda roliga grejs.

Säljs grejs.

Titta på otroliga grejs.

Lyssna på fantastiskt grejs.

Byt grejs på swap "n" go.

Ge bort grejs.

Drick grejs.

Ta en grejs-lott.

Be någon grejsa bort stel nacke.

Lyssna på poesi-grejs.

Hitta nått snyggt grejs att ha på dig.

Träffa andra grejsintresserade.

Grejsa ihop stålars till Afrikas horn.

Over and grejs   .... out menar jag.
Hejsvejs, lingongrejs.... gnejs.Den är Traderad

Nu har jag kommit igång igen. Hålet i plånboken är ganska stort efter vas-inköp.

Gulli från Gefle - 6 assietter


Burk med lock, Vardag - Gustavsberg Karin Björquist


Vas med löv - Gunnar Nylund, Rörstrand
Plåtburk grön retroPlåtburk brun retro

Nytt försök - Aladin från HöganäsVas/flaska Gösta Grähs för Rörstrand

"Allting går att sälja med mördande reklam. Kom och köp konserverad gröt!"

Länk till alla mina annonser: Ylvalii

Over and out!


Mari och Hjördis

Bubblare i min samling. Ja, kanske. Hur som helst så trillade det in en väggplatta och några skålar och en vas från dessa två konstnärer igår när jag var på auktion Båda verksamma hos Upsala-Ekeby. Väggplattan var nog vad man kan kalla ett spontanrop, den går nog iväg på tradera inom en snar framtid.

Skålarna kommer jag nog behålla. Vasen, ja, vi får se. Kanske är det någpt för Benny på Porslinsbloggen, som är lite av ett Hjördis-fan.


En granitvas av Hjördis Oldfors, läckert gul invändigt. Tror nog att den var felfri dessutom. Annars brukar den ofta vara naggad, "skrovlett" är tydligen lätt att slå sönder.


Här tillsammans med några kompisar från tidigare bravader.

Nästandubletter blev jag ägare till under auktionen.


Det vänstra fatet med vit dekor är nyinköpt. Det andra med brun/gul baksida är ett "bonusfat" från en inropad bricka från an auktion för ett halvår sedan. City av Hjördis Oldfors för Upsala-Ekeby. Den högra misstänker jag är sekunda, utsidan borde vara klargul.

Väggplattan då?

Jo, som utlovat ett Mari Simmulson. En blond tös. Mamma sa: "Hon är ju vindögd".


Den får bo hos mig ett tag, men sedan hamnar den nog på nät-auktion. Det är nog inte riktigt min stil när allt kommer omkring. 550 kr med slagavgift inräknad. Fynd? Ja, kanske.

För någon vecka sedan fick jag ett litet fint paket på posten också. Det var början på min Pepitasamling. En liten bägare som kommer från en kollega i bloggarvärlden, Stina från bloggen Allt det gamla goda.


Tillsammans med vasen som ropades in för en vecka sedan hemma på bonnauktion. Okej, två delar. Ingen samling än då om regeln för en samling är minst tre föremål. Vänta bara, det kommer inte ta lång tid!

Over and out!


Vi är många retrobloggare

Dags för en "sånnhäringa" igen.

Jag försöker uppdatera med nya länkar och jag försöker ta bort gamla. Men. Det händer ju saker hela tiden. Missar och hinner inte med!

Ja, sannerligen så är vi många som är ute på nätet och sprider både det goda och det onda i våra liv. Vi öppnar våra hjärtan och tömmer vårt innersta.

Finns du med i min länklista? Bra, det betyder att du har en läsvärd blogg.

Finns du inte med? Det kanske du borde göra, så hör av dig! Skriv en kommentar. Vill du höra av dig anonymt, maila mig på snadis999@yahoo.se Jag kommer dock att välja med omsorg och först och främst hamnar loppis/retro/vintage - bloggarna bland mina länkar.

Over and out!

Den fulaste

Jag kan omöjligt välja EN. Ni kanske kan avgöra. Jag älskar dem allihop!

Åter en utmaning på gång bland oss Retrobloggare. Det fulaste som finns i hemmet. Vår hemliga böjelse. Katten bland hermelinerna.

Kanske draken?

I finaste Kallikå-retro. Dock i jeanstyg istället för plysch.

Eller grisen?

Den är ju jättesöt! Vem sa att den är ful? Va?

Den zebra-randiga spargrisen?

Som jag fick av morbror en födelsedag för ett par år sedan. Denna är inte retro utan nytillverkad. Väldigt fulsnygg och den tar väl hand om mina småpengar!

Ugglorna med utstående ögon kanske?

Ja, Ester Wallins ugglor är inte så vidare söta. Men ändå fulla med karraktär och ja. Vad är det som tilltalar så mycket?

Svarta katten?

Den här katten skulle passa i utmaningen "Det okända" som jag inte hann klämma in i bloggandet. Den stackan har slagit av ett ben men blivit kärlekfullt lagat. Fin? Ful? Fin!

Pudelparet kanske?

Den tjusiga tjocka pudeln med kavaljer. Den större är en figurin av Elsi Bourelius, den lilla är en "Det okända".

Lejonet och vildhunden?

De skamfilade mjukdjuren fårn 60-talet. Står nu troget och vaktar min hall från köksspöket. Hur fulsöta som helst!

Vad tycker ni? Rösta nu!

Ni andra som också utmanat i denna utmaning, kommentera gärna så att andra kan se era hiskeliga pryttlar!

Over and out!

Den är traderad

Några till... Ber om ursäkt för reklamavbrottet.


Plastburk med hjärtan


Fat Bohus - Ingrid Atterberg UE


Krus - Mari Simmulson UE


Vas - Mari Simmulson UE


Plåtburk retro


Väggplatta med snigel - Bing & Gröndal


Vas Mari Simmulsson - Fat Ingrid Atterberg


Två vaser - Tyskland (??? - någon som vet?)

Hoppas att ni finner något av det intressant. Välkommen med bud!

Over and out!


Det var bara det jag väntade på

Nu har jag blivit sjuk. Tänk om man någon gång skulle kunna bli sjuk när man inte hade så mycket att göra? Det kommer alltid en sjukdom flygande när man är som mest upptagen och har som mest att göra på jobbet. Så himla typiskt. Igår var det loppisdag här i Västerås, och tänk er, jag var inte en liiiite sugen på att åka ut en vända. Istället sov jag till lunch och kollade på TV resten av dagen. Jag gjorde ett tappert försök att surfa runt lite på internet men inte ens det orkade jag.

Men, idag är det lite bättre. Trodde att jag skulle orka gå till jobbet idag. När klockan ringde insåg jag dock att det inte skulle gå. Det är dock bättre idag och jag tänkte få till ett inlägg här på bloggen. Något som igår var helt omöjligt och oöverstigligt.

Jag har inte varit ute på några fyndrundor på ett par veckor. Det har blivit några runor men jag har inte köpt många pinaler. Kanske blir så när man köpt en vas för 2700... och en annan för 1000 pix. Jag tolkar detta som ett sundhetstecken.

Från det ena till det andra...

På auktionen för några veckor sedan spontanropade jag på en vas från UE, något som jag trodde var en Göran Andersson, auktionsförättaren lurade mig lite. Dock var det lite av en doldis som stod bakom. Olle Alberius.

Olle Alberius 1929-1993
Olle Alberius från Jönköping började sin konstnärsbana i Strömstad där han arbetade med keramik. Han är dock  känd som formgivare hos Rörstrand där han jobbade 1963-1971. Han är bland annat designer till servisen Forma och serien Sarek.

Efter det att UE köpte Rörstrand designade han föremål även för Upsala Ekeby.

Han har också känd som glaskonstnär och var verksam hos Orrefors där han behärskade de flesta glastekniker. Han kallas för "glasets tusenkonstnär" och är därför doldis inom keramiken.

Vad gjorde han för Upsala Ekeby då? Jo, bland annat gjorde han serien Fyris, som jag ropade en vas ur. Veckan därpå ropade jag också in en lampfot i samma serie på auktion här hemma i Västerås.


Båda är i mycket fint skick. De är båda dåligt signerade men Olle Alberius signatur är ganska lik Göran Anderssons. Därav förvirringen. Men det är alltid kul att läsa känna en ny formgivare.

Nu ska jag ägna resten av kvällen åt att vara sjuk.

Over and out!


Pust

... kan jag säga det på ett bättre sätt? Äntligen hemma och i soffläge. Har haft en lååång dag på jobbet. Just nu är det stressigt och jag är okoncentrerad mest hela tiden. Kan inte förmå mig att göra alla borden och måsten. Omotiverad till tusen.

Tur att det är en scoutfri vecka eftersom kidsen har höstlov. Tänkte lägga upp några fler annonser på tradera och sedan är jag nog färdig för sängen. Jag ska nog kosta på mig en länge lässtund innan jag somnar. Tänk om det skulle kunna bli så. Känner jag mig själv kommer jag nog tyvärr slockna på två röda sekunder och sedan vakna imorgon med ihoplimmade ögonlock. Snark.

Over and out!


Reklampaus

Jag har några annonser ute på tradera. Kanske kan det vara något för dig?


Höganäs - Aladin 2 st.


Höganäs - Aladin vit med prickar


Höganäs - två flaskor/vaser


BoFajans - Assietter 4 st


Ekeby - Kruka


BoFajans - Lockask

Välkommen att buda. Lycka till!

Over and out!RSS 2.0