Bloggtorka

Liiite lätt bloggtorka här nu.
Jag har lite för mycket att göra för mitt eget bästa. Scouting, jobb och loppis om vart annat. Undrar när jag ska hinna sova och skriva blogginlägg.

Men förra helgen var jag vid stugan och jobbade lite. Den omtalade lekstugan revs enligt planen. Det var riktigt roligt att demolera den. Tänkte att jag skulle skriva en del om det imorgon kväll. Jag hittade en del att shoppa också. Vi for förbi två loppisar på vägen. Ännu ett inlägg om det utlovas.

Helgen spenderades i skogarna kring Norns bruk i Hedemora med den 36:e (???) Nornhajken. Givetvis sopade vi mattan och tog hem segern. Blandat är godast. Ett bra blandlag där vi plockat de bästa scouterna från de bästa kårerna. Mer om det senare. (Som teaser kan nämnas att vi bar runt på snöbollar hela helgen och att vi åkte pulka ner för en ramp rakt ut i vattnet.)

Over and out!Trevlig fredag

Lite vin, lite musik, lite sol som letar sin fram mellan grenarna på tallen och björkan utanför. Fredag. Trevlig fredag.

Imorgon blir det en tripp till Grytgöl för att klippa gräs och jämna lekstugan med marken. Mouhahaha! Im evil! Färdiglekt i den nu. Skulle inte våga låta en unge gå in i den. Ser ut som stråhuset i tre små grisar.

"Så kom vargen och pustade och hufflade och blååste omkull den lilla grisens stuga."

Snacka om svinstia.

Over and out!Leva loppan

på loppis! Ja i lördags blev det en loppisrunda. Det var ett tag sedan jag var ute. Har varit lite scouting istället.
Vi började på Läkarmissionen där jag kammade noll. Jag var nära att köpa ytterligare en Hjärtans gott-burk från Sea glasbruk men i sista stund såg jag att den hade en minimal nagg. Glas och nagg är en extra dålig kombo.


Kan kanske vara nöjd med dessa? Hela.

På Life center var det halva priset på allt i butiken. Rensa förådet inför sommaren antar jag. Köpte mest kläder (inget retro) men några prylar blev det också.


Två ljusstakar från... Ja, ingen aning. Men jag tycker att de ser finska ut. Kan vara helt galet så det är inget jag kan svära ed på. 10 kr för paret.

På Brödet och fiskarna hittade jag denna klänning i retrostil. Lite 20-tal över den. Den är dock betydligt nyare skulle jag tro.


30 kr tror jag att det blev.

En plåtburk. Kan inte hålla fingrarna i styr när man stöter på dessa snyggingar till vettigt pris.


När det sedan fanns en tvilling hemma i rött fick det bli köp. Perfekt för löste. 10 kr.

En karaff. Eller är det en kaffekanna utan handtag?


Hursomhelst så passar den bra ihop med Hjärtans gott-burkarna. Kanske något för sommarens vita vin? 20 kr.

Träfigurer har jag hittills lyckats låta bli att köpa.


Det gick över. Kunde inte låta bli storken och bocken. På min teak-hylla passar de kanon! 15/25 kr. Kolla bara!


Här tillsammans med två lampfötter en i glas (10 kr Life center) och en från Laholm (inropad tillsammans med annat auktion). Lampskärmar är på G. Inte riktigt nöjd än. Och en karaff med kork. Kan det tänkas vara en Signe Persson Melin igen? (Brödet och fiskarna för ett par veckor sedan)

Kork+glas=sant!

Mer Signe finns med här:


Sill i kvadrat och en burk från Upsala-Ekeby Gefle som handlades in för några veckor sedan på Brödet och fiskarna. Någon som har ett tips på hur man kan snygga till locket? Tar tacksamt emot! 25/20 kr.

Som ni väntat på den. Alla mina retrovänner! Mycket skojter nu. Släpp scouterna lösa, det är vår!

Over and out!


Slut. Helt slut

Ja, veckan från helvetet är äntligen slut. Vi har haft öppet hus på jobbet eftersom vi flyttat till nya lokaler och jag har varit mer eller midre ansvarig för förberedelser och kalas. Igår gick jag som i en dimma och idag är jag lite seg.

Det har därför inte blivit så mycket bloggande heller. Det är lite tröttsamt att blogga när man i princip inte varit hemma innan 21 en enda kväll denna veckan. Detta är inte enbart jobbets fel utan jag har scoutat lite också. Nästa vecka är det beordrat rast, vila.

I söndags hade vi vår årliga vårvandring med busfröna i insekterna och smygarna (scouter, vad annars). Så lagom hemma från brobyggande i Kopparbo så blev det direkt vidare ut i Rönnbyskogen och vårt vindskydd Gurksängen. En härlig eftermiddag i det gröna med minisafari. Korpar, rådjur, ormar, ödlor och hackspettar. Hurra!

Vi snitslade banan åt våra småscouter. Vi har färdiga snitslar på klädnypor. Perfekt. Bara att hänga ut och sedan plocka in.

Tack till Jonas Hedberg för lån av fotografier!


Man ser ju ganska rolig ut också.


Jag snitslade sista biten av spåret själv och träffade på några små kräldjur. Här är det en förgrymmad snok som försöker göra sig stor och farlig för att se ut som ehn huggorm. Den var ju lite osmart och ringlade in sig själv i en återvändsgränd. Bra för mig. Då kunde jag plåta den. Även om det var lite eländigt att komma nära.


En patrull löser chiffer för att kunna tyda ett hemligt meddelande. Scouterna fick också träna på kompass, väderstreck och spårtecken.

Väl framme vid vindskyddet Gurksängen (platsen där gurkorna sover) så vankades det fika. Medhavd matsäck och Skrabbelucker (Krabbelurer har jag hört att de kallas också). Det är som en blandning mellan sockerkaka och pannkaka som man vänder i socker. Riktigt gott är det.


Sandbergskan står och steker Skrabbelucker på Murrikka. Inte det lättaste uppdraget. Smeten är väldrigt smetig och "spisen" tenderar att bli väldigt varm. Därav den ergonomiska arbetsställningen.


Smaskens med Skrebbelucker.


Lajvarna som också håller till i Rönnbyskogen har byggt någon typ av utkiksplats bakom vindskyddet. Undrar om det är alverna som varit framme?


Klockan börjar närma sig 17.30 och vi anslutar en svettig vandring i scoutskogen med lite ceremoni och märkesutdelning.


Busiga barn det där. Och Vandrarmärket har de alltså tagit.

Over and out!
Fler scouter överallt

Här får ni se det färdiga resultatet. Det blev två broar till slut. Tack till Martin Fahlström för lånet av bilderna!


Ser ju bra ut! Håller nog för ett par småscouter.


Zäta avslutar jobbet med att spänna sidosträvorna.


Jag orkade inte mer.

Hilding var däremot ganska förtjust i rep. Pappa lämnade honom i rullen med rep och han var ganska nöjd med det. Det gäller att börja tidigt med scouting. Eller så föds man in i det.


Martin fick till en bild på mig i jobbartagen. Bevis. Jag kan bära blå-rep.


Tack för det!

Over and out!


Scouter överallt

Helgen har varit fylld av det bästa och de bästa. Efter jobbet i fredags styrde jag kosan mot Kopparbo som är Svenska scoutförbundets egen lägeranläggning. Jag och ett gäng tappra byggare hade blivit kallade för att fixa Kopparbos Pionjärspår. Ett pionjärspår är en bana i skogen med hinder man ska ta sig förbi. Man klättrar på konstuktioner av rep, stockar och slanor (tunnare stockar). Det är broar, stegar, trappor och andra konstruktioner.

Man kan ju säga att jag inte hade något emot att vara ute i skogen hela helgen med sol och värme. För att inte tala om sällskapet. Scouter måste vara det bästa folkslaget.

Efter lite kvällsfika och snackande om gamla goda tider så kröp vi i säng för att vara pigga på lördagen. När alla samlats på lördag morgon så var vi närmare 20 personer som gärna ville ut i skogen. Vi packade släpkärrorna med hundratals meter rep i olika tjocklek. En del verktyg och några stegar hängde också med.Efter gruppindelning for vi ut till spåret. Jag och ett gäng till fick i uppgift att bygga en repbro eller ap-bro som just denna sortens bro kallas. Den gamla bron hängde fortfarande kvar. De tar ner delar av pionjärspåret under vintern men vissa mer avancerade byggnationer får sitta kvar även under vintern. Man slakar linorna och tar bort de block och taljor som används för att spänna upp linorna. Det som hänger kvar är alltså två slaka broar:


Vi rev ner de gamla broarna och började snabbt jobba med de nya.


Här är vi på väg upp för stegen för att knyta loss rep som stöttat upp bron.

Nästa steg var att dra ut nya rep. Ett tjockare att gå på och två lite tunnare att använda som handtag/ledstänger.


Benny försöker få ordning på repet som ska användas i repbron. En redig härva.


Martin jobbar för att få linorna till handtagen lika långa.


Vi splitsar repändorna. De ska bli snygga ögglor och sammanfogningar av rep.

När linorna är på plats så ska sidsträvor sättas fast. Ett lite trixigt jobb. Man skulle behöva vara en bläckfisk.


Daniel jobbar med sidsträvorna. Det tar på musklerna i magen och armarna.

Dagen led mot sitt slut och vi la ner arbetet. Tidigt nästa morgon var vi på plats igen.


Den första bron var nästan klar, endast några justeringar på sidosträvorna krävdes. Det blev mitt jobb. Den andra bron var klar att börja spännas upp mellan fäst-punkterna.


Det börjar likna något. Men jag kommer nog aldrig repa mig efter denna helg (haha... repa mig)


Småjusteringar. Finlir.


Örjan fiffilurar.


Började fundera på var alla repfiber hade tagit vägen. Men jag hittade ett gammalt fågelbo på stigen. Ser ni det blåa repet? Just det. Fåglarna drar nytta av vårt pionjärspår.

Jag var tvungen att åka efter förmiddagsfikat. Så hur det färdiga resultatet blev vet jag inte. Men mycket tyder på att det blev lyckat. Två stabila ap-broar blev det nog.


Bjuder på den!

Tack världens bästa vänner!

Over and out!


Något begagnat

Och mitt! Bara mitt!

Varit på auktion igen. Fick hem några prylar. Bland annat två mindre bokhyllor i teak för inropspris 200 kr. Som hittat nästan! Underbart. Ett foto dyker kanske upp en annan gång.

Spontant blev det ett rop på dessa. Ingen annan ville ha dem man jag gillade dem. Nu har de fått glas och ram och ska upp på väggen i hallen. Blir kanon!


Kanske inte så dumt ändå.

Tämligen spontant blev ropet på Karnevalsvasen.Tanken var nog inte att jag skulle köpa den. Tycke dock att jag kunde ge ett bud när utgångspriset blev ganska lågt på grund av en liten nagg på insidan av vasen. Och åter igen. Hoppsan. Den blev min för 150 kr + avgift. Fina firren! Igen!

Den högra vasen är en Atterberg för UE som tillsammans med en massa andra prylar blev min. Tjusigt!

Jag blev ganska förvånad när ingen mer än jag var intresserad av dessa servisdelar:

Fem stycken delar Upsala-Ekeby Droppar. Vem som står bakom den vackert gröna dekoren har jag ingen aning om. Kanonfina kannor och skål. Faten är använda men fria från nagg. Åter en paff Sandbergska på auktion. Hur kunde det bli så mycket handlat?

Även denna skål City av Hjördis Oldfors ropade jag in tillsammans med massa andra saker. Om det var värt summan jag betalade vet jag inte. Men, men... Det låter jag vara osagt. Jag är hur som helst nöjd.


Här skymtar några delar ur serien Corso av Atterberg också. UE och 50-tal = sant!

Hepp!
Ber om ursäkt för den halvdana kvaliteten på bilderna. Det är så mörkt när jag kommer hem på vardagarna. Av någon konstig anledning så har jag en massa saker för mig hela tiden. 

Den som väntar på något gott får inom kort läsa som knop och splits i trappersspåret. (Ja, scouting så klart)

Over and out!


Vår och loppis. Bra kombo!

I lördags tog vi en tur till Grytgöl (en liten by två mil nordväst om Finspång i Östergötland) där vi har vår sommarstuga. Eller egentligen är det farfars gård men eftersom han är en pigg herre på 92 år så blir det inte så frekventa besök för hans del. Vi for dit för att hämta släpvagnen och ta hem gräsklipparen för en första service. Vi köpte klipparen för 15 år sedan, eller något sådant.

Jag fick lite väntetid utanför krumeluren medan jag väntade på att mamma skulle plocka upp mig. Hittade ett snövitt träd som jag passade på att plåta i förmiddagsljuset.Lönnen hade också en härlig färg.


På Kungsörs återvinning och second hand hittade vi lite smått och gott.Bland annat blev det ytterligare en hjärtans gott-burk. Lär mig visst aldrig. En blå i minsta storleken. Korken var med. Hjärtans gott-burkarna kommer från Sea glasbruk. Dyyyrt. En hel Selma.

Inne i Kungsörs centrum fick jag syn på ett träd fullt med mistel.


Det är inte för inte som misteln är Västmanlands landskapsväxt. Det kryllar av mistel här i Västmanland och Mälardalen. Kul att vår landskapsväxt är en parasit som tar över och i det närmsta tar kol på andra växter. :D

I Vingåker har de också en ganska bra butik. Tyvärr så blev det inte så mycket inköp. En liten Hackeforsblomma var det enda som följde med hem.

Men man kanske skulle åka dit en mörk natt... Världens snyggaste dörrhandtag finns nog i Vingåker.

I stugan gick allt enligt planen. Konstigt att jag alltid glömmer ta kort när jag är där. Kanske är det för att vi inte hann så mycket mer än att packa vår släpkärra, käka och plocka lite bland alla gamla grejer. Nästa gång kanske...

Någon Valbogsbrasa blev det inte för min del. När vi kom hem på kvällskvisten så var jag så trött att det fick bli en kväll i soffan. Men det behövs ibland det också.

Over and out!


RSS 2.0