Skrabbelucker
Några blev visst nyfikna på Skrabbeluckerna. Jag bjuder er här receptet
1 ägg
1 ½ dl socker
2½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Blandas ungefär som man blandadar en pannkakssmet. Det blir en trögflytade smet som man steker i stekpanna som plättar eller pannkaka. Man får trycka ut smeten lite så att den blir lite tunnare. Skrabbeluckerna ska vara ca 1 cm tjocka.
När de är klara så vänder man dem i strösocker och sedan är det bara att hugga in! Man kan göra goda varianer om man vill visa sig lite på styva linan. Chokladskrabbelucker, tillsätt kakao i smeten.
Man kan ju också ha mängder av olika "pålägg". citronkräm, grädde och sylt, färska bär, chokladsås och marsmallows eller kanske banan och glass?
Smarrigt!
Over and out!
1 ägg
1 ½ dl socker
2½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Blandas ungefär som man blandadar en pannkakssmet. Det blir en trögflytade smet som man steker i stekpanna som plättar eller pannkaka. Man får trycka ut smeten lite så att den blir lite tunnare. Skrabbeluckerna ska vara ca 1 cm tjocka.
När de är klara så vänder man dem i strösocker och sedan är det bara att hugga in! Man kan göra goda varianer om man vill visa sig lite på styva linan. Chokladskrabbelucker, tillsätt kakao i smeten.
Man kan ju också ha mängder av olika "pålägg". citronkräm, grädde och sylt, färska bär, chokladsås och marsmallows eller kanske banan och glass?
Smarrigt!
Over and out!
Kommentarer
Postat av: Jessica
Vi kallar det skrabbelurer... men vi ska ju alltid vara olika :)
jaha och imorgon kommer dagen som inte går att undvika.. tur vi har mentalålder att hålla oss fast vid :)
kram!
Postat av: Retrolux
@Jessica
Ja... Jag har hört både Krebbelurer, Skrabbelurer, Krabbkelucker och Skrabbelucker.
Postat av: Linda
Kul, de här måste jag testa någon gång!
Postat av: Retrolux
@Linda:
Riktigt smarrigt är det och om man gör någon av lyxvarianterna blir det ännu godare. Men i originalet ska det vara bara strösocker (kan pimpas med kanel till jul)
Trackback