scoutkalas

Då var vi igång igen en ny termin med de söta spårarscouterna i avdelning Smygarna.

Svidade om till scoutskjorta och brassade iväg til scoutlokalen. Möttes där av Kix, Olle, Elisabeth och Carola, mina tappra bundsförvanter i ledarpatrullen Igelkotten. Lite snabbfix och förberedelser och ungarna droppade in en efter en. En bunt härliga ungar blir det denna termin.

Johanna, Linnéa och Malin kastade sig över mig i en björnkram. Det värmer ett tappert ledarhjärta när de visar att de tycker om en. Tycker om inte bara mig som ledare utan även det vi håller på med, själva scoutingen alltså. Vi är fler som brinner för det och vi brinner inte i onödan. Vi måste ju ha gjort en del saker rätt!

Vi drog igång mötet. Alla var nog lite nervösa inför den nya terminen. Lite stökigt när vi gick igenom startceremonin men de flesta var med på noterna och hängde på i vår "presentationslek" som vi alltid inleder med. Vi var nog alla lite ringrostiga men vi fick snurr tillverkning av namnbrickor och självporträtt. Fina kreationer blev det.

Lite namnlekar och jag tror jag har koll på alla ungar nu... Vi glömde bort tiden och fick snabba oss igenom terminsschema och avslutnings-ceremoni. Men de var med på det också. Allt funkade som det skulle med vårat "Anna har varit här" "Hejdå, Anna" och gnistan behövde vi bara köra en omstart på. MYSIGT!

Trött men glad for jag hemåt. Nu sitter jag i soffan med datorn i knät och småmyser. Imorgon kväll väntar utmanarna och filmkväll inför höstläger som ska arrangeras av oss...

Over and out!

PS. Åkte till läkarmissonen. Inga fynd... så jag lät bli alla nja:n. DS

Mammas Hjördis

Mor min fyndade också en Hjördis på loppis i lödags som jag nu har fotat så att ni kan få se den. Hon betalade 30 kr. En fin liten skål i prima skick.

Over and out.


PS Tror inte att jag kan hålla mig borta från läkarmissionen idag... DS

Söndag med auktion

Klev ur sängen någon gång under förmiddagen och käkade en långfrulle med Tony, Elisabeth, Lilly och Patrik. Sedan lite kattgos. Mitt på dagen styrde vi kosan mot Västmanland. Jag säger vi eftersom jag fick sällskap av Patrik. Bra det, jag behövde nån som höll mig vaken.

Stannade en stund i Hallsberg igen eftersom jag snappat upp en garage-loppis. Jag gick därifrån med en Signe Persson Melin, liten silla-burk. 15 kr.


Ett prydligt par blev  det.

Hemma i västerås släppte jag av Patrik på stationen och åkte ut till Hälla och auktionen på effecta. Ropade in två rop. En bricka med glasflaskor och glasföremål:


Den rosa flaskan är en Ulrika Hydman Vallien. De anda vet jag inget om..


Med på brickan fanns denna coola glaspjäs. En Vicke Lindstrand för Kosta. Dessutom en liten glasuggla från Reijmyre. Så nu har vickes uggla som jag skaffade för drygt en vecka sedan en kompis. Hela brickan för 100 kr, lägsta ropet. Mycket nöjd med mig själv.

Inte nog med det. Ropade också in tre tavlor för 100 kr.


Västerås-konstnärer så vitt jag vet alla tre. Den undre här är den jag gillar bäst och det var därför jag ropade.

Nu råder köpstopp... får väl se hur det går...

Over and out!


Kräftis i Rönneshytta

Efter min sköna Chai latte i Hallsberg drog jag mig sakta mot Rönneshytta. Jag valde småvägarna eftersom jag hade gott om tid. Lördagsloppisarna stänger så tidigt... Men jag stannade till vid skolan (?) i Åsbro och tittade på Roland Eckerwalls skulptur. En lokal konstnär om jag förstod det hela rätt.


Sköna lirare...

Vidare for jag mot Rönneshytta där jag blev välkomnad av Tony och två spinkiga men coola katter. Patrik hade redan anlänt. Snart kom en liten Lilly ner för trappan med mamma Elisabeth efter. Ingen blyg unge det heller.

Kalaset drog igång efter lite pyssel och knåp. Jag och Lilly gjorde en supersnygg flagga med en kräfta på. En stadig skara på 13 pers blev vi tillslut. Lagom för en kräftskiva (eller vad vi nu ska kalla det, vi var två som käkade kräftor. Skandal).

Innan maten gick vi en tipspromenad som Elisabeth fixat. Vi var ortoligt kunniga hela bunten. Tror att vi klarade minst 2 frågor var i alla fall... Så till bord vi gick.Efter krubbet blev det singstar och glad skratt (och för först gången tyckte jag att det var roligt.)


Efter flera glada timmar kröp vi lätt vingliga isäng vid 02.30. Jag somnade i samma stund huvudet nuddade kudden.

Tack för en trevlig fest!

Over and out!Loppisäventyr i Örebro och Hallsberg

Lite segt att kliva ur sängen på lördag morgon, kom iväg en halvtimme senare än jag tänkt mig. Brassade på mot Örebro och den stora loppisen i golf-hallen. En stor hall där man kan hyra bord. Hittade en parkering efter mycket om och men, det var smockat med folk och ändå verkade det som om lugnet hade lagt sig en aning, folk var redan på väg därifrån. Strosade runt mellan borden och kikade. Ingen större lycka mötte mig men jag köpte en lite flaska (jungfru-mått) med 2 glas från sea-glasbruk till min flask-samlande mamma. Sedan hittade jag denna på ett bord:Vas i grönt och klarglas. gillade formen, betalade en guldpeng.


Denna lilla Fuga av Sven Palmqvist för Orrefors. Mini-modell i fin kvalitet. Prutade ner till 40 kr. Vet inte om det var ett bra köp, men jag gillar den.

Sedan hittade jag inte så mycket roligt. Köpte ett pussel med Pippi Långstump för 5 kr, tyvärr visade det sig att det inte var komplett när jag kom hem. Suck.

Sedan hittade jag ett stort stycke läder också som kan användas till exempelvis knivslöjd till kniv-slidan. Så nu kanske det är dags att fixa ett handtag till mitt handsmidda knivblad? 40 kronor var ett riktigt fynd.

Trots fyndbristen tappade jag inte modet. Vidare till Ica Maxi för snabblunch bestående av korv och sedan klurade jag ut hur jag skulle åka genom stan för att komma till nästa loppis - Bra och Begagnat som låg i utkanten av citykärnan i ett industriområde. Efter lite snurrande hittade jag trots allt dit och jag hade en hel timmes strosade framför mig. En stor och fin butik med ordning bland grejerna. Vissa grejer var riktigt billiga, andra saker var galet dyrt. Tog med mig en kasse saker därifrån i alla fall...


Ett glas. Inget speciellt vad jag vet men fin färg och snygg form. 15 kr.


Grön vas. Ser ut som Turbin men jag har aldrig sett en vas tidigare. Tur att ni glaskunnare finns där ute! Med på bilderna finns också dessertskål i lila/purpur som mamma hittade på sin loppisrunda i lördags. 25 kr för vasen, 15 för skålen.


Fler fuga blev det. Här i klarglas. Tror att alla är fuga. Men de två mindre skålarna har igen märkning. Dock är den minsta en exakt kopia av en märkt skål jag har här hemma.

 Finns det fugor som inte är märkta under? Har aldrig sett förut utan märkning. De färgglada colora-skålarna är ju inte alltid märkta under, med de är ju också lättare att identifiera. För en billig penning blev dessa tre mina och kommer pryda Fuga-hyllan finfint. Den största kostade 35 kr (dåligt skick, någon har använt elvisp i den) och de två små kostade 20 resp. 15 kr.


Vid kassan fanns en massa nålar. Hittade ett par som är scoutnålar och några skogsmulle fanns också. 3 kr/st.

Vidare i raketfart mot Hallsberg. Hittade till Uffes Lada utan större problem. Tyvärr hade alla börjat plocka ihop, så jag gick en snabb-runda för att kolla läget och köpte sedan detta:


Fat med okänt ursprung. Går att läsa 752 (?) under. Tyskt månne? 30 kr.Ett par tuppar från Nusnäs i Dalarna. Lite slitna. 5 kr/st

Fanns även ett gäng nålar här, dessa fick jag ge 20 kr / 10 kr /10 kr för.


Nålen till vänster är en jubileumsnål från Hedemora. Lite kul att hitta den i Hallsberg. Extra kul eftersom jag med gott samvete kan sätta den på lägerbålsfilten eftersom jag är stolt scout i Hedemora scoutkår. Hedemora 500 år står det på nålen. Då har den ca 64 år på nacken beroende på när jubileumet var, borde varit jubileum 1946. Staden fick sina stadsrättigheter 1446. Men vad vet jag... De andra nålarnha är även de scoutnålar för olika scoutförbund i Sverige.

Lycklig och utmattad slog jag mig ner på ett lokalt café med en chai latte och pustade ut innan avfärd mot Rönneshytta där Elisabeth, Tony och Lilly bor. Mer om det i nästa inlägg.

Over and out!Cliffhanger

Nu har stunden kommit för mig då jag ska avslöja mitt superfynd som jag hittade i fredags på Ansgarskyrkans loppis. Ni som läst kommentarerna på förra inlägget har säkert fattat att jag hittat en Hjördis Oldfors. Där på ett bord bland massa annat bråte låg den. Mitt hjärta stannade för några sekunder och snart stod jag med denna skönhet i min hand. Med ett fåfängt grin på läpparna och knogar som vitnade plockade jag fram en stora plånboken och betalade. Denna lilla tingest gjorde besöket på loppisen värd mödan att trängas:


Otydlig stämpel gjorde nog att denna hamnade på 5-kronorsbordet. Just det 5 KRONOR!

Det är en Kokos av Hjördis Oldfors för Upsala-Ekeby. En av de minsta modellerna och skicket är inte perfekt. Inga nagg men ett par märken från tillverkningen och någon repa. Men lyckan är TOTAL!

Har ni gjort ett likande fynd ni minns extra mycket? Berätta gärna i kommentarsfältet!

I övrigt så gjorde jag ytterligare några bra köp:


En figur från BRIO, har ett antal år på nacken. Fint skick förutom att han saknar ena armen. 5 pix.


Emaljerad skål med tomtar. Tror inte att den är svensk. Typ Tjeckisk eller så. 20 kr. Får väl ha juläpplen i den eller nått.


Små emaljfat (?). Kan de vara norska? Ingen aning 5 kr /st.


Fin ros i porslin. Vet inget om denna heller. Ca 7 cm stor. Någon? 5 kr betalade jag.


"same-sljöd" Minikåsa och sked. 10 kr.


Litet krus från UE. Replik av krus som fanns med på skeppet Wasa. Lite roligt tyckte jag. 10 kr.


Fat med motiv från Lidköping. Rörstrand och dekoren är tydligen av Gunnar Nylund. Man lär sig något nytt varje dag. Föll för de snygga illustrationerna. 10 kr.

Utöver detta fick ett par orkidékrukor följa med när jag svävade på små kokos-doftande moln på väg hem.

Imorgon ska ni få se resultatet av loppisrundan i Örebro och Hallsberg i Lördags.

Over and out!


Går sådär va...?

... att hålla i pengarna och inte shoppa så mycket fynd på loppis.

Precis när jag publicerat mitt förra inlägg kom mamma Barbro innanför dörren: "Ska vi gå på loppis?".

Vad svarar man på det?

Klockan är strax efter 17 en fredag eftermiddag och mamma har fått nys om loppis i Ansgarskyrkan som har öppet mellan 17 och 20. Klart att jag ska gå på loppis. Sagt och gjort. Loppis blev det. Vi fick slåss med 3652 andra loppissugna, men det var det värt.

Jag gjorde tidernas loppisfynd!

Men se... det får ni inte förän på söndag. Eftersom det är för mörkt att fota fynden en kväll som denna så tänker jag hålla er på halster till dess. Men det är bra... det är riktigt bra.

(Detta är vad filmälskaren kallar cliffhanger, går bra att applicera på retro-bloggar också.)

Imorgon blir det loppisrunda i Örebro och Hallsberg innan kräftknytis hos Elisabeth, Tony och Lilly. Så ni får hålla er till tåls. Eventuellt blir det även lite auktion på Byrån Effecta på söndag för min del. Mitt köpstopp träder i kraft först på söndag kväll. Sen ska jag inte köpa nått på hela veckan.

Tror jag.

....bara om jag hittar något riktigt fint.

Loppisen i Ansgarskyrkan är öppen imorgon också för den som är sugen på att gå. Ligger på Petersbergsg 32 här i Västerås. Öppet 10-14. (Men jag har ju köpt alla fynd...).

Välkomna åter på söndag kväll. Då kommer nog nästa inlägg.

Over and out!


Hoppsan

Veckans första ligga-lågt dag har misslyckats till stor del. Men roligt blev det. Kunde ju inte hålla mig hemma så jag åkt iväg för att kika på effectas visning inför auktionen på söndag. Det är bra att gå på visningen, just där och då man man ju inte köpa något.

När jag ändå var ute på Hälla kunde jag inte låta bli att gå in på Stadsmissionen. Tänkte att det kommer ju inte bli så myket inköp i alla fall, jag var ju där senast i tisdags. Men det blev ändå några inköp. Inga större lösensummor men efter helgen är det defenitivt KÖPSTOPP!

Men ett fat som detta går man inte förbi:


Upsala-Ekeby av Mari Simmulson. Tyvärr ett par små nagg men 30 pix var den värd.

Kunde inte heller lämna dessa söta fjärilar:

Känns lite som blommorna från Hackefors och stilen är lite liknande. Är det någon som vet?
15 kr för 6 st betalade jag.

Vidare till en liten loppis som ligger på samma område.


Där hittade jag två påslakan med dessa snygga blommor. Något slitna men 5 kr/st var de nog värda. Sags att sy nått snyggt igen...

På den lilla loppisen gjorde jag nog dagens fynd:

En scoutkniv från Mora. Det svarta handtaget är inte gjort av trä utan nått annat hårt plast-liknade material. En bild av en scout som gör scouthälsningen finns på knivfodralet. Jag är lycklig. 10 kr.

På väg hem stannade jag till vid en liten privat loppis som en farbror hade i sitt garage. Han hade en del fina saker, men som tur var så var mina kontanta medel slut. Jag hittade dock en liten fin scoutnål som jag bad att få titta på. Farbrorn visade mig gärna och berättade lite om sin scoutperiod som Patrulledare i patrullen Vargen vid Hamre scoutkår (en kår som än idag lever och frodas).

Han visade mig också patrullflaggan för patrull Vargen. Det var en vacker flagga och den andades verkligen tradition och minnen. Jag önskar att jag haft kameran med mig så hade ni fått se. Han lovade mig att den skulle återbördas till Hamre scoutkår när han någon gång kan tänka sig skiljas från den. Skatter som en patrullflagga ska bevaras och beskådas av oss som uppskattar den extra mycket.

Jag hade inte pengar att köpa scoutnålen för och jag lovade att jag skulle komma tillbaka en annan gång. Han lovade i sin tur att leta reda på lite fler scoutmärken och scoutminnen som jag skulle få beskåda. Så nästa gång tar jag med mig kameran. För patrull Vargen lever vidare i vår hjärtan. 

Vidare så fixade jag lite grejer till det kommade besöket hos Elisabeth, Tony och Lilly i helgen som kommer. Ytterligare en kräftskiva i glada vänners lag. Tur att jag älskar kräftor.

På vägen tänkte jag stanna till i Örebro på en del loppishak. (därmed införs köpstoppet först nästa vecka.)

Over and out!


 


Kläderna gör mannen... öhh... kvinnan.

På allmän begäran (från Jessica) så plåtade jag trots allt några av plaggen och skorna jag köpt den senaste tiden. Men bara det bästa av det bästa hamnar här på bloggen. Nästa gång ska jag använda mig själv som modell tänkte jag, det är dock lite klurigt att ta kort på sig själv. Håll till godo.


Här är klänningen i jeanstyg. Lite städrock över den. Knappt 30 kr kostade den.


Randig klänning. Tyvärr inte retro utan det är Vila som står bakom denna skapelse. 35 kr.


Ett par grymma pjuck blev det också. 40 pix tror jag att jag betalade.

Over and out!

Veckans loppis

I tisdags tog jag en liten tur till Brödet och fiskarna som hade halva priset på alla varor i hela butiken. Antar att de ville bli av med lite jox. Strosade runt lite. Hittade en del kläder, en randig klänning, en jeansklänning i städrocksstuk och en liten jacka. Sedan hittade jag några småsaker på husgerådsavdelningen:Cool vas i vitt glas. Ingen signatur men den är ganska lik en vas jag såg på Myrorna som var från Boda Nova. Kan man ha sån tur? Hur som helst så tycker jag den är snygg. Och 15 kr var ett överkomligt pris.


Tekopp från Arabia, tyvärr utan fat. Vet inte vad modellen heter, men 20 kr var den värd.


Denns snygga ishink kunde jag inte låta bli heller. Tänkte att mamma kunde få dem om hon vill ha den. Stod inget pris på den, jag tror att jag fick den för 10 kr.


Detta fräna tyg ska jag sy något tjusigt av, vet inte vad än så länge. Men tjusigt blir det. 15 kr.

Hittade också en hög med tallrikar från Gefle, Kosmos-serien var det om jag inte minns fel. 8 stycken i mycket bra skick. Får se vad jag ska göra med dem.

Dagens tristess till ära tog jag en oplanerad tur ner på stan för att kolla in Röda korset och Myrorna också. Hittade ett halsband och ett tyg/duk på röda korset:


Här är broschen jag köpte på Röda korset i Linköping med på bilden också. Halsbandet kostade 10 pix.


Otroligt snygga blommor. Tyget kommer från taiwan men om man inte visste det skulle man kunna tro att någon av våra stora formgivare gjort blommorna. Lite Lisa Larson-stuk eller kanske Mari Simmulson-stuk. 10 pix.

På Myrorna hittade jag denna tavla som jag föll för. Marion Axén heter (eller dylikt) konstnären. 35 kr fick jag betala.Imorgon ska jag ligga lite lågt hade jag tänkt. Vi får väl se hur det går... Brukar gå sådär. Auktionshuset här i stan har ju visning. Kanske ska besöka den...?

Over and out!
Rackarns vad roligt

Så himla kul att se att jag har ett gäng läsare på bloggen. Och detta trots att det var lite dåligt med bloggandet i helgen och i början av veckan. Idag har jag en del som står på agendan. Flera "borden". Men vi får väl se hur många av dessa borden jag orkar ta tag i idag. En sak är i alla fall klar, jag ska fota veckans loppisfynd och lägga upp här på bloggen.

Nu väntar ett diskberg i köket och sedan lär jag nog söka några jobb. Känns lagom motiverande måste jag säga. Men om ni kikar in lite senare så får ni se lite roliga prylar.

Over and out!


Uppdatering ugglan

Tack för upplysningen engelsson!  http://engelsson.blogg.se/

Min fina uggla är designad av Vicke Lindstrand för Kosta. Sökte lite på nätet och hittade ett par bilder till:Att jämföra med min bild:Största skillnaden är väl att min har ett "klot" att stå på. Men annars är de väldigt lika.

Retro Linköping 4/4 Loppisjakten

Dags för den stora loppisdagen. Jag släpade runt Malin på tre olika ställen i Linköping. (Tack och förlåt Malin) Efter en del klurande så styrde vi kosan mot Återvinningens loppis i Linköping/Hackefors.Sägs vara den största loppisen i Linköping. Massa roliga saker, men ingenting som föll mig i smaken. Eller nja, vissa fina saker hade för saftigt pris, även om det mesta var bra prissatt. Strax innan vi skulle gå så insåg jag att jag missat att kika på ett par hyllor och hepp! Där stod det några fina saker:


Finfin Fuga ishink av min största idol Sven Palmqvist, orrefors. Gillar colora bättre men vem kan motstå denns skönhet? 90 kr fick jag betala och det är ett skäligt pris enl. mig.


Hittade också tre skålar. Tror att det kan vara Reijmyres "puck" av Monica Bratt i klarglas. Nån som vet kanske kan räta ut frågetecknet... 15kr/st betalade jag i alla fall.


Tre glas i ljusblått glas. Har redan en drös i mörkblått / rökfärgat. Någon upplyst människa som har koll?
10 kr/st gav jag för dem.

Vidare in till stan igen. Där började vi på röda korset eftersom stadsmissionen inte öppnat för dagen ännu. Tyvärr inga direkta fynd utom en liten brosch i form av fem löv som bildade en liten krans.Vidare tillbaka till Stadsmissionens loppis. Malin började vackla lite på benen... jobbigt att vara på loppis med en sån som mig som ska titta så noga på allt.Här shoppade jag också en del prylar. Vet dock inte om det var några större fynd. Hittade också ett gymt snyggt fat från Upsala-Ekeby (tror att det var Atterberg om jag inte minns fel) med en ännu grymmare nagg. En nagg i gigantklassen, var väl 3 cm lång och 1 cm bred. Det var nära att en tår trillade över min kind.

Här är inköpen:


Fler skålar. Dessa vet jag inget om. Är väldigt lika puck-skålarna men dessa är tvåfärgade med klarglas i skålen och grönt glas i foten. Någon??? Jag betalade 60 kr för dessa fyra och fick med en snarlika skål som hade lite annan form.


Räkskål LK90 från Gulla Skruf. Prima kvalitet, ina nagg eller ens repor. Kunde inte motstå den snygga petroleumblå färgen heller. Hela 30 kr fick jag punga upp.
(tack till bloggen 50-tals keramik för info om denna: http://50-talskeramik.blogspot.com)Dessa söta emaljerade koppar stod på en fyndhylla. Kan väl passa bra i skogen tänkte jag. 1kr/st.

Stackars Malin höll på att stupa vid det här laget och jag var ganska nöjd (och pank) så vi beslutade oss för att ta med oss Niklas och åka till IKEA och käka lunch. Lunchköttbullar för 16 kr, det tackade min plånbok och min mage för.

Efter en god lunch kikade vi runt lite i shoppingcentret och snart var det dags att åka in till centralstationen i Linköping och fixa biljett till mig. Fick bita i det sura äpplet och vänta en timme på nästa tåg för att spara 100 pix i biljettpris. Fick ändå betala 300 kr för att åka hem till Västerås. Galet dyrt! Hade nästan tjänat på att ta bilen...

Glad, lycklig men halvdöd kom jag hem till Västerås där min snälla morbor hämtade upp mig på centralen. Tre extra kassar hade jag inte räknat med att få med mig hem... Så det kan gå.

Tack till Malin och Niklas med familjer för en trevlig helg och jag vänta med spänning på att du ska boka in en helg här i Västerås/ Norberg snart Malin. Då ska vi kolla in gruvorna i Norberg och gå på auktion i broarna. Lite Elsas konditori blir det också så klart!!! Det var ett sammandrag från helgen i Linköping.

Over and out!


Retro Linköping 3/4

Lätt sega vaknade vi upp till en härligt solig morgon (läs förmiddag). Hotellet hade finfin frulle och jag kikade runt lite på Ylvas fina samling av porslin och roliga prylar. Hennes man Göran har försett henne med köpstopp. Hm... konstigt. Skulle kanske behöva gifta mig så nån kunde sätta köpstopp för mig också?

Hon hade i alla fall en superfin samling av Pyro (Kåge, Gustavsberg) i köksskåpet och jag fick också se "kronan på verket" En stor samling Picknick från Rörstrand av Marianne Westman. Sedan fanns det en hel drös med andra superfina prylar.

Jag ocks Malin blev upphämtade av Niklas och vi for till Gamla Linköping och strosade runt lite. Både jag och Malin var ganska sega så det blev väl ingen större "turisttitt" men trevligt var det och efter en fika med dubbla koppar kaffe så blev jag som en ny människa. Shopping i Cloettas chokladbod stod givetvis på schemat.


Söndag och fullt med utklädda guider och fina bilar fanns på plats i Gamla Linköping.


Gamla Linköping är en stad uppbyggd av gamla hus från Linköping och trakterna däromkring. Lite som Vallby friluftsmuseum här i Västerås.


Ford. Kul med gamla bilar som blänker och avspeglar miljön runt. Ja, jag hade svarta byxor, röd tröja och väst på mig.

Niklas föreslog att vi skulle lira lite minigolv. Jag var med på idén och tillslut lyckades vi övertala Malin att hänga på också. Minigolf är tydligen inte hennes favoritsysselsättning. Banorna var i halvdant skick, men då hade vi ju något att skylla på när det gick dåligt. Min boll hade drabbats av Anna-syndromet och hoppade upp ur hålet hela tiden. Niklas boll smittades också lite på slutet. Trots detta fick jag ihop ett bra resultat, har ju inte spelat på några år. Skandal. Det är ju ganska kul att lira.


Lägg märket till de hukade tanterna som Niklas siktar på.


Inte så bra på minigolf kanske. Men snygga är vi i alla fall. Gäller att spela med stil.


Nära skjuter ingen hare... Nära hålet spelas alla bollar. En grym sidoeffekt till Anna-syndromet, inga banor ska klaras på bara ett slag.

Efter golfen käkade vi lite pizza och åkte hem till Malin och Niklas för att slappa lite framför TVn. Katterna Pysen och Tintin hälsade oss välkomna (värre allergibomber har jag aldrig träffat). Men de är ju oemotståndligt söta så jag kunde inte låta bli att busa lite med dem. Kvällen avlöpte därefter i lugnt tempo. Jag laddade inför den stora Loppisdagen. Nya jaktmarker väntade.

Fortsättning följer...

Over and out!


Retro Linköping 2/4 Festen.

Framme i Linköping. Traskade hem till Malin och åkte hem till hennes föräldrar för att hänga lite, fika lite och installeras oss lite i våra hotellrum. Sedan fixade vi oss lite. Kräft-kallas på G.


Hackefors keramiks gamla lokaler...

Promenix hem till Niklas föräldrar där vi möttes av fördrink, skumpa med jordgubbar. Och världens buffé med allt från Tjälknul till ostbricka. Riktigt smarrigt. Sedan käkade vi kräftor och sjöng så vi skrålade. Fram med snapsen!


Malin är redan lätt suddig.


Glenn och Göran. Mina bordsherrar.


Glenn, Niklas och PeterGlenn är kung med kräftkniven. Eller hur var det nu?


Bobbo och Emma.

Många snapsvisor och tillhörande snaps blev det under kvällen. Jag hade en grymt rolig kväll och träffade mycket roligt folk. Många nya bekantskaper, speciellt kul var det att träffa Malins syrror Emma och Lina. Guld! Tack till kvällens värdpar: Maud och Peter!

Vi trillade hem till Hotell Forsling Parborg frampå nattkröken. Lagom sliriga, lagom trötta och lagom lagom. Hela högen somnade gott. Tack till Ylva och Göran!

Fortsättning följer...

Over and out!Retro Linköping 1/4

Okej, jag ger upp redan från början. Blir nog fyra Retro-Linköping...

Jag vet knappt vart jag ska börja. Det har hänt en massa bra saker i Linköping i helgen. Resan till Linköping är kanske en bra start?

Började med att jag försov mig... Hoppade ur sängen och turbo-frullade. Sedan hoppade jag in i bilen tillsammans med mamma och morbror för avfärd mot Grytgöl och sommarhuset.

På vägen till Grytgöl gjorde vi dock ett ganska lyckat loppisbesök i Vingåker. Inköpen:


3 st assietter från Lindabruk Rörstrand. Terminus för 5 kr/stVas av Bertil Vaillen (om jag kan tyda signaturern rätt.) Kosta (42703). Pröjsade 45 kr.


Uggla från Kosta. Märkt med LG 420. Någon som har koll?? Priset var i alla fall 30 pix. Jag hittade också ett troll med kantarell-hatt från Torekov.

Grytgöl:


Metropolen.

I Grytgöl finns min kära gamla veteranbil. En fin gammal Volvo valp som förtillfället är ganska stendöd. Och jag kan INGET om bilar i synnerhet och i allmänhet inget om den bilen. Morbror skulle försöka fixa lite med kopplingen som fastnat och dött en för tidig död. (Tyvärr blev det miss i planeringen och valpen är fortfarande stendöd.)

Ur arkivet (därav bristande kvalitet på bilderna). Min pärla:Efter att ha kört lite Husqvarna röjtrimmer och käkat lite lunch rotade jag runt lite i köksskåpen för att se om det fanns något kul. Hittade en del gamla tallrikar från Gustavsberg och en söt liten dockservis. I "bon" (lilla huset - boden) hittade jag en vas:


Vad kan det vara? Nån som har koll??? Reijmyre? Det ligger ju i krokarna.

Efter min skattjakt så gick jag till busshållplatsen för att vänta på min inbokade taxi. Som inte kom. Efter två telefonsamtal till "centralen" så kom det en taxi, men jag hade redan missat mina byten. Fick åka med taxi hela vägen till Linköping. Chaffisen var GALEN Hastigheten pendlade mellan 120 och 140 nästan hela vägen, utom på 50-steckorna, då saktade han ner till 100 km/h. 

Jag trodde att jag skulle DÖ! Men det gjorde jag inte. Jag kom fram hel, 30 min före beräknad ankomsttid. Och allt detta på Östgöta-trafikens bekostnad. 1150 kr stannade taxametern på. Vilken bra affärsidé.Fortsättning följer...

Over and out!


Linköping

Befinner mig nu i galda vänners lag i Linköping hos Malin. Efter en lyckad kväll hos Peter och Maud med kräftor och annat gott ska vi idag ut och göra Liköping osäket. Ni ska få ett sammandrag från helgens händelser när jag kommer hem.

Någon undrade över mitt Tradera-alias. Jag heter Ylvalii på tradera. Under Länkar i Menyn till höger kan ni se vad som ligger ute nu. Det är div. plåtaskar, en cigarrlåda i trä och ett krus av Hjördis Oldfors för Ekeby.Nu har jag varit tillräckligt associal med mina glada vänner. Återkommer när jag är tillbaka i Västerås igen.

Over and out!


Rekordfart

Tänka sig. Än så länge är jag duktig på att blogga. Facebook är ett ganska bra ställe att ragga läsare på också. Har nog slagit rekord många gånger om. Personbästa alltså. Det är väl ingen superstor blogg än så länge. Och jag misstänker att jag hinner tröttna innan det har chans att bli en stor blogg. Tålamodet är gott, men bara på en sak i taget.

Dagens program ser ut som förljer:
...
...
...
...

Nä, inget planerat. Men det finns en massa borden.
Jag borde kolla igenom jobbannonserna jag skrev ut efter den jävla puckade producentens avhopp.
Jag borde söka passande jobb.
Jag borde leta fler jobbannonser.
Jag borde (enligt arbetsförmedlingen) googla efter jobb genom att "kombinera sökord".
Jag borde hitta en annan praktik.
Jag borde städa lägenheten.
Jag borde renovera klart hyreslägenheten.
Jag borde planera mitt liv.
Jag borde gå ut och gå.
Jag borde...

Men, det är ju tråkigt. Jag ska nog pula med nått roligt istället. Kanske om jag får extra tråkigt kan jag diska för att liva upp tillvaron lite. Det är inte lätt när det är svårt.

Over and out!


Plåtat

Har plåtat 350 bilder på prylar som ska ut på tradera. Jag har nervösa ryckningar i ögonen nu och kan inte riktigt se vad jag skriver. Får köra på känsla. Eller ja, det är ju inte 350 objekt jag plåtat, men kanske 70 st i alla fall. Höger öga rycker lite och när jag öppnar väster öga susar det vita fält i synen på mig. Underbart!

Och det dryga är att jag inte ens kommit halvvägs, inte ens kommit en tredjedel. Någonstans vid fjärdedel, eller femtedel kanske. Roligare att plåta kreativa bilder. Men det gäller att passa på att plåta nu när det fortfarande finns lite ljus i tillvaron. Blixten är inte min kompis.

Mindre-bildad-ordbok (eller ja... mindre-stofil-ordbok): Plåta betyder fotografera.

DUST-retro

Långt ute i Tivedens skogar hålls det ting vart fjärde år. Rövarhövdning Ramunder kommer då med sitt följe till Tingvallen för att möta sina undersåtar. Under en vecka råder frid och fred i Ramunders rike och det stora tinget och en folkräkning genomförs. Junker jägare, Skaga Ramundersdotter, Shaman Lloongkåpa och Ura Kaipa samlar sina olika folkgrupper för skolning och fest.

Sommaren 2010 var det dags igen. ca 1 500 scouter från fem scoutdistrikt (Västmanland, Dalarna, Örebro, Sördermanland och Värmlands scoutdistrikt) samlades åter i Ösjönäs. För tionde gången hölls DUST-lägret. För femte gången var jag på plats.

Några bilder:Samling på Tingvallen.Spårarscouterna har kommit till läget. Här filas det på hajkbrickor i hantverksbyn.Smide.

I hantverksbyn bodde jag nästan hela lägret. Jag färdades mestadels i en trekant där varje sida var ca 200 meter. Funkmaten - hantverksbyn - funkbyn (tältet med punch-veranda eller saftveranda). När jag ville vara lite äventyrlig gick jag ner till seniorbyn, funkduschen eller badklippan. När jag kände min riktigt våghalsig gick jag ut på de vanliga scoutbyarna för att hälsa på Hedemora eller S:t Olof.Täljning. Här en "krympburk".Pilkorgsflätning.Vikingasmycken i brons.

Ljuslykta med smörpapper och tapetklister. (Kladd-hörnan)

Under veckan hände massa skojiga saker för scouterna. Det var marknad med många roliga inslag. Enda stället där något liknande skulle funka är inom scouterna "Ta med er något roligt man kan göra på scout-marknad" och vipps så finns där såpad stock, popcornförsäljning, pysselhörna, bollhav, tjurridning, enarmade banditer, skrabbelucker, ko-bingo, spa och mycket annat. Allt till salu för de mycket värdefulla DUST-dalerna.

Det bjöds också på stjärnkväll med framträdanden av variernade kvalitet och nervositet. Här fick vi bland annat höra Lilla Idas Ko-visa: Kan kossor studsa (ja, visst kan dom det, men dom vill inte...)

Vid avslutningskvällen samlades alla på tingvallen för final och ljusceremoni. Känslan man får när vänskapens eld vandrar från hand till hand är svårslagen. Redan innan eldarna tänds får kan känslan av att man inte vill åka hem. Man vill stanna i Ramunders rike för alltid. Tomheten blir så stor när man tänker: "Nej, nu är det 4 år kvar till nästa gång..."

Ura Kaipa blickar ut över sitt folk.

Solnedgång över sjön trehörningen.Ljusceremoni. Ramunders följe reser hem över trehörningen i storkanoter.

Mycket bus blev det också på lägret. Bland annat gjorde ett gäng seniorer fruktsallad på nytt sätt - de använda slägga och en morgon kunde storkanoten hittas uppe på dasstaket. Det och mycket annat roligt fick deltagarna bevittna under lägerveckan. En vecka som jag kommer se tillbaka på med glädje och kärlek.

Over and out!

Bittert

Ja, just nu är jag ganska bitter. Jävla puckade kulturmänniskor som aldrig kan bestämma sig. Jävla puckade arbetsförmedling. Jävla puckade orättvisa. Varför ska jag behöva stå ut med en massa jävla skit hela tiden???? varför kan inget bli som jag vill? Varför ska jag våga hoppas på att något bra ska hända, när det sedan krossas till grus under mina sulor. Mina drömmar blir till damm.

Jag skulle vara scenografiassistent till en erkänd scenograf i några månader nu under hösten. En jävla producent drar sig ur och hela föreställningen ställs in. Så fort jag börjar tro att det kan ordna upp sig för mig så rasar allt samman.

Byta bransch? Men jag vill ju göra det här! Jag vill inte jobba med något annat. Varför nöja sig med mindre?

Jag ska fan bli scenograf! Och jag ska med glädje ta mig an alla stackars värnlösa scenografiassistenter i världen. För de ska inte få sina drömmar krossade.

Over and out!Diskad och klar

Nu har jag diskat allt diskbart jag shoppade igår och i förrgår. Sitter här framför datorn och klipper med ögonen. Har nog inte hämtat mig riktigt fårn all scouting sommaren bjudit på än. Måste göra något innan jag somnar. Kanske käka Lunch vore en idé.

Med städandet går det i övrigt ganska dåligt. Har snart vikt all tvätt men den har inte hittat in i skåpen än. Det är nästan den jobbigaste biten. Det är lite fullt i mina skåp. Ajaj, kanske skulle man rensa lite och lämna till någon som behöver grejerna bättre? Jag får separationsångest!

Tänkte bjuda på en kort tillbaka blick från DUST senare idag. Missa inte det!

Nu lunch och sedan blir det fart under sulorna.
Over and out!Pank men lycklig

Oj, inte bra. Det blev loppisrunda idag också. Kan bli så när man inte varit hemma på ett tag och de flesta loppisarna i stan varit stängda över sommaren. Idag blev det tur till Läkarmissionen och Lifecenter här i Västerås.

Hittade massa fina saker idag. Inget som jag behöver men mycket som jag inte kunde motstå. Eller vad sägs om detta:Handmålade "smör-blommor" från Hackefors. Kan få ven som helst att använda ner smör. 15kr/st
(Läkarmissionen Västerås)Glas och karaff från Ekenäs glasbruk. Betalde 80 pix för alltihop. Upptäckte dock att var är en stor spricka vid handtaget på karaffen när jag kom hem. Morr... Men glasen är snygga och färgen är underbar.
(Lifecenter Västerås)Hittade också dessa godingar för 3 kr/st. Melanin-skålar som jag inte kunde lämna kvar i butiken. Fick således följa med hem. Har ingen aning om vad jag ska använda dem till men de kanske passar till dippsås eller nått.
(Läkarmissionen Västerås)

    Dessa snyggingar kommer från Glasbruket Reijmyre. 15 kr/st betalade jag för dessa flaskor/burkar med korklock. Har ingen aning om vad de ska användas till, så om det finns någon som är upplyst där ute... Ja ni vet vad ni ska göra. (Lämna en kommentar!)
(Läkarmissionen Västerås)Hittade också två sjalar som jag absolut behöver. Även om de inte är så retro så är de i alla fall retroinspirerade. Allstå Letroluxade! 5kr/st.
(Läkarmissionen Västerås)En söt Torshällaviking fick åka med hem från loppisen idag. Rolf Berg har designat denna. 20 kr.
(Lifecenter Västerås)    

Dessa glas är dagens fynd. 10 st snygga glas med båt-tema. Sjömanpojkar med sina flickor. 6 olika motiv, 10 glas. Vilken dröm. I dessa ska min kära vän kaptenen (capten Morgan) få sällskap med lite cola och en limeskiva. Har ingen aning om var de kommer ifrån. Jag vet inte heller om de är svenska. Det hutlösa priste 5 kr/st betalade jag.
(Läkarmissionen Västerås)

I övrigt så gjorde jag lite andra fynd. Hittade en jacka och en "frackväst" och lite annat smått och gott. Åt mor min köpte jag en tavla med motiv från Svartån här i Västerås. Hoppas att hon gillar stilen på den.

Så nu är stålarna slut.

Annars har dagen gått i städandets tecken. Börjar få ordning på alla scoutsakerna nu efter lägerlivet. Allt är rent och jag håller på att pcka undan rygga, kängor, packpåsar, vattenflaskor, underställ, liggunderlag, filtar, solstolar, knivar, märken, lägerbålsfiltar.... i skåp och lådor. Det blir alltid kaos när man kommer hem. Av någon underlig anledning.

Imorgon ska jag fortsätta vika tvätt och stoppa händerna i diskbaljan. Mycket som ska diskas nu när jag shoppat en massa. Sedan kanske, kanske, kanske jag får lite tid över till att lägga ut lite jox på Tradera. Jag vet i alla fall att jag INTE ska gå på nån loppis imorgon.

Over and out!

Fyndande på loppisrunda.

Tog en tur till Stadsmissiones loppis och Brödet och fiskarna här i stan. Blev en del roliga saker även om det kanske inte var ultimata fynd. Eller vad sägs om detta:


Snygg bricka som är reklampryl från classic kaffe. Retrostil. Kanske 70-tal? Hutlöst pris, hela 2 kr. (Stadsmissionen i Västerås)


         

Glas. Franska. Kanske inte värdefulla men otroligt snygga. Kanske inte så användbara men otroligt snygga. Och för 1 kr/st kunde jag inte låta bli. (Stadsmissionen i Västerås)Dagens lilla besvikelse. Supercool klänning som tyvärr var för liten. Nicolina model, high fashion sweden. Hänger kanske upp den på väggen eller säljer den på Tradera. Men det gör ont i hjärtat. Halva priset av 80 kr fick jag betala. (Stadsmissionen i Västerås)Två fat från Kosta blev det också. Tjusiga. En vindögd spätta. 20 kr/st. Är det någon som vet mer om dessa fat så får ni gärna berätta för mig! (Stadsmissionen i Västerås)

   

Kanske dagens fynd? Signe Persson Melin heter designern bakon denna skönhet. Kvadrat-serien från Boda Nova. Detta är en av de större burkarna. 20 kr var priset jag fick betala. (Brödet och fiskarna i Västerås)Vidare har vi fyra koppar med fat, även dessa sedignade av Signe Persson Melin men denna gång från Rörstrand. Primeur heter serien. Tyvärr var alla koppar utom en något defekta. Faten var i ganska bra skick. Jag betalade 45 kr för de fyra kopparna och de fyra faten. Jag tror att det var en ganska bra affär. (Brödet och fiskarna i Västerås)

Hittade också en svart klänning och ett par skor. Klänningar och skor får man aldrig för mycket av.

Vidare tog en en tur in på Outdoorexperten för att kolla på byxor och kängor till kommande scoutäventyr. De hade en del grejer på rean, men min ekonomi tillåter inte att köper byxor för över 1 000 pix just nu. Ska jag handla så blir det viktigare saker som ska köpas.

Jag behöver en ny rygga och mina kängor har jag misshandlat i över 10 år nu. Ett par nya Lundhags-kängor skulle jag vilja ha. När jag får dett jobb. Då. Då ska jag köpa nya kängor. Har spanat in ett par svarta och mörkgrå som kostar nästan 3 000 kr. Jag får ju 10% billigare i den butiken eftersom att jag är scout också, så det blir 300 pix i rabatt. Kanske skulle man slå till?

Nu ska jag fixa lite krubb innan det är dags att dra ner till scoutlokalen för att fixa brevutskick till de söta spårarscouterna. Längtar efter att terminen ska dra igång på riktigt nu!

Over and out!Ny blogg

Efter en sommar full av scouting, jobbchanser, sol, loppisar, bad, resor och goda vänner drar jag nu igång min nya blogg. Retrolux.

Här kommer jag att skriva om vad som händer i mitt liv. Det kommer att bli en blandning av allt mellan himel och jord och känner jag mig själv rätt så kommer det bli mycket scouting och mycket loppisfynd. Är lite skadad på dessa områden som en del av er kanske redan vet. Men det blir också annat. Mycket annat.

Jag är nog ganska galen. Ger mig i kast med att försöka skriva varje dag, men återigen, ni som känner mig vet att det nog inte kommer bli så. Jag ska snart ge mig i kast med en praktik som scenografiassistent också och jag tror att det kommer stjäla ganska mycket tid.

Nej, nu är det sol ute, jag kan ju inte sitta framför dumburken hela dagen. Ut på tur. Ni får uppdatering senare!

Over and out!RSS 2.0