Ljuva sommartid

Nu, såhär på sensommaren tänker jag tillbaka på de varma och vackra sommardagar som gått. Jag har ju inte hunnit med bloggen i den utsträckning jag önskat de senaste månaderna. Här kommer en lite bild som ni inte sett från min sommar.
 
Prinsessan och draken, detsamma som pålsteken, Här i en läcker kombo. När man lär barn slå en pålstek berättar man en historia om en prinsessa som blir fångad av en drake. Ganska brutalt egentligen eftersom prinsessan blir neddragen i en sjö (vilket borde betyda döden för den stackars prinsessan).
 
Lidköping besöktes under en dagsutflykt.
Här finns fina hus och en fin fabrik eller nja, före detta fabrik... Rörstrands porslinsfabrik. Rörstrand har fortfarande tillverkning, produktionen har dock flyttat utomlands. I de gamla fabriker är det numer museum och outletområde.
 

Glasyrer och glasyrprovning. Tänk att det finns så många typer och tekniker. Här ser ni en liten, liten bråkdel.
 
Det här fina paret står med på min önskelista. Vill ha!

En varm sommardag besöktes även Mariefred, det var sista försöket att fånga in semestern. Ett lyckat försök. Hela dagen strosade vi omkring på diverse platser. Vi kollade in ångloken på den smalspåriga järnvägen, besökte ett par loppisar, kollade på ångbåten, gick på skattjakt, kollade in slottet och badade.
 
Gripshols slott.
 
Några klämdagar med resor har det också blivit.
Gubben i trädet såg vi på en paddeltur och bonjären köptes på en liten tur till Sala.
 
Over and out!


Veckan i bilder - Vecka 33

Vecka 33 - håll till godo
 
12/8-13
Tom svampkorg, inte en enda liten flugsvamp ens... Besviken! Fanns ju en del i förra skogen.
 
13/8-13
Besökte Uppsala och kollade runt lite. Trevlig dag med lite skattletning och fika. Härligt! Imorgon blir det till att äntligen ta tag i kaoset från lägret som legat till sig under en veckas tid.
 
 
14/8-13
Utskickskväll på Tunby scoutgård. Nu ska vi snart kickstarta terminen.
 
15/8-13
Lite vickning... Man får kämpa lite extra för att kvällarna ska bli trevliga när man har Dalavirus.
 
16/8-13
Grattis till Retrolux-blogg, fyller 3 år idag!
 
17/8-13
Trettiotal i Linköping ikväll. Vi firar Malin som fyller 30 år. Hipp hipp hurra för finaste Malin! Tack för att jag fick komma.
 
18/8-13
Kände mig otursdrabbad idag. På Reijmyre hann vi i alla fall in och titta i fem minuter, men båda de tänkta loppisarna missade jag, misstänker att alla säljare packade ihop tidigare på loppisen i Norrköping. Vi tog några cacher i alla fall. Misstänker att sällskapet, tyst inom sig, tänker att så skönt med loppisfritt...
 
 
 

Veckan i bilder - Vecka 30, 31, 32

Det har blivit ett litet error här. Har slarvat under "semestern". Rackarns.
Här kommer några i alla fall... Detta sammanfattar min "semester".
 
22/7-13
Balkonghäng hos morsan
 
23/7-13
Tur med Kajsa i Ängelsberg.
 
25/7-13
Utflykt till Sala.
 
26/7-13
Än är det tomt på lägerängarna. Imorgon väller de in. 1100 scouter. 400 till på onsdag.
 
27/7-13
Full drulle, nej, full rulle under inflygningen till Rusirius. Idag landade 100-tals scouter på kopparbo Space Center.
 
28/7-13
På läger käkar funkisarna i Troopers Diner. Var käkar du? Rena semester. Eller, nja, typ då...
 
29/7-13
...och bor, det gör vi på Area 51. Villagatorna på Dalacamp erbjuder sköna villor.
 
30/7-13
Plask.
31/7-13
En liten del av Västerås här på Rusirius.
 
1/8-13
En hysterisk dag med rymdbesök. Christer Fuglesang besökte Dalacamp 8.
 
2/8-13
Fredagen ägnades åt festande på alla sätt. Tillslut kunde vi tillsammans rädda Dr Pol Wolle Abend eller som vi känner honom, Lord Baden Powell och på. Under lördagen kunde alla scoutmonauter återvända till Jorden.
 
4/8-13
Med kass uppkoppling på kopparbo och uppehåll i delandet av bilder kommer dagens i alla fall. En härlig ledig solskensdag. Fika på stenhäll, skattjakt och snart dags att laga lite pasta. Härligt!
 
Over and out!Tre

För tre år sedan skrev jag mina första rader på retrolux blogg. Bloggen fyller alltså tre år idag. Grattis till bloggen och grattis till mig! Trode väl inte att det skulle bli en så välbesökt blogg som den har blivit, i alla fall i mina ögon mätt. Jag vet att många av mina bloggarvänner har fler läsare men det är ju ni som läser just mina rader som är viktiga!
 
Så... Tre alltså!
 
Alla fårn Upsala Ekeby.
 
Triss i Negro av Ingrid Atterberg och tre eskimåer av Mari Simmulson.

Triss i serien Palma av Hjördis Oldfors.
 
Triss i den blå serien av Hjördis Oldfors.

Triss i Paprika av Anna-Lisa Thomson och Corso av Ingrid Atterberg.
 
Triss i Bison av Göran Andersson
 
Tack för att ni fortfarande hänger med! Och ni som är relativt nya eller sprojlans nya besökare; Välkomna! Och mitt ödmjukaste tack! Det är verkligen grattis till Retrolux!
 
Over and out!


Fuglesang på SpaceCamp

Vi hade finbesök på scoutlägret av Christer Fuglesang, Rymdstyrelsen gjorde en film om oss. Fabulöst!
 
Kolla in länken med filmen
 
 
Lägertidningens reportrar och Christer Fuglesang

Loppisäventyr i Linköping

Jag har varit ute på diverse olika äventyr och har därför inte bloggat på länge. Nu kommer dock ett litet fyndrikt inlägg från min lilla tripp till Linköping.
 
För några veckor sedan besöktes Malin i Linköping. Massor av loppisar var inplanerade, kanske till och med fler än Malin orkade och ville besöka. Hon blev nog lite trött på mig. :) Som tur är gjorde vi lite andra saker också. Lite kultur, lite glada vänners lag och annat trevligt så som besök på diverse caféer.
 
Jag for från Grytgöl på förmiddagen med sikte på Linköping. Mitt ute på landet hittade jag en liten grönsaksförsäljning.Världens godaste jordgubbar köptes och betalningen lades i plåtburk.
 
När jag väl hittat in till Linköping och mött upp Malin letade i upp ett litet café och åt en lättare lunch. Därefter blev det loppiskavalkad. Alla loppisar skulle besökas. Började på Myrorna där det hamdlades lite prylar. Även Nostalgimix fick ett besök samt Röda Korset. På kvällningen gick vi ut på lokal och åt gott.
 
Dagen därpå skulle vi vara lite kulturella. Men först blev det åter en tur till Myrorna, en vas jag hade spanat in på Instagram. Snacka om att ha tur ibland! Först verkade det lönlöst, vasen jag sett fanns inte ute i butiken, den var nog redan såld. Eller? Det kostar ju inget att fråga. Hjälpsam butikspersonal bad mig följa med ner till deras uppackning och där fick jag träffa Frida som mycket riktigt inte hunnit ställa ut vasen i butiken än. Och vilken vas! Tänkte nog att den blir väl dyr...1750.... Ja, det var ju lite för dyrt. Men vänta nu!!!! 175 står det ju! Självklart köp!
 
Vasen är en Upsala Ekeby av Anna-Lisa Thomson, serien heter Paprika. Linköping levererar!
 
Resten av dagen tillbringades i Norrköping där utställningen om Titanic besöktes. Det var en ganska bra utställning om än lite "torr" i vissa delar och kanske inte fullt så interaktiv och pedagogisk som jag hade önskat.
Även ett snabbt besök på Arbetets museum hann vi med innan det var dags för Malin att åka tillbaka till Linköping och mig att åka tillbaka till Grytgöl.
 
Bland annat såg vi utställningen "Industriland - när Sverige blev modernt". Fokus är perioden 1930-1980 och utställningen visar hur industrinationen Sverige skapas och välfärdslandet utvecklas. Allas vår egen Stickan har så klart en given plats. Rekommenderas varmt, fri entré.
 
Tillbaka i Grytgöl packade jag upp mina loppispåsar, inte illa! Totalt besöktes 5 loppisar.
 
Tack för denna gången Linkan. Och tack för gästfriheten Malin!
 
Over and out!

 
.
 
 
 
 
 
 
 

Korre i P4 Västmanland

Under veckan var jag korre i Sveriges Radio P4 Västmanland. Mest handlade det om scouting, men även om utställningar och loppisar.
 
 
Lyssna på de tre inslagen här, funkar i alla fall några veckor till.

RSS 2.0