Pauselefant

En söt elefant påträffades under en loppistur för några veckor sedan. Så klart kunde jag inte låta bli att köpa den trots att den var lite halvdan i skicket och dyrare än det jag är van att betala för leksaker. 
 
 
Elefanten är från Brio. 

En halv eskimå

Inte så illa som det låter... De senaste söndagskvällarna har jag och mannen ägnat oss åt bassängträning med halvkajakerna. Klubben ordnar träningar under våren där vi lär oss kamraträddning, självräddning och roll (eskimåsväng).
 
 
Vi plockar upp våra kajaker och nere vid kanothuset, kör dem till badhuset och sjösätter i bassängen. Ett himla kånkande och fraktande men det är det värt. Att kunna rädda sig själv eller kompisen om man välter ute till sjöss är ovärderligt. Det är dessutom ganska kul träning.
 
 
I söndags testade jag att rolla för första gången, jag svalde halva bassängen i mina försök att ta mig upp på rätt köl igen. Nu är jag expert. I alla fall på fen första halvan av exkimåsvängen. Nästa gång fixar jag kanske den andra halvan också...
 
Over and out!

I mitt drömkök

.... finns blå skåp och gammalt porslin.
 
Och tack vare det så fick jag vara med i tidningen. Idag var jag med i Västmanlands läns tidining, VLT. Prydde omslaget till och med! Här från Bostadsbilagan:
 
Kul att de intresserar sig oss nördar (tänkte vara diplomatisk och skriva att de har bred variation och att de visar alla typer av lägenhet och smaker, vilket de också gör. Men det är mest kul när det handlar om det gamla gulnande och formgivna från 50- och 60-talet.)
 
 
 
 
"Kom med här, kika i det här skåpet också så ska ni få se vilka fina prylar jag har."
 
För dig som vill kolla in det på nätet istället så kan man följa länken, där kan man läsa texten! Det finns också några fler bilder från mitt enkla käll. Här kommer texten lite mer lättläst:
 
Hon som skrev heter Helena Bergenhamn och fotografen heter Rune.
 
Over and out!

 

Finfrämmande

I ett intressant hus, i en intressant lägenhet, där bor jag. Att dessutom köket är intressant resulterade i finfrämmande i torsdags. En journalist och en fotograf från tidningen VLT var på besök.
 
Lite hade jag joxat till det inför besöket. Bland annat fick jag ÄNTLIGEN upp den där hyllan i köket.
 
... och lite tulpaner är aldrig fel.
Lite lätt avundsjuk på den fina kameran är jag allt, hanterar nog motljus en aning bättre än min inbyggada mobilkamera gör.
 
I nästa inlägg får ni se resultatet av en trevlig eftermiddag med massa nörderier och insnöande på keramik, glas och porslin.
 
Over and out!

 
 
 
 

Årets Jätteloppis i ABB Arena

Dags igen för Västerås största loppisarrangemang. Jätteloppis i ABB Arena.
I år har jag och min kära mor bokat två av de 300 borden. Det är planerat för storrensning. Blandad kompott med kvalitet, krimskrams och allt där emellan. Varierad kvalitet är även det som är signumet för ABB-loppisen, det är en plats för antikhandlarna och privatsäljarna.

Chansen för fynd kan vara stor om man har tur. Det brukar vara knökfullt med folk och en trevlig stäming. Jag ska försöka maximera fyndchansen på mitt loppisbord, det blir i stort sett bara loppispriser.
 
Så om nu har vägarna förbi Västerås söndagen den 23 mars är det läge att stanna till vid ABB Arena. Ni som läser bloggen får gärna hälsa på mig om ni ser mig. Det är alltid lika kul att få ett ansikte på läsarna. Jag kommer att sitta på gaveln vid ingång C.
 
Loppisen är öppen för besökare mellan klockan 10.00 och 15.00.
 

Förra året såg det ut såhär:
 
 
Och fynden såg ut såhär:
Både bytt och köpt.
 
Hoppas vi ses den 23 mars!
Over and out!
 

Nytt och bytt

Lite nytt och bytt kom med hem från antikmässan. Sedan dess har det varit full rulle här hemma med ett sovrumsgolv som snart börjar närma sig klart, det är knappt att jag hunnit plocka upp allt fint som kom Med hem från mässan. Men nu är det dags att visa upp fynden och "fynden". 
 
Många byten hade samlats på hög här hemma och nu fick jag bort mina prylar och fick in ett gäng nya. 
 
Jag låter bilderna tala. 
 
 
Så klart måste jag ju kommentera några av prylarna lite extra.
Den lilla Mimosa-vasen av Ingrid Atterberg för Upsala Ekeby köpte jag utanför Linköping via nätet och Gestaltningstanten skötte leveransen åt mig. Det stod i annonsen att det var en liten vas, även måttet stod angivet, men ändå blev jag lite förvånad när jag fick den i min hand! Så liten! Gillas!
 
En ishink i vitt i serien Colora av Sven Palmqvist för Orrefors kunde jag inte låta bli att köpa när den ändå hade ett okej pris. De vita är ganska ovanliga. Den har samma form och storlek som ishinken i Fuga, men handtaget på Colora är lite mer stilrent.
 
 
En serie av Mari Simulsson kompletterades ytterligare genom ett byte och ett köp. Vasen fick jag från Porslinsbloggen och det lilla ljusa fatet köptes på mässan.
 
De nya Aladin-lyktorna (här utan vekeshållare) av Anne Nilsson för Höganäs har lite ovanlig dekor. De två minsta köptes av bloggarna bakom Ljuva 50-tal och av Fynd eller ej på mässan och den största fyndade jag på loppis för en tid sedan.
 
Under avdelningen svart och vitt så finns också ett nyförvärv, även den ett byte från Porslinsbloggen. Den nya vasen är den höga i svart och vitt som har sin kompis främst i bilden. Troligen tyska vaser.
 
På röda hyllan smög det in en blå vas som jag fick av Femtiotalsjakten. Den har sin lillebror i rött framför, även dessa är troligtvis tyska vaser.
 
Bästa Mangania hade lagt undan Pricken och Terry till mig! Märta Willborg för Gefle. Ett par som inte fick skiljas. Frågan är nu hur jag gör med den Prick som redan stod hemma i hyllan. Det kanske helt enkelt får bli en trio.
 
Mycket gott på mässan. Bra grejer och bra folk! Tack, både till er som jag nämt och till er som jag glömt att nämna. Ni är guld! Även Form55, Porslinan och Allt det gamla goda hade godbitar med till mig.
 
Over and out!

 
 

RSS 2.0