Vackert Nylund

Underbart fina små miniatyrer av Gunnar Nylund fick vi tag i på en auktion för nått år sedan. Idag delade vi upp dem jag och Retromorsan. 


Jag fick de tre längst ned i bilden och mamma de tre överst i bilden. Alla formgivna av Gunnar Nylund för Rörstrand. 

I väntan på vår

I väntan på vår springer jag på loppis så mycket jag kan. I fredags fick jag följa med Eleonore hem till en privatperson som rensade inför en flytt. 
 
 
En del inköp blev det, för ovanlighetens skull mest i form av textil. 
 
 
 
Även om det fanns annat fint att välja på! 
 

Men inköpen då?

Jag hittade en del fint som fick följa med hem från Antikmässan. Härligt! 
 
 
Sista inköpet för dagen blev den bruna vikingen från Upsala Ekeby av Taisto Kaasinen. Nu har jag en hel rad med vikingar i olika storlek och färg. 
 
 
Den lilla bägaren från Arabia kunde jag inte heller låta bli, det är något visst med miniatyrer! 
 
 
Hjördis Oldfors lilla bägare fick jag byta till mig från Benny som har Porslinsbloggen, i utbyte fick han en frukosttallrik i Gefles dekor Furuvik. 
 
 
Hela två nya Sagina-vaser hittade jag på mässan till rimligt pris. Nu börjar jag få ihop en stadig samling! 
 
Några andra små godbitar fick jag också med mig, en liten sak som ska skänkas bort och en av Marianne Westmans kryddburkar som jag inte har fick flytta till Västerås. 
 
Ser redan fram emot Antik och Kuriosa-mässan på Kistamässan i höst!

Retrobloggarnas träff på Antikmässan

Så var vi samlade igen hela gänget! Tjattret drog igång på bara några minuter och prylar bytte ägare. Det verkar som att traditionen håller i sig trots att flera av oss nästan helt övergått till Instagram. Men de sociala medierna förändras men vänskapen består! 
 
 
Här är hela gänget! Fotot verkar taget i flykten eftersom jag inte verkar kunna hålla kameran rakt! 
 
 
Till Eli hade jag med mig en present. Hon är författare till serien om Anna-Lisas antik och när jag hittade namnet Anna-Lisa i Bergdalas röda glas var ju köpet givet! Kul present tyckte vi båda två. 
 
 
I änden på bordet satt det tre färgstarka brudar! Från vänster: (fröken Othilia) Prylodesign, Randiga Tråden och Redizain. 

 
 
Porslinsbloggens Benny ordnade med träffen och Allt det gamla goda-Stina reste upp till mässan ända från Malmö, nästan bara för att träffa oss... :) 
 
Tack fantastiska människor för att ni får mig att leva upp lite extra med likasinnande en gång om året!
 

RSS 2.0