Inuti en valp

Äntligen fungerar min valp som den ska. Efter besiktning så blev det åter något som strulade. Förhoppningen är att bytet av bränslefilter gjorde susen så att inte hela tanken behöver plockas ner och rengöras. 
 
Efter mitt förra inlägg så fick jag en förfrågan om hur insidan ser ut. Så här kommer några bilder. Kanske inte de poppigaste och fräckaste retro-tygerna men det funkar ändå. 
 
 
 
 
   
   


Och för er som glömt hur utsidan ser ut kommer också en bild. 
 

Och det händer att jag kör den ibland. 
 
Over and out! 

Kom och loppa hos Retrolux 13/7

Nu på söndag den 13/7 kommer troligtvis jag och retromorsan stå på bakluckeloppisen på Branthovda och sälja. Lite beroende på vädret men är det fint så ska vi dit (om det inte är för varmt). 

Kom gärna dit och hälsa på oss om du är i närheten. Du kan rent av ha turen att göra ett fynd! Storrensning pågår hos mig så en del fabulösa godbitar tänker jag sälja. 

Det är första bakluckan på ca en månad så det är bäst att passa på nu, jag gissar att det kan bli ett gäng säljare. Man kan inte veta i förväg eftersom det är drop in. Så innan ni drar till stranden så kan ni ju åka förbi på loppisen. 


Välkomna! 

Trotsade loppisförbudet

Förra helgen var det träff med tjocka släkten på mannens sida. Vi bodde hela helgen på Moskogens konferens i Leksand. Jag hade väl gått med på att inte besöka några loppisar under lördagen utan bara umgås och ha trevligt (hur man nu gör det utan loppisbesök?!)
 
Det började bra med att vi åkte förbi en loppis där de hade en Lars Norrman i skyltfönstret... Sucka. Ville så gärna gå in! Istället fick jag visa mina medelmåttiga kunskaper i den ädla sporten minigolf. 
 
Efter ett hett parti minigolf så åkte vi in till Leksands centrum där vi käkade lunch och kollade på kyrkbåtsrodden. Klockan 15 skulle vi samlas för lite lekar och tävlingar. Så jag passade på att dra med mig mannen på en promenad tillbaka till Moskogen, jag hade dock en baktanke. En liten skylt invid vägkanten hade tidigare fångat mitt öga. Loppis! Och eftersom vi inte hade någon gemensam aktivitet just då så fick jag besöka denna loppis. Hurra! Trotsade loppisförbudet! 
 
Ett stort tält i en trädgård med fina prylar. Häll mig dock från mycket men köpte ett fat av Simmulson. Rejält stort och väldigt läcker form. 
 
 
Resten av dagen avlöpte enligt plan. Givetvis vann mitt lag tävlingen mycket tack vare mitt intresse för ordlekar och mina scouterfarenheter. Fick in mina kamrater på scouttänket väldigt snabbt. Allt som inte är uttryckligen förbjudet är tillåtet. 
 
Söndagen blev en långlat förmiddag och därefter började loppisrejset och geocachingrejset. Varannan loppis och varannan geocache typ. 
 
Köpte lite smått och gott men valde noga och köpte inte allt jag såg. Bästa fyndet blev i insjön hos en dam i den gamla metallverkstaden. En ny del till min samling av en Simmulsonserie. 
 

Hittade också en karaff i Signe Persson Melins kvadratserie och två kulinar kryddburkar. En lyckad loppisrunda med andra ord! 
 
 
Over and out! 
 
 

Nu är valpen hemma

Förra helgen fick jag hjälp att frakta hem min fina Volvovalp från stugan i Grytgöl. 
 
 
Detta fordon från 60-talet var tidigare målad i gråblått under Vattenfalls flagg. Den har fungerat som arbetsfordon i kraftledningsgator. Nu är den i stället målad i rött och gult i bästa Volvofärger precis som på andra gamla Volvomaskiner och traktorer. 
 
 


Både det yttre och det inre har pappat fixat till, från att plocka ner hela fordonet i bitar för att byta underrede till detaljer som invändig träpanel. 

Inredningen har min käre far ordnat med både soffor och matbord som enkelt byggs om till en bred säng. Kaffebryggare och heltäckningsmatta är givet. Tyvärr finns far min inte längre i livet och glädjande nog så tyckte mamma att valpen skulle bli min. 
 
Vänner från Köpings Scoutkår hjälpte mig att ordna med lastbil och transport till Köping där den nu har fått lite kärlek och omvårdnad. Nu är det tydligen bara besiktning som saknas. Jag måste genast ta tag i det pappersfix som krävs innan besiktning. 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan blir det åka av! Tack Sören och Daniel för hjälpen!

Vit Paprika efterlyses

Sökes - distansförhållade
(ej för köp utan bara för kartläggning)
Helglaserad i vit glasyr söker själsfrände i liknande modell. Umgås gärna med kompisarna i serierna Negro, Paprika, Pepita och Corso. Känner sig lite utanför och annorlunda i det brunvita sällskapet. 
 
Vem är då denne ensamme själ? Jo, min helvita Paprika så klart. 
 
Tidigare har jag aldrig sett denna vackra skapelse i verkligheten. När den dök upp på auktion här i stan och när dessutom bilden och beskrivningen i katalogen var tämligen undermålig så fick jag chansen att köpa vasen till ett acceptabelt pris och nu undrar jag om det finns fler! 
 
Den har en kompis som bor i Uppsala. Min bloggarkollega Jessica med bloggen Retrolyckan har nämligen en precis likadan vas som min. Den har jag endast sett på bild (även om jag önskar att jag kunde få en titt i verkligheten). 
 
Helglaserade Paprikavaser efterlyses!
(OBS, inte för att vi vill köpa utan för att se hur många som finns och var de finns)
 
Till vänster är min Paprika och till höger är Retrolyckans Paprika.
 
Så nu gör vi gemensam sak och efterlyser fler av dessa vackra vaser! Sprid gärna ordet! På era bloggar, i ert instragramflöde, på Facebook. (Bilder kan lånas av oss så länge ni uppger oss som fotografer.) Hittar ni en vit Paprika, fota den och skicka bilden till oss, berätta var bilden är tagen och vem som äger vasen. Vi vill kartlägga alla vita Paprikavaser. Finns det helglaserade Paprika i andra färger?
 
Kontakta oss genom att lägga kommentar i bloggen så hör vi av oss alternativt så kan ni e-posta på: 
info.retrolux@yahoo.se
info@retrolyckan.se 
 
Vi finns också på instagram:
@retroluxanna och @retrolyckan
 
Snälla, hjälp oss sprida ordet! Det här blir kul! 
 
 
 
 

RSS 2.0