Beroendeframkallande

Trodde väl kanske inte det när jag köpte min första. Keramiktavlor? Vad är det egentligen? Skumt!
 
Men ack så snygga de är!
Många av dem i alla fall. Jag är selektiv i mina val.
 
 
Ändå har det blivit en hel drös. Väggplattor (som jag kallar dem)
Reliefer. Keramiktavlor. Keramikplattor. Kärt barn... 
 
Tittade in i mitt skåp där hemma idag. Plattorna väntar på att få komma upp på väggen när min renovering är klar. Jag räknade till 11 st som låg i skåpet, 12 med den nya som också hamnade där nu.
Dessutom finns det några som redan sitter på väggen och några som ligger på andra ställen.
 
 
Ja, jag erkänner, jag är beroende. Det blir så tydligt när man ser det så här:
 

På bilden finns (uppifrån och ner, från vänster till höger):
-Upsala Ekeby, Irma Yourstone, Blomma
-Upsala Ekeby, Ester Wallin, Fiskar
-Gustavdberg, Karin Björquist (?), Fåglar
-Upsala Ekeby, Irma Yourstone, Blomma
-Egen Ateljé, Irma Yourstone, Oidentifierad frukt :P
-Trolivtvis egen Ateljé, Irma Yourstone, Blomma
-Upsala Ekeby, Irma Yourstone, Blomma
-Upsala Ekeby, Irma Yourstone, Blomma (OBS upp och ner, med skaftet uppåt)
-Upsala Ekeby, Ester Wallin, Segelbåtar
-Jie, Oidentifierad frukt 
-Nittsjö, Thomas Hellström, 60-talsbrutta
-Jie, Oidentifierad frukt
 
Att jämföra äpplen och päron... Upsala Ekeby och Ester Wallin.
 
Fler fåglar, vet inte vem som formgivit. Hur många fåglar kan du se?
 
Lite naket! Osäker på ursprung.

Fyra fina firrar! Till vänster ser ni två Nittsjöare av Thomas Hellström och till höger en från Norrmans, Motala. Den nere till höger vet jag inte något om, den är inte svensk har jag för mig...
 
Sköna plattor!

Over and out!

 
 
 
 
 

Det oförutsägbara fyndandet - ketchupeffekten

Först jade jag ingen, sedan hade jag plötsligt två!
 
Ibland är fyndandet oförutsägbart. En sak man aldrig tidigare har sett (inte ens på bild) ploppar upp framför näsan på en utan vidare. Att det kommer en precis likadan bara någon vecka senare känns lite otippat. Så var det men den lilla Atterbergaren jag nyligen köpte.
 
Plötsligt hade jag två! En senare Atterbergare än de jag vanligtvis faller för. Den ena fyndad på Brödet och Fiskarna för en femma eftersom den hade otydlig märkning, den andra köptes på min och mammas lilla loppisturné i Frufällan utanför Borås och där var den lite dyrare, 50 kronor. Serien heter Vesuv och tillverkades under 1960-1961.
 
Lite liknande har mitt Reijmyrefyndande varit den senaste tiden. De läckra miniatyrkannorna som jag trodde var en sådan grej jag aldrig skulle kunna fynda på loppis. Den första dök upp en sen eftermiddag på Läkarmissionen för ynka 15 kr. De två andra inhandlades i en rörig gammal frikyrka som nu inhyste loppis. Den blå och röda betalade jag totalt 60 kronor för. Även detta hände på kort tid.
 
Om man ska vara krass så kunde dessa små kannor betalat betalat bensinpengen på vår loppisturné. Men de får nog stanna hos mig. I alla fall tills jag sitter i en redig pengaknipa.
 
Bubblare i denna kategori som man kan passa in under ketchupeffekten är Mari Simmulsons eskimåfamilj. Jag köpte den större figurinen på auktion för 200 kr (vilket var ett fynd trots en liten nagg). Sedan har jag inte hittat fler familjemedlemmar förrän nu. Den sittande lilla figuren ropade jag in på tradera. Inte mindre än vid tre tillfällen under bara några veckor har jag träffat på den andra, stående eskimån. Dock inget köp, alla tyckte jag var för dyra.
 
Over and out!

 
 
 
 

Veckan i bilder - vecka 21

Vecka 21 - håll till godo
 
Jo, jag vet att det är lite dåligt med uppdateringar, riktiga uppdateringar, sånna med fynd och knåp. Jag har en massa att göra så jag hinner inte riktigt, men jag lovar, det kommer så småning om.
 
20/5-13
På väg hemåt! Det har varit en kalasbra turné med morsan. Nu är vi snart hemma. Vet inte riktigt om jag längtar hem än. Hade gärna varit på resande fot några dagar till i vackra försommaren.
 
21/5-13
Man kunde ju trott att det var före och efterbild, men icke! Efter lite kikande i scouternas lada hittades de gamla kolbottenpannorna. De nya finns nu att låna för alla kolbottenmakare. Tält är dessutom fixat till Nornhajken. Check!
 
22/5-13
Dagen har bestått i jobb. Dessutom en massa nornhajksförberedelser. Fick stanna upp en stund i parken för att andas.
 
23/5-13
Tankad! Med energi! Ikväll besökte Da Kurkuts och två ledare Gycklargruppen Trix, där vi provade på gyckel och trix. Det var verkligen en rolig kväll. Synd om de utmanare som inte kunde vara med!
 
24/5-13
Ifrån bergets högsta topp! Trevlig dag 1 på Nornhajken!

25/5-13
I Sotbo var det ingen mottagning på mobilen, så här får ni dagens bild! Vassegoa!
Middag i solnedgången efter en lång dag ute i nornskogen.
 
26/5-13
Tyvärr kom jag till norn lite för tidigt i år på årets nornhajk, illamående och huvudvärk stoppade mig. Dock så fick jag ansluta vid näst sista kontrollen med laget igen. Missade bara tre kontroller och fick ändå gå i mål. Tack för ett riktigt bra jobb kära Fantaster! Ni är klippor!
 
Over and out!
 
 
 

Veckan i bilder - vecka 20

Vecka 20 - håll till godo
 
13/5-13
En av stadens snyggaste byggnader. ASEA-huset. Fick kika på den flera gånger idag.
 
14/5-13
Dagens bild från igår, hur kunde jag glömma att lägga upp den? Vår vackra å i vår. Välkommen försommar!
 
15/5-13
Äntligen hinner jag med att gå på loppis igen! Igår var det flera finfina fynd och ytterligare några idag! Det är så kul att loppa efter några veckors paus.
 
16/5-13
Inleder balkongsäsongen med krubb och rödvin. En helt vanlig torsdag. Vacker utsikt och mammas fina blomlådor.
 
17/5-13
Ytterligare en av stans vackraste byggnader. Domkyrkan. Det är försommar i Västerås.
 
18/5-13
Loppis, vyer, natur, historia och lite kultur. Jag har haft en riktigt härlig dag med morsan idag. Minisemester! Från Västerås till Jönköping, etapp 1 av resan. En himla massa stopp på vägen. Härligt!
 
19/5-13
Fick en förnimmelse av Kanarieöarna nu ikväll när jag tog en promenad uppför berget. Men det var bara ullareds camping. Det var så skönt i luften, hög luftfuktighet och känsla av att vara utomlands.
 
Over and out!


 

Så kom Ture hem

Äntligen är han hemma. Tänkar-Ture.
Han löstes ut från Stadsmissionen med en hög lösensumma. Vi lyckades dock komma till en förlikning.
 
Ända sedan loppisen i ABB Arena har jag gått och tittat på honom, en förälskelse som inte ville släppa. Men pengarna... var han vär det? Nej, inte riktigt.
 
På prislappen stod det 800 kronor. Det tyckte jag allt var i högsta laget.
 
Igår när jag besökte Stadsmissionen så tog jag mod till mig och frågade. Man kan ju inte få annat än ett nej. Mina förhoppningar var inte så höga eftersom de inte direkt brukar pruta. På Stadsmissionen brukar de dock sänka priset på varor som inte blir sålda.
 
Det visade sig att de faktiskt pratat om just denna figurin. Jo, om jag kunde komma tillbaka imorgon så kunde hon prata med sin kollega för att fastställa om en sänkning blir aktuell... Okej, tänkte jag, då får jag väl komma tillbaka imorgon...
 
- Men vänta, jag kan ringa henne nu om du vill? sa hon. Har du tid att stanna kvar i fem minuter?
 
Gissa tre gånger.... Klart jag väntade.
 
De kom fram till att en sänkning med 200 kronor var en bra början och jag tvekade inte. Slog till och löste ut Ture med en lösensumma på 600 kronor. Egentligen hade jag satt en gräns vid 500 kronor. Meeeen. Skit samma. Det gick ju en på Tradera för ca 900 kronor om man räknar in frakt så jag tyckte nog det var okej. Kanske inget fynd men nu finns Ture hemma i alla fall.
 
Over and out!

 
 
 

Veckan i bilder - vecka 19

Ännu mer jobb.... Både fritidsjobbet och det riktiga jobbet.
 
Vecka 19 - håll till godo.
 
6/5-13
Kom på att det är brådis att få upp dagens bild. Önskar att allt var så stilla som det ser ut att vara på bilden. Det är det inte. På söndag eftermiddag kommer jag kraschlanda. Räcker inte till på alla ställen där jag vill vara!
 
7/5-13
Äsch på alltihop! Nu är det i alla fall en drös påsar på plats på tunby. Icke komplett men vi löser problemet...
 
8/5-13
Godnatt.
 
9/5-13
Vilse i skogen. Hittar inte dit jag vill. Men det blir nog ett bra spår i alla fall. Koncentrationen ligger inte på dagens bild denna helg. Smugglarläger i Skräddartorp.
 
10/5-13
I skogen finns det djur.
 
11/5-13
Skönt, lägret snart slut. Insamling av de sista snitslarna nu. Sedan ska general svartfot bekämpas med 1700 knopar.
 
12/5-13
Post scoutläger. Glass och mys i solen. Nu ska jag ta tag i alla måsten och eliminera dem. Ps, hittade en engelsk säckknop under sängen...
 
Over and out!


 
 
 

Veckan i bilder - vecka 18

Tragiskt mycket jobb.
Lite för mycket, faktiskt.
Usch...
Därav lite sena bilder från vackorna som gått.

Vecka 18 - håll till godo
 
29/4-13
Potatiskok på gång, imorgon blir det valborgsfirande med jobbarkompisarna. Har nästan blivit tradition nu. Trevligt!
 
30/4-13
Vintern rasat.... Brrrrr. Men grillning i morsans trädgård blev det. Nu är jag mätt så att det räcker i tre dagar. Trevlig Valborg på er!
 
1/5-13
Mysigt med eldande och utemat vid scoutgården. Utmanarna ville gärna ha möte trots att det var ledig dag. Det var ett finfint möte! Jag gick till sängs mycket trött, doftande som en nyrökt böckling.
 
2/5-13
Jag känner hur paniken växer. Hur ska jag hinna allt??????
Dagen har gått snabbt med mängder av händelser som hakar i varandra. Klapp på axeln för att jag kom ihåg att deklarera i alla fall.
 
3/5-13
Dagens lunch. Nudlar i parken. Sol i parken. Fredag i parken.
 
4/5-13
Vår i grytgöl. Mysigt att se kåkarna igen. Inget jobb gjort denna gång även om staketet hade behövt lite underhåll.
 
5/5-13
Lite loppande blev det denna helg. Två igelkottar av Bergsten, ett fat av simmulson, en bühler-handduk, fint tyg i orange, en löpare med grisar. Grymt sa grisen!
 
Over and out!


 
 
 

Veckan i bilder - vecka 17

Vecka 17 - håll till godo
 
22/4-13
En miljon scouter... Eller nästan då. Idag firade vi Sankt George med Sankt Olof scoutkår och Ansgarskyrkans scouter i Gideonsbergskyrkan. Mina världsbästa utmanare sålde fika till hungriga föräldrar, syskon och löst folk. Varenda kakbit gick åt.

23/4-13
Leker! Idag har jag köpt leksaker till jobbet. Kul med kuggar!
Gläds dessutom över alla rapporter från sankt Georgs-firanden, runt om i vårt avlånga land. Rapporter från Linköping och Borlänge (+ Falun) än så länge. Vi i Västerås tjuvstartade igår.

24/4-13
För att göra världens bästa vårläger krävs alla dessa skarpa. Smugglarläger!
 
25/4-13
Idag har jag lekt med leksaken på jobbet. MakerBot gör plastgrunkor... Kul!
 
26/4-13
På besök i dåtiden. Saknar plejset lite. Mer strukturerad kultur skulle inte göra ont.
 
27/4-13
Idag har vi rekat för vårläger. Jag och Kix ute in da wood. Fint sirru...
Lunchpausen tog vi redan efter ett par kilometer. Så går det när man tar sovmorgon. En underbar dag i trevligt sällskap. På hemvägen tog vi en sväng förbi Kopparbo där vi träffade några sköna lirare som var på öppningshelg för gården.
 
28/4-13
En kort loppistur blev en lite längre utflykt till Skultuna. Vi trotsade blåsten och tog en fika på uteserveringen på Å-fiket.
 
Over and out!

 
 

RSS 2.0