Från morfars trädgård

Våren börjar arta sig på riktigt när en kan ta in blommor från trädgården. Den enda trädgård jag har just nu är morsans trädgård, den som jag minns min morfar från. Hur han gick omkring och donade, ympade äppelträd och körde skottkärra. 
 
Först blir det en och en annan Scilla, några Snödroppar och Vintergäck. Julrosen har också fått komma in i värmen nu i vår (även om den tycker det är lite för varmt hemma). När påskliljorna börjar komma är våren på god väg mot sommar. 
 
 
 
Här är pelikanen med köpta tulpaner men både julros och påskliljor från morfars gamla trädgård. Den trädgård som morsan nu tagit över och förnyat en del. 
 
 
 
När det är dags för tulpanerna att titta fram i rabatten så plockar jag någon enstaka här och där som får glädja inomhus någon vecka. 
 
 
 
 
De håller bättre än köpetulpaner och känns mer livskraftiga. Mycket större blir de också. 

Viking

Den lilla samlingen med vikingar växer. I veckan flyttade en ny in. Denna med mörkbrun, nästan svart, högblank glasyr. Det är Taisto Kaasinen som formgivit för Upsala Ekeby. 
 
 
Sedan tidigare har jag den oglaserade, den vanliga gråa och en nästan lila (som jag tror är en misslyckad grå). 
 
 
De radar upp sig fint i samlingen. Jag har ju ett par stycken till. 
 

Tre jyckar

Tre vita hundar har gjort sig hemmastadda i min bokhylla. Terry och Pricken av Märta Wilborg har bott här ett bra tag och flyttade hit från Erica som har bloggen Mangania du älskade. Den lilla terriern hittade jag på loppis för några veckor sedan, trots att någon bitit av honom örat kunde jag inte låta bli att ta hand om honom. 
 
 
Fler och fler figuriner dyker upp här hemma. Från att ha varit en vas, fat och skålfantast har nu också figurinerna fått fribiljett till hjärtat. 
 
Jag tycker ju att allt ska användas... Och klart jag använder dem. De fyller sin funktion genom att göra mig glad. 


Läckert skåp

Jag såg detta sideboard på Myrorna igår. Så läckert! 
 
 
Hade nog inte tvekat om jag haft oändligt med plats. Jag har ju dock ett TV-skål i liknande modell. Jag får helt enkelt blunda för dess skönhet. 
 
 
Jag tröstar mig med att det kostade 2000kr, ingen risk att det köps av en vandal som ska shabby chicifiera. 
 
Undrar om jag inte ska gå och köpa det ändå... Måste väl gå att få med sig på pakethållaren va?

Pelikan

En fågel flyttade in för ett par veckor sedan. En aningen skamfilad fågel. 
 
Den fanns med på en bricka på lokala auktionshaket. Taisto Kaasinens Pelikan från Upsala Ekeby. Foten är trasig men det kan jag ha överseende med. 
 
 
 
Läckert!

En eskimå har flyttat in!

Ännu en eskimå har flyttat in. På instagram fick jag syn på en "loppisbild", @antikstigen hade renast ur lite saker som skulle skickas vidare till nya ägare. Med på bilden fanns den lilla eskimån, en oglaserad som jag inte har i den eftertraktade familjen. Jag bad givetvis att få köpa den. 
 
Ni kan ju gissa hur glad jag blev när @antikstigen helt sonika GAV BORT eskimån till mig. 
 
 
Det är sådant som detta som går mig att tro på god karma. Gör en gott får man gott tillbaka. Tusen tack, den trivs kanon hos familjen. 
 
 
 
Fina de är tillsammans! Tack igen till @antikstigen! 
 
 
 

Villan från 60-talet

I utkanten av Västerås finns ett bostadsområde som heter Hökåsen. En drös fina villor från 50-, 60- och 70-tal. I februari åkte vi dit för att kika på en kåk, kåken som senare skulle bli vår. Japp, jag och mannen har köpt oss en liten söt villa från 1963.
 
 
 
Så nu påbörjas diverse olika flyttrelaterade arbetsuppgifter. Inflytten är ganska långt fram i tiden så jag håller på att vänja mig vid tanken att jag kommer att bli tvungen att sälja lägenheten i min fina lilla Krumelur. Det nya kommer att bli bra och annorlunda. Det är med skräckblandad förtjusning vi ska ta oss an vårt hus.
 
(Bilderna är lånade från prospektet.)

Linne, lump och blå eld

Efter en loppis- och retrofattig påskhelg var ett stopp hos Linne & lump i Laxå ett självklart val på väg hem från "svärföräldrarna". 
 
Den stora retrobutiken är verkligen värd ett stopp för dig som har vägarna förbi. Noga utvalda föremål och möbler från de rätta årtiondena. Trevlig och hjälpsam personal som gärna visar på godbitarna i butiken. 
 
 
Det "inre" rummet gillar jag bäst, där brukar jag hitta godbitarna som passar mig bäst. 
 
 
Här finns allt möjligt fint att välja mellan. Fint sirru! 

 
Möblerna får fin omvårdnad innan de ställs ut i butiken, det gör att hela butiken luktar lite av teakolja. Ganska hemtrevligt! 
 
  
Vilka fynden blev denna gång?! 
 
 
Herta Bengtsons kaffekanna i serien Blå eld, en liten skada på pipen och därför väldigt nedsatt pris. Gillas av mig! 
 
 
Den ovanliga gröna färgen på denna ishink i Sven Palmqvists Fuga är svårfunnen. Tur för mig att jag lyckades norpa åt mig den till ett bra pris. 
 
Besök Linne & lump om du passerar Laxå! Jag kommer stanna fler gångar! 
 
Linne & Lump finns på instagram: @linneolump

Ägg med inspiration!

Här kommer äggen som jag målade igen, här fick jag med inspirationen.
 
 
Fajanskannan eller dubbelkanna som har denna grönaktiga dekor nedtill och samma dekor i blått i överkannan. 
 
 
Marianne Westmans kryddburkar med svart rand och mörkblå dekor. 
 
 
Marianne Westmans Red Top fick också vara med. 
 
 
Liksom Arom. Jag satt i köket R jag målade med utsikt mot Stringhyllan med alla mina burkar, inte så konstigt att det blev mycket Marianne Westman! 
 
 
Sparta av Helmer Ringatröm har ju en given plats, den enda servisserien som finns hemma hos mig. Efter några timmars målande så tröttnade jag dock lite och orkade inte koncentrera mig fyllt ut. Tjocka och vingliga ränder. 
 
Men man får väl ändå påstå att jag är nöjd med mitt pyssel! 
 
Glad Påsk! 


RSS 2.0