Spackel och färg

Det har inte hänt så mycket i nya lägenheten. Tiden denna vecka har varit knapp och jag har packat saker i gamla lägenheten så mycket som jag kunnat i lediga stunder. Men här kommer ändå en liten uppdatering.

Färg är inköpt till köksskpåen och målning är på gång. Rören ska tas bort, så vitt jag begriper så är rören från den tiden det var gasspis i köket. De sitter som berg, jag har försökt att skruva isär dem men det är mer eller mindre omöjligt. Måste ha en försegling så att jag kan försluta rören när de väl är borta. Så på det igen när jag hittar något att skruva igen rören med. Någon som har ett förslag?


Fint blir det. Mamma har kämpat på för att fixa en vacker insida i mina köksskåp. Vad skulle jag göra utan mamsen som fixar och grejar åt mig?


Lite mer än en vägg är spacklad. Det tar väldigt lång tid att spackla när man inte har gjort det förut. Men det är ju i alla fall lätt att slipa...


Taket har fått lite färg. Nu är det vitt igen. Innan var det också vitt men ganska fläckligt och färgen flagnade en del.

Imorgon blir det flytt för hela slanten och ikväll ska det packas, packas, packas så mina egna flyttkarlar får lite arbetsro...

Over and out!


Glas och lite blandat

Jag kan ju inte helt stänga fyndvägarna. Även om det under renoveringen har stått aningen stilla har det ändå kommit in lite nytt. Läkarmissionen hade halva priset på glas och porslin. Vad som är glas är ganska enklet att se, men porslin?! En svår gränsdragning, vad är porslin och vad är keramik? Så därför blev nästan all keramik också billig.


Ett stort fat i rökfärgat glas, märkt med Made in Sweden. Någon som vet var det kommer ifrån? Det är tyvärr lite repigt, ca 40 kronor.


Så var jag där igen. Vad har vi sagt om att köpa udda glas? Dessa fick jag är en guldtia.


Två fina lockskålar. Ursprunget har jag ingen aning om. Den blå kanske får gå vidare till någon annan som vill ha dem medan den klara skulle passa perfekt i nya köket med musli i. Den dyraste gav jag ca 30 kronor för.


En vas för en guldpeng. Är det en Reijmyre tro?


Fisken (?) från Nittsjö, Thomas Hellström. Kan hängas på väggen som väggplatta, men säkert också som askfat. Inte för att det senare skulle vara aktuellt här. 25 pix.


Två ljusstrakar från Pukeberg som jag inte minns fel. Båda är 45 kronor.


Dessa två ströare i miniformat hittade jag på Läkarmissionen för drygt en vecka sedan. Frågan är om det är någon som dekorerat dem hemma på kammaren eller om det är original. Ströarna är nämligen från Arabia, frågan är om de i original är vita? Vad säger ni? Fina tycker jag de är i alla fall. 10 kronor.


Denna tös från Nie hittade jag på Life Center. Den känns lite ovanlig och inte riktigt i den sitlen man ser från Nie vanligtvis. Hon kändes vårig och ska nog få tillhöra mitt påskpynt. Eller vänta nu... Jag HAR inget påskpynt. Vad synd, då måste jag ju fixa det :) 30 pix för flickan i gulrutig klänning.

Lite fynd på tradera och på vanlig auktion har det blivit också. Det får ni se nästa gång.
Over and out!


In på bara putsen

Jobbet i nya lägenheten tuffar vidare, denna helgen har vi (jag och mamma) skrapat bort alla lager tapeter på väggarna i vardagsrummet. Nu är väggarna strippade in på bara putsen. Nu ska det bredspacklas och sedan målas.


Skraaaapa, skraaaaapa, skraaaapa. Kul helg...


Efter en sådär 6-7 säckar med tapetrester så ser väggarna nu ut som på bilden. Äntligen klar! Eller ja, men steg 1. Nu är det bara steg 2,3,4 och 5 kvar.

Det som trycker mig mest är de vackra tapeter som sitter underst i tapetordningen, helt fantastiska. Synd att det inte finns någon metod att få bort de fula tapeterna från 90-talet och de underbara från 50-talet att reparera sig själva och återfå sin forna glans då de satt ytterst... Har ni tur får ni se dem på kort. Men inte nu!


Lite hetta behöver man bland alla tapetrester som klibbar fast överallt... Vi köpte en tapetborttagare och den fungerar faktiskt relativt bra. Med tanke på den mängd tapeter som satt på de väggarna och med tanke på den den målade strukturtapet som satt någonstans i mitten... Ja, livet blev lite enklare med denna mojäng.

Men helgen har inte bara innehållit väggskrapande. Lite halvhjärtat firades Sankt Patricks day igår på en pub och idag har det loppats på Sjöscouternas loppis. Inget lysande fynd men lite smått och gott. Har ni tur så får ni se en annan gång. Vi hade tur på auktion idag också! En del fint, bland annat en grön Anna-Lisa Thomson-vas, en kruka och vas av Mari Simmulsson och mamma fick två fina skålar av Gunnar nylund för en human summa.

Nu sitter jag mer eller mindre apatisk och slutkörd i soffan, en film och snart även en stor kopp te med honung i. Mer renovering blir det imorgon.

Over and out!


Loppis i ABB Arena

Så var det dags igen, loppis i ABB Arena här i Västerås, Första April. 10-15. Fri entré!
En Söndag, snacka bra planering, då hinner man loppa sig båda dagarna!
Tur att mor min lovat att hjälpa till så att jag själv kanske hinner kika lite på de andra borden innan det öppnar portarna.

Plats för ca 270 säljare och det är i princip fullbokat redan. Jag har bokat in mig på en plats och tänkte sälja av lite smått och gott. Saker som ropats in på auktion på brickor där jag själv ville ha ett eller två föremål och resten hamnade i loppislådan. Det kan finnas några guldkorn. Men ni som är UE-fanatiker göre sig icke besvär, inte vid mitt bord i alla fall.

Men annars finns det fyndchanser, det brukar vara en ganska lagom blandning av mer erfarna säljare och sånna som jag, som vill bli av med grejerna och därför sätter låga priser.

Jag finns på plats 254 på Rad 13. Kom dit vet jag!

Ni får gärna hälsa på mig även om ni inte köper något av mig. Jag har redan ett par personer som ska möta upp mig på plats och hämta saker som redan är sålda/skänkta.Det är lite kallt i hallen eftersom isen brukar ligga kvar under golvet, så ta på er varma skor och en lagom varm jacka. Fördel med en sval lokal för alla besökare. Liggunderlag att stå på för oss säljare som brukar frysa lite.

Over and out!Inget fynd att visa upp men väl en tvåa

Då är det dags att berätta om ett köp jag gjort. Ganska vanligt på den här bloggen. Även denna gång är det bättre begagnat som gäller. Prisklassen är dock en annan. Flera hundra tusen blev det.

Men jag kände att jag var tvungen att rädda denna pärla från garderober med skjutdörrar och Ikea-kök. Det är en lägenhet jag köpt. Den är precis likadan som den jag bor i nu. Den enda skillnaden är att köket är original från 195X och lägenheten ligger på väning 2 i trappuppgången bredvid min. Nu ska den återställas till 50- 60-tal.

Därför har denna lördag inte innefattat ett endaste litet loppisbesök. Hm... Hur gick det till?
Ja, köpet är ju inte sprillans nytt. Den 2/3 fick jag nycklarna till min lägenhetsdröm. Men det kom en Vasaloppshajk ivägen så renoveringen påbörjades nu istället.

Bilder från visningen som var i januari. Bilderna är från min mobilkamera och det återspeglas i resultatet.

Köket:

Synd att jag inte fick behålla kökslampan...

Vardagsrummet:

Synd att jag inte fick behålla bokhyllan och sideboardet...

Sovrummet:

Meeen... Sänglapan fick jag behålla.

...och de platsbyggda garderoberna ska INTE bytas ut mot garderober med skjutdörrar.

Så nu väntar ett par månader med skrapande, målande, tapetserande och möblering. Kul!
Ni får givetvis följa med på resan via bloggen.

Over and out!
Koppar från Arabia och en Prick

En runda har jag hunnit med och några inköp blev det.


Tre krukor. De två med hjärtan är från Steninge. Kanske de är lite väl juliga, men det blir väl jul igen? Den andra är omärkt och nog inte så gammal. 10 kronor styck.


Sex koppar med fat från Arabia. Jag tror att det är Kaj Franck som formgett dessa. Var det ett fynd? 12 kronor per kopp och fat betalade jag.


Mycket kommer i par idag... Dessa ljusstakar funderar jag över. Vem, vad, hur, när? Är de svenska? Paret för 30 pix.


Impulsköpet, fyra glasblock från Lindshammar. Är det bara reklam eller användes de till något också? Brevpress? Fyra guldpengar.


Ett set för olja (?) i gult från Jie. 25 kr

En lustig liten prick.

Märta Willborgs lilla hundfigurin Pricken stod i finhyllan på Stadsmissionen inne i stan. 150 kr stod det på prislappen och det kändes helt okej.

Over and out!


3 x Herta

Bloggutmaningen. Igen. Denna gången är det te- kaffe- och chokladkannor.

Alla intresserade får delta. Spelar ingen roll  om man har en kanna eller 10. Du som är med i utmaningen kan gärna lägga en kommentar så folk hittar runt till alla som deltar. Jag lägger också in några länkar i slutet av inlägget.

Och tänka sig. Jag har här en av varje. När jag funderade över om jag skulle vara med i denna utmaning så tyckte jag att jag inte hade så mycket att visa. Men jo, tre olika kannor har jag ju. Alla tre är fomgivna av Hetra Bengtsson för Rörstrand. Denna vardagsformens riddare som gjort så många vackra ting.


Chokladkannan börjar vi med. Serien heter ceylon och finns även i andra färger. Tyvärr är min kanna ganska illa krackelerad. Fick den dock ganska billigt på auktion.


Kaffekannan ur Koka Blå som är vardagsservisen som många som föddes på 50- och 60-talet växt upp med. Finns också med brun dekor och gröngrå dekor.


Som någon skrev: kannornas kanna. Tekannan från servisen Blå Eld. Servisen där basservisen (tallrikar assietter osv.) från början består av vita delar och delar som man serverar ur är blå (kannor, uppläggningsfat osv.). Efter några år gjordes servisdelar även i grått och rött.

Ja. Tre vackra kannor. Det var det.

Sedan har jag en tekanna på väg in. En Terma som är formgiven av Stig Lindberg.
... och sedan två som ör på väg bort, de befinner sig någonstans mellan Västerås och Upplands Väsby nu...
... och en Kosmos från Gefle ligger ute på tradera i detta nu.

Andra som antagit utmaningen:
Porslinsbloggen
Tanten på auktion
Porslin och nostalgi
Over and out!


Vasaloppshajken

Lite paus från fyndjakterna blev det ni i helgen. Inte en enda loppis hann jag klämma in. Men det gör inget. Jag ägnade mig åt scoutande och hajkande istället.

Närmare bestämt den 35e Vasaloppshajken.

Konceptet:
- Ett gäng scouter träffas i Mora, käkar burgare på den gyllene måsen.
- Avfärd mot Läde, 15 km från Vasaloppets mål.
- Snöskottande för att parkera bilar.
- Urpackning av material.
- En promenad med packning på ca 100 meter.
- Mer snöskottning för att föprbereda hajkplats och vindskyddsbygge.
- Mys och matlagning hela kvällen.
- Ljusspår och hajkseremoni.
- Sova.
- Vakna.
- Äta korv.
- Titta på Vasaloppsåkarna när de kommer.
- Fara hemåt.

Ja, en perfekt hajk helt enkelt.

Scouter som skottar snö är vanligt förekommande på Vasaloppshajken:

Vi började på parkeringen...

Eftersom inte alla scouter har leksaksbilar:

Som kan parkera i diket.

Sedan fortsatte snöskottningen på hajkplatsen och sex vindskydd byggdes.

"Var ska vi sova inatt?" Jo, i Läde...

Så blir det mörkt och mys vid brasan.


Efter att ha lyssnat på starten på radion på morgonkvisten är det dags att masa sig ur sovsäckarna.

Tradition på Vasaloppshajken. Korv-med-bröd-frukost. Kanske inte riktigt i den här storleken...

Lars orkade bara äta en HALV korv med bröd.

Andra jobbade med innovationer inom korvgrillningsbranschen.

Tre korvar bundna med granbark...

Så börjar de närma sig, åkarna. Dags att ta plats vid spåret. Första tecknet på att de är på väg är helikoptern.


Glada scouter!

Järlinden scoutkår från Falun.


Första parkett. Någon som såg oss på TV?

Så kom de äntligen!

Först kommer skotern... Sedan ledningsklungan.


Och tänk, jag fick till ett kort med vinnaren. Helt ovetande om att Jörgen Brink skulle vinna.


Scoutledareliten från Falun.

... och från en soligt Vasaloppsspår tackar vi för en lyckad hajk med en lagom kall natt.

Over and out!


Runda ringar, sa Bill. Just det, cirklar sa Bull

Ja, det kanske är en något missvisande rubrik. Dessa alster är ju inte alls Upsala-Ekeby och då är det kanske dumt att använda två Uppsala-kissars karaktärer i rubriken.... Hur som helst, cirkliga ringar handlar det om.

Jag fick en kommentar från Jesper från Jönköping som följer min blogg. Trevlig Jesper, och välkommen till Retrolux. Hör av dig om du behöver tips om loppande i Västerås. Till kommentaren, Jesper undrade över ett krus i brunt med cirklar som fanns i bakgrunden på en bild.

Jag antar att det är denna serie av Britt-Louise Sundell för Gustavsberg. Två färgställningar finns, med brun respektive gräddvit botten.Serien kallas för Kreta är en av Sundells tidigare alster och är från tidigt 60-tal.

Kuriosa kring denna formgivare är att hon är född och uppvuxen i Västerås, och extra roligt blir det ju då att ha alster av henne.

Om några dagar kommer jag att få ytterligare en del till serien, ett litet fat är på väg från Linda som har bloggen Porslinan. Det blir en uppdatering då.

Vad säger du Jesper? Allt till belåtenhet?

Over and out!


Snabbt loppisbesök

Idag blev det en del fint på loppis. Hann in en snabb vända på Life Center och en snabb sväng på Brödet och fiskarna. Inte alls pjåkigt blev det. 20 minuter blev totaltiden. Det får man väl vara nöjd med.


Nå vad tror ni? Något att ha? Lockasken är ju helt underbar!

Fåret och flickan är från Rutebo och Leksand. Måste erkänna att de köptes för att säljas. Har sett några på Tradera som blivit dyra. De är ju lite söta men inte rätt i mitt hem.

Ännu en burk med löv. Hu var det nu? Syco? Tror det. Har svårt att låta bli dem, precis som jag inte kan lämna en hjärtans gott-burk kvar på loppishyllan.


Hrmm, hrm... En av varje? Nej, det kan inte bli för mycket av det goda. En av de två minsta är ny, 20 pix.


Senap. Smarrigt! Speciellt om det serveras ur denna senapsburk! Burken är märkt under men jag har svårt att tyda signaturen. 25 kr.

Sedan det som måste räknas till dagens fynd.

Är den inte underbart fin? Fint skick. Omärkt. Vad säger ni därute. Ni som kan...

Just ja, priset då? 15 kr.

Over and out!


Vår, både hemma och på kontoret

Såhär fint har jag det på jobbet:


Såhär fint har jag det hemma i köket:


Idag kände jag våren när jag var ute. Det verkar som om det blir en fin Vasaloppshajk.

Over and out!


RSS 2.0