Drömmen om en vas

Trodde nog inte att jag skulle få äran att äga denna skönhet. Jag var till och med osäker på om jag skulle få se den i verkligheten. En vas av Anna-Lisa Thomson för Upsala Ekeby. En synnerligen udda dekor. Inget man ser varje dag. Eller jo, vad säger jag. Det får jag ju göra nu!
 
På auktionshuset site hade man inte gjort vasen rättvisa. En vit vas mot vit bakgrund gav en gulbrun bild. Dessutom nämdes inte det magiska ordet i texten, det magiska ordet "Paprika". För det är en paprikavas jag köpt.
 
Bilden från auktionsfirman.
"Golvvas, Anna-Lisa Thomson Upsala-Ekeby
Höjd 52 cm. Invändig spricka, små nagg förekommer."

Sprickan är mer eller mindre en glasyrkrackelering och naggen är mycket svåra att se.
En läckerbit som en praktikant på Upsala Ekeby tappade i glasyrhinken någon gång på 50-talet.
Skämt och sido... Här är den fina vasen från UE, en helvit paprika.
Att den blev billig kan jag inte påstå, dock kan jag inte heller påstå att den blev dyr. Vad det innebär får ni själva klura på.
 
Vasen har jag sett på bild en gång tidigare. Min bloggarkollega Jessica med bloggen Retrolyckan har även hon en helvit Paprika.
 
Drömmen om vasen var en sanndröm.
Over and out!


Veckan i bilder - vecka 25

Veckans bilder - Håll till godo
 
17/6-13
En lång dag med ansökningar till ny PTS-tävling. Det bara snurrar i huvudet. Ett tag snurrade det för fort, sedan stannade det. Skönt! Det är bättre när deadline är på fredagar... Dagen avslutades med fruktpicknick i parken och middag på stan. Tur att kollegorna också är vänner.
 
18/6-13
Night Aut. Kort och gott. Trevligt. Som vanligt hade min aktivitet scouttema, typ organisationstävling.
 
19/6-13
Såg en fin buss idag, men tyvärr var det det enda som var fint.... Migrän och illamående. Tackar högre makter för att det är bättre nu. Imorgon väntar äventyr i Stockholm.
 
20/6-13
En vacker dag i Tjockhult, lugnt på stan och dejt med bästa Jenny med bloggen la Momes, sedan hann vi med två loppisar tillsammans och jag besökte den tredje solo. På hemvägen kikade jag på Nobelutställningen och lyssnade på en fiolduo.
 
21/6-13
Nattamys i brasseborg. Härligt! Bastubadade och lite sömniga. En fin midsommarafton har jag haft.
 
22/6-13
Gänget spelar krocket. Det går sådär... På resan hem körde vi lite skattjakt och hittade lite fint. Nu blir det te och mys.
 
23/6-13
Fika på å-cafét. Mysigt!
 
Over and out!


 
 
 

Veckan i bilder - vecka 24

Känner att jag inte ger er den uppmärksamheten ni förtjänar. Stackars er! Här kommer i alla fall en liten uppdatering på veckan som gått. Längtar verkligen efter semester nu!
 
Veckans bilder - Håll till godo
 
10/6-13
Dagen bestod i massa gött. Farit tvärs och kors över stan. Började med att ropa in fräckaste vasen på auktion och sedan gick det i ett.
 
11/6-13
Tog igen mig på balkongen efter träningen, sedan blev det lite middag bestående av jordgubbar, blåbär och mjölk. Smask! Lite "hemliga svenska rum" på det och kvällen är gjord.
 
12/6-13
Dagen avslutades med middag på balkongen. Pastasallad och mys i trevligt sällskap. Välkommet telefonsamtal på kvällskvisten också.
 
13/6-13
Himlen öppnade sig, det regnar inte, det är en flod som kommer ner. Känns som en skön kontrast mot dagen monotona skrivande. Känner mig inte helt frisk, förkyld och värk i kroppen. Kan ju hoppas det är träningsvärk.
 
14/6-13
Plask, plask, vädret är som humöret, grått och tråkigt. Hjänmangling med ansökningshandlingar hela dagen. Nu blir det pizza!
 
15/6-13
Tog med Kajsa på jungfrufärd idag. Vem är Kajsa? Min kajak så klart! Hon har ju varit ute förr, men inte med mig vid paddeln. Kul!
 
16/6-13
Inget hål i väggen längre. Det har tagit väldans tid och det är långt ifrån klart. Nu är det i alla fall inget hål kvar.

 
 
 

En koll i backspegeln eller en full skuff

Skuff? Vad är det?
Jo, det är vad man i Dalarna kallar bakluckan på bilen. Förra helgen var det fullt i "skuffen" på "bin". Ett uttryck som jag använder, trots att jag bott i Västmanland i hela mitt liv. Måste vara nått rumpkullekomplex.
 

Förra helgen tog jag mitt "rumpkullearv" och for till Tjockhult. Alltså Stockholm. Eller Täby.
Jag och sex andra förväntansfulla retrobloggare hade bestämt träff på Täby Galopp Bakluckeloppis. Och ja, det var lite fullt i bilen.
 
Vi träffades utanför där vi radade upp oss i kön, eller köerna. Det var redan en massa folk.

Jag hade fixat skyltar till alla bloggare som fanns på plats. Det måste ju synas att det är Retroblog Networksom är i farten. Jag lånade Porslinsbloggen-Bennys bild och fixade in lite text bara. På bilden ser ni H55-Stefan och Porslinan-Linda. Och jag då... Gilas grotta-Maria fotograferade.
 
När vi kom in var det brådis att packa upp. Loppisen öppnar officiellt klockan 12, dock så är det fulle med köpare redan klockan 10 när bilarna som ska sälja får köra in. De ryckte i grejerna nästan innan man ställt upp dem på bordet. Sålde några få saker, dock bara om kunden hade jämna pengar. Tycker ibland att de är lite ohyffsta att börja rycka i sakerna när de ligger i lådorna, eller fortfarande står i bakluckan.
 
Vi blev en lång radda med säljare, tog upp nästan en hel rad. Kvaliteten på prylarna var super och priserna var fyndiga.
 
Porlinsbloggen-Benny var där, hade tagit med sig hela bilen proppfull med små skatter. Porslinan-Linda skymtar i bakgrunden.
 
Sakletaren-Anna och Loppistan-Lovisa tar igen sig lite när den värsta ruschen lagt sig. Det var en het dag och vi var tacksamma att vi kunde få lite skugga från backluckorna.
 
Mitt/mina bord i förgrunden. Fanns ganska mycket fint där med.
 
Gilas grotta-Maria snackar retro med Benny.
 
Tant Emma kom på besök och hälsade på oss. Hon tog denna bild av mig som jag får äran att använda här på bloggen. Även några andra bekanta tittade förbi. Både bloggare och bloggläsare.
 
Övriga bloggare som var på plats och sålde:
Maria med bloggen Gilas grotta
Benny med bloggen Porslinsbloggen
Linda med bloggen Porslinan
Stefan med bloggen H55
Lovisa med bloggen Jag, en loppista
 
En härlig dag som avslutades med lite käk och bubbel och loppis och fynd.
Härligt!
 
Trots många lockande rader med loppisbord höll jag mig ganska bra från att shoppa en massa nytt. Jag gick inte ens igenom hela loppisen. Vissa saker kunde jag dock inte låta bli och en liten runda tog jag i alla fall.
Hemma kunde jag packa upp detta:
- Tallrikarna är Sparta från Gefle, köpte av Sakletaren-Anna
- Den gröna vasen är Upsala Ekeby, bytte till mig av Porslinsbloggen
- Glasen är Mine av Ulrica Hydman Wallien (inte retro), det enda köpet "på loppisfältet".
- Två skålar från UE, den ena är Kokos av Oldfors, den andra är Marina av Anna-Lisa Thomson, Porslinsbloggen.
- Det stora Corso-fatet av Ingrid Atterberg köptes tidigare av Prylodesign-Maria.
 
Klänningarna köpte jag av Porslinan-Linda. Så himla snygga! Ska användas flitigt i sommar.
 
En härlig dag! Jag kör gärna en repris i slutet av sommaren!
Over and out!

 
 
 
 

Vykort från webben

I det nya numret av Hus & Hem Retro finns jag och bloggen med. Tyvärr så blir det lite trångt om plats på ett vykort och här kan du som vill få läsa texten i sin helhet. Det där med att vara kortfattad är inte riktigt min grej...
 

 

På bilden:

Femtal i ess, det trodde jag inte man kunde få. Men döm av min förvåning, jag hittade fem underbart vackra vaser från Upsala Ekeby på sju dagar. I mitten ståtar favoriten av de fem, en vas ur serien Pepita av Ingrid Atterberg från mitten av 50-talet. Den randiga vasen till vänster i bild är även den en Atterberg, serien heter Presenta. Bakom Pepita och Presenta skymtar Atterbergs Tri, skapad 1963. En otippad förälskelse som jag föll pladask för här jag hittade den billigt på en liten loppis. Den härligt stora och mintgröna vasen är formgiven av Anna-Lisa Thomson och serien heter Lancett. Den röda hänkelvasen har Hjördis Oldfors formgivit, serien heter Rio och är från slutet av 50-talet.

 

Skriver om:

På Retrolux skriver jag om mina loppisraider, auktionsbesök och fynd. Upsala Ekebys keramik av Atterberg, Oldfors, Simmulson, Andersson och Thomson gör mig knäsvag. Det blir även en del inlägg om mina övriga intressen och mina små tripper runtom i landet. Gamla kåkar, kulturarv och historia intresserar.

 

Bästa fyndet:

Tidigt i våras var jag på auktion i Eskilstuna. Jag hade tidigt kollat in auktionskatalogen och speciellt en lot såg jag fram emot. Hjärtat bultade i halsgropen, jag blir så vansinnigt nervös på auktion. Auktionen kom igång och jag började budgivningen. Plötsligt slogs klubban i bordet. Endast ett bud, mitt bud. 40 kronor. Och där satt jag med en vas ur en av Ingrid Atterbergs korta serier som gjordes i endast 100 exemplar. Ibland har man tur.

 
Länk till Hus & Hem Retro, nyaste numret kommer ut i butik den 13 juni, detta är en liten förhandstitt!
 
Over and out!

 
 
 

Veckan i bilder - vecka 23

Vecka 23 - Hål till godo!
 
3/6-13
Kvällssol i Västerås får avrunda denna upp och ner-dag. Få saker gick vägen idag... Men ett par braiga saker hände i alla fall. Just nu laddar jag för intervju med Christer Fuglesang. Någon som har någon braig fråga?
 
4/6-13
Idag har jag pratat med Christer Fuglesang, spontanrest till Eskilstuna och shoppat en Atterbergvas. Ketchupeffekten håller i sig. Konstigt att man aldrig sett en dekor som man sedan plötsligt ser överallt... Det selektiva seendet vidgar våra gränser.
 
5/6-13
Mitt i röran och kaoset kommer naturen in, helt naturligt i två hänkelvaser i serien Bris av Ingrid Atterberg.
 
6/6-13
Tänk vilket fint land vi bor i! Hurra! Idag Grytgöl med massa gräsligt jobb. Imorgon jobba hela dagen och på lördag smäller det! Bloggarträff på Täby galopp! Längtar!
 
7/6-13
Hela kvällen har jag fixat inför morgondagens loppis på Täby galopp. Inte hann jag fixa någon lunchsallad heller. Men det kanske kan fixas imorgon. Klockan ringer 06.00
 
8/6-13
Jag har haft en fabulös och rolig dag med några av retrobloggarna på Täby galoppis.
 
9/6-13
Post scouttermin. Idag hade vi långplanering med Sankt Olof scoutkår hela dagen. Nu är vi planerade ett år framåt i tiden. Dagens bottennapp är nog att DWUST är vecka 32 2014 och inte vecka 31... Dagens topp var att jag nog nästan är ikapp gällande lägerbålsfiltens märkesstatus...
 
Over and out!


 
 
 

Nu rensar vi!

Har du vägarna förbi Täby på lördag så ses vi väl på bakluckeloppisen? 
 
På lördag kommer jag och ett gång av mina bloggarkollegor att vara med och sälja på Täby Galopps bakluckeloppis. Vi lastar våra bilar fulla med en del smått och gott. På inte mindre än 8 platser håller retrobloggare på att packa loppislådorna, just i detta ögonblick.
 
PS Det ni ser längst bort i bild tillhör "de mest kära" och "de näst käraste" ägodelarna... bara så ni vet.
 
Hur känns det att vara på andra sidan? Vi som vanligtvis är fyndjägarna.
Men även fyndjägare har begränsat med plats. Tyvärr. Det som är oss mest kärt står givetvis kvar där hemma och säkert det som är oss näst mest kärt också. Men sedan, sedan ryker allt, utan minsta pardon. Ner i loppislådorna med schyssta priser. Jo, för är det loppis så är det. Jag utlovar stor fyndchans!
 
Allt från teak, glas, poslin, textil, husgeråd, keramik, grunkor, mojänger, möbler, jox och prytteldyttel finns att shoppa hos oss. Själv har jag nog lyckats skrapa ihop 15-16 lådor som jag ska försöka trycka in i bilen.
 
 
 
På lördag kan du förutom mig, Retolux-Anna, även träffa:
Maria med bloggen Gilas grotta
Benny med bloggen Porslinsbloggen
Linda med bloggen Porslinan
Erica med bloggen Magania du älskade
Anna med bloggen En sakletares bekännelser
Stefan med bloggen H55
Lovisa med bloggen Jag, en loppista
 
Har ni tur kanske ni även stöter på Malin med bloggen Gestaltningstanten som jag håller på att övertala att hänga med.
 
Då ses vi på lördag, hela dagen är vi där. 
Over and out!

 
 
 
 
 

Veckan i bilder - vecka 22

Vecka 22 - håll till godo
 
27/5-13
Senaste månadens inköp står och väntar på att bli undanstuvade eller utplacerade. Hysteriskt mycket att göra. Men nu är det lite lugn och ro igen. Skönt! Bara att ta tag i röran då.
 
28/5-13
Det är inte alltid lika tråkigt att diska. Massa nytt och fint, en del redan bokat av bekanta bloggarvänner.
 
29/5-13
Pyssel, pyssel, pyssel. Fler märken på lägerbålsfilten. Det var så skönt att jobba lite med det idag. Länge sedan.
 
30/5-13
Scoutjobbar såhär på kvällskvisten. Ut med Rymdpost 2.0 så snart som möjligt!
 
31/5-13
Hittade några väggplattor som väntar på att hängas upp.
 
1/6-13
Nu händer det!
 
2/6-13
Full rulle på auktion! Inga fynd än men det finns en del godbitar på gång.
 
Over and out!


 
 
 

RSS 2.0