Sjukstugan nästa

Fredag efter jobbet kände jag mig en aning hängig och lite lätt snurrig efter ESD-utbildning på jobbet. Min förmåga att koncentrera mig och hålla tålamodet uppe ligger på minus när jag är förkyld. Kan liksom bara koncentrera mig på en och samma sak i ca 15 minuter. Då var det skönt att komma hem. Min egen sköna soffa, TV och lite käk. Det blev en slapp och trevlig kväll i gott sällskap.

Lördagen ägnades åt diverse mindre äventyr. Utsvävningarna fick inte bli allt för stora eftersom allt jag gjorde snodde en massa energi och jag balanserade på kanten till utmattning hela dagen. En liten loppisrunda fick det ändå bli. På läkarmissionen shoppade jag en del grejer. Inget större fynd men lite smått och gott. Bland annat nya retrogardiner till mitt nya plejs. Passar perfa i sovrummet som har mörkt blå väggar. Vad tror ni?Sedan blev det ett gäng figuriner också. Här är ett urval.


En söt häst. Okänt ursprung. Passar bra med min Dorothy-kuse. 15 kr.


Denna katt har kikat på mig vid tre besök på Läkarmissionen. Nu kunde jag inte motstå att köpa den längre. Har sin charm trots ett limmat ben. Femman betalade jag.

Val med fräsig glasyr. Andningshålet passar kanon för ett ljus. 10 kr.


Lilla musen från Syco kunde inte heller få stå kvar på hyllan. För 15 pix blev den min.


Ett fat från Gustavsberg modell äldre med dekor i flytande blått. Lite repigt men annars fritt från skador.

Vidare for vi till Life center. Inga fynd där... Vidare till Brödet och fiskarna. Där shoppade jag sex stolar i teak till nya lyan och dessutom:


Ishinken från BodaNova av Signe Persson Melin. 15 kr. Klart och tydligt.

Det var lördagens utsvävningar. Jessica kom på besök på eftermiddagen och vi snackade om ditt och datt över en fika. Jag kände mig ganska matt och krasslig men jag fixade ändå iordnign det som skulle med till jätteloppisen i ABB Arena. Min astma slog till också och jag kunde inte riktigt syresätta mig som jag ville. Flås, flås för minsta lilla rörelse. Det blev i alla fall bättre när jag gick och lade mig.

Söndagen började tidigt, extra tidigt efter som klcokan ställdes om. Vi var på plats ute vid ABB Arena strax innan nio och började packa upp våra prylar. Fortfarande var jag matt i kroppen och hostade rejält. Astman ville inte vara medgörlig. Det blev lite av en viljornas kamp.

Men dagen gick bra och det var ganska roligt även om vi inte tjänade så mycket. Jag orkade ända gå några vändor i hallen. Inga större fynd men lite kläder blev shoppade.


Hjärtans gott i vitt. Kanonfint. Ännu en till min samling. Kanske dags att ge sig lite nu... 15 kr.


Ytterligare en Signe Persson Melin blev det också. Bästa pris 20 kr!

Köpte också åtta äggkoppar i glada färger och med mönster som liknar blå eld. Bilder kanske kommer kring påsk om ni har tur...

Vi packade ihop ca en timme innan stängning och jag flåsade rejält. Mamma som var med fick packa det mesta själv eftersom minsta rörelse var ansträngande för mig. Det gick ganska snabbt från ganska bra till hemskt. Jag kippade efter luft och tog mig med nöd och näppe ut till bilen. Tur att det inte är så långt hem.

Jag ringde sjukvårdsupplysningen och fick komma in på jourtid på en gång. Jag grät av lättnad. Äntligen skulle jag kunna andas normalt igen! Jag for dit och fick andas i en ventilator eller en typ av inhallator för att andas in medicin. Det blev till min lättnad ganska snabbt bättre. Kvällen tillbringades till stor del i sängen.

Idag har jag varit hemma hela dagen. Hostar och hacklar men kan i alla fall andas. Har ont i hela kroppen och ni ska veta vilka muskler man använder när man andas. Jag kan berätta att jag vet. Jag vet exakt vilka muskler man använder när man andas. Träningsvärk i hela bröstkorgen. Fy!

Avslutar inlägget med lite bonusgrejer från tidigare rundor som jag inte hunnit visa:


Min "ofrivilliga" samling av Koka Blå växer. Dessa är alla inköpta på loppis. Den dyraste tror jag kostade 10 kr. Samtliga inköpta under de senaste två månaderna.


Fräsiga salladsbestick i plast. Har ingen aning om vem som formgivit. De är märkta med ett sigill med ett "N" i.

Nu hoppas jag på snabb återhämtning så jag kan vara på benen snart igen.

Over and out!
Köp mig!

Fler nya annonser ute på nätauktion. Köp!

Någon som vet om denna är från Upsala Ekeby?

"Spargris" - kyckling, tupp UE ?


Fantasifågel - Gabriel


Emaljmugg - fyrklöver


Senapsburk - Blå Eld

Hepp! Lycka till!

Over and out!Litet störande moment

Känner hur jag börjar bli förkyld. Täppt, ont i halsen och trött i kroppen. Det bådar inte gott inför helgen. Tänkte ägna den åt att flyttpacka på lördagen och på söndagen är det Storloppis på ABB Arena. Jag har bokat ett bord och tänkte sälja lite grejer som jag inte vill ha kvar. Hoppas samtidigt på att tjäna en liten slant. Så håll tummarna för att jag inte ligger nerbäddad istället.

VSK-bandy har haft storloppis en gång på våren i ett par års tid nu. Jag har förr bara varit besökare. Nu ska jag alltså prova att sälja också. Risken är väl ändå att jag går några varv själv och fyller på med nya grejer. Det är en stor och välbesökt loppis med många försäljare. Både billiga säljare som vill bli av med grejerna och dyrare, typ antik och kuriosa säljare har hittat till loppisen. Jag tillhör den första kategorin. Vill bli av med grejerna.

Så om ni styr kosan mot Västerås på söndag så vet ni vad ni ska sikta på. ABB Arena.


Hoppas att vi ses där!

Over and out!


Fina, lilla krumelur, jag vill aldrig bliva stur!

Nu har jag några annonser uppe på allas vår auktionssite.


Emaljmugg - Retro


Ishink - retro


Glasunderlägg - retro


Fat - Mari Simmulson


Plåtburk - Sveablandning


Sameslöjd - kåsa mini och sked

Så passa på att shoppa nu om det är något som faller er i smaken. Klicka in er via länkarna.

Lite stålars skulle inte sitta fel nu när jag ska flytta. Jag ska flytta in i "krumeluren" som är en känd byggnad/byggnader i Västerås. Huset är från 50-talet och min inredning kommer givetvis spegla en del av 50-talet och 60-talet. För övrigt så fyndade jag en bokhylla i teak på Läkarmissionen i lördags (eller nja, nu var det ju mor min som hittade bokhyllan).


Fina, lilla krumelur, jag vill aldrig bliva stur!

Over and out!


Bissson och motorsågsfeber

Äntligen! Till flera grejer.

Äntligen är två veckor av turboscoutande över
Missförstå mig rätt. Jag älskar verkligen scouting och allt vad det innebär (nästan, skura stormkök är inte så himla hippt. Inte heller de stinkande tvättberg det skapar). Men efter dessa två veckor så kan jag lugnt säga att jag har haft det lätt hysteriskt med scoutandet. Det började med Vasaloppshajken för ett par veckor sedan. Gick vidare med 357 000 småscouter på tisdagsmötet förra veckan med spårarna.

Onsdag med utmanarna och tusen saker att planera. Wåffelblot, Kårstämma och Motorsågshajk. Vi hann väl inte riktigt med och det ledde till lätt hysteriska ledare och jag fick nog ett utbrott som jag ångrar lite. Inte meningen att skrika på utmanarna, jag hoppas att de innerst inne vet att jag älskar mina gullfjuttar. Vi hann inte fixa någon packning till Motorsågshajk.

Motorsågshajken körde vi fredag till lördag förra helgen. Träffades på Tunby. Utmanarna hade varit på plats i 45 minuter och packat. Jag frågade vad de packat. De fick en poäng på att de packat två vindskydd, yxa, ett par skovlar, surrgarn och några prylar till. Där slutade poängen att rulla in.

Har ni tagit med vatten? Nej.
Har ni tagit med ved? Nej.
Har ni tagit med lyktor? Nej.
Har ni tagit med skyddsutrustningen för motorsåg? Nej.

Tur att de har en ledare som har stenkoll. Ja, nästan då. Bakläxan blev att det går att diska kåsan med snö. (När man glömmer diskmedel och diskborste.) Men nästa gång kanske utmanarna själva tänker på det.

Ut i skogen i två bilar, Kicki fick vikariera som utmanarledare eftersom Kim höll ledarutbildning på annat håll. Framme - Bygga hajkplats. Skotta snö, bygga eldstad, vindskydd och laga mat på Muurikka (stort stekbord man ställer över elden). Sedan mer eller mindre dags att krypa isäng. Mysigt och lite mildare än på Vasaloppshajken.

Men så började det, mitt i natten, jag låg vaken och lyssnade på de andra som låg i sina sovsäckar och snusade och snarkade. Fy... jag mår illa. Sedan blev det ett springande. Hela natten. Jag var som en urvriden disktrasa vid åtta när de andra började vakna till liv. Tur att Kicki och Martin tog hand om mig. Jag tillbringade hela förmiddagen på en säng i stugan och fick inte gå någon motorsågskurs. Men det var väl lika bra det, hade nog inte orkat hålla den upprätt.

Men utmanarna fick var och en gå kursen. Jag hoppas att Kicki skickar över några bilder till mig. Och jag har blivit lovad en revansch senare i vår.

Så jag var ganska matt när jag kom hem vid 18-tiden på lördagen. Lite suddig i kanten liksom.

På det så körde vi som vanligt ett spårarmöte i tisdags med prat om demokrati. Onsdag med "åsiktstorg" med utmanarna m.fl. och sista planeringen inför kårstämman. Kårstämma, igår. De senaste 14 dagarna har jag scoutat 9 dagar, det måste vara rekord. Nästa vecka är jag scoutledig!

Äntligen är värsta arbetsveckan över

Packningshysteri har rått på jobbet hela veckan. Vi flyttar till nytt kontor vilket innebär packning, bärande och damm och skräp. Men det ska bli så skönt när det är över, just nu känns det som om inget vettigt gjorts på hela veckan. Nu ser det i alla fall hyfsat ut på nya kontoret och det gamla är helt tomt.

Äntligen är tråkigaste konferensen över

Igår, torsdag, var jag på konferens i Örebro. Det var värdelöst. Tråkigaste konferensen jag vart på tror jag. Den gav noll och ingenting. Det enda som var bra med resan till Örebro var att jag hann gå in på Myrorna innan tåget gick tillbaka till Västerås. Jag roffade åt mig en "smörbytta" av Marianne Westman och en ugnsform från UE modellen mindre än den jag redan har.Vid stationen ligger också Auktionshuset i Örebro. Jag tappade andan när jag gluttade i fönstret. En figurin av en kvinna. Det var en Upsala Ekeby av Mari Simmulson. Den var verkligen i en klass för sig. Så stor! Den var säkerligen 70cm hög och såg ut att vara i superskick. Jag försökte halvhjärtat att ta kort på den med min värdelösa mobilkamera. Ångrade bittert att jag inte hade min riktiga kamera.


Äntligen är Bisonfamiljen komplett

I fredags hämtade jag ut ett paket på posten. Min Bison-mitt-emellan hade anlänt. Nu är familjen av Göran Andersson komplett.Äntligen fredag!
Ja, behöver jag ens motivera?

Äntligen liiite tid för bloggen!
Håller tummarna för att jag ska hinna blogga lite mer den kommande veckan.

Over and out!Fryst limpa, kan de vara nått?

Ja, det kan man ju säga. Klart värt det!

Hoppade in i skutti-bang-bang och styrde kosan mot Falun för att möta upp Martin för gemensam resa mot mora. Träffade 30 peppade scouter som var väl förberedda på en natt ute i dalaskogen. All utrustning upp till hajkplatsen.

Sedan var det bara att börja skotta snö. Mycket snö... Väldigt mycket snö... Vi pulsade runt med snö upp till höften. Som hur var det lättskottad snö. Och som tur var så är man ju ledare och kan bossa lite över de andra scouterna. Fördela arbetet rättvist *hrm, hrm*Efter några timmars arbete stod hajkplatsen klar med sex st vindskydd, eldstad och sittbänkar. Sedan var det hajkmys i 130. Mat, inboande i vindkydd, ljus och lykta, mycket skratt och nydubbade skovelriddare av första graden. Lite hajkbanan på det och kvällen var gjord.


Skovelgeneral av högre rang.

Vi gosade in oss i våra dubbla sovsäckar på dubbla liggunderlag och filtar. Vi ville inte frysa och som tur var så klarade vi oss från de värsta minusgraderna. Sov gjorde vi också, kanske inte så mycket, men ändå.


Morgonen visade upp sig från sin bästa sida.

Vi vaknade upp till gryningsljuset som silade in under vindskyddsduken. Surret från radion vittnade snart om att starten var i antågade. När alla vaknat till liv och blivit varma efter frukost. (Tunagrabbarna med Nyström i spetsen hade fått sin frukost-grill-korv) All utrustning tillbaka till sina rätta platser och väskorna färdigpackade. Sedan gick vi de 10 metrarna upp till Vasaloppsspåret där vi grävde sittplatser. Vi befann oss precis vid 15 km skyltarna, 15 km från målet i Mora.


Frukost-grill-korvSnart hörde vi att det hände saker i fjärran, snart kom helikoptern som ett tydligt tecken på att täten var i antågande. Mycket riktigt. Snöskotern körde förbi tätt följd av de tre skidåkarna som låg i täten just då. Brink kom förbi några minuter senare, han bröt ju staven där i krokarna strax innan eller strax efter platsen där vi stod.


Där kommer täten!


*Whrrrroooom, flååås, flååås*


När vi sett ett par hundra åkare så var det dags att styra kosan tillbaka mot hajkplatsen för att packa ihop det sista och bege oss tillbaka till bilarna. Trötta med lyckliga körde vi hemåt. Jag somnade i passagerarsätet så fort bilen blivit varm trots att jag stretade emot. Men det hade jag inget för.

Tillbaka i Falun var det dags att packa över rubb och stubb i Skutti-bang-bang igen. Mot Västerås! Hepp! Trafikfara 2000! Mellan Falun och Hedemora var det i det närmsta hopplöst. Men kaffe och en stor glasstrut rådde bot på det.
Det var första, men inte sista gången jag åker på Vasaloppshajk!

Over and out!


Sol, inrop och motorsåg

Vaknade imorse utan att känna mig slutkörd. För första gången sedan typ november. Jag har alltid vaknat med känslan att jag inte kan öppna ögonen för jag är så trött de senaste mornarna. Men inte idag. Jag vaknade innan klockan ringde och kunde ligga kvar utan att somna om på två minuter.

Att dessutom solen tittade in genom fönstret och fåglarna drillade i päronträdet utanför gjorde inte saken sämre. Klev upp, käkade god frulle framför nyhetsmorgon. Slog på datorn och ropade in en Negrovas på nätauktion för 340 pix. Den perfekta fredagsmorgonen blev ännu mer perfekt.

Hann packa allt inför motorsågshajken redan igår så idag behövs bara lite extra grejer att köpa in i matväg. Utmanarna ska vara på scoutgården 45 min innan oss ledare för att packa all utrustning. Förhoppningsvis kan jag och Kicki glida in strax innan 18, packa in i bilarna och dra iväg 10 min senare.

Håller tummarna.

Over and out!Motorsågshajk någon?

Japp imorgon bär det av ut i skogen igen. Denna helg ska jag, Kicki och åtta av mina utmanarscouter lära oss köra motorsåg (eller ja,ja... Kicki kan redan köra såg. Men desto bättre. Hon fär väl ansvara för maten?!)

Efter en vecka som har varit rena helvetet med minustid på "egentidkontot". Jag har inte haft en minut över för mig själv mer än de få sekunder jag legat vaken i sängen innan ögonlocken trillat ihop på mig. Jag har inte ens läst på kvällarna i sängen. Det gör jag alltid annars. ALLTID! Men inte den här veckan. Då begriper ni kanske. 

Det är också därför ni inte fått någon rapport från Vasaloppshajken som var fantastiskt rolig med snöskottande, hajkplatsbyggande, snoriga skidåkare och busiga utmanarscouter.  Men lugn mina vänner, det kommer, det kommer.

På söndag kommer jag att ha en helt egen dag som jag bara ska ägna åt Anna-saker. Några korsstygn, lite blogg, massa snask, lite soffmys, en film och en varm vetekudde.

Håll ut och se upp för utmanarscoutgurkor med motorsåg.

Over and out!

PS. Jag har köpt en Bison i mellanstorleken. Nu har jag snart en komplett familj. :D DS

Har du käkat djupfryst limpa till frukost?

Helgen kommer inte att spenderas på olika loppisar. Den ska spenderas brevid vasaloppsspåret. Det ska bli Vasaloppshajk! Cirka 25 utmanarscouter och kanske 10 ledare som ska ut i skogen och hajka, bara några meter från vasaloppsåkarnas genomfartsled.

På lördag är det samling i Mora och sedan åker vi ut till hajkplats som ska skottas och vindskydd ska byggas. Sedan ska det ätas, fikas, eldas, fikas och eldas. Kanske vi på kvällskvisten kryper ner i våra sovsäckar för att sova lite. På söndag är det mer eldning, mer mat och lite hajkplatsstädning. Och givetvis hejande på åkarna. De flesta är nog ganska stumma i benen när de passerar oss, kanske kan vi bistå med lite pepp innan det bär av hemåt igen. Väntar in helgen med spänning...

Förra veckan köpte jag ändå några prylar på stans loppisar. En fin samling prylar med ingen direkt ordning. Den här gången har jag köpt en massa saker som jag inte vet vem som står bakom. Därför fårgar jag er läsare. Kanske ni vet? Det finns så många där ute med nördkunskaper (och det mina vänner, är en komplimang!)


Fat med pelikanfågel. Ingen aning om ursprung. Ingen aning... Någon?


Träfigur, design Louise Hederström. Vem är det? Ingen aning... Någon?


Ha, den här vet jag. Atterberg fat. mycket gott skick och endast 35 rikstaler på Läkarmissionen. Och Siv som sa att man inte kan göra fynd där efter 12 på dagen. Det här fatet tycker jag var ett fynd.


Frostig ishink. Konstant frostig, även vi varma grader. Ingen aning... Någon?


Ett gäng glas i snyggt utförande. Dessa är jag mycket nyfiken på. Något glasbruk? Svenska? Finska? Dussinglas? IKEA? Ingen aning... Någon? Snälla.


Vad kan man tro om denna sköna väggplatta? Den är inte märkt men den har många likheter med en spegel av Irma Yourstone. Hmm... 80 pix gav jag i alla fall, efter en stunds funderande.


Hittade två nya spättor till Spättan Kicki. Nu börjar det verkligen likna en samling Kicki!


Två ljusstakar, den med "solfigur" är från Boda, vem som är konstnär har jag ingen aning om. Kanske någon kan fylla i tomrummen?


En Hjördis Oldfors för Upsala-Ekeby blev min för 80 kr i lördags också.

Kicki kollade på den och sa: -Det är ju också en fisk!

Och formen påminner ju faktiskt om en fisk. Ska det föreställa en fisk? Ingen aning...

I tisdags blev jag anställd "på riktigt", min provanställning på timme övergick till en visstidsanställning på 100 % fram till sommaren 2012. Det firade jag genom att köpa ett gäng tulpaner till mig själv. Ena buketten hamnade i en Atterberg, den andra i en Simmulson.Nu är det verkligen hög tid att packa ner 14 par långkalsonger, 25 par vantar, två sovsäckar och gossedjuret. Här ska hajkas!

Over and out!


Heta känslor med Trix

I fredags hade Gycklargruppen Trix en "work in progress-föreställning". Jag tog med mig kameran och gick ner till Vasaparken. Svårt att ta kort i kombinationen eld, varmt, snö, vitt, ljust, mörkt. Det blev en del spökskuggor.

Men en sak är säker, Trix är heta, på mer än ett sätt.De är också ganska mjuka på något underligt sätt.

Tack för en fin föreställning. När den är klar så kommer den bli så himla bra!

Over and out!


RSS 2.0