Höna av en fjäder

Tänk att helgen blev så kort. Den kändes ju så lång innan den började. När jag sedan gick hem i torsdags så hann jag inte mer än hem för att genast vända i dörren. Konstigt det där.

Lite hann jag ändå. Mest plock i lägenheten fick det bli. Nu ser det ganska okej ut. Hoppas att det snart ska vara klart. Eftersom det var så fint i väder hela påsken fick det bli lite utomhusaktiviteter också. Vi blev bjudna till mina "nästan-kusiner" (sysslingar som är mer som kusiner) på påsk/grillmiddag ute i Hökåsen.


Sillabiten på porslin från Arabia Finland.


Lena och Lotta sitter i solen och glassar. (Snygga glas från Iittala också Finland, krukan är från höganäs)


Efterrätten, fryst cheesecake toppas med hallon (på gamla hedliga IKEA)

Västerås centrum pyntas under påsken. Bland annat sätter man upp en enorm påskbjörk. Stans alla barn får under veckan innan påsk pynta björken med fjädrar och annat pynt. Det blir finfint! När det är färdig-pyntat reses björken och står under hela påskhelgen.


Färgglatt!Jag och mor min tog en promenad vid Mälaren. Vitsippor och slånbärs-kvistar plockade vi. Vi kikade också på vackra vblåsippor som det kryllade av. Men här i Västmanland är blåsippor fridlysta så det blev bara att kika på dem. 
 

Vi intog vår medhavda matsäck på bryggan i solen med utsikt över Mälaren och Västerås centrum. Inte helt fel.


Är det snö? Nej! Vitsippor!


Våren har kommit igång."Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår."

Vi såg också en liten snok som rasslade fram över några torra gamla löv. Det var en fin snok, inte svart utan mer åt det grå hållet men ändå tydliga gula prickar. Han fick lite bråttom när vi kom för närma och jag hann inte dra fram kameran.

En sen kväll när jag kikade ut genom fönstret fick jag syn på denna uppenbarelse. En underbar natthimmel och en stor fin måne.Käka godis hade jag inte tid med. Men glass blev det en del. På balkongen. I solen.   :D

Over and out!


Fynd i Dalarna

Tog en tripp till Dalarna för drygt en vecka sedan. Jag ville spana in loppis i Hedemora ishall. Så efter jobbet på fredagen drog jag mot masars och kullors land. Väl framme så kollade jag in Jessicas och Marcus nya lya. De har bytt upp sig och flyttat från sin skokartong till en något större lägenhet. Kanon! Även om jag inte skulle ha lila fondtapet i sovrummet   :)   Jag skulle valt en med 60-talsmedaljonger eller en 50-tals med grafiska mönster... Otippat.

Vi drack vin och chillade hela kvällen. Vi var båda två ganska avslagna. Lite lätt slutkörda efter veckans jobb. Så lite vin och skitsnack var klart uppskattat.

På lördagen stog vi en liten sovmorgon och mitt på förmiddagen var vi på plats i ishallen. Vi orkade inte hänga på låset. Kanske betydde det att vi missade de stora fynden. Men sovmorgon är också skönt... Ibland skönare än att göra de stora fynden.

Började yttervarv och snart stod jag framför Porslinsbloggen personifierad i form av Benny. Efter ett något tafatt hälsande från min sida, kände inte igen honom först. Vi fick en trevlig pratstund och jag köpte en väggplatta av Irma Yourstone av honom. Det var inte Upsala-Ekeby, kanske Lerlaxen eller Halmstad keramik. Fin är den i alla fall. Ett äpple.


Äppel, päppel, pirum, parum. Ser hur Irmas väggplattor hoppar sig här hemma.

I övrigt blev det en del prylar handlat. Inga riktiga fynd kanske men tillräckligt billigt för att det skulle falla Sandbergskan i smaken. Bland annat prutade jag ner en stor kruka från Rörstrand från 40 kr till 30 kr. En större syltkruka med randig dekor. Samma modell som i några av Marianne Westmans krukor, denna var dock inte av MW. Nu står den på balkongen med blåbärsris i. Kanske kan ni får se en bild någon gång. 

Hos en äldre dam hittade jag en figurin "Linda" av Dorothy Clough. Tyvärr illa tilltygad med avslagen hand och fläta. Dessutom en stor nagg på foten. Så synd! Men jag kände att jag ville ta hand om denna lilla tjej. Och för en guldpeng i lösensumma fick hon följa med hem. Storasyrran Linda hade jag redan hemma:


Två gånger Linda. En hel i prima skick och en stackare med trasig hand och naggad fot. Första hjälpen?!

Ett fat från Nymölle av Björn Wiinblad prutade jag också ner lite. Så för 25 pix så blev den min.


Känner något extra för hans bilder. De är så vackra och detaljrika. Jag tycker om Stig Lindberg också men inte så samma sätt.

Efter det var vi färdiga att ge upp. På väg till parkeringen gick vi förbi ett bord där denna kaffekanna stod. Kunde inte stå emot. Kanske måste börja bjuda in till kafferep med sju sorters kakor nu... Inte bästapriset men helt okej. 200 kr fick jag ge efter lite köpslående.
 


Vi hann också med en loppis inne i Hedemora. Erikshjälpen där jag bland annat köpte en Fuga-skål för 7 kr och en skinnjacka för en femma (dragkedjan var paj, men skinnjackor brukar jag inte använda i alla fall.) Där kan man snacka fynd.

Over and out!Svartjobb

Ja, det sysslar jag med just nu. Trycksvärta över hela händerna. Packar upp de sista flyttlådorna. I den senaste var det servisdelar Sparta UE. En hel bunt! Hurra! Ännu mer hurra blev det när jag plockade fram söndagens kasse från auktionsfirman. Ännu mer Sparta. Ropade in 16 delar för 225 kr.


De bidde lite svart från all trycksvärta.


...och det blev en del tidningspapper! Denna bunt är bara från en flyttlåda.


Min fina, fina Sparta. Dekoren står Helmer Ringström för för Upsala-Ekeby Gefle. Underbar! Kanske har några delar till på gång från annat håll. Hoppas!

Frågan är nu vad jag ska ha 3 tillbringare till?


Ha en god retropåsk!

Over and out

Firrarna

Hepp!
Snabbt inlägg.

Intensiv dag.

Flängt över hela stan.

Shoppat på myrorna:


- Bris av Atterberg för UE (Längst bak = ny)


- Lido vas från Gabriel (tillsammans med Atterberg och Oldfors)


- Väggplatta blomma av Yourstone för UE

Gatukonst. Bygger om centrum men blir *piiiiiiiip* aldrig klara. Detta gör det dock lite trevligare:Planerat scouting hos Kicki. Firrarna på plats på väggen. Ett par UE ej med på bild (bl.a. den stoooora Simmulson-firren). Sorry, kass kvalitet på bilderna.Referat fynd (?) loppis i Hedemora Ishall kommer.

Hepp!

Over and out!IKEA - Kasta in handduken

Efter jobbet i torsdags tog jag och Linnéa en tur till Bäckby. Tanken var att gå på Lions auktion och ropa in en massa prylar som jag inte behöver. Tyvärr så var det väldigt mycket, och bara saker som jag verkligen inte behöver. Det var mest skräp. Men inget ont... Pengarna har jag kvar.

Vad skulle vi då hitta på??? Jo, så klart så skulle vi ta en titt på stans senaste storslagna bygge. IKEA. Nordens största (om jag fattade rätt). En stor blågul kloss som trillat ner från himlen. Nja, nu ska jag inte låta så negativ. Det är ju kul om man faktiskt kan hitta alla varor man vill köpa. Men lite konstigt känns det att IKEA på Hälla stängt.

Jo, det var precis så som jag föreställt mig. Känndes lite som att komma till Ryssland eller Australien. Ett gigantiskt bygge. Kanske en tiondel av alla parkeringar var upptagna. Materialisternas paradis. (Okej, jag sa inte att jag inte hörde till den skaran. Mitt material ska dock helst vara lite äldre.).

Jag hade ju ändå lite tur eftersom IKEAs stora flyttrea tajmades in till helgen efter det att jag flyttat. Vilket betydde att jag lyckades roffa åt min två byråar och en del textil. Men annars var det öken. Det var i princip tomt.
IKEA Erikslund:

Ingång. Blågul kluns + grå kluns. Succé?


Utsikt från restaurangen. (genom rutan, ber om ursäkt för speglingarna)


Här kan du bränna pengar ända till åtta varje dag.


Givetvis intog vi en hälsosam middag. En HEL kvist med persilja.

Jag och Linnéa tröttnade ganska fort, efter att ha övat upp vår "hitta-genvägs-förmåga" på övervåningen så käkade vi IKEA-klassikern köttbullar. För att raskt gå vidare på genvägssökandet för att hitta ut. Någon sa till mig att det tog en timme att gå genom hela varuhuset. En timme... Drygt om man bara ska köpa en stekspade.

På fredagen for jag till auktionsfirman för att kika på visningen inför söndagens auktion. Passerade en öde-kåk på vägen...


Kasta in handduken.
Plocka ner skylten.
Dricka upp sista skvätten. 

Ja, ni fattar.

IKEA Hälla R.I.P

Bjuder på:
...som satt utanför jobbet i torsdags. Haha... "liten kanske hittelön kanske"

Hepp!

Over and out!


Scouter är vinnarna

Här är klippet från SVT Tvärsnytt. Scouterna är vinnare i det nya bidragssystemet.

Klicka här för att kika på klippet!

Alltid redo!
Over and out!

Suck och turboscoutande

På utmanarmötet:

Utmanarn: "Fy vad tråkigt att vi bara sitter här på mötena"
Ledarn: "Ja, ni får väl hitta på något då, gör ett terminsschema"
Utmanarn: "Det enda vi gör är ju fan att planera. Det ät ju skittråkigt"
Ledarn: "Ni är ju ansvariga för hur era möten blir"
Utmanarn: "Jag vill gö nått roligt. Kan vi inte åka på hajk eller spela paintboll"
Ledarn: "Det kan vi väl göra, men ni måste ju fortfarande planera det"

... ja, ni kan ju själva räkna ut resten. Jag är lite opepp just nu. De har så otroligt många bra idéer och påfund men de tar inte riktigt vara på dem. Jag önskar att de såg möjligheterna. Men, men, vi ledare kanske ska ta på oss lite av det också. Vi kanske skulle behöva en spark i arslet hela bunten.

Så just nu är jag lite låg. Med en lägenhet som är mer eller mindre upp och ner som man aldrig har tid att fixa heller...

Spårarna hade också en rejäl utmaning igår på mötet. (För att inte tala om oss ledare). Detta klämde vi in på en och en halv timme:

1. SVT var på besök och filmade. Ledar-Kicki intervjuades så vår samling blev sen. Sedan körde vi samlingen som vanligt. Eller, ja, nästan då. Vi blev filmade samtidigt. För er som vill se världens bästa och gulligaste spårarscouter och nästan lika gulliga ledare kan kolla in Tvärsnytt imorgon vid 19.15 (eller på SVT Play senare)

2. Vi redovisade sista ljuskopparna i värmeljusjakten. Vi fick ihop otroliga 10 500 ljuskoppar. 10 500!!! Ungarna jublade, vi jublade. Det är över 500 insamlade ljuskoppar per barn!

3. Vi improviserade ett miniårsmöte per patrull ( för att få mer stålars för verksamheten)

4. Vi påskpysslade. 100-tals fjädrar och kycklingar.

5. Vi försökte avsluta i tid med att samla in namnskyltar och dela ut lappar.

6. Vi delade ut maj-blommor till de ungar som ville sälja. (Köp majblommor! Hjälp barn i Sverige som behöver bidrag för att kunna delta i aktiviteter.)

7. Vi städade upp kaoset.

Pust. Ni kan ju själva räkna ut att vi inte hann ägna så mycket tid på varje aktivitet.

Men det var vackert i mitt vardagsrumsfönster imorse:Nu smälter hjärnan och rinner ut genom öronen...

Over and out!


Hysterisk vecka

Jag hade en liten, pytteliten tanke om att jag i veckan kanske skulle hinna fixa lite i lägenheten. Just nu känns en färdig lägenhet som långt, långt bort. Hann knappt vara hemma alls i veckan. Blev mer eller mindre bara sovande timmar här hemma.

Måndag körde jag vattengympa efter jobbet och kom hem vid 20-tiden, mer eller mindre slutkörd. Tidig kväll efter helgens flyttande.

Tisdag morgon for jag iväg till Göteborg på resa i jobbet. Kikade på mässan Leva och fungera på Svenska mässan. Grymt roligt att vara på mässa! Träffade en massa intressant och kunnigt folk. Jag kollade också in våra Västmanland-kändisar Köping Hillbillies (Svenska mästare i Rullstolsrugby) som var med i en dokumentärserie i SVT för ca ett år sedan. Det verkar ganska tufft! Det small i rullstolarna och trots att det var en uppvisningsmatch så var det en eller ett par spelare som välte med rullen.

Onsdagen tillbringade jag halva dagen på mässan och i väntan på att mitt tåg skulle avgå mot västerås tog jag en snabbvisit på Universeum med alla tuffa djur och experiment. Hemma i Västerås var jag först klockan 20 på torsdagskvällen. Trött!! Jag hittade tillslut en buss och sedan var det bara att krypa i säng.

Torsdag. Upp och hoppa, tidigt igen. Till Stockholm denna dag. Hjälpmedlesinstitutets IT-konferens. Det var en bra konferens med intressanta föredargshållare och intressanta samtal i pauserna. Vi höll inte på att ta oss hem från storstan. Strömlöst på hela centralen. Alla tåg var "försenade på obestämd tid". Vilket visade sig vara hela natten. Som tur var så drog jag med min kollega till bussterminalen och hann precis med en buss mot Västerås. Skönt! Det var tur och man ser hur facit blev. Vi var hemma i Västerås klockan 18, en timme efter planerad ankomst. Men bättre det än att få övernatta i Tjockhult. Men man blir ju lite tveksam när man väl sitter på bussen i köerna ut från Stockholm. Har tågen börjat gå igen? Kanske åker tåget förbi oss på spåret precis intill? Hemma sent igen eftersom jag var tvungen att fixa lite krubb i butiken.

Fredag tog jag sovmrgon. På jobbet vid 10-tiden. Dagen till ära hade vi Hjärt- lungräddningskurs. Bra kurs! Bra avslut på veckan också. Det blev after work på puben med käk och öl. En after work som utmunnade i en helkväll på krogen. Hemåt vid 02.

Så ja. Jag har mestadels bara sovit hemma den här veckan. Lördag och söndag = fixa lägenhetendagar!

Och kanske en liten loppisrunda också...

Over and out!

Rörigt nya hemma, rörigt gamla hemma

... och rörigt lär det vara några dagar till. Resa till Götet är planerat i tjänsten. Imorgon bär det av till Göteborg och jag blir där till onsdag. Sedan på torsdag morgon bär det av till Stockholm för en dag med konferensande. Inte många sekunder att snygga till här hemma med andra ord. Kaoset råder alltså. Både i nya hemma och gamla hemma. 


Vi hade inte så lång att flytta alla prylar. Det tar på sin höjd fem minuter att köra mellan nya och gamla lyan.


Nya lyan. Sandbergskan klipper plast till hyllorna i köksskåpet.

Vädret var emot oss. Regn och rusk. På söndagen såg man inte så långt ut över balkongräcket i gamla lägenheten. Dimman låg som filmjölk över vidderna.Våra äppelträd såg nästan spöklika ut.

Förhoppningen är att det ska bli bättring på oredan och kaoset. Till helgen kanske. Det kan knappast bli sämre. I och med det tackar jag för mig för idag. Kanske kan jag hinna med att blogga lite från Göteborg men ha inte för höga förhoppningar om det. 

Röran gamla hemma:


Sovrummet


Vardagsrummet

Min gamla lägenhet är min mammas barndomshem. Hela kåken av min mamma och hennes bror. Fyra lägenheter finns i huset och jag bodde i den lägenheten där mina morföräldrar bodde. Nu kommer mamma att vistas där på helgerna när hon är i stan. I veckorna jobbar hon i Norberg. Så lägenheten ska inte tömmas helt. Flera av möblerna är inte mina och pryder sin plats. Lite justeringar kommer det ändå att bli, några grejer försvinner ju.

Röran nya hemma: 

Hallen


Köket


Vardagsrummet ena hörnet


Vardagsrummet andra hörnet

Ja... Jag har insett att jag har aningen för mycket kläder. Bara att rensa det som inte används. Kanske man får det gjort också.

"Ett fullkomligt kaos" (för att citera en känd artist... Varför man nu ska göra det?)

Men pipgumman är på plats. Det är huvudsaken.Nu ska jag packa för resan till Götet. NU!

Over and out!


Prylar, prylar, prylar!

Idag har vi burit grejer hela dagen. Jag och mamma har kånkat. Ner för trappen, uppför trappen. Och än är vi inte klara. Eller jag har inte tömt ur allt men det mesta som ska med till nya lägenheten är flyttat. Nöjd så långt. Men här är det kaos. Grejer i hela lägenheten utspritt. Bilder kommer. Men just nu är jag så utpumpad att jag inte orkar röra mig.

Funderar på at krypa i säng. Låter kanske som en bra idé och en schysst lösning på trötthetsproblemet. Barriären att ta sig över för att få tag på täcken, kuddar, tandborte, handduk och väckarklocka är hög. Nästan för hög. Tyvärr måste jag ju ta mig över den ikväll, ju förr dess bättre.

De kommande dagarna ska jag ut på resa i tjänsten. Kul. Borta tis-tors. Nyflyttad. Känns som om jag skulle vilja fixa här hemma istället. Men det får bli lagom till nästa helg. Hepp, hepp!

Återkommer inom kort, förhoppningsvis med bilder.

Just det, är det någon som vet om det finns några braiga loppisar i Göteborg som har öppet tisdag och onsdag???

Hepp, hepp! Dags att klättra över barriären.

Over and out!


Den är traderad...


Lite nytt på auktionssiten ligger också ute. Kom och köp!


Hackefors vas - Linnéa


Multipot 6st - Signe Persson Melin


Två skålar - Pressglas


Aladin oljelampa - Höganäs av Anne Nilsson


Äldre plåtburk - Vetemjöl från Skånska Kaffebolaget


Vas UE - Mari Simmulson


Primeur - Signe Persson Melin för Rörstrand


Ulrika Hydman-Vallien

Kom och köp! Eller kika och gläds åt finfina grejer!

Over and out!


Fina lilla krumelur!

Ja, kvällen igår och hela dagen idag har jag packat, städat, packat upp, flyttat i ordning och fixat i nya och nuvarande lyan. Det är lite kaos när allt ska från ett ställe till ett annat och man har ett begränsat antal flyttlådor. När sedan flyttstädningen från den som bodde där innan mig har mycket i övrigt att önska så... Ja, vad ska man säga. Inte så sugen på att städa det första jag gör i en ny lägenhet.

Jag ska flytta till den kända byggnaden krumeluren här i Västerås. En byggnad formad som en krumelur som byggdes på 50-talet. Jag tror att det var åren 1956-1958 som denna skapelse tog form. Nu ska jag alltså flytta in i en tvåa på ca 50 kvadrat.Inredningen kommer givetvis spegla 50-talet och 60-talet. Några inslag av nutid får givetvis också plats. Just nu väntar jag på att lördagens kvällsmat ska bli klar i ugnen samtidigt som jag smuttar på en drink. Benen och ryggen har tagit lite stryk skulle man kunna säga...

Så en kort paus i flyttande och packande hinner jag fram till datorn och knappa in lite text. Bildbevis kommer givetvis också. Snart. Det är på G.

Over and out!RSS 2.0