Glimmande vintermorgon

-14 grader imorse. Otroligt svårt att komma ur sängen och jag drog igång motorvärmaren på bilen för att slippa gå till jobbet. Latmasken slog till. Men efter lite god frukost kom jag på andra tankar. Solen steg upp över hustaken och snön glimmade och gnistade. Klart att jag skulle gå till jobbet. Täckisar, jacka, sjal och vantar åkte på och jag drog iväg hemifrån. De 30 minuterna till jobbet var precis så sköna som jag trodde att de skulle bli. Vyn mot skrapan (typ en liten skyskrapa mitt i stan) var otrolig. Solljuset reflekterades i glaspartierna och julbeslysningen glimmade i det sista mörkret som dröjde sig kvar efter natten.

Från det ena till det andra. Vi kör en titt i backspegeln. Lilla rundan klarades av i lördags. Jag och mamma tod en tur till några loppisplejs här i stan. En del inköp blev det, Brödet och fiskarna gav störst utdelning och Läkarmissionen var inte långt efter. Stadsmissionen blev lite av en besvikelse och bara något litet på Life center. Urval kommer här!Fat med otydlig märkning. Kan det vara Laholm eller kanske Jani? Lite i den stilen? Jag vet inte, vet du? 15 pix.


Tre nya multicup av Signe Persson Melin. Kanon! Nu tror jag att jag har 12 st. Frågan är bara Behålla? Sälja? Fina är de i alla fall.


En vas utan märkning. Klarglas med "bubbeldekor". Någon glasälskare som vet?


Stuvbit av ett läckert tyg. Undrar vad som ska sys...

En del inköp blev det på auktion i söndags också. Men bilder och inlägg om det kommer senare. Men en liten ledtråd är att jag mer och mer blir indragen i Upsala-Ekebysamlandet.

Svårt med bilder under denna årstid eftersom det är så mörkt. Men okidocki, jag gör så gott det går efter omständigheterna.

Jag ska också åter be om ursäkt för att mellanrummen mellan inläggen fortsatt är ganska stort. Hinner inte med allt jag vill hinna. Sånt är livet och det här är sista gången jag ber om ursäkt av denna anledning. Ha! Ni får njuta av mig i mindre bitar och inte lika ofta. Måste ju göra sitt för samhållet och jobba också (nu när man äntligen fått ett jobb). Vi ses... snart hoppas jag!

Over and out!


Klippande ögonlock

Jag är trött. Väldans trött. Jag blir helt slut av alla nya intryck och känslan av att inte fatta något gör mig matt. Jag hoppas verkligen att detta är en begränsad tidsperiod med inläsning på nya jobbet. Det är så mycket jag inte fattar och det gör mig irriterad. Vill ju kunna allt på en gång. Det är så svårt. Allt är nytt. Verkligen allt.

Idag har jag varit i Eskilstuna på workshop. Jag begrep inte så mycket av den heller. Lite flummit tyckte jag nog att det var. Hade lite annat utgångsläge än de andra som var där. Men det fanns gott fika.

Statens jävla järnvägar tror jag att jag ska börja bojkotta. Jag har varit ute och rest med tåg vid 3 tillfällen under de senaste månaderna. Vid alla dessa tillfällen så har något strulat på minst en av sträckorna. Tåg som varit förenat, inställt eller biljettkrångel.

Idag var det dags igen. Beställde biljett som kunde ombokas till hemresan idag. Workshopen drog ut på tiden och jag avbokade biljetten. När jag sedan kom till stationen för att fixa en ny biljett så kan jag inte göra det på en vanlig biljettautomat. Jag måste antingen göra det på internet eller i biljettluckan på centralen (och då blir det mycket dyrare). Allt för att SJ ska få mer stålar. Suck.

Ofta man har tillgång till nätet när man står på centralen och stampar för att komma med nästa tåg. Mutter, mutter, fräs! Och SJ som skryter så jävligt om hur kundorienterade de är. Nej, krossa monopolet och ge SJ lite bättre konkurrens.  

Det enda som var bra med att jag fick ta ett senare tåg var att jag hade tid att gå in på myrorna i Eskilstuna. Lite inköp blev det. Bland annat en tysk vas med samma dekor som ett fat jag köpte i slutet av sommaren. Här är fatet. Vasen kanske ni får se en annan gång.
 

Dessutom några julklappar hamnade i tomtens säck.

Over and out!


Ledig? Jag? Neeej!


Precis när man tror att man ska få lite lugn och ro så går man och får ett jobb. Äntligen! Jag har blivit projektadministratör för ett projekt som jobbar med att ta fram ett "multi-hjälpmedel" för rörelsehindrade. Lite hemligt så jag kan inte berätta så mycket och intressant men snurrigt.

Jag började igår och det tar mycket energi att sätta sig in i projektet och samtidigt lära mig allt omkring. Förvirrad! Hoppas att det blir lite klarare de närmaste dagarna. Kretskort, skumma förkortningar och programering är ju inget jag begriper. Så nu får data-killarna försöka förklara för mig som inte begriper något. Det är bra träning för dem! Mouhahahaha! Och jäklar vad de ska få beskriva och förklara!

Kanon!

Det har därför inte blivit några loppisrundor denna vecka. Inte än så länge. Men på lördag tänkte jag dra en repa när jag äntligen har en oplanerad helg utan något planerat (utom lite scouting på julmarknaden på söndag). Kanske blir det en tur till auktionsfirman också om de har något spännande att erbjuda. Får kika på torsdag när deras lista har kommit ut.

Helgen i Borlänge var helt underbar med massa vänner och aktiviteter. Inte mycket mer att säga där än trevligt kalasande med restaurangbesök på kvällen och julmarknad i Staberg utanför Falun på lördagen.

I väntan på eventuella inköp så tänkte jag bjuda på ett par bilder på min lampa som äntligen fått en skärm.

Här med Mari Simmulssons fat och vaser från UE för Turitz & Co.

Jag bjuder också på en annan lampa som jag köpte för ett tag sedan på en loppis.


Den har en spännande märkning i botten. Är det Marianne Westman? Eller är det någon som snott signaturen? Hur som helst är det en snygg lampa som passar i mitt fönster.

Hoppas på mer att visa här snart!

Over and out!


Smygis

Vill bjuda på en härlig bild jag smygfotade från bibblans fönster i lördags.


Snurrigt

Äntligen börjar det lugna ner sig på alla fronter. Sjukan börjar ge sig. Jobbet är avklarat. Loppislivet är ganska lugnt utan några extra utsvävningar. Några köp blir det visst, hoppsan! Men inget som tar kål på ekonomin.

I söndags på stadsauktionen blev det några inrop. Vi for dit enkom på anledning av skålar och karott av Herta Bengtsson. Blå eld som blivit ett med hela svenska folket. Många har ett minne eller ett visst band till servisen. För egen del så minns jag faten från när jag var liten. Pappa brukade servera räk-omelett på dem och det var bland det äckligaste jag visste. Men faten är ljuvligt fina oavsett.

Mamma hittade också några delar ute vid farfars barndomshem. De stod undanstoppade i ett förråd. Med kalkavlagringar på insidan. Farmor hade använt dem som ytterkrukor. "Mutter, mutter, fräs". Är det någon som har en superkur mot kalkavlagringar?

Hur som helst så fick jag med mig en stor karott (utan lock, har dock ett här hemma från den trasiga och kalkiga katotten) och åtta små efterrättsskålar. Priset blev högt men jag väljer att ignorera det.


Ropades in för 400 pix. (Utan lock)

Av någon anledning blev det ett par spontana inrop. Bland annat denna ljuvliga lampfot:


Det är en lampfot av Sylvia Leuchovius för Rörstrand. Nu återstår det bara två problem. Ingen lampskärm, ingen stans att ställa den. Knappt 300 pix. Det är en stor pjäs. Ungefär 15 cm i diameter och 20 cm hög (utan lampgrejen inräknad).

En figurin från Upsala-Ekeby av Dorothy Clough. Modellen heter Linda och har nummer 8085D.


Cirka 250 kr fick jag betala.

I början av auktionen gick det två brickor med blandade föremål. Bland dessa fanns en skål av Atterberg som påminde om Negro på många sätt. Färg, form och yta. Dock så fanns mönstret på utsidan av skålen och insidan var glaserad med vit glasyr. Jag tror att skålen hade nr 2053.

Ber om ursäkt för den dåliga bildkvaliteten. Min mobilkamera är kass... Om det är någon som vet något mer om denna skål så vill jag gärna veta mer! Tveka inte att lägga en kommentar. Den är ju så "Negro" men ändå inte.

Jag ropade på brickorna men eftersom skålen var det enda jag ville ha så kunde jag inte fortsätta bjuda flera hundra kronor. Det svider lite i hjärtat.

Samtidigt så var det auktion i Broarna. Där hade jag lagt bud på flera grejer men jag vann bara en väggtavla av Mari Simmulson. Eller inte så bara kanske. Det var en fin tavla med äppel-motiv. Måste bara bygga en extra vägg här hemma där jag kan hänga upp den.Helgen ska ägnas åt scoutmys i Borlänge. Kan det bli bättre? Nej. Eller jo, om det kan klämmas in lite loppisletade också.

Over and out!Lite trött...

Mitt i penicillinkuren och lite lätt slutkörd. Känns i alla fall som om jag är mycket bättre nu men dagen har varit fullspäckad med jobb. Imorgon kommer uppdatering på auktion och loppisande som jag trots allt hunnit och orkat med.
Samma lika

Invigning av utställningen Samma likaVästmanlands läns museum igår. Som vanligt var jag ute i sista minuten men hade ändå 5 min till godo när jag kom fram till museet.

Samma lika är en utställning som vill belysa den skattkammare som länsarkivet är. Alla har möjligheten att besöka arkivet och ta del av skatten. Foton, brev, dagböcker, veckotidningar, dagstidningar, kartor och andra dokument och föremål som får en själ av de blandade människo-öden som finns dolda där.
 
Utställningen handlar om människan då och nu och materialet är hämtat från länsarkivet. Visst material kommer från elever på några av länets gymnasium. Eleverna har bidragit med modernt arkivmaterial: bilder, ljud och text kring livet stora frågor...
  
Utställningen riktas först och främst till unga besökare. Vi har därför försökt att belysa de "olika" likheter som finns mellan då och nu. I grund och botten funkar allt på samma sätt idag som för 100 år sedan och för 50 år sedan. Metoderna och tillvägagångssättet kanske är lite annorlunda nu men ändå är grunden det samma lika
 
I utställningen har vi i huvudsak fokuserat följande teman: kärlek, stil, vara ung, resa, nöje och teknik.


Utställningsproducenten inviger utställningen.


Temaväggen för Nöje.Love, love, love...Mingel


Temavägg Teknik.Trevlig invigningen med relativt mycket folk. Hoppas att det blir fler med tiden.


Formgivaren vid temaväggen vara ung. Illustrationen i blått är en bild av min kära mor.


Jag vid Stil-väggen. Tycker att jag passade in bra där...  ;)

Och... det är jag som gjort både grafisk form och utformningen av informationsväggarna. Ja, jag är stolt!

Utställningen kan du se på Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2 fram till den 13 februari 2011. Efter februari kommerutställningen att turnera i Västmanland.

Over and out! 


Knaster i hjärnan och nålar i halsen

Jaha... sjuk var det. Min snälla mamma kom till Västerås och hämtade mig för en tripp till Norberg. Besök hos läkaren avgjorde att jag med största sannorlikhet har halsfluss. Grattis världen. Så fick ni tyst på mig. Tur att man kan prata via tangentbordet!

Fortfarande listad på Norbergs vårdcentral. Kanske inte världens smartaste eftersom jag bor i Västerås... Men det har inte blivit av att jag listat mig här. Kanske kunde vara en idé att göra det.

Lite halsfluss stoppar dock inte mig. Mellan febertopparna är jag uppe och studsar (lite mindre intensivt än vanligt kanske). Penicillin och värktabletter går jag på nu.

Laddar inför invigningen av utställningen Samma Lika på Västmanlands läns museum imorgon. Jag vill så gärna gå dit. Får väl se till att hålla mig på replängds avstånd från alla andra besökare. Måste hålla mig framme eftersom jag gjort den grafiska formgivningen och hoppas på fler uppdrag efter detta. Får väl trycka i mig några värktabletter innan och däcka efteråt.

Har inte riktigt ro i kroppen för att vara sjuk. Myror i brallan. Huvudet vill göra en massa saker men kroppen orkar inte...

Det värsta är nästan att jag inte kan vara med på Novembernatta som just nu pågår i Hamre scoutgård. En organisationstävling för scouter från upptäckarscouter till ledare. Organisationstävlingar är min absoluta favorit. Finns inget roligare än att dela upp, pricka av, ordna, prioritera tillsammans i en patrull. Tanken vara att vi skulle ha med ett ledarlag och ett utmanarlag. Nu är det bara utmanarna som försvarar Sankt Olof scoutkårs heder. jag vet ju att de gör det galet bra. Meeeeen, mina tävlingshorn växer ut i pannan. Jag sänder mitt pepp till utmanarna!

Over and out!
Piller och knark!

Äntligen loppisdags igen.

Efter en isolerad vecka med en massa jobb fick jag åter besöka stans loppisar.

I måndags och tisdags tog jag ett par loppisrundor. Ganska sparsam shopping med några grejer fick följa med hem. På Brödet och fiskarna hittade jag servisdelar av Signe Persson Melin (?). Assietter och kaffegods från BodaNova.60 kr för alla delar, 8 kaffekoppar, 8 kaffefat och 4 assietter.

I tisdags var det kaos i trafiken här i Västerås. Två decimeter snö föll under dagen och det blåste från alla håll samtidigt. Förmiddagen ägnade jag åt att byta däck på bilen. Men när eftermiddagen närmade sig så insåg jag att jag inte kan hålla mig borta från Läkarmissionen. Till en början hittade jag inte så mycket. Men jag tackar min lyckliga stjärna att jag tog en vända till...


Två svarta assietter från Bo Fajans. 8 kr/st. Det fanns också en hel bunt servisdelar Hellas från Upsala-Ekeby Gefle. Jag sansade mig dock och lämnade dem till någon som verkligen vill ha dem.


Fräsigt hyllpapper i härligt retrostuk. 8 kr/rullen.


Dagens fynd måste vara denna jacka från Fjällräven. Jag har alltid önskat att jag hade en sån jacka. Nu är jag lite kluven i frågan eftersom det är inne med gamla fjällräven, trendigt på nått sätt. Men jag ville ha en låååångt innan det blev en trend. Den passade perfekt i storlek och vi får se om jag behåller den eller säljer. Det är en ofodrad jacka så den är fär kall att använda nu. För 90 kr var det ett riktigt fynd oavsett om jag behåller den eller inte.

På Life center var det lite urplockat. Dessa glas kunde jag inte låta bli:


Tyvärr fanns det bara 5 st och ett var naggat. Men de andra fyra fick följa med mig hem. 5kr/st


En lila vas hittade jag också. På bilden tillsammans med en annan vas jag hade hemma redan (den nya till vänster). Frågan är om det är samma glasbruk. Ettiketten säger Elme. Någon som vet mer? 10 kr kostade vasen.

Två lagom loppisrundor med andra ord.

Over and out!Rajd

En del loppisrajder har det blivit under på senare tid. Innan mastodontjobbet med utställningen var vi och lämnade släpvagnen i sommarstugan. Då blev det loppis både i Västerås, Kungsör och i Vingåker.

En hel kasse med prylar blev det på Läkarmissionen i Västerås. Har inte tagit kort på så mycket av det jag köpte men en lila lockskål i glas blev favvofyndet. Undrar bara vad jag ska ha den till...


Den lila lockskålen på hög fot och två andra lockskålar från andra fyndrundor. 35 kr.På Kungsörs återvinning fanns det drösvis med grejer. Blev en kasse från den butiken också. Bland annat två glas Rhapsody av Sven Palmqvist för Orrefors. De flesta grejerna är redan förpassade till vinden. Jag var tvungen att få undan lite saker eftersom jag skulle få besök i fredags. Inget är plåtat, så ni får nöja er med några få bilder från de andra rundorna.

En andra fynd blev det också, en butik i kungsör skulle lägga ner och hade därför 70% på rubb och stubb. Jag hittade bland annat en viking i glas från Lindshammar, ett reklamfat från Rörstrand och ett tufft halsband.  


Vikingen kostade ca 10 kr.

I vingåker finns en butik som är något av ett mellanting mellan loppis och antik och kuriosa. De har en blandning av husgeråd, glas och porsling och möbler m.m. På övervåningen fanns lite kläder och jag fyndade en tuff klänning med picasso-motiv. Ett skärp i midjan och hepp! Snyggt!
 

Tyvärr så missade vi den andra loppisen i Vingåker. Vi tog för mycket tid på oss i Västerås och Kungsör. De flesta loppisar har ganska kassa öppettider. Man hinner inte med alla. Men sommarstugan stod kvar där den skulle och vi lyckades med vårt uppdrag att lämna släpvagnen för vinterförvaring.

Over and out!Som. Ett. Brev. På. Posten.

Shite, nu är jag sjuk också...

Over and out!


Fokus på auktion

Jag lyckades åter hålla fokus sist jag besökte stadsauktionen. Jag hade spanat in ett gäng danska väggplattor/tavlor av poslin. Björn Wiinblads månadstavlor från Nymölle. Hans sätt att teckna påminner om Stig Lindbergs figurer.

Åter lyckades jag fokusera enbart på detta inrop och bortse från det andra halvintressanta. Och visst vann jag. Jag bjöd knappt 300 kr för brickan med de 9 tavlorna. Nu får jag koncentrera mig på jobbet att komplettera så jag får alla 12 tavlorna.

De månader jag inte har är maj, september och oktober. Spanar både här och där efter dem så om någon sår syn på dem skulle jag bli glad om ni ger mig en hint.

En kärlekshistoria...


Januari


Februari


Mars


April


Juni


Juli


Augusti


November


December

Lyckan höll i sig en vecka ungefär. Tills den nya auktionsordningen för nästa auktion kom upp. Där såldes en komplett samling av väggplattorna. Suck. Men men... Vad gör det om 100 år. Nu får jag ju glädjen att spana efter de tre som fattas så att samlingen kan bli komplett.

Over and out!


Den som väntar på något gott får Hjärter dam

Nu var det evigheter sedan jag skrev här. Och Hurra! Mina kära vänner och bloggläsare. Jag är klar med utställningsarbetet. Det innebär att jag åter kan lägga lite mer tid här.

Förra veckan var helt galen. Tisdag-fredag satt jag uppe dagarna och halva nätterna för att bli klar med den grafiska formgivningen på utställningen. Vi är många kockar i det här projektet och det gäller att få ihop allas tankar och åsikter vilket gjorde att vi blev lite försenade till tryckeriet. På fredag förmiddag var allt klart, utom de små justeringarna.

Jag tog mig in till stan där jag och utställningsproducenten satte oss framför datorn för att fixa klart det sista. Efter två timmar var allt klart för att lämnas hos tryckeriet och vid fyra-tiden så drog jag dit för att få se lite smakprov direkt från storformatsskrivaren.

Det ser bra ut så långt tycker jag! Hoppas bara att alla bilder är okej och att allt hamnade på rätt plats. Jag har inte sett det färdiga resultatet än. Ska bli kul att se när veporna kommer upp på skärmväggarna. Ni får också se efter premiären på museet som är nu på lördag.

Helgen ägnades i glada vänners lag med besök från hemorten Norberg på fredag och lördag. Vi käkade god mat och dansade oss yra ute på lokal. Galet kul var det att träffa alla från sitt förflutna. Vissa i gänget har jag inte sett sedan jag gick i högstadiet.

Förra helgen var allt annat än lugn. Höstläger med scouterna i Smedjebacken, alla avdelningar var med, från de minsta kottescouterna till de äldsta, roverscouterna.

På fredag eftermiddag proppade vi bilen full med prylar och utmanarscouter och drog iväg. Utmanarna hade ansvaret för temat och dagsaktiviteterna. Fredagkvällen ägnades åt pyssel med det sista inför dagsspåret och vi hade också en liten teater för ungarna. Temat var Alice i Underlandet och undertecknad spelade den elaka Hjärter dam (vilket passade mig perfekt).


"Drick mig" är drucken och ner i kaninhålet bär det av.


Filurkatten hälsar alla välkomna till Höstlägret. Den vita drottningen är också med.


Alice och Hattmakaren var givetvis också där.


Hjärter dam var där...


Liksom Den vita kaninen och larven Absolem.


"Elaka Hjärter dam har tagit den vita drottningens schackpjäser. Alice och hennes vänner behöver hjälp att rädda dem under heldagsspåret i Underlandets skogar" 

På lördagen var det heldagsspår med busiga ungar som knatade på ute i skogen i patruller. I spåret mötte de olika figurer från Underlandet och scouterna fick lösa en massa uppgifter. De och Dum läste knasiga sagor, Valrossen försökte laga musslor, Hjärter dam spelade terrängkrocket, Filurkatten hade svårt med chiffer, blommorna sjöng och spelkorten kunde inte knyta knopar.


Godmorgon! Vi hissar flaggan.


Flamingo som hängde med Hjärter dam på heldagsspåret.

På kvällen hade vi ljusspår och lägerbålsmys.

"Efter lyckad schackpjäs-jakt försökte Hjärter dam åter att stoppa vita drottningen genom att stoppa tiden"

Söndagen ägnades åt organisationstävling. "Den stora tidsjakten". Ungefär 40 uppgifter som skulle lösas på drygt två timmar. Lagen bestog av två spårarscouter, två upptäckare och en äventyrarscout. Blandat med yngre och äldre scouter alltså. De har mycket att lära av varandra och blandade åldergrupper ger en härlig atmosfär.


Här samlas det tid. Hattmakaren, Kaninen och Filurkatten sköter tidsbrickorna.


"Hur många brickor får vi för det här?"


Ett lag har klarat en uppgift. Dags att redovisa tiden och få en ny uppgift.


Filippa klurar på ett svårt chiffer.Filurkatten och Kaninen filurar.


Hattmakaren räknar poäng.Malin berättar om nästa uppgift.Hjärter knekt mäter hur långt pappersflygplanet kommer.


Kluringar att klura på.Ett lag i tyst koncentration.


Hattmakaren och en morot (?) håller koll på insamlad tid.


Kaninen är bekymrad över att tiden står still trots att så många tidsbrickor är insamlade.


Hjärter dam är givetvis på plats och försöker sabotera för lagen. Det går inte så bra...

Efter lite lunch och räkning av tidspoäng blev det avslutning och prisutdelning. Lyckades försöket att få igång tiden? Hör ni något? Hör ni inte tickandet!


Här kommer hela sagogänget.


Play off i tidsjakten. Två lag med samma antal tidsbrickor.


Hjärter dam övervakar prisutdelningen. Givetvis startade tiden igen och Hjärter dam och vita drottningen blev vänner igen.Märkesutdelning.

Det var ett par fina dagar med Höstlägerkul.


Packning och städning för att sedan åka hem till Västerås för att pusta ut.

Tack till mamma Barbro för att du tog kort när jag själv var upptagen med annat.

Over and out!Mer colora

Colora på fler ställen än på min blogg. Femtiotalsjakten har hittat några udda colora-prylar som inte är skålar utan ljusstakar, lampor och ostkupor. Har lite mer att leta efter alltså. Men det ser jag som en bonus. För mig är det gul, blå, grön och orange som gäller.Även på bloggen Att samla Fugor finns ett gäng colora. Efter att ha sett denna samling så blir jag inspirerad att utöka min samling.

Nu måste jag ta tag i mitt kneg igen. Förhoppningsvis så lugnar det ner sig efter helgen. Men just nu är det galet stressigt!

Glömde att lägga in en länk till min egen samling som jag nyligen skrivit om på bloggen. För er som missat det alltså...   HÄR!

Over and out!RSS 2.0