Ett kort inlägg

Huuuur kan tiden bara försvinna? Jag skulle ju hinna med så mycket idag och hann noll... Bittert. 
 
På loppisarna kammar jag noll dessutom... :) men det kanske inte gör så mycket. Jag har ju så mycket fint redan. En del fint håller jag till och med på att sorterar bort nu. Jag försöker hitta någon som vill byta prylar med mig. Lite svårt att hitta någon bara. 
 
Så om du vill du ha någon av dessa: 
 
 
Så byter jag gärna dem mot något annat jag samlar på. 
 
Dessa vill jag också "bli av med" och kan tänka mig sälja eller byta. 
 
Edit: Den blå skålen är reserverad. Spargrisen är reserverad.
 
 
Edit: Gefyren är reserverad.
 
 
Skicket varierar hej vilt så fråga gärna så ska jag svara. Här finns allt från illa skadat till felfritt. Alla kategorier :) 
 
Intressenter ombeds skicka ett e-post till mig på info.retrolux@yahoo.se så ska vi säkert komma överens. 
 
Nu ska vi se om jag hinner sova nått innan imorgon börjar. 
 
Over and out! 
 

DUST 2014

Återigen har ett rövarting ägt rum. Ramunder, Skaga, Ura Kaipa, Ursamin och Junker Jägare samlade sitt folk på Tingvallen vid kanten av sjön Trehörningen i Tiveden. 
 
 
 
1600 scouter från Boden i norr och Lessebo i söder samlades för det elfte DUST-lägret. Västmanlands, Örebros, Värmlands, Dalarnas och Södermanlands scoutdistrikt bjöd in till scoutläger. Ett scoutläger med tradition, 1970 hölls det första lägret och med fyra års mellanrum kallar Ramunder Rövare till ting. 
 

 
 
 
En veckas scoutliv uppblandat med scoutaktiviteter så som hantverk, klättring, vandring, äventyr, sång, marknad och festligheter. Jag och Kicki agerade lägerjournalister och skrev för lägertidningen Ramunders Utsända. På det sättet fick vi se stora delar av lägret och dess aktiviteter. 
 
Med på lägret fanns mina spårarscouter. Här är Emil och Oskar under märkesutdelningen.
 
Efter den årliga ljusceremonin packades lägret ihop. Lägerängarna gapade tomma och när vi lämnade det nästintill tomma lägerområdet bakom oss var det med vemod. En förhoppning om att de kommande fyra åren går snabbt. 
 
 
 
Detta var mitt sjätte DUST-läger sedan jag började som en liten juniorscout. Hoppas att sviten inte kommer brytas på lång, lång tid. Nästa DUST får jag den efterlängtade "DUST-stickan", en förtjänst som man får om man varit funktionär i fyra gånger på DUST.
 
 

Länge sedan sist!

Under semestern har det varit lite loppistorka och en ännu värre bloggtorka från min sida. Kanske kan det bero på att jag haft fullt upp. Nu skulle jag behöva semester från semestern. Mellan allt turistande har jag klämt in några loppisar till mannens stora förtret. Han bara suckar när jag följer impulsen och svänger in vid några loppisskyltar vid vägkanten (inte alla!). 
 
Under sommaren har detta fyndats. 

 
I Smålandsstenar suckade Mannen när jag tvingade honom att vänta i 20 minuter på att en loppis skulle öppna. Inte så konstigt när Dill och pill stod i skyltfönstret tillsammans med skärbrädan av Bibi Breger. Väl värt väntan eftersom jag fick köpa dem relativt billigt. 
 
 
Den röda skotten följde också med från Smålandsstenar. Precis när vi ska till att åka från stället så ser jag på Instagram att min bloggarkollega Eli med bloggen Femtiotalsjakten också är i Smålandsstenar. Precis som vi på genomresa på väg nedåt landet. Självklart blev det en kort träff utanför Göstas konditori (som tyvärr byggt bort det mesta av 50-talsinredningen). Kul! 
 
 
I Mariestad blev det också ett loppisbesök. Några kryddburkar/sockerströare från Danmark och ett fat från Laholm fyndades där, kakelplattan slogs sönder precis efter att jag diskat den hemma. Även här blev det en loppisträff med @wildengel som är en Instagrambekant. 
 
 
I Linköping besöktes en butik där jag fyndade åt andra, Erica med bloggen Mangania du älskade kommer att få överta denna lilla vas av Ingrid Atterberg för Gefle. 
 
 
Själv fick jag denna till väldigt bra pris. En textil av Jerry Roupe. 
 
 
Semesterns största lilla fynd är denna Corso-bägare av Ingrid Atterberg för Upsala Ekeby. Väldigt ovanlig med den enfärgade glasyren. Tyvärr har den en spricka. 
 
 
Medan jag själv turistade för fullt i Gränna så loppade retromorsan åt mig. Nu har jag alla de små ugglorna från Gustavsberg. Alla tre hittades alltså på mindre än två månader på tre olika loppisar. 
 
Fröjden var stor när jag återigen fick gå på bakluckeloppis. 

När det sedan blev några fynd blev det inte sämre... 
 
En adventsstjärna, klossar, en entréskål, den lilla Bison och tre stenägg.
 
 
Bison har Göran Andersson gjort för Upsala Ekeby. Jag har redan alla tre storlekarna så denna kanske kan bli ett byte så småning om. 

 
Entréskålen är redan bortlovad till Jan med bloggen Form55 eftersom han hjälpt mig att hämta ut en vas som jag ropat in på auktion. 

 
Over and out! 

 

 

RSS 2.0