Fläder och pion

Kan morgon börja bättre än till doften av fläder och pion? 
 
 
Möjligtvis kan det bli ännu bättre när de står i keramik från Upsala Ekeby. 
 

Välkommen in i köket

Vi fortsätter rundvandringen och hoppar direkt från sovrummet till köket. Måste nog säga att det är lägenhetens bästa rum. Det är nästan som att kliva rakt in i folkhemmets 50-tal. 
 
 
Toppat på det finns även lite prylar från 60-talet i hyllorna och på väggen. 
 
 
De där skåpen! Helt fantastiska! De är stora, går ändå upp i tak och slukar nästan hur mycket prylar som helst. Det bästa med dem är dörrarna som går i sidled, man behöver alltså inte be diskaren flytta på sig när man dukar fram. 
 
 
Trots det långsmala rummet är det ganska ljust, fönstret släpper in bra med ljus. 
 
 
Bara det bästa är gott nog... Hur var det nu? More is more? 
 
 
Tråkigare kan man ha i ett kök! 
 
Har du vägarna förbi Västerås? Hör av dig så tar vi en fika i ett kök i Krumeluren! 


Ny hatt på senapsburken

Det blir inte så många inlägg nu för tiden, men ibland kommer det några små guldkorn. 
 
 
Äntligen hittade jag ett lock till senapsburken av Marianne Westman. Egentligen är det inte rätt lock men det passar förvånansvärt bra för att inte vara det rätta locket. 
 
I brist på annat så passar det bra. 


En titt i mitt sovrum

Jag utlovade ju en liten visning i sovrummet när golvet var färdig och rummet inrett. Här kommer den nu. Som man brukar säga, bättre sent än aldrig. 
 
 
 
I det lilla sovrummet ryms inte så mycket mer än just sängen, men en soffa och en fotölj får plats om man anstränger sig lite. Här ser ni mitt fantastiska golv också! Och ja, jag är kaxig att jag lagt det själv! 
 
Tapeten är från IKEAs kollektion Bråkig och det var ett evigt pyssel att få den på plats. Våderna svällde så mycket att mönsterpassningen var rena mardrömmen. Det var bara att chansa och hoppas att den drog ihop sig på rätt ställen. Fin är den! 
 
 
 
De stora garderoberna är himmelriket. De sväljer en massa kläder och prylar. Och dessa ville de andra intressenterna på visningen ta bort och sätta upp skjutdörrar istället. Ve och fasa! 
 
 
I ena hörnet har jag klämt in två hyllor. Keramiken måste ju finnas i alla rum! Eller okej, på toa har jag faktiskt ingen keramik... 
 
 
 
 
Välkommen att hälsa på! 
 


 
 
 

Rensningsrejs

Nu kör jag ett nytt Rensningsrejs. De fina prylarna får flytta hemifrån. De får inte riktigt plats... Jag börjar rensa lite inför flytten. Vad ska få följa med till villan frön -63? Är ni intresserade kan ni kolla in mina annonser på Tradera, mitt alias är Ylvalii. Några annonser i veckan kan det nog bli. 
 

Över och ut! 
In och lägg bud! 

Rutigt blir aldrig trist

En ny skönhet har flyttat in i samlingarna. De små gröna pepitarutorna gör sig väldigt bra på den bruna leran. 
 
 
Såklart är det Pepita av Ingrid Atterberg som hittat sin plats i hyllan. Köptes på auktion och landade hemma för ett riktigt fyndpris! Några skönhetsfläckar finns men det får man ta på en 65-åring. 
 
 
 

RSS 2.0