Retrobloggarna invaderar Antikmässan

I fredags var det åter dags för en av årets högtidsdagar - Retrobloggarnas möte på Antikmässan i Älvsjö. Västeråsligan drog från stan under tidiga morgonkvisten, efter kaffetankning och påfyllnad av spolarvätska anlände vi frampå förmiddagen vid Älvsjömässan. Efter lite snurrande hittade vi på Benny med Porslinsbloggen som förfogade över våra biljetter. Sedan började vi strosa genom mässan. Förmiddagen ägnades åt att köpslå, drömma, skratta och skvallra. Överallt fanns det fina prylar och här och där tittade bekanta ansikten fram.
 
 
Efter en snabblunch var det dags att förbereda sig inför träffen. Jag gick ner till bilen för att hämta min drös med kassar med bytessaker. Det var en hel del. Bloggträffen flöt på i godan ro där alla bloggare presenterade sig och bloggen. Omkring 30 bloggare och några "tillbehör" fanns på plats på träffen. Det surrades för fullt en liten stund och sedan spreds vi för vinden i jakten på fynd!
 
 
Vi spenderade ytterligare några timmar på mässan tillsamans med Helena (Loppis-entusiasten), Eleonore (E-Lundkvist) och Malin (Gestaltningstanten). En del inköp och desto fler längtande suckar.
 
Antikmonologen-Nicklas hade denna underbara nötknäppare, troligen oduglig att knäcka nötter med, men vad gör det?
 
Vissa montrar var stilrena och sparsmaakade, men de som var lite mer "röriga" är ju roligare!
 
Detaljbild från ett läckert skåp.
 
Dockskåpsantusiasterna kunde få sitt. Här gissar jag att Allt det gamla goda-Stina kikade både en och två gånger.
 
 
Kvällen avrundades på lokal i Årsta tillsammans med några av bloggarna. När ordväxlingen om tefaten blev som hetast började vi tänka på refrängen. Det var dags att åka hemåt. Med huvudet fullt av intryck och bakluckan full av retroskatter styrde vi mot Västerås.
 
Vad jag köpte och byte till mig? Det tar vi i nästa inlägg.
Over and out!

Mycket att skrapa, lite att loppa

Nu var det ett tag sedan jag gjorde ett inlägg, jag har ett sovrumsgolv att skrapa. Där ska fiskbensparketten i ek så småning om läggas, men först ska lumppappen skrapas bort, ett underlag som suttit i närmare 70-år. Man kan ju tänka att limmet borde släppt men på 50-talet visste man hur man kokade lim. 
 
 
 
 
 
Men imorgon blir det inget skrapa. Imorgon blir det retrobloggträff på Älvsjömässan. Det ska bli så kul! 
 
Ses vi där? Prata gärna med mig om vi möts! 
Over and out! 
 

När man söker åt andra faller man ofta själv där i

Idag blev det en kort runda i jakten på en burk med lock till vännen Stefan. Stefan som samlar på Arabias serie Kilta som formgavs av Kaj Franck. Jag har tydligen en inbyggd Kilta-GPS som konstant är igång. Denna gång var det en skål jag såg under min förra tur, en son hade rätt färg med på något sätt kändes lite udda. Men jag tror jag ska lita mer på min intuition. Klart det var Kilta! 
 
 
Efter att Stefan sett min halvdåliga bild fick jag klartecken att köpa om den fanns kvar nästa gång jag var på loppisen. Så idag, efter jobbet smet jag iväg på en runda. Båda loppisarna på "den kanten" besöktes. 
 
 
Där stod den. Den fina björnen av Göran Andersson för Upsala Ekeby. Trots att priset var ganska högt blev det ett köp. Det är en rejäl pjäs och den var i det närmaste felfri. Lite annorlunda eftersom den inte är glaserad. Den passar bra med de två småbjörnarna som tillhör trion. 
 
 
Där ser man, det kan löna sig att söka åt andra. Extra rolig blir historien när jag kan tillägga att det är andra gången det händer. Förra gången sökte jag vita tefat åt samma Stefan på Myrorna. Då lämnade jag butiken med 11 stycken tallrikar Pynta av Stig Lindberg. 
 
Over and out! 
 
 
 

RSS 2.0