Jag missar alla loppisar

Det har varit en seg och fyndfattig månad såhär långt om man bortser från min och mammas lilla shoppingtur i början av månaden. Tyvärr så missar jag de flesta loppisar eftersom jag har varit uppbokad på annat när de har öppet. Några besök på de lokala haken har det blivit men tyvärr så har priserna ökat extremt här i Västerås. Inte längre kul att besöka dem. Kvaliteten och klassen har sjunkit ganska rejält.
 
Tur då att man ibland kan fynda på internet. Det fina fatet av Simmulson ropades in för en spotstyver för någon vecka sedan. Igår fick jag hämta ut det. En ren fröjd!
 
Insidan i läckert oglaserat med vitt rutmönster och utsidan i vackert gult.
 
Ett köp på Röda Korset blev det för några veckor sedan. En klänning med ceriserött tyg och svart spets utanpå. Jag vet inte om det är retro eller rentav nytillverkat. Jag gillar den. Eventuellt kan ni få se en bild på hela härligheten senare.
 
 
I helgen missar jag inte mindre än tre bakluckeloppisar och en nostalgimarknad. Lite bittert. Dock ska vi se till att min Volvovalp kommer hem till Västmanland från Östergötland där den står nu.
 
Over and out!
 
 

Hur står det till med källkritiken Myrorna? Uppdatering

Än är inte lampan på Myorna såld. Den har under de senaste veckorna flyttats om i butiken minst tre gånger och tydligen insåg de att priset var något högt. Priset är nu sänkt till 950 kronor så passa på! Först till kvarn gäller.
 
Än har jag inte frågat om varför de satt så högt pris på lampan, tänkte göra ett försök om jag får en bra tillfälle. 
 
(Se mitt tidigare inlägg)
 
Några personer ville se bättre bilder på lampan, så håll till godo. Om ni inser något som jag missat får ni gärna höra av er! 
 
 
 
 

 
Over and out! 

Nytt med från Täby

En hel drös med grejer följde med hem från Täby i lördags. Dock var det inte många prylar som inhandlades på själva loppisen. Många byten med bloggarvännerna och några leveranser på tidigare köp. 
 
Inte mindre än sju delar från Upsala Ekeby kom med hem. De två lejonen av Göran Andersson bytte jag till mig för igelkottar och björnar av Mangania. Det blå fatet av Simmulson fyndades på loppisen. Palma-skålen har Hjördis Oldfors formgivit och det köpte jag av Tid & Rum. Pil, Maj och City köptes av en samlare i Malmö och har via Allt det gamla goda-Stina på sina omvägar äntligen landat i Västerås. 
 

Sex stycken kryddburkar köptes tidigare i våras från Tid & Rum och levererades av mellanhanden Mangania på loppisen. 
 

En udda kompott med okänd isbjörn, ett grönt stenägg, en lockask från Tyskland och en tekopp med fat i Gefles Spartaservis. Lockasken bytte jag till mig från Porslinsbloggen och koppen byttes med Kaksmulankarin. 
 

Från Mangania kom än det ena, än det andra. Här det stora fatet i Ax av Berit Ternell för Gefle. 
 

Efter lite prutande fick dessa följa med, Porslinan hade sorterat ut dessa ur sina samlingar. 
 

Jag fick även en bok inslagen i tidningspapper av Femtiotalsjakten. Boken Anna-Lisas antik är nått för dig som gillar retro. Passa på att läsa den nu, uppföljaren kommer i augusti. 
 
En väldigt lyckad loppisdag. Hoppas på repris nästa år. 
 
Over and out! 


Retrobloggarnas lyckade loppisdag

En härlig dag på Täby galopps bakluckeloppis med Retrobloggarna avlöpte helt enligt plan. Kul hade vi och det var hög klass på våra saker som skulle säljas. 
 

På plats fanns ett gäng bloggare; Mangania, Porslinsbloggen, Gilas grotta, Kaksmulankarin, Tid & rum, Porslinan, Orangeretro, Retroknoppen och Femtiotalsjakten. Med oss hade vi också några medhjälpare. Bland annat var Retromorsan Barbro med (min mamma). 
 

Solen sken men det blåste ganska kraftigt. Sanden/dammet flög runt och vi hade sand i håret, öronen, ögonen och på alla våra saker. Men vad gjorde väl det! Vi hade så kul medan vi bytte, sålde och köpte av varandra. Dessutom var det ju många vanliga loppiabesökare som fyndade hos oss. 
 
Femtiotalsjakten hade sina böcker med sig. Du som är retrofantast måste helt enkelt köpa ett ex av Anna-Lisas Antik som är en härlig feelgood-roman. Finns både som pocket och inbunden. Går att beställa bland annat på adlibris. 
 
Mangania hade lite blandat, dock mest Gefle och BoFajans. 
 

Virvelvinden Kaksmulankarin hade textil, porslin och lite möbler. I retro och designateljen kan ni fynda av henne om ni missade chansen i lördags. 
 

Tid & rum hade bordet fullt med skatter. 
 
Gila sålde bland annat textil, glas och porslin. Hon sålde nästan allt hon hade med sig. 
 

Orangeretro hade bara ett par orangea saker på sitt bord. 
 

Porslinsbloggen och Mangania köpslår. 
 

Porslinans föremål gick i färgtonerna blått, lila och grönt. 
 

Benny och Leif försöker sälja grejer åt Retroknoppen (som på något sätt lyckades smita undan från att blå plåtad). 
 

Många läckerheter till salu. 
 

Efter en dag i blåsten klämde vi in oss på ett fik och käkade gott för att avrunda dagen på lämpligt sätt. 
 
Så kul dag! Tack alla fina bloggarkollegor! Och tack till alla bekanta/obekanta som hälsade på oss. 
 
Fynden och byten? De får ni se i ett annat inlägg. 
 
Over and out! 

 


 


 Retrobloggarna på Täby bakluckeloppis

På lördag (14/6) kommer ett härligt gäng retrobloggare att finnas på plats på Täby Galopps backluckeloppis! Vi kör en repris på förra årets lyckade bloggträff och tillika utrensning från vara överfylla hyllor, skåp, förråd och lådor. Det kommer vara hög klass på prylarna och bra priser. Så passa på att fynda hos oss. 

 
Vi uppskattar också om ni tar er tid att hälsa på oss och snacka lite retroprylar så klart! 
 
De flesta av oss kommer att ha små blogg-skyltar som gör att ni lätt hittar oss på loppisen. 

Ni som har Instagram kan hitta oss under taggen #retrobloggarna där vi ibland lägger upp lite bilder. 
 
Som det ser ut nu kommer ni kunna träffa Kaksmulankarin, Retroknoppen, Porslinsbloggen, Mangania, Porslinan, Gilas grotta, Orange-retro, Tid och rum, Femtiotalsjakten, Old shit and stuff och Loppistan. Så jag då så klart! Retrolux-Anna 
 
Hoppas vi ses på lördag! 
Over and out! 

Borås gav några fynd

Söndag och dags att åka hemåt igen. På hemvägen gjorde vi några stopp och vi besökte bland annat två loppisar/butiker i Borås. 
 
Jag hade fått nys som att det var kvalitetsloppis på Göta antik och design i Borås. Vi anlände något tidigt men de hade redan öppnat (eller om de öppnade eftersom vi kom). På plats fanns Katarina som jag är bekant med sedan tidigare. Vi småpratade lite och jag och mamma började kika på de fina sakerna som fanns. Ganska snabbt blev korgen full!
 
 
 
 


Och inte nog ned det! Vi hade ett helt hus kvar att kolla igenom. Där fanns väldigt mycket fint, en välförsedd retrobutik. Där inne var det lite dyrare men allt var läckert uppställt och rummen fint inredda. Allt höll hög klass, såg inget som var skadat. 
 
   


När vi åter var ute så hade även Henrik kommit dit, även han en bekanting från retrovälden. Ytterligare lite småprat och titt på loppisborden. Jag lyckades dock hålla mig ifrån att köpa mer saker även om jag nog skulle kunnat plocka på mig minst lika mycket till! 
 
Det finaste fyndet hittades inomhus. En fin Atterbergvas som jag tidigare inte sett någonstans. Enkel men riktigt läckert. 
 
Tur att vi hittade en del på Göta, i Frufällan var det stendött, ingenting köpte jag. Mamma hittade en vas från Drejargruppen. 
 
På hemvägen käkade vi lunch på Ostrian i Falköping. Det kan rekommenderas, de hade bland annat ostbuffé med massa ost och tillbehör. 
 
Vi tog en geocache i Askersund i deras fina hamn och en glass passade vi på att unna oss. Är det semester så är det, även om det baravär en minisemester. 
 
Over and out! 
 
 
 

En eftermiddag på stranden

Efter en shoppingdag på Ge-kås i Ullared (vilket underligt ställe det där är alltså) drog vi vidare till Varberg. 
 
Lördag morgon bjöd på strålande sol och efter frukosten drog vi iväg på en loppisrunda. Vi hade i förväg spanat in några ställen som vi skulle besöka. Totalt blev det nog fyra loppisar och kanske tre retrobutiker. En del småfynd men inget extremt glädjefnattfynd. 
 

Dagen var varm och solig och vi fikade på en trevlig uteservering i Varbergs centrum. Småkakor och en härligt smörig bulle. Mums! 
 
Lite geocaching stod sedan på schemat. Några trevliga skatter lyckades vi finna. Bland annat besökte vi världsarvet Grimeton där man byggde en radiostation på 20- och 30-talet. De sex masterna finns kvar och är de enda kvarvarande i sitt slag. Besök dem om ni har möjlighet! 
 
 
   
 

Även en liten fin kyrkoruin hittade vi på vår skattjakt.
 
 
 
 
Därefter lyckades vi tillslut, efter mycket om och men, skaffa ett litet lass med räkor och havskräftor. Samt en ask jordgubbar. Med tillbehör från vandrarhemmet i form av dricka, mögelost och lite annat smått och gott gav vi oss ut på jakt efter den perfekta stranden. Och ni må tro att vi hittade den! 
 
 
 
 
Så underbart mysig plats. Bredvid en liten kohage och en gräsplätt hittade vi en grund liten vik där vi bredde ut vår picknickfilt. Härligt! 
 
 
Årets första bad utomhus blev det för mig också. Först isande kallt men snart varmare och nästan behagligt. 

Den vinkande sjöstjärnan. 
 
Strax innan solen började sänka sig packade vi ihop. På hemvägen kollade vi in en fyr. Och ja, vi tog en geocache till. 
 
 
 
 
 
 
 
På det hela taget en härlig och lång ledig dag! 
 
Over and out! 

Vandrarhemmet där tiden stannat

I helgen har jag och mor min varit på minisemester. Första natten spenderades på vandrarhem i Öreryd. Där hade tiden stannat. Trevligare ställe att övernatta får man leta efter. Ett pensionerat ålderdomshem som blivit vandrarhem på äldre dar. 
 
 
 

 

 
 
Perfekt! 
 
Over and out! 

Paushund

Några små loppor blev det i tisdags. Det var ganska öde på loppisarna med höga priser och skadade föremål. 
 
En lila ISI-vas från Gullaskruf i perfekt skick fick jag ändå tag i. För en gångs skull tänker jag behålla den för eget bruk, de tidigare jag hittat har flyttat till Porslinsbloggen-Benny eller Mangania-Erica. Men eftersom de redan har denna  modell sparar jag den och tänker använda den. 
 
Även en emaljerad form som passar med min emaljerade gjutjärnsgryta och ett Iittala Festivo champangeglas fick följa med hem. 
 
Den lilla omärkta hunden för 8kr tyckte jag var söt och jag gillade glasyren på den. Fick också hamna i kundkorgen. 
 
I söndags prickade jag in en bakluckeloppis i Västerås. Ganska fyndfattigt även där. Men med lite tur så lyckades jag fixa ett lock till min gefyr-karott som tidigare varit utan lock. Säljaren hade tappat karotten i backen och bara locket hade klarat sig, resultatet blev en komplett karott för mig. Vad för det sedan att locket är blått och karotten gul? Inget alls. 

En liten retroduk följde också ned hem. 


Nu drar jag och morsan ut på en liten loppisturné, kul ska det bli! 

Over and out!

Dodge city

De senaste månaderna har jag fått göra det jag älskar när det handlar om jobb. Jag har haft den äran att få formge en utställning på Västmanlands läns museum. En utställning om forntiden i Västmanland. Jag har tänkt ta er med på den resan men inte riktigt än. Det måste få landa lite i mig först och för att göra utställningen (och mig själv) rättvisa. Men det är en av anledningarna till att det varit lite tyst här på bloggen. Ingen tid till bloggande helt enkelt. 
 
Uppepå detta har det även flutit andra saker. Allt händer på en gång känns det som. Mitt i glädjen och upprymdheten i att få jobba med det man brinner för händer tråkigheter men även andra glädjeämnen smiter in som tur är. 
 
Scouterna är en källa till glädje även om det är lite jobbigt mellan varven. Under kristihim så var det vårläger i Köping. Temat var vilda västern så lägerängarna i Kröcklinge var fyllda med indianer och cowboys och cowgirls. 
 
Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg besökte lägret för en TV-inspelning. Så under hösten (?) kommer ni kunna kolla in Västmanlandsscouter på TV. Toppenbra reklam för en fabulös barn- och ungdomsrörelse. 
 
 
Själv är man ju expert på utklädnad, dock hann jag inte lägga ner så mycket tid på outfiten denna gång men är ganska nöjd ändå. Den bjuder jag på! 
 
 
 Stundtals lite fuktigt på lägret men vad gör det när alla glada scouter livar upp stämningen. 
 
 
För min del avslutades lägret lite tidigare än för de andra, jag åkte hem redan på fredagen medan de andra var kvar till lördag. 
 
 
Väl hemma växer sig tomheten på. Finsakerna plockas av skjortan så att den kan tvättas och lägermärket sys på en nytvättad skjorta. Post scoutläger. Längtar redan till nästa! 
 
Igår var det fin avslutning för terminen ute på Björnön. Vi lekte lite lekar och sedan grillade vi korv. En hel drös ungar, föräldrar och syskon, vi var nog ca 80 personer totalt och fyra scoutavdelningar fanns på plats; Smygarna, Insekterna, Stigfinnarna och Jägarna. 
 
Vi Smygarledare fick en varsin present från en av scouterna och mitt scoutledarhjärta bara smälte. 
 
 
För varje år som går blir jag mer och mer övertygad om att scouterna är en organisation för framtiden. Vi gör ungarna redo för livet. 
 
Alltid redo! 
 

RSS 2.0