Antikmässan 2016

Så var det över för i år. Retroårets höjdpunkt. Antikmässan och bloggträffen. Det gick snabbt, det går fort när man har roligt. Väl hemma igen blev jag förkyld och hängig, därav den sena uppdateringen. 
 
På fredag morgen drog jag iväg för att möta upp Retromorsan och Helena. Tåget var i tid och gick som på räls! Den obligatoriska pepp-frukosten på centralen innan vi styrde ut till mässan... 
 
Vilken tur! Vi fick tag på biljetter! Ett tag trodde vi att det var slutsålt :) 
 
Sedan var det bara att börja njuta! Vrida vända trängas och beundra. Det blev ett snabbt första köp både för mig och för modern... Dagen rusade fram! 
 
Leva antikt hade som vanligt en massa fint! Jag blir lite patriotisk när jag pratar med dem eftersom de är från mina trakter.
 
 
Leva antikt hade som vanligt en massa fint! Jag blir lite patriotisk när jag pratar med dem eftersom de är från mina trakter.
 
 
 
Mest 50-tal hade också en del smått och gott! Den blåa figurinen på den övre bilden skulle jag gärna ha! 
 
 
Björke antikt hade en läcker taklampa... Eller var det en hylla för glas? 
 
 
Starkelds monter skimrade av jordfärger med ett par föremål som poppade ut lite extra. Stilrent! 
 
 
Det var få montrar med större föremål såsom möbler. Den luggslitna Pernillan i den här montern hade gärna fått flytta hem till villan från 63. Lite svårt att få med den på tåget bara... 
 
 
Hos Cederqvist Antik och vin fanns som vanligt en skön blandning av vackra vaser och lustig kuriosa. Nicklas i montern språkade jag med men det blev inget inköp. 
 
 
Herr Judith hade ett par nagel-ljusstakar. Ganska fräna men jag får begränsa samlingen... 
 
 
 
Lata Pigan visade upp underbara textilier och ett gäng fina klänningar. Några av oss Retrobloggare flockades vid Montern innan föredraget om Stig Lindbergs fantastiska fajanser. 
 
 
Föredraget fick avsluta vår dag på mässan. Fina fynd och ett inlägg från bloggarnas träff kommer också upp här vad det lider. Vi for sedan tillbaka till Västerås och även den här gången gick tåget som på räls... Helt otroligt! 

Uppladdning inför Antikmässan

På fredag är det äntligen dags igen! Antikmässan på Stockholmsmässan ska besökas. Mässan börjar officiellt idag och håller på hela helgen. 
 
Vår tradition säger bloggarträff på fredag och så ska det också fortsätta även nu i år även om flera i gänget övergått i instagrammande istället. Förra året var vi ca 30 personer som sågs på själva träffen och i vimlet träffade jag ännu fler kändisar. 
 
Igår körde jag en uppvärmning genom att göra en liten loppisrunda. Tyvärr inga större inköp men på nyöppnade Returbolaget hittade jag en superfin lockask av Anna-Lisa Thomson. 
 
 
Mer om Returbolaget kommer i ett annat inlägg. Men så¨länge kan ni kolla in deras hemsida www.returbolaget.se och åka dit redan till helgen.

Spontanshopping på lunchen

I måndags var jag i Stockholm på kurs, lite småtråkig var den. Som tröst letade jag upp den loppis som låg närmast på lunchen, det visade sig vara Myrorna så några loppispriser kunde man kanske inte vänta sig. Men titta kan man ju alltid. Ibland har man ju tur! 
 
Lite tur tyckte jag nog ändå att jag hade i måndags. Jag köpte en superfin vas i Ingrid Atterbergs serie Västkust. Den kostade ganska mycket men att fynda en sådan i Stockholm kändes som att ha lite för höga förhoppningar. Den var dessutom inte övervärderad vilket ju var trevligt. 
 
  
Rimligt många hundralappar fattigare men bra mycket gladare! Tänk vad en pyttig vas kan göra med humöret! 
 

Pingvin

Igår var jag åter på loppis, trots att jag ju skulle rensa här hemma först! Men lite loppis kan man behöva en lördagsförmiddag. Till mitt försvar så lämnade jag faktist in fyra stora kassar, en stor bag och ett gäng tavlor på en av loppisarna. Så jag rensar samtidigt. En in och 25 ut! 
 
På Stadsmissionen hittade jag en liten pingvin från Arabia. Den sötaste man sett på länge! En Selma betalade jag och den kommer att för evigt stanna här hos mig! 
 
 
Den passar bra på hyllan tillsammans med "pingvinvaserna"
 
I övrigt var det inte så mycket att ha... Jag köpte några delar Arabia Kilta för en billig peng eftersom jag tycker faten passar så bra dom blomfat. När de kostar några enstaka kronor så är det svårt att låta bli! 
 
Om ett par veckor är det äntligen dags för Antikmässan och den årliga bloggträffen igen. Årets höjdpunkt där man får hänga med världens bästa bloggar-(och instagram)nätverk! 

RSS 2.0