Veckan i bilder - Vecka 29

Vecka 29 - håll till godo
 
15/7-13
Intensiv dag i Lidköping. Rörstrands museum, trevlig lunch, lite shopping, lite skattjakt och lite utsikt. Trevligt!
 
16/7-13
En lite lugnare dag idag med minigolf i Mariestad och strandpromenad på kvällskvisten.
 
17/7-13
Idag blev det inte mycket plåtat, en tur till Skara och badande hela dagen. Inte på vattenledningar utan på badhuset. Lugnt och ganska "folktomt" i jämförelse skulle jag tro...
 
18/7-13
Dagen började vid Göta kanal, sjötorp där vi kikade på båtarna. Vidare for vi upp till Kristinehamn där vi klättrade under broar och upp under taket på ett hus. Nu är det nattning i tältet, strax utanför Karlstad.
 
19/7-13
Idag har jag träffat två elefanter och en hund som ser ut som en giraff. Dessutom några trevliga folk. Karlstad besöks i detta nu. Trevligt!
 
20/7-13
En härlig dag med loppis, ravinpronenad, Värnernbad, sol, roadtrip och nu hemfärd mot Västerås. Fina dagar har vi haft jag och hjärtat.
 
21/7-13
Restfest på balkongen. När jag slängt allt som var äckligt och gammalt i kylen tog jag det som fanns kvar och fixade pastasås av. I övrigt bestod dagen av paddling och uppackning av loppispåsarna från semestern. Vilka fynd jag gjort!
 
 Over and out!


En dag på landet

I en liten by utanför Finspång finns farfars barndomshem. Den lilla gården i Grytgöl ligger mig varmt om hjärtat trots att det inte är helt självklart hur framtiden ser ut. Men jag njuter medan jag kan. Jag tog en tur dit för att njuta av stillheten och jobba lite i trädgård och med lite måleri (hann inte med målningen av trappen, det blir visst aldrig som man tänkt sig).
 
Och fotografera, det hinner man mest i pauserna, så det ser ut som om man bara slappar.
Eller vad säger ni? Trots allt var det en massa jobb. Grästrimmern gick varm och när sällskapet anlände så sågade vi ner en del träd.
 
Skogstur hanns också.
 
Liksom kvällspromenad.
 
Bad vid Älgsjön...
 
...och loppistur:
En del fynd, två UE-delar bland annat.
 
På garageuppfarten växer "ogräset" för fullt. Men just detta ogräs känns okej. Malvan är ju åtmindstånde vacker.
 
Over and out från "sommarlata" dagar i Grytgöl.

 
 
 
 

Veckan i bilder - Vecka 28

Vecka 28 - håll till godo
 
8/7-13
Dagen blev inte så mycket roligare än svampmackan jag käkade till lunch. Fick en del scoutjobb klart i alla fall och har börjat rensa ur datorn.
 
9/7-13
Utflykt till Skinnskatteberg på kvällskvisten. Inköp av kajak och skattjakt. Kul!
 
10/7-13
Vem är du och vad har du gjort med min vän? Saknar redan Macen och CS-paketet.
 
11/7-13
Trevligt stopp på vägen till Linköping. På en liten vändplan på landet kunde man inhandla jordgubbar, potatis och lite sånt. Pengar lades i burk.
 
12/7-13
Kulturella idag på utställningen om Titanic i Norrköping. Även världens loppisfynd på Myrorna i Linköping.
 
13/7-13
Började dagen med motorsågande, tog loppispaus, sågade mera och sedan bar det av på semester. Till Karlsborg på slingriga vägar genom bland annat zinkgruvan. Nu har vi slagit upp tältet och funderar på att krypa till kojs.
 
14/7-13
Dagen spenderades i Karlsborg, nästan lite UFOrisk blev känslan.... Eller så är det snart SpaceCamp och allt jag ser har rymdtema.

Over and out!Det bästa av två världar

Scouting och loppis, på en och samma gång. Kan det bli bättre? Det blev så bra som jag trodde, till och med bättre. En härlig utflykt med morsan och många fynd.
 
 
Vadsbro-Blacksta scoutkår ordnar varje år en stor loppis för att få ihop lite extra pengar till sin verksamhet. Det stora utbudet gör allt få går hem tomhänta. Det delar upp allt som ska säljas efter olika teman där varje tema har ett eget tält/plats. Precis som på de "skånska idrottsloppisarna" som är så vanliga neråt i landet.
På loppisen i år fanns dessa teman:
- Glas, kermik och porslin
- Husgeråd
- Utvalt, lite finare varor
- Böcker, tidningar och skivor
- Tavlor
- Väskor
- Kläder och skor
- Möbler
- Julsaker
- Krukor
- Lampor
- Teknik
- Hem och trädgård
- Garage och verktyg
 
Loppisen öppnar klockan 12.00 och innan dess kan man gå runt och syna det man är intresserad av. Sedan får man spana in det som man allra mest vill ha. Där får man sedan stå och bevaka. Några minuter i 12 så är det "rör ej" som gäller.
 
 
Vi hade tagit en plats var vid bordet för lite finare saker. En UE-vas bevakade jag och mamma stod vid en Marianne Westman-vas.
 
Till vänster, längst ner i bild skymtar vasen jag bevakade och tvärs över bordet, på andra sidan syns den fina Piggelin som mamma spanade in. Nu var det bara att vänta. Blev ganska varmt där under taket, men det var nog bättre än utan tak. I ca 20 minuter så fick vi vänta. Till vänster stod två herrar som spanade in ett gökur och en låda med Hackefors kaffeserviser.  Vi hjälptes åt lite att hålla "fortet".
 
Klockan slog 12 och "Tuuuuuuuuuuuuuuut". Det tog inte många tiondelar förrän folk kastat sig över bordet. Hur det gick för oss? Jo, resultatet ser ni här på nästa bild.
 
Både jag och mamma lyckades roffa åt oss våra vaser. Mammas Piggelin av Marianne Westman, Rörstrand för 125 kr och min Sagina av Mari Simmulson för Upsala Ekeby kostade 110 kr.
 
Sedan gick vi lös bland de andra borden. Det shoppades hejvilt. Tror att jag betalade 20 kr för det som var "dyrast". Massa prylar blev det. När jag gått några varv blev det picknick i det gröna.
 
 
Vid tvåtiden var det dags för den stora auktionen. De finaste föremålen hade plockats ut för en liten auktion. Det fanns dock inte ett enda föremål som var intressant för vår del.
 
Vi hade tänkt att åka hemmåt men blev ändå kvar en stund till. Jag tog en liten tur bland möblerna för att se vad som fanns. Då hittade jag ett par dörrar.
 
Läckraste innerdörrarna jag sett! Och de var inte sålda. Egentligen hade jag inte tänkt att ha dörrar in till mitt vardagsrum. Men efter lite mätanade och trixande så kunde/borde/kanske de skulle passa? Jag slog till. Jag betalade bara 100 kronor för dem och det tyckte jag de kunde vara värda oavsett om de passade eller inte. Frågan var bara hur de skulle få plats i bilen??? Men det var en senare fråga.Impulsshoppade dörrar på loppis?! Haha...
 
Vid det laget var auktionen slut och "rean" började. Några småprylar till blev shoppade innan vi hämtade bilen och började packa in oss.
 
Det blev som sagt lite trångt i bilen... Jag satt fram och körde medan mamma fick sitta där bak. Vi åkte till sommarstugan där vi tog igen oss några dagar innan hemfärd. Väl hemma kunde jag konstatera att dörrarna nästan passade (går nog att fixa till) och att jag fick med mig en massa fint hem.
 
Dörrtest. Perfekt!
 
Fina saker! Bland annat ett par UE-delar, en Röda Clara, ett gäng retroljusstaakar, glasflöten, några burkar och en liten isbjörn av okänt ursprung. Det var en lyckad dag på scouting och loppis.
 
Over and out!

 

Finbilar och krubb i glada vänners lag

Härligt! Trots opepp på mer Power Meet så hängde jag med vännerna för att kolla på finbilscruisingen på Power Meet. Vädret var på vår sida och det klarnade upp lite lagom tills bilarna började rulla förbi på sjöhagsvägen. Några av bilderna blev lite mörka eftersom mobilkameran inte riktigt klarade att mäta ljuset när det var så soligt.
 
En läcker Opel, den skulle man ha istället för Skruttibangbang, kanske inte så bra som scoutbil men väldigt läcker. Min morfar hade en fin Opel när jag var liten, men den hade snyggare färg, röd.
 
 
 
 
Efter finbilarna drog vi iväg för att käka lite. Hamburgare på lokalt hak. Smarrigt!
Det var allt jag såg av årets bilträff. På lördag morgon for jag iväg på loppisutflykt med mamma. Skönt! Det blev en hejdundrande loppisresa, rapport om det kommer!
 
Over and out!

 

Power Meet som provokation

Tack till Västmanlands Läns Museum som åter låtit mig formge en utställning. Denna gång handlar det om en fotoutställning med foton av Kjell-Åke Jansson med texter av Martin Hedén. Kjell-Åke har under 20 år fotograterat raggarna på Power Big Meet, Han har fångat ögonblicken och skildrar "baksidan".
 
I torsdags, den 4 juli, USAs nationaldag och invigningsdagen för Power Big Meet, hölls vernissaget.
Bilder från utställningen:
 
På invigningen spelades ljudverket Wroom!!! av Torbjörn Grass upp. En annorlunda "musikupplevelse":
Ett musikaliskt wRoom för en Chevy II SS 66.
Solist Ford Galaxy 63 ½.
 
 
Utställningen kan beskådas på VLM fram till 25 augusti.
 
Over and out!

 
 
 

Veckan i bilder - vecka 27

Vecka 27 - håll till godo
 
1/7-13
En liten förtitt på utställningen Power Meet som provokation. Väljer att lyfta dagens braiga saker så som VLM. Gillar plejset och folket! Ny erfarenhet idag, montera klistervepa nerifrån och upp. Gick ju det med.
 
2/7-13
Besök i utställningen När då var nu. Kul med visning för mina exkollegor. Idag hade VLM pressvisning för Power Meet som provokation också, jag formger på alla ställen.
 
3/7-13
Hängde vid Svartån ikväll. Kikade på änder som betade motströms. Förvånansvärt stabilt.
 
4/7-13
Fin-retro-torsdag med invigning av fotoutställningen Power Meet som provokation. Nu är jag trött på allt vad raggare heter. Nu blir det en rejäl loppisrunda.
 
5/7-13
Kollade på de fina bilarna med några vänner. Sedan blev det lite käk och häng på stan i bästa tonårsanda.
 
6/7-13
Har haft en mycket trevlig dag med loppis, loppis, loppis! Scoutloppis utanför Flen. Fyndade UE och impulsköpte ett par dörrar.
 
7/7-13
En lyckad skogstur, skulle man kunna säga...
 
Over and out!


 
 
 

Myrstackarna levererar

Ibland har man tur.
Ibland går det att fynda på Myrorna. 
Det händer sällan, med det går.
 
När man fyndar på Myrorna så känner man en extra stor triumf.
In your face, liksom.
 
Tidigare har jag hittat Havsfora-fat av Anna-Lisa Thomson för UE, jag har hittat Colora av Sven Palmqvist och ibland glimmar det till bland hyllvärmarna. Förra veckan var det dags igen.
 
Tänkte nog egentligen inte gå in på Myrorna den torsdagen, träligt utbud och jag var ju där bara för två dagar sedan... Men så kunde jag ändå inte låta bli, jag passerade det nästan på lunchen, så jag gick de extra 100 metrarna. Och det var tur att jag gjorde det.
 
Jag tog som vanligt ingen korg, jag inbillar mig att man hittar finast saker när man inte har något att lägga fynden i. Tänkte att jag skulle ta en snabb titt bland det tråkiga vita porslinet längst ner på en hylla. Kolla efter vita tefat i Kilta-serien från Arabia som min bloggarvän Stefan samlar på. Där bland det tråkiga, vita porslinet stod en trave vitt porslin som inte alls var tråkigt.
 
Eller vad säger ni?
Fem tallrikar och sex assietter i serien Pynta av Stig Lindberg för Gustavsberg. Och priset, 25 kr/st. Man kan ju undra om det var sommarjobbaren som prismärkte? Vanligtvis så brukar naggade och spruckna tallrikar från de "kända" kosta 50 kr/st på Myrorna. Dessa är i gott skick. Personalen måste helt enkelt missat det fabulösa med dessa tallrikar.
 
Ibland är det roligt att diska, detta trots att Myrstackarnas prislappar sitter med tvåkomponetslim.
Det tog nog en timme att gnugga bort lapparna.
 
På bilden skymtar vasen Bahia av Stålhane (rätta mig om jag har fel) och en sillburk av Signe Persson Melin. Så klart, även dessa fynd.
 
Over and out!


Fynd i kvadrat.... eller kanske kubik

Den senaste månanden har det blivit en del loppisbesök. Full rulle i 140 och inte en chans att sätta mig ner vid bloggen. Nu får ni en kavalkad av fynd! Så luta er tillbaka, sätt er tillrätta och bara njut medan ni scrollar ner.
 
Läckra tyger i form av en stuv och en duk, på det ligger en bunt med gamla galgar. Skålen till höger är en lite ovanlig Åsedaskål som jag roffade åt mig på en garageloppis. Den har redan flyttat till en hängiven Åsedasamlare i Falun.
 
Två delar ur Signe Persson Melins kvadratserie. Flaskan har etiketten kvar. Båda inropade på auktion på diverselådor för en struntsumma. Jag äär nöjd.

På bilden ser ni tre vaser av Hyonsun Rhee för Upsala Ekeby. Den stora vasen ropades in på auktion. Den gröna byttes man Porslinsbloggen-Benny och den gula köpte jag för längde sedan på loppis. Serien heter Hana (i alla fall den större vasen).
 
Den lilla björnen av Göran Andersson fyndades på en garageloppis för 25 kronor.
Hemma fanns redan en kompis till honom i min lilla björnsamling.
 
Den läckra duken kunde jag inte motstå. Måste nog börja använda duk...
 
Mina hjärtans gott-burkar har fått sällskap av en kompis med svarta och vita blommor. Undrar hur många varianter det finns?!
 
Två lotus från Gustavsberg shoppades på en annan garageloppis, dessa flyttar också inom kort.
 
Flaskan köpte jag på Läkarmissionen när de hade halva priset på allt i butiken. Vet inte om det var ett fynd, ingen tycks kunna identifiera den. Den har kulformad puntel och är tjock i glaset, men det kanske är en ny sak från Galne Gunnar? 40 kronor betalade jag för den.
 
De två ljusstakarna kan vara tjeckiska kanske? Laxrosa, slipade skönheter som jag inte kunde låta stå kvar för 35 kr/paret.
 
Här har Signe Persson Melin formgivit igen, serien Chess för BodaNova. Hon kan hon... Dryga Selman kostade den.
 
Brickan är NilsJohan och jag tvekade länge innan jag köpte den. har egentligen inget användningsområde för den. Men varför inte... För knappt 15 kronor kunde det vara värt det.
 
Så kommer vi in på avdelningen "Saker som får glädja någon annan":

Cyklonvispen i originalförpackning var inte att leka med. Så snygg! Inte så dyr egentligen, med sina 100 kronor men med tre cyklon i käkslådan som jag inte använder insåg jag för en gångs skull min begränsning.
 
Den snygga kaffekannan fomgiven av Irma Yourstone för Upsala Ekeby står nog ännu kvar på Myrorna. Ska jag dricka kaffe ur kanna så blir det nog ur Terma av Stig Lindberg. Snåljåpen tog överhanden.
 
Snyggväskan! Såg denna på bakluckeloppis i Surahammar, på skylten står det:
"SAS Dimensions approved for under-seat stowage on board"
 
Nu rullar massa hästkrafter in i Västerås, dags för Power Meet.
 
Over and out!

 
 
 
 
 

Veckan i bilder - vecka 26

Vecka 26 - Håll till godo
 
24/6-13
Inviger härmed Sparta från Gefle som vardagsporslin.
 
25/6-13
Det byggs utställning på Västmanlands läns museum. Jag håller mig framme...
 
26/6-13
Kvällsvickning.... Lång dag har inte hunnit så mycket mer än jobb, jobb, jobb och lite träning.
 
27/6-13
Idag var det motstridiga vägval på min musikaliska stig. Efter mycket tvekan blev det Depeche Mode och inte Tikkle Me eller the Sounds. Och det på en vanlig torsdag.
 
28/6-13
Sommarfest på jobbet. Trevlig sommar alla kollegor.
 
29/6-13
En dag i naturen avslutas inne med jordgubbar, kex och ost.
 
30/6-13
Impulsförsäljning idag. Vi tjänade storkovan jag och morsan! Sura bakluckeloppis inomhus idag på grund av regnet på morgonen. Konkurrens nere på samhället, veteranmarknad.
 
 
 
 

RSS 2.0