Utan snus i två dagar

En liten kortis kan ni få! Jag hinner inte med bloggen just nu men vill så gärna blogga. Det går inte rikitgt ihop. Jag har knappt hunnit med att springa på loppis heller. Det är illa.

Här kommer dock en liten bild från förrförra rundan.

- Ett litet blått glas, 5 kr.
- En Våffla-vas (heter den så?) från Reijmyre? Eller? 20 kr.
- En större Kvadratburk av Signe Persson Melin, 30 kr.
- En aladin från Höganäs av Anne Nilsson, 30 kr.
- En lockask i glas av okänt ursprung, 20 kr.
- En liten gräddsnipa och sockerskål med äppeldekor, 20 kr.
- Ett gäng småskedar för 1 kr/st.

En lyckad runda på det hela taget!

Over and out!


Ett HELT Corso

Äntligen, efter mina krossade corso-drömmar händer det plötsligt. Ett HELT Corso-fat anländer. Men jag fick hjärtat i halsgropen när jag såg paketet:


En tunn, tunn chokladask. Jag trodde att det var kört. Säljarn hade dock haft tur, trots att det inte var så välpackat var fatet helt.

Ett ganska ovaligt fat. Det har inte dekoren med de färgade rutorna, utan detta har bara det vita grafiska mönstret. Me like!


Märkt med 2227, precis som de andra faten i denna storleken.

Det kan vara en testproduktion, man blandade och gjorde lite olika mönster som man kände för. Lekte sig fram till sen slutgiltiga seriens utformning.

Att det är Upsala Ekeby och Ingrid Atterberg visste ni redan antar jag...
Nu är det inte så många delar kvar innan samlingen är komplett. Men jag söker fortfarande med ljus och lykta efter några delar.

Jag har nyligen fått hem ett större fat också, det har jag inte hunnit fota. Den säljaren hade packat förut kan man lugnt säga! Kanonfint med skumgummi och grejer. När jag fått fram alla mina corso efter flyttjobbadet så lovar jag att ni ska få se en ny samlad bild på alla delarna så kan ni hjälpa mig att spana efter det som fattas!

Over and out!
Loppislappen

Jag hittade den finaste loppislappen på anslagstavlan utanför Konsum igår!


"Vill du också hjälpa miljön, så kom och köp!"

"Vi vill vara miljövänliga och hjälpa miljön. Pengarna ska gå till vår klasskassa, vi vill åka på klassresa."

"Vi har fina saker men billiga. Vi har också fika köp om ni är sugna."

Tur att de är tydliga med öppettiderna, synd bara att det inte framgår vilken dag det är :)
Annars hade jag nog handlat av dem.

Over and out!


Kulturhelg med loppis

I helgen fixade tre av Västerås historiska och kulturella resmål loppis för att locka nya besökare till sina anläggningar. Jag besökte två av de tre. Väldigt trevligt!

I lördags besökte jag Vallby friluftsmuseum, inget fynd bland loppisborden blev det, så det var ju lite av en besvikelse. Funderade lite på en björn i keramik, men det blev inte av att jag frågade säljaren om den...

Men jag tog en tur med mitt sällskap runt på museet istället. Massa fina djur att kika på. Bland annat en ekorre som for runt som en tätting i träden med bomaterial. Grisar, getter, får med lamm, gäss, höns, kaniner......


Ett par väldigt fina hästar har de på Vallby, bland annat denna Nordsvensk.


Getterna är också ganska charmiga.

De har en byggnadsvårds-butik på området. Där kan man köpa många bra att ha-saker. Bland annat rostig sprik:


Så lördagens loppis blev ganska trist, men söndagen blev roligare...

Då var det loppis på Anundshög, som är en forntida gravhög med flera skeppssättningar. Det sägs att det hölls ting där och man offrade till gudarna. Ändra från järnåldern (500 f.kr.) till början av medeltiden (1050 e.kr) användes platsen då en större grupp människor skulle samlas. Det var här man begravde sina döda, stort och mäktigt i gravhögar och stenskepp eller enkelt och oansenligt utefter åsslänten ner mot vattnet, alltefter makt och ställning.

Läs mer på Anundshögs hemsida.

Bakluckeloppis var det! Jag och morsan packade vårt pick och pack och drog dit. Det var en ljuvlig dag med fint väder och ganska varmt. Det var väl kanske ett 40-tal säljare på plats och alla var på mycket gott humör. Det var mest glada amatörer bland säljarna, bara ett par var mer rutinerade men höga priser (de fick inte så mycket sålt...). I övrigt var priserna var ganska bra och ett par fynd gjorde jag allt.

Till mitt möbelprojekt hittade jag knappar som man kan klä in själv men det tyg man själv vill. Jag har en gammal Emma-fåtölj som behöver nytt tyg så det passar ju bra.


Dessa godingar fick jag för en femma stycket. En retro-väckarklocka och en kvadratburk av Signe Persson Melin (kan inte lämna kvar dem när jag hittar...)


Två vaser blev det. Hade egentligen bara tänkt att köpa den till vänster, en Orreforsare, har inte kollat upp märkningen men jag tror att den är formgiven av Sven Palmqvist. Den fick jag ge 40 kronor för.

Den andra vasen är en Bambu för Åseda av Bo Borgström, ingen personlig favorit men flera av mina bloggar-vänner kan säkert vara intresserade av den. Eftersom säljaren själv prutade ner den från 40 kronor till 20 så slog jag till.


Papegojan är väl kanske inte så retro, men den var så fin så jag ville köpa den ändå. Den ska få bli min följeslagare om det blir fler Pirat-läger med scouterna. Tänk att ha den på axeln med alla stjärtfjädrarna hängande ner på ryggen?!

Ja, hur gick då vår försäljning. Jag tjänade lagom in bordsavgiften medan mamma lyckades lite bättre. Hennes pelargoner är intressant för de flesta tanterna :)

Men det var en underbart skön dag. Fika och sol, en dag att bara ta igen sig. Inga måsten och diskberg som pockade på uppmärksamheten. Jag tog mig tid att hantverka lite, även det i bästa retroanda. Makramé!


Det ska bli ett bälte som jag ska ha i scouterna :) Ränderna går aldrig ur.

Over and out!
RSS 2.0