En ljus framtid

... går mig till mötes. Jag tror att lampskruvandet är klart. Eller kanske inte till 100% om man ska vara petig. Plafonden i vardagsrummet är väl allt annat än hipp och sovrumslampan håller jag på att riva ner så fort jag får för mig att skaka täcket. Men det är ett senare projekt.

Här är de nya ljuspunkterna i tillvaron. En på var sida om fönstret i vardagsrummet.


Denna sköna retrolampa har jag plockat hem från "bon", ett av husen vid sommarstugan. Den passar bra här i Krumeluren.

Sedan gjorde jag slag i saken och monterande min nyinköpta jordglob på väggen.


Kunde inte låta bli. Jag tycker att det var en helt underbar idé. Tack till den inspirationen. Här finns ett inlägg om jordglob på vägg.

En dag kanske ni får se lite mer av mina rum, men just nu är det för mycket som är halvfärdigt... Håll till godo med annat så länge!

Nu blir det festival för hela slanten. Kanske liiite loppis i dalarna går att klämma in. Borlänge och peace and love, här kommer jag!

Over and out!


Ett småkryps liv

Det verkar ganska soft att vara en insekt. De sitter ju bara på växter och spanar hela dagarna. Äta, skita, sova, liksom.


Ja... där finns en liten spindel.


Ibland är de ensamma, ibland är de två.


...och ibland är de hur många som helst!


Randiga finns också.

Ja, jag måste nog köpa ett makroobjektiv så att jag kan komma ännu närmare.

Nu bär det av på loppistur i Borlänges vildmark. Kanske, kankse får man träffa Benny som skiver poslinsbloggen. Vi får väl se... Risken är väl att han köper allt jag vill ha innan jag hinner fram. Där har jag ju definitivt en "konkurrent".

Over and out!
Den blomstertid nu kommer

Stanna upp, ta in, titta närmare.


Jättelök (överblommad).


Krollilja.


Hmm... här går jag bet.


Hosta.


Nejlikor.


Tistel eller klint (?).


Margerit.


Äppel, päppel, pirum, parum.


Pion.


Daggkåpa.


Stjärnflocka.

Midsommar och mys i Östergötland

Men nej! Det går inte att ladda upp bilder. 17 också! Men det kommer mina vänner. Håll till godo med texten först.

Så nu var man hemma efter en intensiv helg med mycket folk och flängande hit och dit.

På fredagen blev jag upphämtad av Malin, Emma och Nicke i Linköping för transport mot den lilla byn där "Brasseborg" ligger, några km utanför Åtvidaberg. Efter bilturen fick jag hälsa på Malins föräldrar (som jag träffat förut) och morfar Per. Sedan trillade det in folk från höger och vänster. Jag hade inte en chans att hålla reda på alla namn och ansikten. Vi käkade lite goda mackor med ägg och andra tillbehör till lunch och dukade inför den stora festen som hölls senare på eftermiddagen.


Brasseborg!

Vid 14-tiden blev vi hämtade av en traktor med höskrinda. Det var så traditionen sa. Det var bara att hoppa ombord och vi for iväg för att plocka blommor till majstången.Barnen var lyriska och vi gjorde allt för att de skulle få en så fin stång som möjligt. Vi åkte till festplatsen där vi började maja stången. Jag fick ansvaret för en av kransarna. Efter en timme var det hela färdigt och vi reste upp stången. Sedan blev det dans! Många fegisar bildade publik och medan vi andra dansade i full fart.Efter dansen gick vi tillbaka till Brasseborg där det hade dukats upp till fest. Vi var 23 personer runt långbordet och jag tror att det var jag och ett par personer  till som inte tillhörde släkten. Det var sysslingar, kusiner, ingifta, farbröder och mostrar, mor och farföräldrar och syskon om vart annat. Men maten räckte och jag åt så att det stod ut genom öronen. Sedan var det fika och då åt jag lite till.


Malin var där! (Den får du bjuda på Malin!)

Vi satt på altanen där ljuset silade genom tygstycken som hängts upp för att skydda mot kalla vindar. Det blev ett fint fotoljus som jag inte kunde låta bli att testa lite.


Ser ni spegelbilden? Fotografen tittar djupt i glaset, dock genom kamerahus och objektiv.Resten av kvällen var ganska lugn. Vi satt och pratade lite och sedan gick vi ner till den vedeldade bastun och blev lite svettiga innan vi hoppade i sjön för att svalka av oss. Tillbaka i stugan var vi ganska möra och vi bäddade och nattade.

En mycket trevlig midsommar. Tack Malin för att jag fick komma (och tack till Malins familj som välkomnade mig på deras midsommar)!

På midsommardagen tog vi en välbehövlig sovmorgon. Jag var lite allergisk mot något obestämt. Själv tror jag att det är Malins allergikatter från helvetet (jävla odjur), men hon hävdade bestämt att de inte varit där på evigheter. Jaha, får väl tro henne då. Måste varit något annat, kanske inbillning.

Frukost fick vi också äta till det stod ut genom öronen. Det var riktigt smaskigt! En lång snackig frulle blev det. Efter det hanns det med en liten promenad och lite fotografering innan hemfärd.Strax innan 19 var jag hemma och lite lätt utmattad. Det är en kontrast att komma från ett stort släktkalas till en tom lägenhet.

Hepp!
Over and out!Livets stora frågor

Sitter här och funderar på keramik. Man brukar ju alltid säga att man ska låta bli att köpa om föremålet är skadat. Jag har ju visserligen alltid haft svårt att avstå ändå.

Nu har jag sprungit ihop med en stor paprikavas. Till ett hyfsat pris. Det kommer ju inte att hända att jag köper en för närmare två tusen kronor. Jag gillar dem, men så mycket gillar jag dem inte. Dessutom är det ju Atterbergs som är favoriten. Inte Anna-Lisa Thomson. Men nu har jag som sagt sprungit på en vas. Jag har ännu inte sett den i verkligheten utan bara på bild. Problemet är att den enligt uppgift har en spricka upptill. Storleken på sprickan vet jag inte. Frågan kvarstår.

Bör jag köpa en paprikavas?
Trots en spricka?
Hur stor får sprickan vara?
Vad är den värd?
200?
400?
800?
1200?

Hm... Någon som vet?

Ha det gott i midsommar!
Over and out!


Kanske-komplimanger

Har ni någon gång fått en komplimang som kanske inte är en komplimang? Nån typ av blandning mellan förolämpning och komplimang? En kanske-komplimang!

Jag samlar på dem. Jag har inte så många ännu men ni får kämpa hårt för att komma ikapp mina 4 st. Och då har jag inte räknat alla de gånger någon har kallat mig nörd/nördig, det är ju en komplimang på riktigt. Inga tveksamheter där inte. Klå det om ni kan!

"Den där Anna, hon är ändå ganska cool för att vara polare med syrran."
(Kompisens yngre bror, då 14 år)

"Du är nog den mest oromatiska tjej jag någonsin träffat!
(Han den där killen ni vet... Dubbelstavelsen.)

"Jag är mer man än du någonsin kommer att bli"
(Vi kan kalla honom Bengt...)

"Det är så grymt att alla dina statusuppdateringar på Facebook handlar typ om scouterna"
(Söta Amanda och söta Lovisa)

Har ni fått några kanske-komplimanger?

Det var allt för nu. Nu ska det planeras nytt märkessystem för spårarscouterna hemma hos bästaste Kicki. Kak-kalas blir det också verkar det som.

Trevlig midsommar!
Over and out!


Livet tar mig med på resa

Det är mycket som händer. Frågan är när jag ska få tid över för er, mina kära läsare? Jag hinner ju knappt med att springa på loppis. Förtvivlat! Men... bara knappt! Lite loppisbesök kan man alltid klämma in. Jag vet. Jag kan inte fortsätta såhär. Måste börja sälja mer än jag köper. Annars håller det inte.  Eller, skit samma...

Bildkvaliteten har väl lite mer att önska kanske. Men komposition, ljus, fantasi och brist på ork satte stopp. Ni får ta mig som jag är. Mänsklig.

Två som inte är mänskliga men relativt trevliga är dessa två:


Hunden (?) och lejonet från 60-talet? De får nu vakta i hallen så inga spöken eller fula gubbar kommer förbi. En stackars värnlös kvinna som jag behöver beskydd.


Vilken frilla! Den slår min pojkfrisyr med hästlängder! Lejonet kostade 30 kr och hunden 20 kr på Life Center.

Lockaskar. Det är något visst med lockaskar. Måste lära mig att låta bli dem! Hur som... det här är inga dubletter i alla fall, till skillnad från mina sill i kvadrat och Hjärtans gott-burkar.


En i klarglas och en i blått glas. I utbyte mot en Jenny Lind så blev de båda mina. Den blå vet jag inget om men den i klarglas är fransk och inte speciellt gammal. Läkarmissionen.

Trillade in på Myrorna en dag förra veckan strax innan de stängde. Som jag tidigare nämnt så tycker jag deras prissättning är aningen tragikomisk. En liten kakelplatta från Upsala-Ekeby kostade jag ändå på mig. 15 kr. Det enda som var värt sitt pris i hela butiken. Och detta beror trologtvis på att det knappt syndes att det var en UE-platta, kass märkning. Till min fördel:I helgen for jag till sommarstugan i Grytgöl. På vägen blev det ett stopp på Återvinningen i Kungsör. De hade halva priset på rubb och stubb. Till min stora lycka. Jag brände allt jag ägde och hade. Endast tre små kronor fick ligga kvar i plånboken när jag lämnade butiken och då fick jag lämna några fina saker.

Dessa hamnade ändå i shoppingkassen:


Två fat. Ett askfat från Syco Sweden. Svart med grå-grön kant med reliefdekor. Perfekt skick och hela 13 kr. Ett vitt fat från Ekeby. Passar som blomfat till en av mina UE-krukor jag ropade in på auktion för ett tag sedan. 10 kr betalade jag för det.


Den fina jordgloben med "glas-kupa" är svensktillverkad. Fungerar men har ojordad stickpropp som inte passar i ett enda av mina vägguttag. Vilken tur att jag köpte en stickpropp extra förra gången jag skruvade lampsladd! Nu åker skruvmejsel fram. Tyvärr så försvann lite av silverfärgen när jag tog bort loppisens klisterlapp (syns nere på foten av jordgloben).

Jag blev inspirerad av "bloggarkollega" DoreDoris som fotogreferat hemma hos vänner. Kolla in detta inlägg: Inspirerande hem där jordgloben sitter på väggen. Underbart! Skulle vara så snyggt ovanför min Bruno Mathsson-stol. Varför inte... Lite härmapa kanske...

Nu har jag tre jordglober. Hoppsan.

I "finskåpet" på Återvinningen stod dessa. Gustavsbergs fruktfat Astrakan och två tillhörande assiettet. Priset satt till 140 kr för det stora fatet och 40 kr styck för assietterna.Halva priset på det?! Taget! Otroligt snygg färg och form. Vem som formgivit? Inte en aning. Tyvärr.

Funderar på att lägga upp lite grejer till försäljning på auktionssiten. Men jag är lite osäker ändå. Det lär ju vara sämsta årstiden att sälja saker. Eller? Få auktioner och ont om folk som är ute på internet. Sol, bad och sommar som lockar. Hmmm...

Over and out!
Sommarens fröjder

Ett lyckorus spred sig i kroppen idag när jag cyklade hem. Livet tar med mig på de underligaste berg-och-dalbanorna man kan tänka sig. Fabulöst helt enkelt. Dofterna, bilderna, miljöerna. Ja, jag är nog hög på livet just nu.

När man sedan kommer hem till detta:I en Atterberg-vas dessutom?! Corso. Ja, vad kan man säga? Åter igen. Fabulöst!

Over and out!


Lite ditt och datt och allt är mitt

Några repor har det blivit. När jag är i farten så går inga loppisinnehavare säkra. Inte i Västerås i alla fall.

Lite skralt med loppisletandet på sista tiden men ibland klämmer man ändå in ett besök. Senaste:


Två assietter från Upsala Ekeby - Gefle. Det fanns totalt 6 st men de var mycket välanvända. Köpte därför bara två. Tänkte kanske använda dem som blomfat eller göra något kreativt med dem. Kanske en mosaik eller ett smycke? Tycker annars att det är synd att slå sönder fint poorslin men dessa är verkligen slut, helt sönderrepade av bestick. Helianthus heter dekoren. 8kr/st. Läkarmissionen.


Denna omärkta såskopp var jag mer eller mindre tvungen att köpa. Vilken fabulös formgivning. Den gillar jag skarpt! Tre pipar som gör att alla kan använda utan att tvingas hälla med fel hand. 15 pix. Läkarmissionen.


En liten skål eller kruka som Mari Simmulson för Upsala-Ekeby formgivit. En liten klarröd skapelse för en guldpeng.


Jag är svag för Signe Persson Melin. Denna sill i kvadrat är av större modell och jag vet inte om jag vågar yppa att detta är min tredje bytta i kvadratserien i samma storlek. Hoppsan. Tyvärr korklös. 35 kr på Läkarmissionen.

En liten present från mamma fick jag också. Även denna är nummer tre i samma färgsättning och storlek. Hoppsan. Jag är svag för Hjärtansgott-burkarna. Sist jag kollade så kommer de från Sea gladbruk.


Hjärtans gott. Måste få upp en hylla i köket så jag kan ställa upp alla mina fina burkar.

Jag är också svag för plåtburkar.


Några små blev det sist jag var på Life center. Några kronor stycket.


Den ena bättre än den andra. En avlång plåtburk med Husqvarna-logo från den gamla goda tiden. Dags att byta ut plastbyttan till symaskinen? Skulle tro det!

Over and out!


Andakter och ändor

Ja, en and, flera ändor....?

Stilstudie i ändernas värld. De släppte hjärtligt in min i gemenskapen. Kul med kvällssol, lite motljus och kort skärpedjup. Jag räknade och tror jag kom upp i 11 andungar och en andmamma. Antingen väldigt produktiv eller dagmamma så att de andra hårt arbetande änderna kunde handla mat på konsum och sitta på sina tråkiga kontor.

En riktig andakter. "På väg i solnedgång."

Såg också en söt liten tös som plaskade i vattenbrynet. I motljus blev det en fin bild.


Over and out!Den flyter, den flyter

I onsdags var det dags att avsluta terminen med gullfjuttarna i utmanarlaget Da Kurkuts. Nästan så jag får en tår i ögat. Ledarns hjärta blöder. Speciellt eftersom ledarn är blödig...

Vi har ju knåpat lite på en risflotte. Alltså en flotte som byggs av björkris eller andra lövträd. Idogt arbete kom av sig eftersom utmanarnas uthållighet är sådär. Men vi fick ihop lagom med ris för att bygga en flotte som kunde bära 5-6 personer i alla fall.

Ut till Björnön for vi. Södra Björnöns badplats med långgrund sandstrand. Mälarens grumliga vatten var det vi skulle få kallsupar av och i stadssiluettern kunde vi se det vackra värmekraftverket (eller hur var det nu?)Sjösättningen stundar. Besättningen ska bara doppas först så färskräckelsen inte blir så stor när flotten sjunker.


Kim och Felix sliter hårt med att få flotten i sjön.


Plask! Inte lika ståtligt som när Ostindiefararen sjösattes trots att de båda båtarna är av samma dignitet. Kåren har lite knapp budget.


....den ser ut att flyta, vågar man kliva ombord? Ja, kanske...


Den flyter! Så klart. Det är ju gurkorna som gjort flotten och stått för konstruktion.

Efter mycket om och men. Tveksamheten om flottens konstruktion och flytförmåga förbryllade utmanarscout liten. Men döm av dess förvåning, åkdonet flöt! Den kunde till och med bära flera utmanare. Hurra! Inte för att jag någonsin tvivlade. Även om det inte hade skadat med dubbelt så mycket ris.


En stunds plaskande blev det. Och liten utmanarscout blev dyngsur. Sedan kom liten utmanarscout på världens bästa idé. Om vi alla står på samma kant så kan vi nog sänka henne. De kunde sänka henne. Sedan insåg de att det var stört omöjligt att få upp henne på land igen. Konstigt. Hur mycket vatten kunde på plats? 200 liter?


... och öskaret hade vi glömt hemma. Satt länge och tittade på medan de stretade med vår gurkbåt. Tillslut var hon uppe ur vattnet. Jungfrufärden var lyckad.

Sedan blev det grillning och märkesutdelning. Tack mina kära gullfjuttar för en så fin termin. Nästa ska bli ännu bättre!

I Mälaren får man tydligen inte ägna sig åt sportdykning.


En trevlig onsdags kväll blev det. Tråkigare kan man ha. Solnedgången över Björnön visade upp sin bästa sida och sällskapet gjorde kvällen minnesvärd.


När änderna ville gå och lägga sig insåg vi att det nog var dags för oss att dra hem också. Natti, natti!

Over and out!


Hajk i skogarna kring Norns bruk

För ett per veckor sedan var det Nornhajk igen. För vilken gång i ordningen? 37:e? Jag trpr det. Varje år fixar Hedemora scoutkår en tävlingshajk för scouter från äventyrarscouter och äldre. Vi deltog med ett blandat ledarlag med scouter från dalarna (Falun, Säter, Hedemora) och Västerås.

En given succé så klart.

Kakorna i kaklaget:
Jessica Cedergren - Hedemora scoutkår
Kicki Johansson - Sankt Olof scoutkår Västerås
Martin Fahlström - Falu scoutkår
Veronica Cedergren - Hedemora scoutkår
Johan Ericson- Säter/ Borlänge scoutkår
Jessika Havela - Sankt Olof scoutkår Västerås
Anna Sandberg - Hedemora scoutkår, Sankt Olof scoutkår Västerås

Vi kämpade tappert i dagarna tre. Tävlingen går ut på att varje dag under en helg (fre-sön) ta sig från A till B med packning på ryggen. På vägen dyker det upp uppgifter och bemannade kontroller som testar samarbete och kämparglöd. Nått vi hade gott om.

Vi har bland annat:
* Julrimmat
* Löst chiffer
* Tapetserat
* Provsmakat mat.
* Eldat
* Eldat lite till
* Paddlat
* Byggt flotte
* Kastat Livlina (i skallen på Jessica)
* Testat vår kaostollerans
* Kollat att saker i packlistan fanns med i packningen
* Släpat på 7 snöbollar
* Åkt pulka ner för ramp ut i sjön
* Fraktat vatten med rör
* Sjungit scoutsången (försökt med alla fyra verserna)
* GPS:at
* Haft knopkunskap
* Årsbestämt juklalendrar
* Dansat ringdans
* Varit ute och "cyklat"
* Julrimmat
* Julpysslat
* Luffarslöjdat
* Testat våra kunskaper i frågesport (eller i mobilsurf och sökordskunskap)
* Beskrivit / Lyssnat och begripit
* Haft julklappsbyte

osv...

Han som tagit korten heter Martin Fahlström. Tack för det! Bildkavalkad! Utan inbördes ordning och utan inbördes beundran (eller jo, lite då)Kväll över tältbyn vid Norns Bruk


Arla morgonstund!


Och vi gåååår!
(Vad är det som går och går men aldrig kommer ända fram? Ja, inte är det laget Piece of Cake i alla fall...)


Woodcraft (Frågesport/Tipspromenad) Alla hjälpmedel är tillåtna, till och med smarta telefoner.


Morsan är bra att ha, även över en skakig telefonledning.


Plaskiplask. Stabilt. Stabilt. INSTABILT!

Lördagens bästa: Pulkabacken


Först Veronica som blundade hela vägen.

Sedan bjuder vi på Sandbergskans tappra insats: HJÄLP!

Plask.


En redig ramp var det.


Sedan blev det lunch, klockan var väl ca 15.30. Sedan ut i spåret igen.

På söndagen pysslade vi klart julpysslet. Får jag lov att pressentera Kakmormor. Resenär på Veronicas rygga.

Och traskade vidare.


Veronica!


Allmän avklädning.


Snart går vi i mål.


Mutbara ledare. En liten bukett med Förgätmigej och en massa kakor och brända mandlar. Det gäller att bli kompisar med kontrollanterna och arrangörerna. (Mutbar 2011)


N O R N  H A J K  2 0 1 1, Mååååååål!

Dags för belöningen som Jessicas mormor och morfar kom med, smörgåstårta! Det börjar bli en tradition nu! Vi insåg att det är femte året på rad som smörgåstårta har serverats till patrullen vid målgång.


Smarrigt!


Konkurrenterna. Kära konkurrenter. Det var en ära att få mäta kunskaper och Nornhajksvana med er!


Bäst att blåsa lite mer i vandringspris-hornet innan vi lämnar det ifrån oss. Trots att risken är minimal så kan det ju faktiskt vara så att vi inte får med oss hornet hem igen...

En världsbäst helg i Nornskogen. Jag längar redan tillbaka, väntar på Norn 2012.Vem som vann? Ja... det ni.

Stadsscouterna drog hemåt efter en lyckad helg. Värsta Bästa!Over and out!
(Högt över och out-klassning)
Bytt är bytt!

...och kommer aldrig igen. Inte så länge jag blir kvar här i alla fall.

Nya lampor i Krumeluren!

Köket:

Före:                                                               


Efter:


Hallen:

Före:                                                              


Efter:


Sorry Klinga. Men de var fula. Mycket fula. Från 90-tal och 00-tal till ljuva retroår. Den första nyproduserad i äldre stil. Den andra hemplockad från sommarstugan. Kanske 30-tal? Eller?

Men inte utan knot, när jag står på en stol, på tå, når jag precis upp till taket med fingertopparna. 260 till tak.
Hepp!

Over and out!
Jag slutade räkna vid 150...

...myggbett alltså. Och det efter jag kommit hem. Kommit hem från scoutläger på Ridön eller Isla de Caballo som den heter när vi talar sjörövarspråk. För pirater, det var precis vad vi var.


Alla rivaliserande besättningar samlades på Ridön för att enas under en gemensam piratkung. Vem skulle det bli? Den snygga, den smarta, den lagoma eller den mest erfarna? Eller kanske någon helt annan?

Ja, det var frågan. Det var ca 400 scoutpirater som var där och tänkte fajtas om kunga-titeln.


Närmare 40 st Sankt Olof-scouter var där. Den vackra orangea färgen som pryder våra sjalar härstammar från en uppsättning rest-färg som vi fick från ASEA för att måla våra tältlådor med. Den spred sig sedan till scoutsjalen. Man kan lugnt säga att det är lätt att hitta Sankt O:are i en folkmängd. Bra för oss ledare...


Alias Vanessa Spader och alias Katta Klös. Det givna radarparet. Snyggast, bäst och vackrast, som pirater sig bör.

På fredagen var det Pimp my Pirate som stod på schemat. En drös stationer med bandanastillverkande, ögonlappsmakande, tatueringshåla, pengapungspimp, piratspa och piratskola.


400 scoutpirater som minglar och skapar.Hos oss fick pirat-patrullerna sina egna besättningsmärken av en skum tatuerare.

Sedan blev det jakt på diamanter och ädelstenar. Upp till kamp för att få bli piratkung. Det hela mynnade ut i final och tårtbakande. Pirater köpslog hej vilt om ingredienser till tårtor. Det dyraste som såldes på auktion tror jag var marsipan för 38 diamanter. Mina busfrön ropade in en tub med tårtglasyr för 17 ädelstenar.


Spårarscout-tårtor.


Spårarscouter ätandes spårarscout-tårtor.

Efter tårkalaset var det dags att fixa inför kvällens sjörövarfest. Gemensam grillning och lägerbål stod på schemat.


Pirathunden Tilda i förgrunden och Vanessa Spader i bakgrunden.


Söta små spårare har vi. Inget att tveka på. Här är Agaton. Hade han haft scoutskjortan på så hade han lätt kunnat vara affischnamn för scouterna.


Löpande bands-produktion av hajkbananer.


Här grejas det grillspett.


Melon till alla scoutiga pirater!


Ytterligare en söt liten scout. Äventyrare som enligt alla ledare kommer att bli en riktig hjärtekrossare om ett par år.

Efter grillfesten slog vädret om på en sekund. Plötsligt blev himlen mörk och vi fick packa ihop grillfesten illa kvikt. Det börjde blåsa och vi skyndade tillbaka till byn. Det kom inget regn. Vilken tur. Molnen blåste snabbt förbi.


Kvällen visade sig från sin bästa sida med en helt otrolig solnedgång över lägerbålsplatsen. (Som jag tyvärr inte fick med på bild). Men denna molnfront fick jag med. Tufft! Såg ut som någon höll på att dra en filt över lägret. Kanske ett teckan på att det var dags att krypa till sängs. Sista natten på läger. Det är nått visst med det.

Morgonen blev tidig. Lägret revs och vi klämde ihop oss på båten in mot land.

De där myggen känns som ett avlägset minne. Så också hettan och vattnet som smakade lite unket. Jag vill tillbaka. Läger är livet. Lägerlivet!

Over and out!


På fyndjakt

Lite smått och gott har det blivit på sanaste tiden, även om tiden varit knapp och scouterna har tagit det mesta av min tid. Tänkte att det kunde bli en redig runda imorgon efter jobbet. Men här har ni i väntan på det.


Brevpress som jag hittade för en struntsumma. Vet inte om det är något märkvärdigt med den men jag gillade färgen och reliefen. 10 pix eller nått sånt.


Den gula sångboken hittade jag i Vingåker på väg till sommarstugan. Gillade bilderna som pryder både omslag och insida. 10 kr.


Vas av Ingrid Atterberg för Upsala-Ekeby. Vasen är märkt med nummer 2204. Den köptes in på Stadsmissionen och jag betalade 75 kr. Inte ett riktigt fynd kanske men jag är näjd med köpet eftersom vasen är i mycket gott skick. Parma/Confetti/Retina heter den. Antar att det är färgen som avgör vilket av de tre namnen som gäller.


Här är vasen tillsammans med en tysk vas och en vas från Gabriel "Lido" samt ytterligare en Atterberg, denna är svart och märkt med nummer 2112 som jag hittade för länge sedan hemma i Norberg för en guldpeng. Vasen har jag visat tidigare och ni trogna läsare har sett den förr.


Jag hittade ett stort, fint fat också. Fatet är i fint skick men i det närmsta omärkt. Kan det vara ett tyskt fat? Ingen aning. Det är märkt med 61 T. 40 kr betalade jag.

Det var allt. Det finns mer där dessa kommit från... Bara vänta och se.

Snart börjar loppis-sommaren på riktigt. Önskar bara att jag haft aningen mer tid.

Over and out!


Demolerad lekstuga

På plats i Grytgöl vid sommarstugan. En arbetsdag med gräsklippning, röjsågande och lekstugedemolering på schemat.


Stora huset och lekstugan.


Lite lätt slitet och alldeles för lite tid att fixa iordning. Men vi gör så gott vi kan...


Ja... När vi inte pausar och läser antiktidningar alltså. (Min favvo Colora från orrefors på framsidan.)

Här har vi då lekstugan. Ganska nedsliten och vinglig. Men när jag var liten hade jag ganska kul i den. Vi hade en stege så vi kunde ligga på madrasser på taket och läsa och sola. Men nu skulle hela huset braka ihop om man klev upp på taket. Så. Inte mer att göra än att DEMOLERA! Hurra!


Murken trapp.Verktyg behövde vi knappt. Vi hade en hammare, en skruvmejsel och ett spännband.


Mamma fixar lite med fönstren.


Trappen borta.


En vägg borta.


Lite ryck och slit och hepp! Riven lekstuga.


Bara lite sönderplockande och att köra iväg delarna kvar. Så nu fginns ingen lekstuga kvar.


Taket plockade vi också ner i dess beståndsdelar.


Rostiga spikar. Vackra i kvällsljuset. Inte lika vackra att trampa in i foten. Detta är verkligen en fakirmatta. Hardcore!


Tröttast!

Men inte så trött att jag inte orkade ta kort på ogräset. Vackert men dryyyyygt att ha i trädgården.


Åppelblom är lite bättre.

Fynden får ni se en annan dag.

Nu ska jag sätta på mig piratkläderna och fara på scoutläger på Ridön över Kristihim.

Över och ut! (Över Mälaren, ut på Ridön)


RSS 2.0