Retrobloggarnas julkalender 2014

Snart är det dags att börja öppna luckorna, även i Retrobloggarnas julkalender. Från den 1 december fram till och med den 24 december kan ni läsare öppna en ny lucka hos någon av Retrobloggarna i vårt avlånga land. Det här har börjat ta form som en tradition vid det här laget.
 
Min förhoppning är att jag ska kunna uppdatera på bloggen dagligen, förra året skriv jag en kort snutt om alla bloggare som öppnade luckor i Retrobloggarnas julkalender. Följande bloggare är med i år, det kan till och med komma till några flera. Passa på att kolla in dem redan nu, snart blir det "glittrigare glim, grötigare rim" hos dem alla.
 

Lucka 1  - Martina - Old shit & stuff

Lucka 2 - Helena - Retrotokig

Lucka 3 - Otilia - Fröken Otilias köksskåp

Lucka 4 - Jan - Form55

Lucka 5 - Emma - Tant Emmas bravader

Lucka 6 - Malin - Gestaltningstanten

Lucka 7 - Gitte - Gittes allehanda

                - Maria - Gilas grotta

Lucka 8 - Ann-Charlotte - Teak och Orkidéer

Lucka 9 - Anna - Retrolux

Lucka 10 - Liz - Undantaget i Hulebäck

Lucka 11 - Lovisa - Jag, en Loppista

Lucka 12 - Caroline - Fina fyndet 

Lucka 13 - Susanne - Vintage Spyglass

Lucka 14 - Yvonne - 50-talskeramik

                       - Benny - Porslinsbloggen 

Lucka 15 - Erik - Faaglarna

Lucka 16- Carin - Audrey Fenns fina

Lucka 17 - Ida - RetroIda

Lucka 18- Anna - Ljuva 50-tal

Lucka 19 - Cen - RETROknoppen

Lucka 20 - Stina - Allt det gamla goda

Lucka 21 - Carina - Precis en sån

Lucka 22 - Susann - Sussies fyndhöna

Lucka 23 - Erica - Mangania du älskade & lite till

Lucka 24 - Ebba - Pensionat Granath

 

Själv valde jag som synes att öppna lucka nummer 9. Klart jag ska öppna luckan på min namnsdag. Förberedelserna pågår här hemma, som vanligt inte ens i närheten av att vara klar redan till första advent... 
More is more

Hur många behöver man? 
Så många man kan hitta! 
 
Högen med askfat i serien Corso växer, i detta fallet har jag inte en eller två dubbletter utan snarare dubbletter i kubik.16 av det minsta askfatet. Är det för många? Skulle inte tro det! Ju fler desto bättre. More is more. 
 
 
När det handlar om Corso av Ingrid Atterberg är det klart bättre med flera. 
Borde ju finnas gula fat med? Eller? 
Här är hela samlingen.  
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Over and out! 

En uppåtgående Spiral

Tänk vad bra det blir! En hel drös med saker fick flytta ut och en ny kom in. 
 Den minsta vasen i Ingrid Atterbergs serie Spiral kunde shoppas för en acceptabel summa. 
 
 
Än fattas några delar, jag saknar några vaser och bägarna på bilden är båda spruckna. Även lockskålen saknas, eller den saknas till hälften, skålen har jag men locket saknas. 
 
 
Hur svårt kan det vara att hitta ett lock?! 
 
Så om någon där ute sitter med ett udda lock får ni mer än gärna höra av er. Och även bägarna letar jag efter, samt de vaser som fattas i samlingen. Så, tveka inte! Hör av er! 
 
Over and out! 
 
 
 
 

Fortsätter rensa

Rensningen går vidare! Det går ganska bra även om det är ett hysteriskt packande hela tiden. Nu börjar kartongerna tryta. 
 
 
Men när man är såhär duktig kan man unna sig en ny vas eller två... 
 


Spana gärna in mina auktioner på tradera. Alias Ylvalii. En del saker säljs också i olika Facebookgrupper. 
 
Än så länge känns rensningen av prylar bra. Jag mår inte bra när det är överbelamrat med saker. Även om det är svårt att skiljas från några av saker a är det nödvändigt. 
 
Over and out!
 
 
 

Snabba fyndet

Sladdade in på Brödet och Fiskarna i tisdags efter jobbet. Inga större förhoppningar om fynd men ibland har man tur där eftersom de ställer ut nytt lite nu och då som de känner för och beroende på vad som sålts i hyllorna. 
 
 
Den här skönheten fick jag med mig hem. För en Selma så köpte jag denna vas/skål från Upsala Ekeby. Mari Simmulsson har formgivit modellen och dekoren som inte har något namn. 
 
Härligt att kunskap är makt i dessa situationer. Jag tackar för överglaserade stämplar som inte går att tyda i detta fallet. 
 
Jag hade egentligen tänkt vänta med detta inlägg tills jag fått möjlighet att fota alla mina delar i denna serie tillsammans men nu blev jag ivrig eftersom det råder bloggtorka. 
 
Ni får hålla till godo med några äldre bilder. 
 Vasen på bilden är en bubblare i sammanhanget. Den är formgiven av Ingrid Atterberg men de två har nog sneglat på varandra gällande dekoren. Den stora rensningen

Den stora rensningen pågår. Den har pågått i ett par månader nu. Tidigare rensningar har oftat avtagit eftersom att jag har kroknat. Men än så länge går det bra! 
 
Jag har kommit till insikt. Jag kan inte spara på allt. Tyvärr. Även om jag tycker att så mycket är vackert så ryms inte allt i lägenheten. Man ser inte skogen för alla träd. Så nu försöker jag sälja bort mycket av mitt överflöd. Till att börja med så har jag plockat bort flera dubletter. Även sådant som stått länge i skåpen utan att användas ska få flytta. Ingen mår bra av att sakerna står längst in i skåpen och aldrig används, allra minst jag...
 
Det mesta ska jag försöka sälja, på facebook, Tradera, Blocket och på loppis. En del skänks bort till loppis eller kanske sparas till kommande scoutloppis som jag tänkt arrangera med mina Utmanarscouter. En liten rest blir kvar som jag tänkt byta mot andra prylar. Det jag hoppas på mest är att sakerna kan få älskas av någon annan.
 
Därför är det också lite tyst här på bloggen. Det händer massor, men inte så mycket att visa upp här. Håll ändå utkik, för med jämna mellanrum kommer det något litet inköp. Eller gnäll på stans loppisar som beter sig underligt :)
 
Kolla gärna in på min tradera-profil där finns mycket fina saker ute nu och fler kommer framöver.
 
Over and out!
 

RSS 2.0