Vanlig? Ovanlig?

Här kommer den, vasen från Gefle. När jag vände på den i butiken blev jag klart förvånad. Gefle??? Va? Det hade jag aldrig väntat mig. Så nu undrar jag, ni Gefle-fanatiker där ute, har ni sett denna? Ja, ni som inte är Gefle-fanatiker får ju så klart också meddela om ni sett den förut:


Ljuset när jag fotade var lite underlligt, lite blått. Men vasen är i alla fall matt svart med mönster i blanka ljusblå och mörkblå former, dekoren är högblank.

Over and out!


Bytt är bytt

För en vecka sedan var jag på snabb-visit hos Benny som har Porslinsbloggen. Jag hade med mig en stor låda med grejer som han kanke kunde vara intresserad av och han rotade fram några fina saker som jag gärna tog med mig hem.

Jag hade bland annat med mig en reijmyre Puck, en skål på fot alltså, ett corso-fat, en uggla av Bergsten, en skruf-vas, en liten vikin från Gefle, en Åseda-vas och lite annat smått och gott.

Med mig hem fick jag en del annat...


En drös bestick till min nya samling. Härmed är de tråkiga besticken från konsum utslängda (eller ja, i alla fall förpassade till en annan låda). Nytt i basticklådan är besticken Athena.


En Atterberg, vasen 2591 Vienna.


Fyra lövformade fat från Rörstrand av Marianne Westman om jag inte fattat fel.


En väggplatta med fiskar av Ester Wallin för Upsala-Ekeby.


En liten ny vas med hänkel av Mari Simmulson, den utgör del tre (och ja, nu blir det en samling där med). På bilden tillsammans med fat och den större vasen som jag har sedan tidigare.


Finaste föremålet jag fick med mig hem, den fina vasen i serien Sagnia av Mari Simmulson. Så fint!

Några grejer till fick jag med mig som inte hann fotograferas.

Jag fick med mig lite mer än jag lämnade kvar. Betyder att jag ska hålla utkik efter något mer att ge bort till Benny. Men det borde inte vara några problem.

Over and out!Glasens glas

Så klart! Rhapsody av Sven Palmqvist för Orrefors. Eller ja, näst efter fars glas av Erik Höglund vill säga..
Frågan är nu, är detta Rhapsody i klarglas? Vanligast är väl kanske de rökfärgade, eller tänker man bara så för att de rökfärgade är lättare att känna igen? Ni som kan Rhapsody där ute. Nu får ni jobba lite...
Vad tror ni?


Bild lånad från Precis en sån - forum


Bild lånad från designarkivet.se

Sedan har jag dessa glas här hemma. Påminner lite i formen om Rhapsody. Men jag misstänker att detta är något helt annat? Glasen känns för tunga och inte lika "bra" som Rhapsody.


Hepp!
Over and out!


Loppat fyndligt

Vet inte om ni tänkt på det. Men jag börjar få slut på rubriker, speciellt när det är något jag fyndat på loppis eller ropat in på auktion. Hur som helst, några nya fynd har det blivit under de senaste veckorna.

Tog en samlad bild denna gång. Tyckte att det var roligare för er att jag publicerade nått än att ni får se "bra bilder". Sedan har jag ju varit på bytesturné hos Benny på Porslinsbloggen också, men det får ni höra om en annan gång.


Längst till vänster ser ni en allskål från Skruf. Jag fyller på i samlingen. 10 kr på Erikshjälpen i Rättvik.

Hittade några bestick, dels Athena och dels några med nylonskaft. Ca 1 kr/st på Läkarmissionen.

Skål med blomsterdekor (Bromma keramik?) 15 kr på Läkarmissionen.

En assiett från Gabriel, 10 kr på Erikshjälpen i Rättvik.

Tre äggkoppar från UE tror jag. Små tulpaner, vem har designat? Alla för 15 kr på Röda korset i Avesta.

En okäns saltströare. 8 kr på Erikshjälpen i Rättvik.

De två Kvadratburkarna, båda för 45 kr på Läkarmissionen.

Fat Hjärter Ess Arabia, 10 kr på Erikshjälpen i Rättvik.

Tre småkannor i grönt för grädde från Gustavsberg. Även dessa för 15 kr på Röda korset i Avesta.

Tekanna Kosmos av Berit Ternell för ynka 35 kr i mycket fint skick på Läkarmissionen.Just det, ett litet fat blomma från Jie kunde jag inte låta bli heller. Snyggt! 10 kr. Även om fatet med blomdekor inte är något jag vanligtvis brukar köpa så tyckte jag att det var så fint, vet inte riktigt vad jag ska ha det till än men det får väl växa till sig så ska jag nog kunna hitta på ett användningsområde.

Igår svängde jag in en snabbis på Brödet och fiskarna och gjorde faktiskt ett fynd:

Sju glas från Orrefors av Sven Palmqvist. Rhapsody, dock inte i rökfärgat utan i klarglas. För visst är det väl Rhapsody? De fyra stora för 10 kr/st och de tre små för 5 kr/st. Fanns ett fjärde i den mindre modellen också men det hade en ful nagg. Fynd!

Sedan kan ni ju kanske se på vissa av prislapparna att det verkar som om jag far med osanning om priserna och det beror på att Läkarmissionen hade halva priset på allt i butiken nu i veckan.

Sedan kommer det som inte var direkta fynd. Delar av det som ropats in på auktion sen senaste tiden:

Största vikingen från UE, helt felfri monterad på träplatta. Jag tror att det blev ca 250 kr med slagavgift. Det brukar gå något billigare på Tradera, men då får man ju betala frakt också.


Tekannan i serien Blå Eld av Hertha Bengtsson för Rörstrand. Med slagavgift knappt 500 kr.

More to come! Inser i skrivande stund att jag missat en del fynd.

Ska uppdatera er på vad byteshandeln med Benny gav för utdelning också... Så småning om.

Over and out!


Oj

Så gick det fem dagar igen... Utan ett enda inlägg. Tur att ni andra sliter vidare med bloggandet.

Fyndåret har precis kommit igång och januari bjuder på mycket bus och stress. I söndags råkade jag shoppa på auktion, en massa saker som jag inte behöver. Men... Vad gör det om 100 år. Ni ska få en uppdatering. Men det blir nog tyvärr inte denna veckan.

Over and out!


De mystiska glasen...

Är inte så mystiska längre. Hittade till denna sida tack vare La Momes old fashioned, sidan Glasboden där man kan hitta massor av glas och dess formgivare.

Mina fina glas (som nu blivit totalt 17 stycken efter ett storfynd på Läkarmissionen då jag köpte 9 st för 20kr/st) är inte längre mystiska. Min känsla var så rätt! Det var Boda och det var Erik Höglund som jag gissade från början! Sedan kom tvivel och gissningar på andra konstnärer, ett tag var de inte ens svenska i mitt huvud... utan dussinglas från IKEA typ.

Men:
Fars glas från Boda av Erik Höglund:

Kan inte vara något annat. Hurra! De mystiska glasen är inte längre en gåta!

Till på köpet så löstes ett par andra gåtor.
De gröna glasen som stod med på en auktionsbricka var tydligen Vicke Lindstrands glas "Form 613", samma färg och form som La Momes. Mina glas är dock smalare och högre. Tyvärr har jag ingen bild på mina...Dessutom dessa:
4 st glas som jag köpte på loppis. Ballad av Vicke Lindstrand.

Tre glas lösta på en eftermiddag. Nu jobba klart!

Bilder lånade från www.glasboden.nu (hör av er om ni vill att jag tar bort dem)

Over and out!


Blickar framåt genom en tillbakablick

Först kom inget, sedan kom ett litet klagomål på energi- och lustbrist. Sedan kom allt på en gång! Hela året.

Januari 2011
* Julbaket skedde i början av 2011, undrar om vi var lite sena... eller mycket tidiga. Hur som helst så räckte bullarna inte mer än någon månad.

* Januari började med födelsedagskalas hos Gycklargruppen Trix som stolt firade sitt tretton-och-ett-halvt-års-jubileum. Temat var clown och alla var tjusigt utstyrda i stora skor och röda näsor.

* Jag vann min väns svordomstävling. Det kanske man inte kan kalla en framgång värd att nämna men eftersom priset var så snyggt kan jag inte låta bli.

* De första delarna i serien Corso ropades in på nätauktion. Början på min käraste samling hade börjat...

* Fyndåret började bra med bland annat en karaff av Signe Person Melin med supersnygg kork.

* Jag började på vattengympa. Med brunt hårnät.

* Vi höll eldningskurs på scouternas Rättviskkurs, jag och en kär vän. Det eldades på alla tänkbara sätt: långt, högt, länge, på jägarvis, stort och smått.

Februari 2011
* Corso-samlingen växer snabbt och i februari införskaffades del 4 och 5 i form av två mindre fat. Ett fat i den storleken jag redan hade ropades också in på Tradera för en billig peng. Hoppsan!

* Melidifestivalen hade premiär och Malin fick fria händer att duka bordet. Hon fick gå lös på mina samlingar.

* Selsbo-burkarna ökade i antal genom ett fynd på Tradera. De fina burkarna liknar kryddburkarna av Signe Persson Melin men kommer alltså från Selsbo. Dessutom fyndades en sillbruk i serien på loppis för en selma.

* I februari publicerade jag också Dubblettinlägget där jag letade fram alla dubbletter jag kunde hitta. Är rädd att de flesta fortfarande finns kvar. Vissa har till och med blivit ännu fler. Exempelvis hjärtans gott-burkarna.

* Jag och min kära vän Kicki budade mot varandra i nätauktion. Jag bara väntade på att det skulle hända. Men en kul historia att skratta åt blev det och ytterligare en fisk i Kickis fisksamling. Och dyrare än nödvändigt. Men vad gör det om 100 år...Mars 2011
* Började med en liten föraning om hur Trix sommarförställning skulle bli. Ett tidigt genrep skulle man kanske kunna kalla det. Efteråt värme och tomatsoppa i deras träningslokal.

* Många fina fynd fanns på stans loppisar under månaden och fyndåret kom igång på riktigt. Både väggplattor av Irma Yourstone, fat av Hjördis Oldfors och Ingrid Atterberg och annat smått och gott.

* Familjen Bison av Göran Andersson för Upsala-Ekeby blev komplett. Mamma-Bison i mellanstorleken kom hem till mig i ett paket på posten. Nervöst att öppna paketet med en sådan skönhet i. Hade den klarat frakten. Japp! Det hade den.

* För första gången deltog jag i Vasaloppshajken. En natt i vindskydd ett stenkast från vasaloppsspåret. Jag frös inte så mycket som jag trodde att jag skulle frysa...  Jag har redan skrivit in datumet i kalendern för 2012 års Vasaloppshajk.

* Deltog på ABB-arenas storloppis. Mot bättre vetande. Genomförkyld och svårt att andas på grund av min astma. Fick åka in akut på vårdscentralens jour för att andas in lite medicin och sedan var jag sjuk en vecka. Illa.

* Fick veta att jag skulle få flytta in i min fina, lilla, krumelur!April 2011
* Äntligen den 1 april flyttade jag in i min lilla tvåa i Krumeluren. Fint, fint! Efter en helg med slit och släp så hade vi flyttat över det mesta till den nya lägenheten. Tack till mamma som orkade hjälpa mig! Hon håller än min stålmorsa!

* På grund av flytten så blev det inte så mycket fyndjakt under månaden. Några inköp blev det ändå. Inte världens fynd men några godingar till samlingarna. Bland annat hittade jag en Bris av Ingrid Atterberg och en väggplatta, en blomma av Irma Yourstone på Myrorna. Under samma besök köpte jag en Gabrielvas, en Lido.

* Träffade Benny på Porslinsbloggen för första gången på en loppis i Hedemora. Jag köpte en väggplatta av Irma Yourstone av honom och han erbjöd mig även ett fat Edfu av Hjördis Oldfors för UE som jag tackade nej till. Vilket jag senare ångrade...

* Min servis Sparta av Helmer Ringström blev mer eller mindre komplett. Kanske räcker när man har 3 tillbringare?

* Våren kom tillslut. Efter en lång vinter visade sig vitsippor och blåsippor från sin bästa sida. Fantastiskt!

* Påsklunchen avnjöts hos goda vänner tillika släktingar. Maten serverades på porslin från Arabia och drycken serverades i glas från Ittala.

* En era avslutades i och med att IKEA på Hälla stängde och ett nytt öppnade på Erikslund. Jag har fortfarande inte vant mig vid det nya... Men den stora flyttrean var bra eftersom en del nytt behövdes till min egen flytt.Maj 2011
* Vitsipporna och blåsipporna byttes mot en otrolig trädblommning. Alla frukt- och bärträden var snövita och man ville bara ligga i gräset och titta på blomsterprakten.

* Några lyckade inrop på auktion blev det, bland annat ett gäng servisdelar Droppar av Berit Ternell för UE och en skål/fat av Oldfors från serien City. Fick dessutom hem två bokhyllor med skåp i teak för 200 pistoler till nya lyan. Det kallar jag billigt!

* For till Kopparbo för att bygga trapperspår. Olika typer av hinder och repbroar. Hur underbart roligt som helst! Gärna fler sådanna arbetshelger!

* Även en vårvandring för de små spårarscouerna hanns med under maj. För mig blev den en ormstudie eftersom traktens alla ormar ville ligga ute i solen i vår värmen.

* Maj är en scoutmånad. Nornhajken, en tävlingshajk i dagarna tre avlöpte enligt plan, med oss i laget Piece of cake som klara vinnare. Återkommer nästa år... Får se vem som får diska då.

* Lite arbete vid sommarstugan utfördes, bland annat så rev vi den gamla lekstugan som sett sina bästa dagar...

Juni 2011
* Inleddes med ett hett vårläger på Ridön ute i Mälaren. Det var väldigt svettigt och vansinnigt mycket mygg. Men pirater som vi var så hade vi skatter och diamanter att bekymra oss om. Så vi fokuserade på det istället.

* Nästan all belysning i lägenheten byttes ut, nytt och tråkigt byttes ut mot gammalt och intressant. 

* Scoutterminen för mina gullfjuttar i utmanarna avslutades med bygge av risflotte och sjösättning av densamma. Den flöt, för både en och två och fem utmanarscouter. Tills alla ställde sig på kanten och hela skutan sjönk. 

* Fynden kom också min väg. Astrakan från Gustavsberg av Lisa Larson, stort fat och två assietter, en fin jordglob med glaskupa och massa annat.

* Midsommar firades på landet i vackra Östergötland med Malin och hennes tjocka släkt. Majad stång, dans, vin, 7 sorters blommor, bastubad och skratt.Juli 2011
* Peace and love i Borlänge med massa musikupplevelser och massa folk...

* Emil och Mia hade en sjuhelvetes fest i samband med sitt bröllop i Norn. Fantastiskt fint var det. Emil, så stilig i scoutskjorta och Mia i vackraste vitt i kapellet vid Norns bruk. Festen, ja den slutade vid 7-tiden på morgonkvisten...

* Backelitbestick, 20-talshättor, äggkoppar, kvadratburkar, Ekebyfat och Steningekrukor fyndades på loppis. Samt den fina, okända björnen som jag fortfarande undrar varifrån och vem som formgett, fick komma hem till mig.

* Årets höjdpunkt inträffade också i juli. World Scout Jamboree. Jag blir matt bara att tänka på det. Jag vet aldrig var jag ska börja berätta om det. Världens största scoutläger, 40 000 scouter från HELA världen. Jag jobbade under några dagar i europas största restaurang, 30 000 måltider om dagen tillagades till lägrets ca 10 000 funktionärer. Jag önskar att alla hade fått uppleva det.

* I kombo med scoutlägret så tog jag och bästa Jessica en minisemester. Eller ja, semester var det nog egentligen inte. Vi hade ett fullknökat program men mycket kul hann vi med.Augusti 2011
* En del loppisfyndande blev det i efterdyningarna av scoutlägret. Några inköp med lite högre pris och lite bättre kvalitet, en tulpanvas av Mari Simmulson och en burk av Marianne Westman.

* På auktion blev det flera inrop. Ett par fina ljusstakar från Orrefors och de mystiska vinglasen som ingen verkar veta ursprunget... Ett par figuringer av Lars Bergsten och lite annat smått och gott.

* Kräftskiva hos Elisabeth, Lilly och Tony med kräftor i överflöd.

*Dessutom årets museibesök på Rörstrands museum i Lidköping. Hann precis med en utställning om Signe Persson Melin. Hepp! Kul var det.

* Det hände också en massa ute i scout-skogen så loppisrundorna fick klämmas in med skohorn.

* Första delen ur den ofrivilliga samlingen inhandlades på Ansgarskyrkans årliga loppis. Den första delen ur serien Cobolt från Ruda glasbruk.

* Retrolux firade 1 år!September 2011
* Utmanings-marathon började med "Vad har du i skåpen?" där vi retro-bloggare öppnade våra köksskåp och vitrinskåp och visade innehållet. Från den bloggutmaningen hopades de på varandra. Kul!

* Edfu av Hjördis Oldfors för Upsala Ekeby blev en av mina nya favoriter...

* 21 september firade scouter i hela Sverige 100% scout. Så även jag klädd i scoutskjortan på jobbet.

* Vi tackade the Ark för många härliga år. Slut på en era men många fina minnen finns kvar. (Inte minst spelningen på Peace and love med Dalarnas symfinietta.)

* Loppisfynden kryllade det av.Oktober 2011
* Jag publicerade inlägget om min Corsosamling som ännu inte är komplett. Flera frågetecken finns fortfarande om denna serie av Ingrid Atterberg för Upsala-Ekeby. Jag fick också en liten bägare i gåva från en kollega.

* Jag ropade in en stor Paprika-vas av Anna-Lisa Thomson. Dyrt med fint!

* Mat lagades en del, bland annat höstsoppa, som serverades ur Sparta med dekor av Helmer Ringström.

* Vatten och bröd. Det fick det bli sedan. Allt tack vare ett, blott ett inrop på auktion. En golvvas i serien Negro av Atterberg. Slutpriset med slagavgift 2700 pix... Hoppsan!

* Men detta höll mig inte borta från loppisarna. Vikingar av Elsi Borelius, Ögonkakao-burk, assietter Gulli från Gefle, Gunnar Nylund-fat, Calr-Harry Stålhane-fat och en massa annat bråte.November 2011
* Olle Alberius Fyris för Upsala Ekeby blev en ny bekantskap för mig, har ännu inte bestämt mig för om jag gillar den eller inte...

* Bloggutmaningen för månaden var: "detta är det fulaste jag har". Jag kunde inte riktigt bestämma mig för en vinnare men ni där ute fick rösta. Svaret har inte presenterats ännu men det verkar som om mina fula pudlar vann... (Mina fina pudlar)

* En ny samling påbörjades. Pepita, även den av Ingrid Atterberg för Upsala Ekeby.

* Jag fyndade på Myrorna! En ärtgrön Colora för 20 kr. Inte illa och för min del ett fantastiskt fynd eftersom jag tycker så mycket om detta centrifugerade glas.

* Sagnia-samlingen blev ett faktum. Det kommer att sluta illa det här, så många, nya, påbörjade samlingar. De skänker mycket glädje.

* Soptippen här i stan hade prylbytardag. Lämna in en grej, hämta ut en annan. Betalningsmedel: gem. Riktigt roligt!

* Adventsbus på Vallby friluftsmuseum med scouterna som bjöd besökare på Skrabbelucker. Dessutom loppis på Västerås folkhögskola där jag gick plus-minus-noll, sålde lite, köpte lite.

December 2011
* Började månanden med ett besök i Göteborg, bland annat för att se Hagmans konditori med Anders Eriksson och After shave. Tufft! Även en retrorunda med Jan Johansson och Sara på LillaDockan hanns med. Regnet piskade på diagonalen men det var det värt.

* I Göteborg blev det en massa inköp på loppis, vi höll knappt på att ta oss hem med fat och skålar och glasföremål. Bästa köpet, ett fat ur serien Tokyo av Mari Simmulson.

* Hittade nästa Colora på loppis, denna gång för blott 5 kronor. Ojsanhoppsan!

* Loppisrundorna var fyndsamma. Vet inte var jag ska börja... Glas från Reijmyre, Vinga-vas, kryddburkar, Ekeby-fat, väggplattor Jie, Terma, Allskålar Skruf, Fuga, Colorado, plåtburkar osv.

* Burning Winter Love med Trix och Awake. Eldshow med vinterstämning. Fabulöst!

* På mammas födelsedag for vi till Stockholm och kollade in Gustavsbergs porslinsmuseum. Vädret ville inte vara på vår sida, snöblandat regn. Isch! Men museet var kul att se.

* Jullunch på servisen Stina och julmiddagen på servis från Arabia. Klappar med rim och glaskulor i julgranen.

* Nyår med krubb och soffmys. Fyrverkerier beskådades från Djäkneberget.Snipp, snapp, snut och nya året tittar ut. God fortsättning på er alla mina läsare! Och, ett gott nytt fyndår med de vedermödor som hör fyndjägarna till!

Over and out!Kreativitet och energi, kom och övermanna mig!

Fynden lyser med sin frånvaro.
Energin lyster med sin frånvaro.
Orken lyser med sin frånvaro.
Lusten lyser med sin frånvaro.
Kreativiteten lyser med sin frånvaro.

Men snart, snart kanske jag kan komma igång igen. Tålamodet finns fortfarande här...

Den som väntar på något gott väntar aldrig (alltid) för länge.

Over and out!

Uppdatering:
Tack alla för era fina och peppande kommentarer! Jag är på gång men det är lite lång startsträcka! Skönt att höra att det inte bara är jag som tappar orken ibland.


Året var 2011

2011, året som försvann. Det gick så himla fort! Börjar 2012 med en återblick på förra årets höjdpunkter och händelser.

Årets fynd

Otippat. Inte keramik utan glas. Närmare bestämt Sven Plamqvists centrifugerade glas i form av Fuga och Colora. Den vita ishinken måste jag nog sätta högst på prispallen om man vill ha ett "ekonomiskt" fynd. 15 kronor kostade den på Hela Människan i Sala, nedsatt från 30 kronor. Har hittat många delar under året...

Bubblare: Årets fynd

Fatet Tokyo från Upsala Ekeby av Mari Simmulson som inhandlades i Göteborg för en knapp 100-lapp.

Årets textilfynd

Ett fint textiltryck av Lars Nyman hittade hem till mig strax innan jul. Vackert, vackert och kul eftersom jag inte hann delta i bloggen Femtiotalsjaktens tävling där tre liknande textiltryck lottades ut.

Årets bestick

Dessa bestick tänkte jag ersätta mina nuvarande med. De gamla standardbesticken från Obs åter ut och in kommer dessa. Samlingen är lite blandad och jag trodde fram till idag att jag samlade på Genses Thebe och några sånna finns det med här. De flesta är dock NMIs Atena. Besticken är hur som helst relativt lika så de går att kombinera. De tre originalaskarna med bestick inhandlades på årets näst sista dag för cirka 70 kronor.

Årets nätverk
The Retroblog network på facebook. Finns nog inget bättre sätt att hitta nya retro-bloggare att utbyta erfarenheter med.

Årets ofrivilliga samling

Antalet delar i serien Cobolt från Ruda glasbruk ökar stadigt. Tänkte inte alls att jag skulle ha dessa... Men fler och fler blir det, första delen köptes på Ansgarskyrkans loppis i augusti.

Årets samling (+Årets byte)


Delarna i serien Corso ökar i antal. Nu är det inte allt för många delar som saknas. Under Göteborgsresan i början av december träffade jag Rikard som gärna ville byta bort sin Corsovas mot en Prontovas och en Granitvas. Givet byte! Fyra askfat med hållare i trä fick jag också i utbyte av Jan på Form 55.

Årets julstämning

All plast bannlystes från julgranen i år. Nya, sköna, retrokulor i glas inhandlades på olika loppisar runt om i staden. Billigt! 1-2 kronor styck.

Årets inflyttning

Fina familjen Mumintrollen flyttade in. Dessa nytillverkade från Arabia som tidigare bodde i en butik på området vid Skultuna Mässingsbruk.

Årets händelse

22nd World Scout Jamboree. Det var det mäktigaste jag varit med om. Snacka om att göra en jordenruntresa på tre timmar (som det tog att gå runt hela lägerområdet).

Årets inrop

Givetsvis måste jag sätta golvvasen i serien Negro av Ingrid Atterberg för Upsala Ekeby. Den blev dyr och var inget fynd men fin är den. Jag klarar inte riktigt av att gå på auktion heller... Hjärtklappning och andningssvårigheter av anspänningen när man så gärna vill ha något. Ändock, lätt beroendeframkallande.

Årets nya bekantskap

Allskålen från Skruf är en ny bekantskap. Tuffa! Även bloggaren Kerstin Kokk hade dessa med på sin fem-i-topp 2011.
Uppdatering: Hos Skynda fynda finns också ett litet inlägg om dessa skålar.

Årets hetaste

Här måste både glas och porslin maka på sig för Trix och Awake projects Burning Winter Love.

Årets kras


Sorgligt men sant...

Årets kondis

Hagmans Konditori. Solklart. Se den i vår i Stockholm. Skönaste 50-tal.

Årets nya samling

Mari Simmulson står bakom dessa fat ur serien Sagnia för Upsala Ekeby. Tre delar har hittat till mig under året och ytterligare en vilande i Proslinsbloggens "byteslåda".

Bubblare: Årets nya samling

Petita som också verkar hitta hem till mig på underliga vägar. Den lilla bägaren fick jag från Stina på bloggen Allt det gamla goda.

Årets museibesök

Rörstrands museum i Lidköping. Besöket var ett utmärkt sätt att spendera regnig sensommardag.

Årets flytt

Under 2011 flyttade jag in i min retro-lägenhet i Krumeluren i Västerås. Hoppas och önskar att jag får bo här många år till. Trivs så otroligt bra.RSS 2.0