Blickar framåt genom en tillbakablick

Först kom inget, sedan kom ett litet klagomål på energi- och lustbrist. Sedan kom allt på en gång! Hela året.

Januari 2011
* Julbaket skedde i början av 2011, undrar om vi var lite sena... eller mycket tidiga. Hur som helst så räckte bullarna inte mer än någon månad.

* Januari började med födelsedagskalas hos Gycklargruppen Trix som stolt firade sitt tretton-och-ett-halvt-års-jubileum. Temat var clown och alla var tjusigt utstyrda i stora skor och röda näsor.

* Jag vann min väns svordomstävling. Det kanske man inte kan kalla en framgång värd att nämna men eftersom priset var så snyggt kan jag inte låta bli.

* De första delarna i serien Corso ropades in på nätauktion. Början på min käraste samling hade börjat...

* Fyndåret började bra med bland annat en karaff av Signe Person Melin med supersnygg kork.

* Jag började på vattengympa. Med brunt hårnät.

* Vi höll eldningskurs på scouternas Rättviskkurs, jag och en kär vän. Det eldades på alla tänkbara sätt: långt, högt, länge, på jägarvis, stort och smått.

Februari 2011
* Corso-samlingen växer snabbt och i februari införskaffades del 4 och 5 i form av två mindre fat. Ett fat i den storleken jag redan hade ropades också in på Tradera för en billig peng. Hoppsan!

* Melidifestivalen hade premiär och Malin fick fria händer att duka bordet. Hon fick gå lös på mina samlingar.

* Selsbo-burkarna ökade i antal genom ett fynd på Tradera. De fina burkarna liknar kryddburkarna av Signe Persson Melin men kommer alltså från Selsbo. Dessutom fyndades en sillbruk i serien på loppis för en selma.

* I februari publicerade jag också Dubblettinlägget där jag letade fram alla dubbletter jag kunde hitta. Är rädd att de flesta fortfarande finns kvar. Vissa har till och med blivit ännu fler. Exempelvis hjärtans gott-burkarna.

* Jag och min kära vän Kicki budade mot varandra i nätauktion. Jag bara väntade på att det skulle hända. Men en kul historia att skratta åt blev det och ytterligare en fisk i Kickis fisksamling. Och dyrare än nödvändigt. Men vad gör det om 100 år...Mars 2011
* Började med en liten föraning om hur Trix sommarförställning skulle bli. Ett tidigt genrep skulle man kanske kunna kalla det. Efteråt värme och tomatsoppa i deras träningslokal.

* Många fina fynd fanns på stans loppisar under månaden och fyndåret kom igång på riktigt. Både väggplattor av Irma Yourstone, fat av Hjördis Oldfors och Ingrid Atterberg och annat smått och gott.

* Familjen Bison av Göran Andersson för Upsala-Ekeby blev komplett. Mamma-Bison i mellanstorleken kom hem till mig i ett paket på posten. Nervöst att öppna paketet med en sådan skönhet i. Hade den klarat frakten. Japp! Det hade den.

* För första gången deltog jag i Vasaloppshajken. En natt i vindskydd ett stenkast från vasaloppsspåret. Jag frös inte så mycket som jag trodde att jag skulle frysa...  Jag har redan skrivit in datumet i kalendern för 2012 års Vasaloppshajk.

* Deltog på ABB-arenas storloppis. Mot bättre vetande. Genomförkyld och svårt att andas på grund av min astma. Fick åka in akut på vårdscentralens jour för att andas in lite medicin och sedan var jag sjuk en vecka. Illa.

* Fick veta att jag skulle få flytta in i min fina, lilla, krumelur!April 2011
* Äntligen den 1 april flyttade jag in i min lilla tvåa i Krumeluren. Fint, fint! Efter en helg med slit och släp så hade vi flyttat över det mesta till den nya lägenheten. Tack till mamma som orkade hjälpa mig! Hon håller än min stålmorsa!

* På grund av flytten så blev det inte så mycket fyndjakt under månaden. Några inköp blev det ändå. Inte världens fynd men några godingar till samlingarna. Bland annat hittade jag en Bris av Ingrid Atterberg och en väggplatta, en blomma av Irma Yourstone på Myrorna. Under samma besök köpte jag en Gabrielvas, en Lido.

* Träffade Benny på Porslinsbloggen för första gången på en loppis i Hedemora. Jag köpte en väggplatta av Irma Yourstone av honom och han erbjöd mig även ett fat Edfu av Hjördis Oldfors för UE som jag tackade nej till. Vilket jag senare ångrade...

* Min servis Sparta av Helmer Ringström blev mer eller mindre komplett. Kanske räcker när man har 3 tillbringare?

* Våren kom tillslut. Efter en lång vinter visade sig vitsippor och blåsippor från sin bästa sida. Fantastiskt!

* Påsklunchen avnjöts hos goda vänner tillika släktingar. Maten serverades på porslin från Arabia och drycken serverades i glas från Ittala.

* En era avslutades i och med att IKEA på Hälla stängde och ett nytt öppnade på Erikslund. Jag har fortfarande inte vant mig vid det nya... Men den stora flyttrean var bra eftersom en del nytt behövdes till min egen flytt.Maj 2011
* Vitsipporna och blåsipporna byttes mot en otrolig trädblommning. Alla frukt- och bärträden var snövita och man ville bara ligga i gräset och titta på blomsterprakten.

* Några lyckade inrop på auktion blev det, bland annat ett gäng servisdelar Droppar av Berit Ternell för UE och en skål/fat av Oldfors från serien City. Fick dessutom hem två bokhyllor med skåp i teak för 200 pistoler till nya lyan. Det kallar jag billigt!

* For till Kopparbo för att bygga trapperspår. Olika typer av hinder och repbroar. Hur underbart roligt som helst! Gärna fler sådanna arbetshelger!

* Även en vårvandring för de små spårarscouerna hanns med under maj. För mig blev den en ormstudie eftersom traktens alla ormar ville ligga ute i solen i vår värmen.

* Maj är en scoutmånad. Nornhajken, en tävlingshajk i dagarna tre avlöpte enligt plan, med oss i laget Piece of cake som klara vinnare. Återkommer nästa år... Får se vem som får diska då.

* Lite arbete vid sommarstugan utfördes, bland annat så rev vi den gamla lekstugan som sett sina bästa dagar...

Juni 2011
* Inleddes med ett hett vårläger på Ridön ute i Mälaren. Det var väldigt svettigt och vansinnigt mycket mygg. Men pirater som vi var så hade vi skatter och diamanter att bekymra oss om. Så vi fokuserade på det istället.

* Nästan all belysning i lägenheten byttes ut, nytt och tråkigt byttes ut mot gammalt och intressant. 

* Scoutterminen för mina gullfjuttar i utmanarna avslutades med bygge av risflotte och sjösättning av densamma. Den flöt, för både en och två och fem utmanarscouter. Tills alla ställde sig på kanten och hela skutan sjönk. 

* Fynden kom också min väg. Astrakan från Gustavsberg av Lisa Larson, stort fat och två assietter, en fin jordglob med glaskupa och massa annat.

* Midsommar firades på landet i vackra Östergötland med Malin och hennes tjocka släkt. Majad stång, dans, vin, 7 sorters blommor, bastubad och skratt.Juli 2011
* Peace and love i Borlänge med massa musikupplevelser och massa folk...

* Emil och Mia hade en sjuhelvetes fest i samband med sitt bröllop i Norn. Fantastiskt fint var det. Emil, så stilig i scoutskjorta och Mia i vackraste vitt i kapellet vid Norns bruk. Festen, ja den slutade vid 7-tiden på morgonkvisten...

* Backelitbestick, 20-talshättor, äggkoppar, kvadratburkar, Ekebyfat och Steningekrukor fyndades på loppis. Samt den fina, okända björnen som jag fortfarande undrar varifrån och vem som formgett, fick komma hem till mig.

* Årets höjdpunkt inträffade också i juli. World Scout Jamboree. Jag blir matt bara att tänka på det. Jag vet aldrig var jag ska börja berätta om det. Världens största scoutläger, 40 000 scouter från HELA världen. Jag jobbade under några dagar i europas största restaurang, 30 000 måltider om dagen tillagades till lägrets ca 10 000 funktionärer. Jag önskar att alla hade fått uppleva det.

* I kombo med scoutlägret så tog jag och bästa Jessica en minisemester. Eller ja, semester var det nog egentligen inte. Vi hade ett fullknökat program men mycket kul hann vi med.Augusti 2011
* En del loppisfyndande blev det i efterdyningarna av scoutlägret. Några inköp med lite högre pris och lite bättre kvalitet, en tulpanvas av Mari Simmulson och en burk av Marianne Westman.

* På auktion blev det flera inrop. Ett par fina ljusstakar från Orrefors och de mystiska vinglasen som ingen verkar veta ursprunget... Ett par figuringer av Lars Bergsten och lite annat smått och gott.

* Kräftskiva hos Elisabeth, Lilly och Tony med kräftor i överflöd.

*Dessutom årets museibesök på Rörstrands museum i Lidköping. Hann precis med en utställning om Signe Persson Melin. Hepp! Kul var det.

* Det hände också en massa ute i scout-skogen så loppisrundorna fick klämmas in med skohorn.

* Första delen ur den ofrivilliga samlingen inhandlades på Ansgarskyrkans årliga loppis. Den första delen ur serien Cobolt från Ruda glasbruk.

* Retrolux firade 1 år!September 2011
* Utmanings-marathon började med "Vad har du i skåpen?" där vi retro-bloggare öppnade våra köksskåp och vitrinskåp och visade innehållet. Från den bloggutmaningen hopades de på varandra. Kul!

* Edfu av Hjördis Oldfors för Upsala Ekeby blev en av mina nya favoriter...

* 21 september firade scouter i hela Sverige 100% scout. Så även jag klädd i scoutskjortan på jobbet.

* Vi tackade the Ark för många härliga år. Slut på en era men många fina minnen finns kvar. (Inte minst spelningen på Peace and love med Dalarnas symfinietta.)

* Loppisfynden kryllade det av.Oktober 2011
* Jag publicerade inlägget om min Corsosamling som ännu inte är komplett. Flera frågetecken finns fortfarande om denna serie av Ingrid Atterberg för Upsala-Ekeby. Jag fick också en liten bägare i gåva från en kollega.

* Jag ropade in en stor Paprika-vas av Anna-Lisa Thomson. Dyrt med fint!

* Mat lagades en del, bland annat höstsoppa, som serverades ur Sparta med dekor av Helmer Ringström.

* Vatten och bröd. Det fick det bli sedan. Allt tack vare ett, blott ett inrop på auktion. En golvvas i serien Negro av Atterberg. Slutpriset med slagavgift 2700 pix... Hoppsan!

* Men detta höll mig inte borta från loppisarna. Vikingar av Elsi Borelius, Ögonkakao-burk, assietter Gulli från Gefle, Gunnar Nylund-fat, Calr-Harry Stålhane-fat och en massa annat bråte.November 2011
* Olle Alberius Fyris för Upsala Ekeby blev en ny bekantskap för mig, har ännu inte bestämt mig för om jag gillar den eller inte...

* Bloggutmaningen för månaden var: "detta är det fulaste jag har". Jag kunde inte riktigt bestämma mig för en vinnare men ni där ute fick rösta. Svaret har inte presenterats ännu men det verkar som om mina fula pudlar vann... (Mina fina pudlar)

* En ny samling påbörjades. Pepita, även den av Ingrid Atterberg för Upsala Ekeby.

* Jag fyndade på Myrorna! En ärtgrön Colora för 20 kr. Inte illa och för min del ett fantastiskt fynd eftersom jag tycker så mycket om detta centrifugerade glas.

* Sagnia-samlingen blev ett faktum. Det kommer att sluta illa det här, så många, nya, påbörjade samlingar. De skänker mycket glädje.

* Soptippen här i stan hade prylbytardag. Lämna in en grej, hämta ut en annan. Betalningsmedel: gem. Riktigt roligt!

* Adventsbus på Vallby friluftsmuseum med scouterna som bjöd besökare på Skrabbelucker. Dessutom loppis på Västerås folkhögskola där jag gick plus-minus-noll, sålde lite, köpte lite.

December 2011
* Började månanden med ett besök i Göteborg, bland annat för att se Hagmans konditori med Anders Eriksson och After shave. Tufft! Även en retrorunda med Jan Johansson och Sara på LillaDockan hanns med. Regnet piskade på diagonalen men det var det värt.

* I Göteborg blev det en massa inköp på loppis, vi höll knappt på att ta oss hem med fat och skålar och glasföremål. Bästa köpet, ett fat ur serien Tokyo av Mari Simmulson.

* Hittade nästa Colora på loppis, denna gång för blott 5 kronor. Ojsanhoppsan!

* Loppisrundorna var fyndsamma. Vet inte var jag ska börja... Glas från Reijmyre, Vinga-vas, kryddburkar, Ekeby-fat, väggplattor Jie, Terma, Allskålar Skruf, Fuga, Colorado, plåtburkar osv.

* Burning Winter Love med Trix och Awake. Eldshow med vinterstämning. Fabulöst!

* På mammas födelsedag for vi till Stockholm och kollade in Gustavsbergs porslinsmuseum. Vädret ville inte vara på vår sida, snöblandat regn. Isch! Men museet var kul att se.

* Jullunch på servisen Stina och julmiddagen på servis från Arabia. Klappar med rim och glaskulor i julgranen.

* Nyår med krubb och soffmys. Fyrverkerier beskådades från Djäkneberget.Snipp, snapp, snut och nya året tittar ut. God fortsättning på er alla mina läsare! Och, ett gott nytt fyndår med de vedermödor som hör fyndjägarna till!

Over and out!Kommentarer
Postat av: Kix

Du glömde motorsågshajken!

2012-01-12 @ 21:37:44
Postat av: Retrolux

@Kix

Ja, den vill jag helst av allt glömma. Fy!

2012-01-12 @ 21:45:16
URL: http://retrolux.blogg.se/
Postat av: form55

Här har du skrivit för en massa inlägg framöver känns det som! Du har legat i!

2012-01-12 @ 22:15:12
URL: http://jjform55.blogspot.com/
Postat av: khina

wow vilken årskrönika! Ser fram emot 2012.

2012-01-12 @ 22:18:41
URL: http://gamlakonsum.blogspot.com
Postat av: Retrolux

Tack för era fina kommentarer. Ja, nu ska vi verkligen ut och fynda i fyndsverige. Tur att vi är ganska spridda (samtidigt kunde det vara kul att kunna ses lite oftare!)

2012-01-16 @ 12:43:23
URL: http://retrolux.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0