Jag har så mycket att berätta!

Och jag villvillvill göra det också. Men sorgligt men sant så hinner jag inte med just nu.

Jag har äntligen fått materialet till utställningen som jag jobbar med just nu. I torsdags fick jag hem en extern hårddisk med flera hundra bilder. Idéarbetet började på en gång. Och pågår. Skissar lite. Tänker lite. Pular lite med datorn. Plåtar lite.

Jag är alltså ansvarig för utformningen av en utställning som öppnar på Västmanlands läns museum den 13 nov. Utställningen handlar om länsarkivet i Västmanland. Denna fantastiska skattkammare där man kan hitta foton, dagböcker, veckotidningar, dagstidningar, reklam, texter, brev, kontaktannonser. Personernas ande finns fortfarande i dokumenten. Det har vi lyft och ställt mot dagens sätt att arkivera (och att inte arkivera).

Vi ställer dåtidens människor, känslor och tankar mot dagens. Tusentals små grejer skiljer då från nu men i grund och botten är likheterna slående.

Detta försöker jag nu få ihop till en helhet under sex teman på totalt åtta skärmväggar. Främst är jag ansvarig för den grafiska formgivningen och tiden är knapp. Så det gäller att komma över tröskeln snart. Måste komma in i mitt kreativa kaos. Så imorgon så ska jag snöra fast mig på jobbstolen och koppla ur internet-kabeln.

Den kommade veckan kommer jag att vara lite off. Men jag lovar att komma tillbaka med besked. Jag var ute på en vända i helgen som var fyndrik. Och ytterligare en söndag klarade jag att hålla fokus på endast ett inrop på auktion. 
 
Givetvis så kommer ni få ta del av arkivutställningen Samma Lika när vi haft "den stora premiären".

Hm... blev ju ganska lång text ändå.

Over and out!


Polar blev Radar

En liten uppdatering följer här.

I tisdags köpte jag ett fat från Upsala-Ekeby. Signasturen "ses" hade jag inte riktigt koll på. Något låg i bakhuvudet men jag visste inte riktigt. Jag gjorde som jag brukar när jag hittar ett föremål från UE som jag vill veta mer om. Jag kollade UE Boken på nätet som man hittar på Grödinge Antik & Designs hemsida:

http://www.upsala-ekeby.com/

Grödinge ligger strax utanför Södertälje och under sommaren kan du bland annat besöka deras antikbutik och se sveriges största samling av UE-keramik.

Ja... UE Boken var det ja... Grödinge Antik har sammanställt en lista över föremål från Upsala-Ekeby. Så om du har ett föremål med tydlig märkning kan man titta i listorna och på det sättet hitta föremålet i fråga. Även föremål med otydlig märkning kan man med lite tur hitta genom att titta på de många foton som finns med i registret. 

Så, sagt och gjort. Jag satte mig framför datorn med mitt nya fat. Tydlig märkning. Tänkte att det blir en lätt match att hitta fatet i listan. 8073S..............Där! 8073S - vas - Polar- Sven Erik Skawonius

???

Mitt fat är alltså en vas.

Det stämmer ju inte. Jag skickade iväg ett mail till Johan på Grödinge antik och frågade om detta. Givetvis ett fel i listan. Min vas Polar blev på ett par sekunder till ett fat Radar från 1968-1969 av Sven Erik Skawonius.Listorna är nu riktiga. I alla fall kring numren 8070 M till 8077 S. Tryckfelsnisse kan ta sig in på alla ställen. Kul att fånga honom! Hur som helst är jag mycket nöjd med mitt inköp.

Tack till Johan för trevligt bemötade och upplysande e-post-kontakt! Det hade blivit betydligt mycket klurigare att ta reda på vad man köpt om inte listan funnits. 

Over and out!Den är också traderad

Sorry, nu har jag verkligen kommit igång!

Reklampaus!


Vas - Åseda


Tekanna med röda prickar


Sockerskål med röda prickar


Vas - Ekenäs


Såssnipa med fat - Stig Lindberg, Gustavsberg


Retro - Väckarklocka


Vas - Svensk?


Retro - Emaljmugg


Knivhållare - Hackefors


Vas - Bertil Vallien

Den uppmärksamme känner igen en del av grejerna som jag har ute på försäljning nu. Bland annat smörknivshållarna har jag ju visat förut här på bloggen.

Dessa ligger också ute igen eftersom de inte blev sålda förra vändan. Prova igen, sedan går det iväg till loppis eller spras i gömmorna. Konstigt det där. Ett objekt som inte får ett enda bud första vändan får massa bud två veckor senare...


Hänkelvas - Stig Lindberg, Gustavsberg


Tre miniatyrer - vas och skålar


Fiskfat - Gabriel

Over and out!


Veckans affärer

Ja, det blev några denna veckan också... Tycker ofta att man hittar en drös grejer eller så hittar man inget alls. Sällan man kommer ut från en loppis med bara en grej.

I tisdags var det Brödet och fiskarna som hade lite roliga grejer. Först hittade jag fyra grymma assietter av Stig Lindberg för Gustavsberg. Något repiga efter bestick men inga nagg eller krackeleringar.


Populära Salix. 25 kr/st.


Hittade också ett fat Polar av Sven Erik Skawonius för Upsala- Ekeby. Lite förbryllande märkning, enligt de listor jag sett så ska detta fatet vara en vas. Fatet är märkt 8073 S. 30 kr.


Det blev också en vas för 20 pix som hade så skön form. Impulsköp kan man nog kalla det. Eller är alla köp på loppis impulsköp. Det är ju inte direkt så att man kan skriva en inköpslista...


En Fuga hittade jag. Tänkte nog att mamma ska få den. Kanske till namnsdagspresent eller något. (Jag råkade ju kläcka ur mig att jag köpt den när jag pratade med henne i telefon, så om hon  läser bloggen så förstörs inte överraskningen. Eller så hittar jag på något helt annat så blir hon överraskad i alla fall.) 50 kr. Med på bilden finns ett cupglas (5 pix) och en Högasnäs Aladin-lykta (15 kr) som jag köpte på Brödet och fiskarna och Läkarmissionen.


Två tygstuvar för 10 kr/st fyndade jag på Life center.

För en gångs skull hade jag också vägarna förbi Sigurdloppan. Korgen full med fynd av olika slag. Ett av inköpen passar på bloggen.

Det här fatet från Norge. Helt underbar form. 10 kr.


På Läkarmissionen hittade jag ett par grejer. Den gröna elipsformade vasen där ränderna är vågräta på ena sidan och lodräta på andra sidan. Fräsig! 25 kr. Någon där ute som vet något om den?

Kanonbra loppisrunda!

Over and out!Inrop

Endast ett inrop på auktionen i söndags. Ett! Det i sig är en seger. Jag höll fokus hela tiden och ropade endast på det "viktigaste". Inte ett enda spontanrop.

Det jag ropade in var denna ljuvliga tingest:


En Bison av Göran Andersson för Upsala Ekeby. Denna är märkt med nr 3003G och är en av de större bisonoxarna. Slutnotan 550 kr och det är ett ganska bra pris (dock är den inte helt fri från skavanker).

Totalt finns tre storlekar. Fiskade lite på internet men hittade ingen information om det är den största eller den näst största. Är det någon där ute som vet?

Den som jag ropade in är ca 23 cm hög. Jag har också den minsta oxen (8081G). Kanske blir en ny jakt för att hitta den tredje oxen med nummer 6049G.

Sedan tidigare har jag Göran Anderssons kattfamilj med kattmamma och tre kattungar.

Göran Andersson 1935 - 1989
Bohuslänning som utbildade sig till keramiker i Göteborg. Andersson kom till Ekeby 1960 och bidrog där med kollektioner fram till 1967 när han slutade för företaget.

Göran Andersson har mottagit flera priser och varit representerad på flera utställningar i USA. Bland hans föremål för Upsala-Ekeby sticker bisonoxarna ut lite extra men han har även gjort flertalet bruksföremål och figuriner.

Efter åren på Upsala-Ekeby arbetade Göran Andersson som scenograf och byggde scenografi för bland annat TV.


Ytan på de båda oxarna är lite olika. Den lilla har ett blankt ytskikt medan den större oxen är mer matt i ytan.

Over and out!
Antik, hobby och hälsa

Igår var det alltså Antikmässa här i Västerås. Kombinerat med hobby och antikmässa, kändes kanske en aning udda blandning. Jag åkte dit i alla fall och betalade de 60 kr det kostade i entré.Hoppade över hall 1 med hobbygrejer, för att direkt gå på godsakerna. Relativt många utställare fanns det, något tråkig display, nästan inga uppbyggda miljöer utan mest bord med uppradade grejer till salu. Lite loppiskänsla blev det. Mest keramik och porslin och det gillade ju jag. Fnns också några möbler, husgeråd och belysning. Smycken fanns det också ganska gott om.

Priserna var en blandning mellan höga och skäliga priser. Stod länge och fingrade på en av Marianne Westmans syltburkar ur serien Arom. Knappt 300 kr ville försäljaren ha och det är nog ett ganska bra pris. Men, burken fick ändå stå kvar.De föremål jag var ute efter lyste med sin frånvaro. Den orangea coloran i storlek XL fanns inte. Ganska ont om grejer från Upsala Ekeby som jag ville ha och de som fanns där var jag för snål för att köpa. Det fanns en del fina skålar från Gefle som intresserade mig men skicket var sådär, så de fick också stå kvar.

Det var ju dag två på mässan så kanske hade de flesta godbitarna försvunnit? Jag hittade ändå ett par saker att köpa som kanske var lite off på temat. Två 70-tals tältsängar för 50 kr st inhandlades för kommande scoutäventyr. Stabila gamla grejer som inte går sönder i första taget. Skulle kanske inhandla en modern slaf, men jag litar inte riktigt på aluminiumkonstruktionen med veka nitar.

Till min kära vän och scoutledarkompis Kicki köpte jag en visp, en sån där äldre med vev. Designad historia, cyklon från Nilsjohan. Hoppas att hon blir nöjd. Den var i fint skick och jag försökte pruta ner priset lite, men det ville inte säljaren veta av. 125 kr fick jag betala och det var nog ett skäligt pris, inte dyrt och inte billigt. (PS Kicki, det finns en på scoutgården har jag sett, finns några roliga grejer där... Vi får använda den när vi ska baka muffins. Tänk vilket kaos det skulle bli om kidsen fick tag på den, smet både högt och lågt)Fina grejer fick ögat vila på i alla fall och ett par timmars härligt strosande. Hälsomässan hoppade jag över och hobbymässan gick jag igenom en snabbis. Fanns ganska många härliga garner för stickning men man måste nästan veta vad man vill sticka. Annars är det svårt att beräkna hur mycket som kommer att gå åt.

Andra händelser väntade också. Det är ju auktion på söndagar...

Over and out!


Scoutbio och retro i storstan

Upp i gryningen för att hinna till Stockholm i tid. Kicki, Emelie och Amanda hämtade upp mig och Jessica hemma hos mig. Parkerade gjorde vi i Kista och tog tunnelbanan till centrum. Några minuter sena blev vi men biljetter fick vi i alla fall. Längst fram i kön till bion hamnade vi och bästa platserna fick vi. Scoutbio när det är som bäst. Jag vann 5 biljetter till "Legenden om ugglornas rike" under 100% scout-dagen i september.   

 
Här är tjejgänget. Amanda, Jessica, Kicki, Emelie och jag.

Efter en enkel lunch sa vi hej till Kicki och tjejerna och jag och Jessica drog till Odenplan. Där väntade ett gäng retro och vintage-butiker. Livsfarligt med alla fina grejer, men jag höll i pengarna och hittade inget jag verkligen ville ha till rätt pris. Det fanns ju mängder av grejer jag ville ha. Men allt hade höga priser, inget handlat utom ett par scout-nålar.


Jessica fick med sig några ramar och några dukar som ska fixas till tjusiga dalahästtavlor från Myrorna.

Vi gick lite galet men fick tack vare det kika lite i Observatorielunden.


Utsikt.


Observatoriet.


I parken var det otroligt härligt ljus.


Biblioteket.


Jessica shoppade ett par solbrillor. Tjusigt bruden!


Vi gick på auktionsvisning också. Metropol hade en del fina grejer på auktion. De hade high tech-budvisare. Digitala små displayer som visade vad det aktuella budet låg på. Sånna grejer har vi inte i i Västerås.


Hylla efter hylla med ljuvliga saker. Tur att priserna var i saftigaste laget.


Old Touch var en häftig butik. Otroligt rolig dispay av kläder och prylar. Mycket hängde i taket och det kliade i fingrarna, jag ville köpa flera grejer men jag lyckades hejda mig. Jag köpte ett gäng stickor till mina utmanarscouter som ska sticka "Gurk-mössor" men inget annat.

Efter en fika tog vi tunnelbanan till söder där det också fanns några butiker vi ville besöka. Tyvärr började det bli lite mörkt för att plåta och vägarbeten gjorde att det var lite trångt för att få några bra fotovinklar. Hittade en soptunna som gör det roligare att slänga skräp.


Mer konst åt folket.

Bjuder på Kickis och Jessicas syn på konst:

Emelie: Någon har klottrat i tunnelbanan.
Kicki: Det är konst. När staten betalar klotter är det konst.
Jessica: Ja, och när staten betalar saneringen är det klotter.

Dessutom har arbetarrörelsen gett sig in i snabbmatsträsket:Det får bli sammanfattningen på en snurrig men rolig och trevlig dag i Stockholm. Nu sitter jag i soffan och känner mig som en urvriden disktrasa.

Imorgon väntar antik- och kuriosamässa här hemma i Västerås. Jag är nyfiken på hur den är. Har inte varit på någon än. Kanske kan vara nått. Ni lär ju få veta senare...

Over and out!


Loppis i hålan

Tacka vet jag loppisar i småbyar. Inte samma hysteri som i städerna och lite lugnare priser. Jag började här på hemmaplan i tisdags. Shoppade några kistor till utställningen på life center. Prislapp 250 kr för två fina koffertar. Hittade en liten skål från Laholm som jag inte kunde låta bli.


Passar kanonbra till den jag redan hade hemma:


Eller vad tycker ni? 25 pix.

Vidare till Norberg som jag växte upp i. Mamma jobbar där och hon har en lägenhet som jag får bo i när jag är "hemma". Två dagar med loppisar och glada vänner. Fagersta på onsdagen där jag gjorde några fina fynd. Mest kläder, men precis när jag började tappa hoppet så såg jag denna skönhet:


Ingrid Atterberg, Upsala Ekeby. Felfri för 40 kr. 

På torsdagen for jag till Avesta för dejt med Rebecca. Jag gick också på Röda korset och storhandlede bland annat detta:  


Krus Mari Simulsson UE. Kanske ingen riktig skönhet, men värd 15 kr.


Fyra tallrikar från Rörstrand - Cuba. 15 kr för alla fyra.


Stövlar i mörkblått. 50 kr.


Djungeltyg 30 kr.

Hemma i Norberg har vi två loppisar. Röda korset och Gåvan.

Jag hittade inte så mycket "hemma i håla". Jag shoppade en del kläder, som kanske hamnar här om jag har tid att plåta lite. Men det är roligt att byta jaktmarker lite då och då. Och på landet är priserna mycket bättre.

Imorgon blir det scoutbio i Stockholm och sedan tur genom några av stockholms vintage och retrobutiker. Jag utlovar ett inlägg med massa härliga bilder.

Over and out!Mittiveckanresa

Hela morgonen har gått åt till jobbsökande och pysslade med andra papper. Kan inte förstå att det ska ta sån tid att söka jobba. Det är tråkigt så att klockorna stannar (och ändå flyger tiden iväg). Var hos arbetsförmedlingen igår och handläggaren gav mig 348 uppgifter som ska vara klara helst igår. Men nu måste jag prioritera. Innan jag uppdaterar mitt CV hos arbetsförmedlingen så ska jag söka jobben jag har i min "lilla bunt".

Senare idag väntar tur till återvinningsstationen för att dumpa massa skräp från hyreslägenheten. Kanske stannar jag en sväng på Läkarmissionen när jag ändå är i krokarna. Sedan ska jag kolla loppisarna på Hälla. För en gångs skull så ingår det i jobbet. Helnöjd med att kunna springa på loppis för att det ingår i jobbet. Jag ska designa en utställning om länsarkivet här i Västmanlands län. I utställningen ingår ett antal väskor och koffertar som ska inhandlas. Hurra! Loppis it is! På "arbetstid".

Senare ikväll blir det tripp till Norberg där jag ska hämta en bokhylla hos mamma. Hyllan ska vi ha i hyreslägenheten. Blir kvar i Norberg några dagar och tänkte ta en tur på loppisarna i Norberg och Fagersta. Kanske, kanske blir det en tur till Avesta också. Jag kanske kan fixa in en lunchdejt med Rebecca och Petra? Skulle vara kul, det var ett tag sedan jag såg dem...

Vi får se om det kan bli något bloggande medan jag är i Norberg. Vi har inget Internet där, men det kanske finns trådlöst någonstans... Bibbaln? Folkhögskolan? Vi får se om jag kan ta mig in någonstans.

Over and out!


Den är traderad

Ja, ni vert ju redan vad det handlar om.

Nu blir det reklampaus!


Japansk lockask


Kosmos 6+2 st - UE


Hänkelvas- Stig Lindberg


Fågel - Erik Engqvist, Jie


Dansk ljusstake - Bornholm


Trolltös - Kurt Nilsson, Deco


Troll med kantarellhatt - Deco, Kurt Nilsson


Vas - Bertil Vallien, Kosta/Boda

Lycka till!

Over and out!


Color of Colora

Sven Palmqvist 1906-1984, Orrefors glasbruk

Sven Palmqvist började jobba med glas tidigt, redan som skolpojke jobbade han extra på glasbruket och vid 20 års ålder antogs han till Orrefors verkstadsskola. Han utbildade sig inom frihandsteckning och gravering och upptäktes snart av mästaren Simon Gate som gav honom anställning som ritbiträde. Efter studier i Paris och på Tekniska skolan (nu Konstfack) började han jobba på Orrefors glasbruk.

Palmqvist Jobbade flitigt med att testa olika tekniker och sätt att arbeta. Och trots att han nog är mest känd för Fuga och Colora så var han en allkonstnär som inte bara jobbade med bruksglas. Hans innovationer inom glaskonsten är flera och två tekniker som kan nämnas är Ravenna och Kraka.

Han har också gjort större konstverk så som delar i inredning som glasväggar och skulpturer. Han har även gjort flera dopfuntar till kyrkor. Palmqvists glaskonst finns spridda i stora delar av världen.

1954 visades delarna i serien Fuga för fösta gången. Tekniken med det centrifugerade glaset i en glasform blev patenterat av Palmqvist själv. Det sägs att Palmqvist fick idéen med det centrifugerade glaset när han sett en separator för mjölk och grädde. Idén möttes från början med skepsis men efter Fuga-skålarnas succé var de inte längre någon som tvivlade. Tekniken används nu i hela världen.

Fugan finns i olika färgnyanser. De i klarglas och de rökfärgade är den vanligaste färgen. Det finns också röda och blå fugor och andra ovanligare toner. Jag har sett grönaktiga skålar och det finns flerfärgade och gula. Det finns också en variant som är fäfflad eller vågig i ytan. Storleken, tjockleken och formen på Fuga varierar mycket. Det finns otroligt många versioner.

Det är egentligen mamma som samlar på Fuga, men jag har några jag också.Är det någon därute som vet något om de omärkta Fugorna? Jag har ett par skålar som jag är övertygad om att de är Fuga men de är omärkta. De flesta är märkta i botten med en stämpel i relief. Har de omärkta varit etikettmärkta eller är det andra sortering?

Efter Fuga kom Colora. Och det är dessa skönheter jag samlar på. Colora är "stöpta i samma form" som Fugan. Formen är liknande, men där slutar likheterna. Coloran är en stark färgklick och sätter färg på vardagen.

Färgerna som är vanligast är blå, orange, gul och grön. Det finns också svarta, vita och röda skålar som är ganska ovanliga och säljs för höga priser. Storlekarna är också färre än för Fuga.

Jag har valt bort några färger och storlekar till min samling. De ovanligare färgerna känns lite udda på något sätt. Som om de inte passar in. Även de minsta skålarna som ser ut lite som askfat känns udda. De ingår därför inte i min samling. Det finns även ishinkar och låga skålar eller fat. Skulle jag stöta på någon av dessa delar så slår jag till om priset är det rätta. Men just nu är det dessa 4 storlekar i 4 färger som gör mig knäsvag:

XL    21 cm i diameter    13 cm hög
L      19 cm i diameter    11 cm hög
M     16 cm i diameter     9 cm hög
S     11 cm i diameter     6 cm högHyllan blir lite extra med dessa godingar.Sven Palmqvist lyckades bra med sin glascentrifug.
 
"Inget material kommer närmare ljuset. Man kan via glaset skulptera med ljuset, måla med spektralfärgerna med solens hjälp… Silvret oxiderar, järnet rostar, träet åldras. Glaset förblir oföränderligt."
-Sven Palmqvist

Så om någon har en orange colora 21 cm som behöver avyttras så är jag kandidat, om priset är det rätta.

Over and out!Minitrip och ingen auktion

Helgen ska ägnas åt en massa äventyr. Men inte auktion. Inte för mig i alla fall. Morsan skulle tydligen dit och ropa på lite grejer. Eventuellt ska jag lägga ett telefonbud på en coloraskål, en orange.

Den enda som fattas i min samling nu är den orange colora med diameter på 21 cm. Den största skålen. Hittade en sådan bland bilderna på Broarna auktion, bara den nu är 21 cm så ska jag lägga ett bud. Funderade länge på om det är värt att få en komplett samling, då måste man ju liksom sluta samla. Eller? Men sedan insåg jag ju att jag har flera nya samlingar: Negro, Blå eld, Sparta och delarna av Mari Simulsson för Turitz & co. Det finns grejer kvar att samla på.

Men jag har viktigare saker för mig. Som att jobba med utställningen. Kanoners! Lite fler ritningar ska till museet för påseende. Jag har i alla fall ritat klart det flesta ritningarna och några grejer ska bara skickas som är i det närmsta klara.

Sedan har vi ju hyreslägenheten som måste bli klar snart. Blir en del putsande på hallväggarna kan jag tänka mi. Förhoppningsvis har jag lite mer fritid nästa vecka och kan jobba där nere i veckan. Denhär veckan har varit helt galet fullproppad med aktiviteter.

Igår var jag på Rekryteringsmässa och blev deprimerad. Bor man i Västerås så verkar det som om man måste jobba inom industri. Ingenjörer, montörer, tekniker osv... Där bland de 1000 jobben fanns det ett, ETT, jobb som kanske kunde vara något för mig. Känns ju ovärt att ta sig till mässan i hällande regn för att hitta ett potensiellt jobb som alla andra kommunikatörer på mässan också kommer att söka. "Tack för visat intresse, det är 579 personer som har sökt tjänsten. Vi återkommer om du blir aktuell". Hurra! Idag har jag i alla fall sökt den. Jag har ju lite större chans att få den om jag faktiskt skickar in en ansökan. Chansen miskar betydligt om jag inte söker tjänsten.

Haha.

Ja. Nu blir det lite lunchande också kanske lite fika. Sedan är det dags att "återgå till arbetet". Ni lär nog inte höra från mig förän tidigast på söndag. Kanske jag kan hitta på något roligt att skriva om då. Kanske kan bara dags att köra den planerade "varför har du så många likadana?"

Over and out!


Multigrejs

Nu, äntligen ska ni få uppdatering på auktionen i söndags. När mamma gick bazokas och köpte nästan allt på vår intresselista. Det började vid lunch i söndags. Vi hade några nummer bland kuriosagrejerna.

På den första brickan vi bjöd fanns detta: Bricka 1.Främsta anledningen att jag bjöd på brickan var den mörka vasen med ljusblå mönster. Det är en vas som tillverkades av Upsala- Ekeby för Turitz & co. Mari Simulsson står bakom formgivningen. Det är den mindre av de två (?) vaserna som finns i serien. Jag köpte en likadan på Tradera för ett tag sedan, men den var ganska illa krackelerad på insidan (i annonsen stod det "lite krackelerad, går ej att fånga på bild"). Så jag tänkte att jag skulle byta ut den, nu verkar det dock som om mamma också vill ha en...Maris vas som hade ganska otydlig märkning hade sällskap av en gul vas av Göran Andersson för UE, en liten pyro, Delar ur servis Taggen från UE, en karott från Rörstrand och ännu en Mari-vas (tyvärr illa naggad och limmad).

Sedan ropade jag in en bricka lite sopntant. Bricka 2. På den fanns detta:


Servisdelar ur "Kungliga slottet" från Gustavsberg, två norska fat och två massiva ljuslyktor från Kosta.Sedan blev det lunchdags för oss. Vi tog en promenad till hamburgerhaket där vi smörjde kråset. Vi var tillbaka på auktionshallen lagom till möbelauktionen började. Jag hade spanat in en ergonomisk kontorsstol och mamma hade kollat in ett par karmstolar som skulle passa ganska bra nere i "hyreslägenheten". Dessutom fanns det ganska många roliga möbler.

Jag ropade in kontorsstolen för totalt 730 kr och det var ett bra pris för en fin stol som inte alls var sliten. Att beställa en sprillans ny kostar sju lakan och det har jag verkligen inte lust att betala. Nu kan  jag allstå sitta bra när jag skriver inlägg i bloggen. "Its a win, win".

Mamma ropade in karmstolarna och jag råkade köpa ett sminkbord från 50-talet. Det får väl bli ett renoveringsprojekt. Som om inte jag hade projekt så att det räckte??????

Sedan lastade vi bilen och drog hemåt, packade ur och tog en fika. Mamma for tillbaka till auktionfirman och jag stannade hemma för att bjuda på ett fat på Tradera. Ett snyggo-fat som passar till Maris vas på första brickan.

Tydligen så ropade mamma in nästan allt på vår lista medan jag var hemma. När jag ringde bad hon mig att ta med mig flera kassar. Sagt och gjort. Tre tygkassar i bagaget och jag for till auktionshuset. Och visst hade hon ropat. Tydligen gick de flesta brickorna för låga summor. När jag kom dit var det bara att börja packa. Vi fyllde våra kassar, totalt fem stycken tygkassar modell större. Och det blev trångt!

Detta blev inropat:

Bricka 3:


Grönt "skrivarkit", stor (ful) pressglasskål, Arabia såssnipa, två söta knivhållare...


...en röd vas Gabriel, en vit Ekebyvas och en glaskaraff.
 

Någon som har koll på dessa söta? Vem? Vad? Från?

Bricka 4.


Tre Fugor av Sven Palmqvist för Orrefors

Bricka 5.


Blandat smågodis. Mari-fat med blåa blommor (tyvärr lite naggat), vas - stavanger och flaska Stålhane m.m.

Bricka 6. Som i själva verket var två brickor.


Tekoppar och fat Stavanger, triangelskål, sockerskål och fat Oliv från Rörstrand...


...Terma av Stig Lindberg, hästskål (???) och assietter från Gefle Astra och ???...


... fat från Gustavsberg av B Jonsson och tysk vas.

Bricka 7.


Vas och skål båda från Upsala-Ekeby Ingrid Atterberg och Oldfors.

Bricka 8.


Krus från Bo Fajans, vas av Ingrid Atterberg, skål Califonien av Stålhane, gul vas av Göran Andersson och gult fat Pastell m.m.

Bricka 9.

Två karotter/grytor från engelska Denby och...


...fat och vas Atterberg. (Vasen har en nagg)Bricka 10.


Blandat glas från Boda, Orrefors, Skruf, Kosta m.m.

Bricka 11.


Bricka med vaser, bland annat en UE-vas och en Strikt av Bengt Orup för Johansfors glasbruk. Även ett par vaser från Skruf.


Grymt snygg vas, sorgligt nog hade den ett par nagg upptill.

Såhär såg det ut i mitt kök när jag diskat det som behövde diskas.


Det blev mycket grejer. Det blev gaaaaalet mycket grejer. Nu är det strängeligen köpstopp. (Tills jag hittar något annat fint...)

Oj... jag glömde nästan...

Over and out!Fem kvart i timmen

... är vad jag skulle behöva. Hinner inte med allt jag vill hinna. Jag vill verkligen skriva ett inlägg här. Men jag har inte riktigt tid. Jag jobbar med ett frilans-uppdrag som utställningsdesigner och jag ligger lite efter med mina ritningar.

Och återigen blir ni lidande. Jag hoppas att jag fortfarande kommer att ha er kvar som läsare efter denna episod av otrohet mot bloggen. Imorgon har jag lovat mig själv att jag ska göra alla måsten.

Har jag tur så får jag lite tid över framåt midnatt eller så. Då ska jag belöna er, mina trogna läsare med sjukt mycket prylar som vi ropade in på auktionen i Söndags. Jag ansåg att jag hade tid att plåta dem i måndags, så bilderna ska bara redigeras innan de hamnar här.  

Så, mina kära vänner. Håll ut!!!!!

Jag lovar, jag kommer tillbaka!

En liiiiten förtitt:Over and out!Sten och Flisa

Undrar varför man kör helgerna i 140? Jag har inte haft en enda minut till att blogga den här helgen. Jag har verkligen kört i 140. Varannan minut renoverar jag i lägenheten som vi förhoppningsvis ska hyra ut inom en snar framtid och varannan minut är jag ute och flänger på loppis, stan, scouterna eller bygghandeln. Så känns det i alla fall. Och de som blir lidande är ni mina kära bloggläsare. Förhoppningsvis blir den kommande veckan en aning lugnare.

Igår tog jag och Jenny en sväng på Sten och Mineralmässan här i stan (om man kan kalla det mässa ska väl inte jag bedöma men jag skulle nog kalla det en liten marknad inomhus) Kul att kika på alla grunkor och stenar var det i alla fall.Det fanns en himla drös med pärlor att glädjas över. Nästan för många. Det blev dyrt. Jag har fyllt på mitt förråd med sötvattenspärlor (som ju inte alls är sten och därför borde bannlysas på mässan). Det var trevligt att strosa omkring mellan borden och många utställare hade häftiga stenar med sig. Efter ett tag blev det dock stentrist och vi drog oss mot utgången, jag 400 kronor fattigare. Tack Jenny för en trevlig dejt, trots att den blev ganska kort.Jag slöt upp med mor min och vi drog till Skiljebo där det var loppis. Storhandlade för tio kronor, ett tyg i hundtandsmönster, rosa och svart. Jag handlade också 4 omålade dalahästar till Jessica som har fått nån dille på dalahäst-makeovers. Nu har hon hästar både högt och lågt.

Eftersom vi ändå var i krokarna stannade vi på Life center. Jag var ju där i tisdags så hade jag sett det mesta. Rotade fram två tygstuvar för totalt trettio kronor. Mamma handlade 4 pinnstolar som ska stå i hyreslägenheten som vi ska hyra ut möblerad när den blir klar (om typ 300 år). 

Eftermiddagens ägnades åt att flänga till bygghandeln för att köpa gipsskivor. Det enklaste rummet i hyreslägenheten, hallen, behöver lite extra arbete. Det som bara skulle vara att slipa och måla men icke. Att vi dessutom sätter upp gipsskivorna med två stora garderober stående mitt på golvet på de 4 kvm gör ju inte saken enklare.

Så mina damer och herrar. Det var min lördag. Idag har vi varit på auktionsfirman nästan hela dagen. Lite möbler köptes in till hyreslägenheten och det fanns galet många brickor med intressant innehåll. Mamma gick bazokas och köpte nästan allt på vår intresselista. Så när vi kom hem ägnades ett par timmar till lilla julafton med "paketöppning".

Imorgon ska det struktureras upp och funderas ut vad som ska behållas och vad som ska säljas/skickas på loppis. På slutet av auktionen var det inte så mycket folk kvar och många brickor gick därför billigt. Det lönade sig att ropa på brickor där man bara ville ha ett par av prylarna. (Och märk väl, jag personligen ropade bara in ett par av brickorna, det var morsan som ropade värst. Även om jag kanske kommer att ta hand om en del av grejerna. Mammas ekonomi ser väl just nu lite stadigare ut än min. Nån som har ett jobb över?)

Mycket Upsala-Ekeby och en del annat svensk porslin och en hög glas blev det. Jag ska göra mitt bästa imorgon för att ni ska få se grejerna. Kanske inte blir lika snygga bilder som ni är vana vid här på Retrolux. Blir nog inte så  mycket tid att leta efter fotomiljöer. Halva vardagsrummet är belamrat med prylar.

Over and out!
Den är traderad

Nu kan man säga att jag kommit igång. Är fortfarande lite tveksam till att vika ut mina annonser här på bloggen, men jag är fast, ett beroende som jag fastnat i. Loppisofyndholism kallas det. Måste finansieras på något sätt.

Men innan annonser så ska jag uppdatera er lite på vad som händer. Imorgon ska jag till Skiljebo på kyrkloppis. Vet inte vad jag ska vänta mig. Ibland är de rena guldgruvorna, andra gånger finns inget att köpa. Men det är värt ett försök.

Senare på dagen ska jag besöka sten och mineralmässa. Oj... vad hände där. Vilken knasig vändning det tog. Från scouting och loppis till stenar ??? Inte så konstigt som det låter. Jag har också ett annat beroende som ger uppåttjack av kreativitet och pyssel. Jag är pärlpysslare (och reppysslare, sypysslare, knivpysslare, trådpysslare, prylpysslare, målarpysslare.... ja ni fattar). På sten och mineralmässan finns det en massa fräcka pärlor!

Så ser alltså min morgondag ut.

Nu blir det reklampaus!


Droppar, djupa tallrikar - UE Gefle


Droppar, tallrikar - UE Gefle

Just det, ni minns rätt, det är servisdelarna jag fick köpa av gefyr-tjejen på auktion för ett par veckor sedan. Om jag får dem sålda kanske jag kan fylla på min egen servis Sparta av Helmer Ringström, shoppa lite. Någon som vet vem som gjort denna dekor?


Fiskfat - Gabriel


Fiskfat - Gabriel


Miniatyr - Höganäs


Miniatyrer - 3 st köksutrustning


Vas och krus - Laholm


Miniatyrer - 3 st vas och skålar


Plasthäst från 80-talet Tror den kallas My little pony  ;)


Mini-tavla relief


Toaskylt - retro


Turkosa - Upsala-Ekeby

Jag säljer min själ.
Over and out!


RSS 2.0