Galenskap i Göteborg, del 1

Även i år gjorde jag och mamma Barbro en resa till Götet för att se Galenskaparna & After Shave. Den här gången tog vi bilen och gjorde en mängd stopp på vägen.
 
Vi började med att lämna släpvagnen för vinterförvaring vid sommarstugan. Där på farstubron väntade ett paket. Ett Tradera-inrop som levererats några dagar tidigare, i den lilla byn Grytgöl stod paketet säkert under bänken i sitt paket. I kartongen kunde jag fiska fram denna:
 
En vas av Mari Simmulson för Upsala Ekeby. Vasen kallas Turkosa och passar perfekt til de tre delar som redan står i bokhyllan. Strålande. Prislappen blev knappt 150 kronor.
 
Efter en fika for vi vidare. Tre loppisar var inplanerade. Två i Motala och en i Huskvarna.
 
De två första var inte så fyndrika för min del. Hjärta till Hjärta i Motala är en väldigt trevlig och ljus butik med ordning och reda på hyllorna och relativt bra prissättning. Trots det så köpte jag inte en enda pinal. Duktigt! Barbro hittade några småsaker.
 
Inte heller på Återvinningen i Motala blev det några inköp. Där är prissättningen lite underlig i vissa fall och lokalen är mörk och murrig. Bland annat försökte de sälja en eskimå av Lisa Larson ur serien Världens barn för 600 kronor. En figurin som brukar sluta på 250 kronor på nätauktion. Återigen klappar jag mig själv på axeln.
 
På Erikshjälpen i Huskvarna fyndades det så det räckte och blev över för de båda andra butikerna.
 
En hel kasse med grejer blev det.
 
En ljusstake till den ofrivilliga samlingen. Från glasbruket Ruda, vad den gröna serien vet jag inte riktigt. Men den passar ganska bra in med min blåa Kobolt. Ljusstaken kostade inte många kronor. En Selma kanske, minns inte exakt.
 
Lindshammar och Gunnar Ander har fixat denna lockask, även denna fick jag för en Selma.
 
Ananas-fatet från Gabriel Felfritt för 25 pix.
 
Den lilla skålen för 25 pix kommer troligtvis från Ekenäs glasbruk.
 
Där på loppisen fanns även denna skål:
En skål från samma serie som den vas som ropades ut på ett stort, och välkänt auktionshus i Stockholm som Stig Lindberg. Hela Retroblog Network såg på flera meters avstånd att detta var en förfalskning. Efter lite påtryckningar togs vasen bort ur auktionskatalogen. Denna skål gjorde mig ännu mer säker på att det är Tysk keramik. Så, till och med de stora kan göra fel (och tyvärr händer det ofta, på tok för ofta).
 
Här är auktionshusets bilder:
Syns ju klart och tydligt att det är en Stig Lindberg, eller vad säger ni? Någon som ville tjäna en hacka är min gissning. Tur att vi stoppade det.
 
Sedan då. Jo, vi satte av i sporrsträck mot Göteborg och checkade in på vårt hotell. 
 
Fortsättning följer.
Over and out!

 
 
 

Krasch, bom. STOPP!

Oj, vänta får ni göra. Inget inlägg på evigheter. Till och med så illa att statistiken på blogg.se fått fnatt och berättar att jag har haft noll besökare på 90 dagar.
 
Kaoset beror på en mängd faktorer. Främst på ett det inte går 5 kvartar på en timme.
 
De tre senaste veckorna har varit helt upp och ner. Främst beroende på scoutplanering på fritidsjobbet och öppet hus-planering på det riktiga jobbet. Nu, efter en veckas ledighet, en ledighet som varit den jobbigaste och minst vilosamma någonsin, kanske jag kan räta upp rodret och komma på rätt köl igen.
 
Ett härligt avslut på kaoset kom igår kväll. Inhandlande av kebabpizza, upphälld, mörk öl, TVn påslagen. När jag skulle flytta fotöljen sa det KRASCH, BOM... Blomkrukan och ljusstaken gick i golvet. Kändes nästan som om det var ett tecken, avslutningen på stressen. Stopp! Paus! Andas!
 
Synd på den fina UE-krukan bara...
 
Jag hann till och med sy på lägermärket på scoutskjortan.
 
Över och tut!

 

Lite loppande har jag ändå hunnit med...

...och en del auktioner. Mest energi på fritiden ägnas åt scoutplanerande. Vilken tur att en del loppande krävs för att hitta saker till scoutandet. :)
 
På auktion ropade jag in dessa godingar. Tre delar Mangania, en sockerskål, en gräddkanna och en vas/flaska från Gefle, samt ytterligare ett litet fat som ingick i utropet.
Ett litet streck finns på vasen, någon som kommit åt och repat skulle jag tro. Men den är super!

Ett gäng galagar, ihopfällbara, hittades på en loppis. Kunde inte låta bli. Kanske kan det vara 50-tal. Väldigt läckra! 50 pix.

Glasburken med svampform är urläcker! Måste hitta ett användningsområdet för den... 25 pix.

Här fick fiskarna jag köpte på Antik och kuriosamässan lite plats i rampljuset också. Fina fisken! 200 pix.

 I en av grupperna på Facebook där man köper och säljer retro-prylar ropade jag in dessa. Sju assietter ur serien Ax av Berit Ternell för Gefle. Vet knappt om jag vågar använda dem. Dock skulle de behöva en anti-rep-kur. Jag tror Benny Movarp hade ett bra tips? Totalt blev det drygt 300 för alla assietterna.

Over and out!
 
 
 

Bloggarträff på Kistamässan

För en vecka sedan var det åter dags för Antik- och Kuriosamässa i Kista. Ett gäng av oss retrobloggare var på plats och på lödagen träffades vi alla för en fika. Ett glatt gäng surrade om ditt och datt i någon timme. Fikat var gott men ännu bättre var glada vänners lag. Kul att träffa några av bloggarna irl för första gången.
 
Jag hade med mig en lockask till Jenny på bloggen La Momes och en Kiltakål till Stefan med bloggen H55 (se länklistan). Även flera andra föremål bytte ägare. Kul!
 
 
Mässan i sig var väl ganska medioker. Höga priser och inga häpnadsväckande montrar. Lite kul ändå att se blandningen av olika föremål. Allt från antika grejer till retro när det är som bäst.
 
 
Tidningen Hus & hem Retro fanns också på plats och Viveca var glad att se alla oss bloggare som kom dit och hälsade.
 
 
Om jag köpte något? Jo, efter mycket promenerande fram och tillbaka hittade jag en UE figurin, ett par fiskar av Ester Wallin. Efter lite prutande så fick jag den för 200 kr och det var ett okej pris.
 
Over and out!
 
 
 

Kulturnatt och heta känslor

Dags för den utlovade bildkavalkaden. Gycklarnas kulturnatt. Eld. Gyckel. Pyro. Närmare presentation behövs inte. Jag ger er, Gycklargruppen Trix!
 
 
Så sammanfattar jag årets kulturnatt. Den innehöll också väldigt mycket kultur och framför allt, glada vänners lag. Malin kom på besök och vi besökte både museer, caféer och utställningar. Dessutom kulturella miljöer och god mat.

Tyvärr bara en enda ynka loppis :P
 
Over and out!

 
 
 

RSS 2.0