Första, andra, tredje

Så var det ropat igen. Dessa förmål ropades in förra söndagen. Jag ligger lite efter i tidsplaneringen. Inte så många rop men flera föremål blev det.


En bricka som ropades in för en låg summa.
- Skinkfat i modell XL från Gabriel, kanske aningen stort för den julskinka som jag brukar ha.
- En sillabruk från Deco, aningen sliten och missfärgad.
- En Anita Nylund, Majas mejeri från serien Vår lilla stad, Jie, burken fin, locket lite slitet och saknar knopp.
- En Jie ost- och fruktbricka (?).
- En liten vas av Anna-Lisa Thomsom för Ekeby.
- Vit glasskål på fot.
- En ljusstakte, också den Ekeby.

Denna vas kunde jag inte motstå. Trots att den blev ganska dyr, så ropade jag in den.


En vacker golvvas av Berit Ternell för Gefle. På prislappen stod det tillslut 700 kr.

En bricka till:

Kanske inte så mycket att ha...?
- En vas (kapad?) från Skruf.
- En vas av Hyonsun Rhee för Upsala-Ekeby.
- Ett stort fat i bruna toner av Göran Andersson för Upsala-Ekeby.
- En grön skål, okänt ursprung.

Meeeen...

.... det var ju inte därför jag ropade in brickan.

Där fanns en annan vas också:


En liten vas ur serien pingvin av Hjördis Oldfors för Upsala-Ekeby. Den är inte perfekt, har en minimal nagg och det är andra sortering eftersom det är "bubblor" i glasyren. Snyggt! Denna brukar säljas dyrt, mycket dyrt. Jag tycker att jag gjorde ett fynd, trots skadorna. Jag tror att auktionsförättaren slog på 225 kr för hela brickan.

Jag är nöjd.

Over and out!Egen liten loppis

I slutet av förra veckan hälsade jag på hos Anette och hämtade upp lite saker som hon ville bli av med. Det är som en liten loppis med speciellt utvalda kunder. Har tidigare köpt krukor och kryddburkar från Anette till mycket fördelaktiga priser.

Jag i min tur hade med mig en låda med rött glas från Benny och Porslinsbloggen som jag fick när jag var där på bytesturné.

Detta fick jag med mig:

Fint som snus! Kaffeburk, vas, skålar och en assiett Sparta från Gefle. Hepp.

Over and out!


Så var det ropat igen

Inget loppat just för tillfället. Men inropat. Försökte hålla mig men ibland går det inte. Dock försvann en Sagina-vas mitt framför ögonen på mig men det blev en ganska hög summa för den och jag gav mig. Hoppas på att det dyker upp fler.

Men nu ska vi inte gråta över spild mjölk. Utan fokusera på det goda. Vi börjar med en spontanare:


En uppsättning glas, 7 vinglas och 4 champagne-glas. Någon som har någon gissning? Står typ "handmade european style" eller nått sådant. Ansiktena är tryckta på glasen och alltså inte handmålade. Oavsett ursprung, kan man bli annat än glad?

Sedan två gåner UE.

Vasen är designad av Hjördis Oldfors och serien kallas Palma.


Fatet är av Indrid Atterberg och serien kallas Presenta.

Sedan blev det några grejer till som fanns med på olika brickor men nu ska vi fokusera på det vackraste i tillvaron.

Over and out!
Inget fynd så långt ögat når

...inget loppisbesök på hela veckan. Det får helt enkelt bli så att jag får komma igen nästa. För idag bär det av på företagskonferens och där blir det nog snålt med loppisar. Även om jag nog kommer smita iväg om jag får chansen och om det finns en loppis i närheten på konferens-orten.

Kan bli några bud på auktion på söndag kanske, vi får väl se.

Mina försök till inrop på tradera är det värre med. Jag misslyckas varje gång. Två stora Corso-fat har farit iväg ifrån mig bara inom loppet av en vecka. Jag tycker att de blev för dyra. Hoppas att det kommer nya chanser. I Hus och Hem Retro stod det i Atterberg specialen att Corso inte är så eftertraktad. De hade gjort en guide där 1 var svalt, 2 lite varmt och 3 hett på stora delar av Atterbergs föremål och Corso var märkt med en tvåa. Jag vet inte om den produktionen är minde än t.ex. Negro eftersom att Corso går för ungefär samma priser som Negro gör... Egentligen är det lite synd att fler än jag upptäkt Corso. Mina första delar var inte alls dyra, med sedan brakade det till.

På tal om Negro så går min Negrosamling snarare bakåt än framåt. I söndags hittade vännen en spricka i min stora skål. Det är en väldigt liten spricka och den är mycket svår att se. Men. Det är en SPRICKA. Typiskt! Jag kan inte låta bli att bli ledsen över det och jag kan inte låta bli att fundera på hur det gick till. Jag köpte skålen på auktion för något år sedan. Frågan är om den var sprucken redan då eller om jag själv klanatat till mig, kanske vid flytten till krumeluren? Jag vet inte vilket scenario som skulle vara värst heller. Kanske tur att jag inte vet hur det faktiskt ligger till. Men som en bloggar-kollega sa: jag har ju i alla fall en skål. Att den har en spricka gör ju inte att den försvinner från jordens yta. Dessutom är skålen fortfarande nästan, nästan lika fin.

Lite tråkigt tycker jag också att det är att jag missar Antikmässan i Stockholm i helgen. En hel drös med Retrobloggare kommer att träffas där, fika, byta grejer och dela kunskap med varandra. Och jag sitter på jobb-konferens... Men inte är jag bitter för det. Nejdå... inte alls.    :)

Over and out!


...och så lite reklam

Ett gäng annonser uppe på en stor auktionssite nu. Kanske behöver du något? Här!

Du hittar också auktionerna direkt här genom att klicka på bildtexten. Vissa auktioner avslutas redan imorgon så passa på nu!


Såssnipa - Arabia 22/2


2 vaser - Ingrid Atterberg, Ekeby 14/2


Servisdelar - Signe Persson Melin 19/2                 


Burk/skål Vardag - Gustavsberg 26/2


Vas Elis Berg - Kosta 26/2                                  


Mugg emalj 14/2


Vas och fat - Ingrid Atterberg, UE 22/2    


Karott Vieta - Rörstrand 14/2


Två tyska vaser 19/2                                        


Vas Johansfors - Orup 19/2


Fat Lagun - Sven Jonson, Gustavsberg 22/2     


Melittahållare i porslin 14/2


Plåtburkar retro 2 st 26/2                             


Burk med lock Rustik - Gustavsberg 22/2


Vas Swing-line - Gabriel 26/2                


Assietter 6 st - Gefle 22/2


Vardag karott - Gustavsberg 26/2                  


Vas Scherzo - Rörstrand 14/2


Plåtburk - rutig 14/2

Lycka till!
Over and out!


På tal om salt och peppar...

Hmm... Tänk att det kommer fram grejer när man minst anar det. Tog en sväng förbi visningen på auktionshuset i veckan. Kunde så klart inte låta bli att svänga förbi Brödet och fiskarna...


Jepps, på tal om salt och peppar! Ny pepparkvarn. Trä och glas. Gillade formen. Bredvid står den saltströaren jag hittade på Erikshjälpen i Rättvik för ett par veckor sedan. Någon som vet?


Ja, som sagt. Vackra glas går inte att ignorera. Dessa tre, alla lite olika till formen i en fin djuplila variant. Märkta med "Glimma" som är ett svenskt glasbruk som starades 1919 och tillverkade glas fram till slutet av 50-talet. Orten där glasbruket fanns är Glimåkra i norra Skåne och där kan man besöka Glimma glasbruksmuseum.

Hittade en charmig kopp med fat, eller koppar med fat. Det gick bara inte att lämna den på hyllan.

Men är det någon som vet var den kommer ifrån. Etiketten som sitter på berättar om blyfritt gods osv, men inte mer än då. Inte för att jag någonsin kommer att använda den, men den är ju heeelt underbar!


Assietter, 6 st. Omärkta. Åter en känsla som sa köp. Var det ett bra köp? Hur som helst så är de ganska snygga och även om det inte är något "känt" så kan de fylla sin funktion som fat till mina krukor. Men om någonb vet mer om dem så får ni gärna fylla igen luckorna.

Ja, annars då, såhär en lördagkväll. Sitter här och myser i min soffa.


Med mina fina aladin tända. Att det är Anne Nilsson för Höganäs visste ni ju redan.

Nån sa nått om en Melodifestival som borde ses... det ignoreras.
Over and out!


Lite loppat


Under ett par veckor har jag varit lite dålig på att uppdatera er på vad som har hänt på fyndfronten. Det är lite för mycket att göra. Någon har svårt att säga nej... även till loppisbesök. Men nu börjar det bli lite trångt här hemma och platsbristen gör sig påmind speciellt eftersom jag just nu inte har något förråd på vinden.


Delar ur te-servis fråg Gefle, Astra tror jag den heter. Jag tänkte nog faktiskt sälja den. Frågan är nu: Sälja på tradera? Sälja på vanlig auktion? Sälja hela som ett utrop? Dela upp i mindre poster? Hmm... Ca 200 kr betalade jag för hela uppsättningen.


Ett stort fat i perfekt skick hittade jag på Röda Korset i Hedemora. Mari Simmulson står för fomgivningen för Upsala-Ekeby. Detta fat tillhör en kundserie. Fatet på dryga 30 cm i diameter kostade 40 kr.I Sala på Hela människan hittade jag denna vasen. Någonstans i bakhuvudet viskade en röst om Anna-Lisa Thomson och UE. Efter eftersökningar på Internet så har jag hittat namnet Adria för serien och ALT som formgivare verkar stämma? Skicket är allt annat är perfekt tyvärr. Glasyrbortslag i mynningen upptill och ett bortslag som limmats tillbaka. Men för 20 kr kan den få stå på hyllan här hemma och trona.


Två fina tekoppar fick jag med mig från Läkarmissionen för någon vecka sedan. Båda för 50 kr. Rörstrand.


Fina fatet från Upsala-Ekeby i fint skick hittade jag på Life center. Tror inte loppistanten där har lärt sig den äldre UE-märkningen. Vanligtvis så är det klurigt att fynda där, har blivit på senare tid. Detta fat kostade 30 kr och det var förvånande med tanke på att jag tidigare lämnat en Ruda-vas för 75 kr, Ugglor av Ester Wallin UE med 3 cm bortslag för 75 kr och en ihoplimmade Laholmvas (bokstavligt talat krossad) för 30 kr.


I grukstaden gjorde man för länge sedan även kaffe, eller ja, man rostade kaffe. Luxus. Så när jag sprang på denna vackra retro-burk så var det ett givet köp. En selma. Här i Västerås finns också världens finaste neonskylt för Luxus kaffe, jag lovar ni ska få se den någon gång. Varför kostar man inte på sig neonskyltar idag??? Finns det snyggare display?


Erikshjäkpen i Hedemora bjöd på denna lilla bonad, inte kunde jag säga nej... 25 kr.


Ugnsform. Grönt är skönt. Är det dukat från Karlskrona kanske? Minns inte nu i skrivande stund. Passar hur som helst in i min köksutrustning. Formen hittade jag på Röda korset i Avesta.


En flaska i grönt glas och en Orreforsskål Pastillo. Flaskan/vasen har jag ingen aning om var den kommer ifrån. Vet ni?


Stort litet fynd, nog bästa fyndet på lilla loppisturnén förra helgen. En bägare i serien Randi Ekeby, dålig stämpel och det tackar jag för. 5 kr. Den är i mycket fint skick men antagligen andra sortering eftersom glasyren runnit ihop lite.


Grytunderlägg... Made in Sweden. Någon som vet mer om denna? Snygg är den i alla fall. Guldpengen betalade jag.


En julegris (gottegrisen?) av Lisa Larson fick också plats i kundkorgen. Inte den mest kända av hennes produktion. Lite knepigt med oglaserat gods som det ska serveras godis ur. Blir snabbt fläckar.

Det var allt för denna gång, inte illa. Får kanske vara lite mer strikt några veckor framöver nu. Men som sagt, några är här för att stanna, det mesta är på besök. Ett  intresse som inte "kostar" är inte helt fel, säljer 10 saker, köper en och det går jämt upp.

Nej, nu blir det jobbadags!

Over and out!
Salt och peppar


Utmaningen då... Salt och peppar. Jag har, som jag kanske tidigare nämnt, inte riktigt hittat hem då det gäller salt- och pepparkar.


Det händer att jag rotar fram två små fugaskålar när salt och peppar ska serveras på mitt middagsbord. Det lyckades jag inte med i denna utmaning. Dock så har jag tre uppsättningar serveringskärl at visa. Man hade ju kanske väntat sig att jag skulle presentera de två små kryddkaren som ingår i serien Blå Eld av Herta Bengthson för Rörstrand. Under åren har jag samlat på mig flera delar från serien men just kryddkaren har aldrig kommit i min väg till rätt pris.

Dessa två är nytillberkade men jag gillar stilen. Retrostyle.


Används på vardagar. Men när det blir bjudmiddag och fest blir det lite mer retro på riktigt.

Selbo keramik har gjort dessa små skönheter som liknar Signe Persson Melins kryddburkar. Det som skiljer dem åt är främst bokstäverna som på denna variant är skriven text medan bokstäverna på SPMs burkar är stämplade med bokstavs-stämplar.

Formen på dessa är lite rakare också, SPMs burkar är stämpel-dekorerade kring hela burken. Två storlekar finns på dessa kryddburkar. Salt, kryddpeppar och vitpeppar finns i min samling så långt när det gäller temat salt och peppar vill säga...

Sedan måste ju flingsaltet serveras också. Då använder jag detta fat av Ingrid Atterberg som jag hittade på Myrorna för flera år sedan. Även det ett fat med dålig märkning och därför betalade jag endast en femma.

Fyller sin funktion. Definitivt!

Fler som deltar i utmaningen:
Porslin och nostalgi
Kerstin Kokk
Fåglarna
Porslinan
The StarChief
H55
Precis en sån
Loppisgalen
Prylodesign
Skynda fynda
La momes
Clinens ljuva 50-tal
Jag cyklar...
En omaka kaffekopp
Fynd eller ej?
Gemytligt
Gamla konsum
Lilla dockan
Ljuva 50-tal
Leta retro
Nostalgimacken
Mangania du älskade
Porslinsbloggen
Retroprylar
Retrotokig
Skaffaren
Sankt Olof
Stajnich
Teak och orkidéer
... fler kommer nog under dagen.

Over and out!Salt och peppar, en utmaning!

Vi retrobloggare utmanar varandra med jämna mellanrum. Nu är det dags igen. När jag surfade runt bland andra bloggar insåg jag att det med jämna mellanrum dunsar in salt- och pepparkar som, på alla sätt är mycket bättre än de små papperspåsar man får på snabbmatskedjan. Vackra små skapelser som lyfter vilket kök som helst. Själv hittar jag aldrig det som jag vill ha. Jag har flera uppsättningar men ingen som känns helt rätt. Jag har ändå ett par grejer som jag tycker passar bra till just salt och peppar i min retrodukning.

Just det. Utmaningen Salt och peppar.Relger:
-Det har vi inga.

Bloggar du? Berätta i ord och bild hur du helst serverar salt och peppar när du har gäster.

Du kan visa upp hela din saltkars samling.
Du kan visa upp din enda pepparkar.
Du kan visa upp din fulaste salt- och peppargrej.
Du kan berätta vad du helst skulle vilja servera ditt salt och peppar ur.
Du får göra lite som du vill, bara det har med salt och peppar att göra.
Du kan visa upp dina pepparkvarnar.

En liten förhållnaingsorder finns dock. Publicering nu på onsdag den 8/2 (för er som inte hinner med är det givitvis så att publicering senare är helt okej). Tipsa också andra bloggare om att ni deltar så kan vi tipsa varandra.

Anta utmaningen.
Peppar och salt!
Over and out!

RSS 2.0