En svart Colora kräver en selfie

Så var den på plats, min första svarta Colora. Det kräver en skål-selfie! 

Via en efterlysning på instagram landade den här hemma idag. Fabulöst! Nu börjar jakten på fler i andra storlekar. 
Snart komplett

Kanske dumt att ropa hej innan man är över bäcken men snart är samlingen med Negro komplett! En vas är på väg hem till mig nu! 

De två andra vaserna... Golvvaserna har jag också, de står på golvet. :) 

Stor loppis på ABB Atena sön 10 april

Nu på söndag är det dags för årets största loppis i Västerås. 400 säljare på ABB Arena i Västerås. 
 
I år kommer vi vara ett litet gäng Retrobloggare och instagramare som säljer och ytterligare ett gäng som kommer för att fynda. Om ni ändå är i Västerås så kan ni passa på att besöka Gavel 25 och Returbolaget om inte de 400 övriga säljarna inte räcker till. 
 
Vi fyra som säljer är Benny med Porslinsbloggen (@herrmovarp), Eleonore med den självbetitlade bloggen (@retropellan), min mamma som kallar sig @retromorsan på instagram och jag själv. Vi finns vid entré C på andra raden (vi står med ryggen mot läktaren) 
 
Klockan 10.00 till klockan 15.00 nu på söndag den 10 april. Vi ses där! 
 
Varmt välkommen! 
 
Förra året var det välbesökt:
 
 

Bordet som Antikrundan gick bet på

Mysteriet med bordet med den snygga skivan som Eleonore hade med sig till Antikrundan har klarnat! Ingen på rundan gjorde några större ansträngningar för att ta reda på ursprunget mer än att påpeka att hon kunde ju läsa Retro-tidningen (som hon ju så klart gjort både framlänges och baklänges). Eleonore kände sig nästan lite nedslagen efter besöket på Antikrundan, lite slöseri med tid även om vi hade en riktigt kul dag. 
 
Inte mer med det, tills avsnittet där inslaget med mig sändes. En taggning på instagram, en person som luskat ut att personen i inslaget var Retrolux-Anna. En bild från Antikrundn-kön där bordet visades upp i rutan med Coloraskålarna på skivan. 
 
 
En farfar som var konstnär och formgivare. En man vid namn Alfred Lapukins som kom till Sverige 1944 som båtflykting från Lettland. En arkitekt, keramiker och konstnär som utbildat sig i Riga och fortsatte vara verksam även i Sverige. 
 
Tydligen gjorde han skivan till Eleonores bord. 
 
-Då var det ändå lönt att köa hela förmiddagen, var Eleonores kommentar. 
 
När Antikrundan går bet, är det någon annan som vet!

Sparade det bästa till sist

Sista avsnittet av Antikrundan för säsongen och de sparade det bästa till sist. Från staden Västerås - Bästerås och med snyggaste glasskålarna från Orrefors. Colora av Sven Palmqvist visades upp både i kön och mitt i programmet. Just ja... Jag var med på ett hörn också. 
 
 
Matchade så klart klänningen jag hade på mig med föremålen jag hade med mig. 
 
 
Missade du inslaget så finns det på SVT Play i ytterligare någon månad. 
 
 
Om du kan förse mig med en svart Colora så ska jag vara dig evigt tacksam. Den här gången var det jag som konkurrerade ut både pottskåp och gamla antika krukor!
 
  
Härligt att kunna visa på att det inte behöver vara dyrt att ha och använda designklassiker. Ha vackra saker omkring dig och använd dem! 
 
Bilderna i blogginlägget har jag lånat från några av min högt aktade insta-vänner. Kul att så många uppmärksammade det hela! 
 
 
Det bästa med historien är att Eleonore som hade med sitt fina bord kanske tillslut får klarhet. Bordet som experterna inte kunde nått om dök plötsligt upp i mitt instagram-flöde. En farfar som formgett en bordsskiva... Fortsättning följer! 
 
Vad säger ni vänner? Mer retro i rutan till kommande säsonger av Antikrundan! Kanske en ny programidé - Retrorundan! Det blir inte lika barockt på nått sätt... 
 
 

RSS 2.0