Fortfarande kvar på hyllorna.

Nu är det väldigt tomt på hyllorna hör hemma. Bara några keramikdelar kvar i hyllorna nu. Det är ganska jobbigt att packa ner allt. Jag kommer verkligen att sakna min fina lägenhet i krumeluren. 

Ett par gröningar-sköningar Står kvar på en hylla i vardagsrummet. Skönt! 


Liksom den tunga familjen Bison av Göran Andrrsson för Upsala Ekeby. 


Matt lera och blank glasyr tröttnar jag inte på i första taget. 

Jag längtar ändå lite efter att få packa upp dem i Hökåsen om några veckor. 

Over and out! 


Fast i ekorrhjulet

Jag springer runt som en yr höna och fixar med än det ena och än det andra. Kommer liksom inte ur det evigt snurrande ekorrhjulet. Det är snart dags för oss att påbörja flytten till huset från -63 och vi har ännu inte fått ut våra egna lägenheter till försäljning. 
 
I lördags tog jag i alla fall en paus i panikandet. Tog med Retromorsan på loppis. Det var stor loppis i en idrottshall här i Västerås. 
 
 
Man kan ju inte direkt påstå att jag var på alerten. Hamnade ganska långt bak i kön. Men vad gjorde väl det när jag ändå bara skulle titta... Eller? 
 
 
Jag glömde helt bort att fota ruljansen inne i hallen men just denna kudde fångade mitt intresse. Josef Frank... Jo, jag tackar ja! "Kom och köp konserverad gröt". 
 


Såhär gick det med de inköp som inte skulle göras. Det blev en adventsljusstake från Gustavsberg, en stor grön Ekebykruka, ett gäng teakunderlägg, en kavaj och en söt liten figurin i form av en fågel. 
 
 
På fredag packar jag och Retromorsan in oss i bilen för ett besök på Kistamässan som har Antik och kuriosa-mässa. Jippie! Kul att träffa bloggande kollegor och förhoppningsvis göra fynden man inte visste man behövde! 

Vy från sängkanten

Tja, inte så tokigt. 

Edfu, City, Mars, Maj, Kokos, Lansett, Minaret, Somali, Calypso, Pepita och en hel del blandade svarta härligheter. Allt övervakas av pelikanen. Spiral

Vilken tur man har som har bekanta som håller ögonen öppna och kan tänka sig att byta bort eller sälja skatterna till mig. 
 
Den här gången har jag kammat hem två delar ur serien Spiral av Ingrid Atterberg. Dels det lilla fatet som jag letat efter både länge och väl. 
 
 
Tre fat finns det i serien. Nu är det inte många delar kvar för att det ska bli ett komplett set. De delar som fattas är dock lite knepiga att hitta till rätt pris. De största vaserna... Golvvasen som är ca 80cm hög. 
 
Jag fick dubbel jackpot i det här köpet. Jag hittade äntligen det udda locket som jag letat så länge efter! 
 
 
Visst är det så att man behöver minst två lockaskar i samma serie? Eller? 
 
Tack för fyndandet på instagram! Du vet vem du är! Tack också till vännen som agerade bulvan! Perfekt utfört uppdrag. Nästa gång får du betalt. ;) 
 

Två nya hallar

I min lägenhet finns det två hallar, den man kommer in i det första man gör i lägenheten och ett litet rum innanför den, där man kan gå in i vardagsrum, badrum och sovrum. Dessa två små oansenliga rum har nu blivit uppdaterade. De tråkiga, trasiga tapeterna och de många hål i väggarna efter en enorm spegelvägg har jag fixat till med nya tapeter och nytt golv.
 
Förarbete för att få dit golvet. Skrapade bort ett lager med lumppapper. Det tog en evinnerlig tid. 
 
 
  
Men det var det värt! Mitt förstahandsval hade egentligen varit andra färger på rutona men nu fick billigast och enklast duga.
 
     
Tapeten i yttre delen. En enkel grå variant med små streck som nästan ger en känsla av att tapeten är rutig. Klädhängaren har jag själv gjort av två ekplankor men loppisfyndade krokar och en klädstång med fästen. Klädstången klädde jag in med en skinnremsa. Eftersom klädhängaren sitter precis vid ytterdörren blir det lite smalt att få plats med en vanlig hatthylla. Jag ville ändå kunna hänga kläderna på både galge och krok så då blev denna lösningen perfekt. 

Sedan var det bara att fortsätta in i nästa del av hallen. Där ville jag ha mer färg och form. Efter mycket velande valde jag en mönstrad tapet med mycket svart i. Jag var rädd att det skulle bli lite galet med det schackrutiga golvet som fortsätter in i även den andra delen av hallen. 
 
  
Men friskt vågat heter det ju... 
 
 
Till min hjälp hade jag superrollaren och han som vet när det är dags att gå till pizzerian och köpa mat. En annan går från glad till rosenrasande på två sekunder om inte mat intas i rättan tid.
 
 
Det tog några dagar att vänja sig eftersom den tidigare tapeten var så grådassig och tråkig. Den nya kan man säga mycket om men den är i alla fall inte tråkig! 

 
Bästa accessoaren är de läckra dörrarna i min lägenhet. Fler bilder på helheten kanske kommer när det hela är helt klart. Just nu är det kaos med kartonger, skräp och tapetbord i hela första delen av hallen, det går knappt att gå genom den. Jag försöker också göra allt för att eliminera slipdammet i hela lägenheten.
 
Over and out!
 
 
 

RSS 2.0