Loppande och kyrkfönster fyllde min helg

Sliter vidare med utställningen på Västmanlands läns museum. Idag är jag mer eller mindre mörbultad eftersom jag jobbat hands on med sågade och målande. Jag blir helt förskräkt när de trycker ut vepor på dryga två meter med mina små illustrationer på. Jag som inte ens är illustratör...

I mitt huvud snurrar just nu huvudbonanden barett som tydligen är senmedeltidaoch kanske är lite för modern för en medeltida fogde och tre montrar som plötsligt visade sig bara vara två.............. Meeeen, det får väl vara en modemedveten fogde som sneglar mot europa och problemet med montern blundar jag för och hoppas att utställningsproducenten får en snilleblixt. Jag menar, "brunnen på torget" har vi ju redan gjort om till monter så det borde väl inte vara något problem. Vi borde ju kunna ta vilken bokhylla som helst.
 
Därför tog jag med min mor på en liten loppisrunda i lördags. På Läkarmissionen var det halva priset på allt. Hjälp. KAOS! Det minsta man kan säga. Det första jag gjorde var att sikta in mig på Kilta-karotten som Stefan med bloggen H55 så gärna ville ha, men inte om den kostade över 200 kr. Så nu fick han den för dryga 100-lappen istället.
 
Här är Kilta-karotten med två kompisfat. Nu nedpackade till Stefan. Kul att vi håller ögonen öppna åt varandra.
 
I min "egen" korg hamnade några få saker. Jag var ganska noga med att välja. Det är liksom fullt här hemma. :)
Uppe till vänster en ask från Gefle, tyvärr utan lock. I mitten en lockask med okänt ursprung. Det finns en stämpel men det går inte att tyda den. Tyvärr en liten nagg. Göran Anderssons ljusstake från Upsala Ekeby, lite naggad den med. Det röda fatet är från Jie.
 
Kan det vara Ekeby?
 
Två klänningar blev det med. En ny och en lite äldre.
 
I övrigt ägnades helgen åt att göra en replika av ett kyrkfönster. Originalet är från Torsångs kyrka i Dalarna. Fönstret ska vara med i utställningen på Karlsgatan 2.
Kom och se den live i utställningen på Västmanlands läns museum!
 
Tillbaka till förra helgen... Mellan kurspassen hann jag och Kicki en repa på Erikshjälpen. Lite fyndande blev det där.
En vas av Mari Simmulson för ca 30 kr, ganska illa naggad.
 
Ett fat från Röstrand, Olle Alberius, modellen heter Sarek. 50 pix.
 
Snygga saftskedar, får nog bli mina nya skedar till mina stora tekoppar. 45kr. Ursprung, lite otydligt. Har försökt rodda i det men hittar ingen som är riktigt säker.
 
Over and out!

 
 
 

Veckan i bilder - vecka 4

Vecka 4 -  håll till godo
 
21/1-13
Tulpaner, en av mina favoritblommor. En bukett stod hemma hos mamma och väntade på mig. Trevligt! Dessutom fick jag massa ätbara saker med mig. Efter en lång dag på jobb och träning var det kanon!
 
22/1-13
Ordning och reda på sälja-skåpet. Urrensat och fixat. Det som inte sålts ligger nu i loppislådan. Sedan har det makats lägerbrev för dalacamp också....
 
23/1-13
Rymdpost 1.0 ska under kvällen publiceras. Blev väl ganska bra om jag får säga det själv. KomIn är bäst!
 
24/1-13
Mitt kreativa kaos.
 
25/1-13
Äntligen fredag, äntligen middag, äntligen ett glas rött. Som jag har längtat!
 
26/1-13
Idag har jag makat kyrkfönster, hälften klart, imorgon ska det färgläggas. Gick ganska bra om jag får säga det själv. :D
 
27/1-13
Äntligen fick jag komma igång med sovrummet, tapeterna som kom på posten motiverade mig extra mycket.
 
Over and out!


 
 
 

En försmak av medeltiden

Just nu jobbar jag med en utställning om medeltiden. Målgruppen är barn i årskurs 3-5 men även yngre och äldre barn är välkomna, liksom vuxna barn. Vuxna vuxna går inte. Så just nu är mitt huvud fullt av grunkor, stanker, krykfönster, ligistgrisar, animerade tonåringar, biskopar med under bett och fula stadsmodeller. Jag hinner inte riktigt med bloggandets vedermödor.
 
Här kommer dock en liten smygtitt. Den 9 februari öppnar utställningen på Länsmuseet i Västmanland....
 
...om vi hinner bygga klart.
 
Marknivån idag.
 
Marknivån på medeltiden. Dödskul på medeltiden!

Utställningen växer fram och byggkillarna blir galna på formgivaren och utställningsproducenten som ALDRIG kan bestämma sig.

Välkommen och kika på den coolaste utställningen på Karlsgatan 2 i Västerås. En utställning där de vuxna får anpassa sig.
 
Over and out!

 
 
 
 

Veckan i bilder - vecka 3

Vecka 3 - håll till godo
 
14/1-13
Inget besök på myrorna på lunchen idag. Varför? Ingen aning, polisband för ingången och fullt med poliser. Butiken stängd sa en handskriven lapp.
(Edit; en kvinna hade blivit illa knivskuren inne i butiken. En hemskt tillbud som ni kan läsa lite mer om i föregående inlägg)
 
15/1-13
Gör allt jag kan för att inte tappa bort texter och bilder till utställningen När då var nu. Förvirrad AB! Det är så svårt...
 
16/1-13
Just nu består det mesta av min vakna tid av utställningsproduktion. Äntligen är de 23 sektionsritningarna klara... Krävs en del för att alla ska få samma bild av hur utställningen ska de ut.
 
17/1-13
"När då var nu" växer fram på Karlsgatan 2. Spännande att se när utställningen växer fram.
 
18/1-13
Efter att de 23 sektionsritningarna godkänts så påbörjar vi den åttonde figuren till figurgalleriet. En biskop med underbett verkar det bli. Ikväll far vi till Rättvik för en helg med scoutkurs.
 
19/1-13
Utsikten från kurslokalen. Vi pratar aktivitetsmål mitt i solnedgången. Härligt!
 
20/1-13
Hela huvudet är fullt av rymdvarelser, aliens, UFOs, marsipaner och Dr. Pol Wolle Abend. Lägerplanering och kurs i Rättvik.
 
Over and out


 
 
 

Lite blandad kompott med en sorgligt sorti

Under de två senaste veckorna har det varit en del fyndande och annat som passerat. Här kommer ett mischmasch av det hela.
 
Denna fulfina burk av Marianne Westman för Rörstrand shoppades på Läkarmissionen. Dekoren är väldigt vinglig och krokig. Diskussionen snurrar kring om lärlingar, andra sortering och provexemplar. Vad som stämmer vet jag inte, det jag vet är att jag tycker att den är läckrare med lite vind dekor. 25 kr, varför inte. :)
 
En fin tavla fanns på Röda korset, en Marion Berlin med motiv från ABB-huset (ASEA-huset). Väldigt fin men lite för högt värderad. 2900 kronor skulle de ha för den, det var en litografi och på auktion kanske man får ge 500 kronor eller liknande. 
Nja, den får vara kvar... Även om den skulle vara snygg över min vardagsrumssoffa.
 
Lite trasiga keramikfigurer kunde man välja och vraka mellan på Myrstackarna i veckan. Varför inte en trasig och limmad Lisa Larson-häst för 200 pix? Nja... den fick också stå kvar (huvudet var avslaget). 
 
Det som fick följa med från Myrorna sist jag var där var dessa sköningar. Arabia för hela slanten, totalt knappa 150 kr. Kopparna är från serien Faenza som är vanligast i brunt.

Mitt första loppade Ruben-glas av Signe Persson Melin för Boda. Tyvärr är det lite naggat och jag vet inte när eller ens om jag kommer att använda ett udda glas. Men det skulle ju kunna bli en snygg "kruka" för någon vårlök. 15 kr var det i alla fall värt, inköpt på Stadsmissionen.
 
Nu det sorgliga som hände i veckan på ett av mina stammishak.
 
Över till lite otäckheter. I måndags blev en kvinna överfallen och illa knivskuren på Myrorna i Västerås.
 
De inblandade hade inget att göra just med Myrorna utan det var nog mer av en slump att kvinnan sökte skydd i butikslokalen. Otäckt var det hur som helst. Själv kom jag till butiken ungefär en halvtimme efter dådet. Jag är tacksam att jag slapp bevittna det. Kvinnan kämpade för sitt liv och genomgick flera operationer på sjukhuset. Tyvärr gick hennes liv inte att rädda och hon dog under onsdagens eftermiddag.
 
På onsdagen öppnad Myrorna åter butiken och idag besökte jag butiken. Det kändes precis som vanligt, väldigt underligt att en sådan händelse passerar så obemärkt ändå. Livet går vidare... i både glädje och sorg.
 
Over and out!

 
 
 
 

Auktion i Eskilstuna

Äntligen fick jag möjlighet att åka på auktion i Eskilstuna. Jag och mamma kollade in auktionskatalogen på nätet och tyckte att det fanns tillräckligt mycket för att det skulle vara mödan lönt att åka till Eskilstuna. Mycket fint från Upsala Ekeby och även en del saker från Gefle.
 
Lokalen var väl mer eller mindre proppfull av fyndjägare.
 
Vårt första inrop var vi dock de enda som bjöd på. Lägsta summan man kunde bjuda var 40 kronor och det var precis det som vi gav för vasen ur Atterbergs korta serie. Dessutom fick vi en vas av Sven-Erik Skawonius på köpet. Så ännu en del i en av Atterbergs korta serier står nu och tronar här hemma tillsammans med det fina fatet. Vasen har lite smånaggar. Men eftersom jag inte tänker sälja den så gör det inte så mycket.
 
46 kronor fick jag alltså ge för denna goding!
 
Lite mer kostsam blev dock nästa inrop. Men visst är den snygg?
Längst till vänster står den nya Paprikan, även det Upsala Ekeby men formgivaren är Anna-Lisa Thomson. Med slagavgifter blev det totalt 1100 kr för vasen. Hoppsan... Den gröna kompisen fick jag ge drygt 700 kr för strax innan jul. Jag tror inte jag visat upp den förrut. Golvvasen till höger har jag sedan något år tillbaka. Även den köpt på auktion.
 
Det var mina två inrop. Jag var med på några andra grejer också men de rusade iväg i pris. Mamma ropade in en Paprikavas hon med. Samma form som den gröningen här ovan, men hennes är vit. Vissa UE-föremål förvånade, drog iväg till galna nivåer!
 
Mor fick även med sig lite blått glas, bland annat några små kryddburkar av Erik Höglund. Ett Gefle-föremål fick hon med sig, ett ljusblått fat på fot.
 
Två loppisar hann vi med på trippen. Några aladin-lyktor i grått får väl betraktas som fyndet där.
 
Lite wokade nudlar sitter inte fel i en tom mage. Man blir hungrig av fyndjakt!
 
Over and out!


Veckan i bilder - vecka 2

Vecka 2 - håll till godo
 
'
7/1-13
Finns det bättre eftergympanmat? Mackor, soppor och ett glas vitt (mjölk alltså). Jag är nöjd. Och nu också mätt.
 
8/1-13
Jobbigt mycket jobb just nu...
Även på hemmaplan är hela diskbänken full med jobb. Men struntar i det nu! Nu blir det lite te i stor mugg.
 
9/1-13
Första mötet med gurkorna för denna terminen. Bildvisning från deras nyårshajk. Fränt! I detta nu planeras kläder till wåffelblot.
 
10/1-13
Nu blev det genast mycket tydligare... Bara hundratalet ändringar. Dags att sätta fart om jag ska hinna klart till på måndag.
 
11/1-13
Denna superläckra byggnad gick jag förbi när jag skulle till massagen. Trevlig att titta på och ta tankarna från den bitande kylan.
 
12/1-13
Auktion i Eskilstuna, dagen började bra med en vas ur atterbergs korta serie för 40 kr.
 
13/1-13
Längtar efter att få ta tag i detta, istället sitter jag och jobbar. På en söndag... Suckar... Julen ska städas undan idag med.
 
Over and out


Veckan i bilder - vecka 1

Jag tänkte att jag skulle få till ett foto varje dag under hela året. Anna365
 
Får se om det går vägen. Tänkte presentera bilderna både på facebook - varje dag och på bloggen - varje vecka. Jag ska inte ta åt mig äran för denna strålande idé att dokumentera vardagen, jag har sett den på flera håll och bland annat min scoutledarkollega Barbro har redan fotograferat sitt första år.
 
Vecka 1 - håll till godo.
 
1/1-13
God morgon, klockan är ca 15 och jag börjar kvickna till nu. Bästa festen igår med vännerna. Till och med en utelåsning vid midnatt ordnades upp.

2/1-13
Kickstartar 13 med projektmöte på Länsmuseet. Utställning om medeltiden är på g.

3/1-13
Försöker att fokusera på ritningar till utställningen medan allt annat snurrar i huvudet. I skallen finns bilreparationer som gick snett och min julgran som tappar alla sina barr. Där finns även en fundering på när vi börjar scouterna och när vi ska hinna planera allt för våren.

4/1-13
Experiment med kyrkfönster. Annars en ganska seg dag med typ 100 sektionsritningar att få till. Lite segt.

5/1-13
Dagen har ägnats åt städning och sönderslagning av tre saker. Nu lite mat på det och förhoppningar om bättre dag imorgon.

6/1-13
Fika efter promenad på björnön. Mysigt med brasa och vi de enda i hela restaurangen.
 
Over and out!


Vi rivstartar 2013 genom en återblick på 2012

Här kommer mitt 2012 i en årskrönika där fynd blandas med kultur, scouting och retro.
Håll till godo!
 
Januari 2012
* Året var trögstartat och jag fick inte igång någon riktig flyt i fyndjagandet och bloggandet. Men genom en återblick på 2011 tändes energin och det blev fart, inte minst tack vare alla underbara läsares peppande kommentarer.
 
* De mystiska glasen slutade vara mystiska. Jag hittade Fars-glas av Erik Höglund på en hemsida. Turligt nog blev ytterligare två glasmysterier lösta i och med det. Jag insåg att jag är lycklig ägare av glas ur serien Ballad och  Form 613 av Vicke Lindstrand. Tre okända blev kända på en eftermiddag.
 
* En del auktionsinköp blev det tydligen under januari... Tekanna Blå Eld, UE viking och lite annat smått och gott. Fyndade också en drös Rhapsody-glas av Sven Palmqvist.
 
* För andra gången hölls det eldkurs på scouternas Rättvikskurs.
 
* Träffade Porslinsbloggen-Benny över en bytarfika. Det var det första "riktiga" mötet, tidigare hade vi bara setts snabbt på loppisen i Hedemora. Jag fick med mig en ljuvlig drös med prylar hem och jag bytte bort en Corso-dubblett. Klapp på axeln!
 
* Gjorde fynd på Stockholms-loppis i form av en Gelfevas som känns lite ovanlig.
 

 
Februari 2012
* The Retroblog Network hade utmaningen Salt & Peppar. En övergripande titt på våra retro-kryddburkar presenterades på olika bloggar. Väldigt god uppslutning blev det bland bloggarna.
 
* Fyndandet var helt galet under februari. Vart jag än vände mig kom det fina saker indrösande. Allt från en Astra-servis från Gefle, glas, vaser, skålar till okända stengodsalter och UE-keramik. Dessutom nya salt och pepparkar, lagom när utmaningen var slut.
 
* Ett rejs för att tömma förråden på sådant som inte längre fick plats hemma påbörjades. Mycket hamnade på nätauktion och annat packades i loppislådor.
 
* Plötsligt blev det en vecka utan ett enda loppisbesök. Dessutom upptäcktes lite KRAS, min stora Negro-skål från UE visade sig vara sprucken. Dessutom missade jag två stora Corso-fat på Tradera. Det kändes helt klart lite bittert. Som ytterligare smolk i bägaren så missade jag Antikmässan i Stockholm.
 
* För att pigga upp mig lite så ropades det på auktion... Både på nätet och live. Det drog upp mig ur bitterheten. Palma, Presenta och Pingvin hamnade i samlingen. Även en bubblare från Gefle, en golvvas i serien Ax av Berit Ternell.
 
 
 
Mars 2012
* Hittade massa fint på loppis, Bland annat den fina lockskålen i form av en pumpa, en kaffeservis Kilta från Arabia och Pricken av Märta Willborg för Gefle.
 
* Våren började smyga fram. Hälsade dem med tulpanlökar i retro-kruka.
 
* Hittade lite mer info om serien Kreta av Britt-Louise Sundell för Gustavsberg. Forskade lite om den och insåg att Sundell var Västeråsare i sin ljuva ungdom. Det har blivit en redig samling under året, jag har nog 7-8 delar av den nu. Undantaget som bekräftar regeln, en samling som inte är UE.
 
* Vasaloppshajken hölls som vanligt i samband med Vasaloppet. En väldigt bra hajk blev det med lagom kallt med några minusgrader och strålade sol. Bättre förutsättningar kunde det inte vara.
 
* En bloggutmaning hölls igen. Denna gång handlade det om te-, kaffe- och chokladkannor. Jag visade upp 3x Herta Bengtsson. Koka, Ceylon och Blå eld.
 
* I mars genomfördes mitt största retro-köp någonsin. Jag köpte min fina 50-talstvåa i Krumeluren. En egen lägenhet. Min att återställa till ljuvt 50-tal. Perfekt! Jag har inte ångrat mig! Renoveringen började på en gång med vardagsrummet och lite arbete i köket påbörjades också.
 
 
April 2012
* Massa UE ropades in på auktion. Bland annat fat av Vicke Lindstrand, Negro-delar och Anna-Lisa Thomson-vaser.
 
* Annars bestod månaden mest av KRAS, i princip alla tradera-inrop anlände hos mig i 1000 delar. Det handlade bland annat om BoFajans-assieter som skickades i en papperskasse med lite tejp runt och tre delar ur serien Corso av Atterberg. I det första fallet fick jag tillbaka hela kostnaden från säljaren. Men i det andra fallet fick jag själv lov att reklamera hos fraktbolaget. Säljaren frånsade sig hela ansvaret trorts att kartongen var mindre än föremålen. Suck. Jag fick tillbaka pengarna tillslut men det var verkligen inte säljarens förtjänst.
 
* I april åkte jag till Hedemora för att gå på den stora loppisen i Hedemora ishall. På vägen stannade jag i Sala, Avesta och på loppisarna inne i Hedemora. Det blev en extremt bra fyndresa. Jag hade drösvis med saker med mig hem. Dessutom fick jag en pratstund med Benny på Porslinsbloggen som stod och sålde av lite av sitt förråd.
 
* Hela lägenheten var kaos hela april. Allt hade flyttats över från gamla lägenheten och vardagsrummet kunde inte nyttjas. Det var minst sagt trångt i kök, hall och sovrum.
 
* Loppisen i ABB Arena var vi med på jag och modern. Tjänade en hacka var och var väldigt nöjda när dagen var slut.
 
 
 
Maj 2012
* Bakluckeloppis på Anundshög i strålande väder och många säljare. Jag och mamma var med och sålde men blev inte av med så mycket saker tyvärr. En par inköp blev det dock och det var en trevlig dag.
 
* Hälsade återigen på djuren på Vallby friluftsmuseum. Trevligt att traska runt där bland alla hästar, grisar och hönor. Man får sig alltid ett gott skratt.
 
* Ett Corsofat packat i en gammal chokladask kom fram utan skador. Det måste vara ett mirakel.
 
* Det loppades lite i alla fall. En våffelvas, någon Aladin-lykta och en kvadratburk.
 
* Nornhajken hanns med, från att ha stått som segrande lag i två år i rad så hamnade Piece of cake på SISTA plats. Haha.
 
* Även ett vårläger hölls i Kröcklinge utanför Köping. Temat var 1912 och Köping scoutkårs 100-årsdag firades med pompa och ståt.
 
 
 
Juni 2012
* Regnväder och renovering inledde sommaren. I väntan på sommarsemestern ägnades tiden åt att slipa väggar och måla väggar, allt för att bli klar i vardagsrummet. Kändes som om det aldrig skulle bli klart. Tur att jag hade morsan till hjälp.
 
* På loppis och auktion hade jag en väldans tur. Massa nytt och fint till mig :) Massa UE och även en vit Colora som blev min för en liten slant.
 
* Hittade en Tri-vas för 10 kr på en bordsloppis.
 
* Fem läckra vaser presenterades tillsammans på bloggen. Samtliga fyndade på en vecka!
 
* Hus & Hem Retro presenterade sig stora loppisguide där jag ansvarat för att lista alla loppisar i Västmanland. Till och med ett personligt tack fick jag.
 
 
 
Juli 2012
* Åkte äntligen på bonnauktion i Norberg. Några planerade inrop och ännu fler oplanerade. Bland annat ropade jag in ett gäng julgranskulor.
 
* Pernilla kom in i mitt liv. Jag ropade in en tjusig fåtölj på auktion, Bruno Mathssons Pernilla. Den bor just nu på vinden hos mamma och den ska snart, snart få flytta hem...
 
* Jag blev arg. Igen. Inte så ovanligt. Denna gången var det Myrorna som hamnade i korselden. Blir så förbannad när de sätter höga priser på trasiga saker och när man sedan påpekar det så får man skit för det och de skyller ifrån sig. Vem vill köpa hyllvärmarna på Myrorna? Inte jag!
 
* Jag blev arg. Igen. På högtravande Röda korset som "inte har några loppisar utan bara second hand-butiker. Fnys!
 
* Jag besökte scouternas stora loppis utanför Flen. Hoppas innerligt att det blir fler gånger. Häftigare loppis har jag aldrig sett tidigare.
 
 
    
 
 
Augusti 2012
* Äntligen semester! Kollade på tåg i Gävle. Kollade på fängelsemuseet i Gävle. Kollade på choklad i Linköping. Kollade på flygvapenmuseet i Linköping. Kollade på arbetets museum i Norrköping. Kollade på båtar i Furusund. Kollade på loppisar i... överallt.
 
* Retrolux fyllde 2 år!
 
* Jag åt glass på Lappens och hälsade på mina kära vänner i Dalarna. 
 
* Förådet rensades. Alla kartonger togs ner från vinden och den stora sorteringen startade. Jag har lite för mycket och det ska vi råda bot på genom försäljning och bortskänkning. Ett specifikt skåp ordningställdes för ändamålet.
 
* I denna vevan blev vardagsrummet klart! Nästa blir sovrummet.
 
* Jag anklagades för stöld på Ansgarskyrkans årliga loppis. Skojar ni eller? Nej, tydligen inte.
 
* Jag köpte ett fat ur Atterbergs korta serier, ganska ovanliga.
 
 
 
September 2012
* Jag blev arg. Igen. Eller snarare fortsatte att vara arg på Myrorna. Det som nu upprörde var deras nya reklamkampanj: "Här är det billigt att köpa något dyrt."
 
* Jag loppade selektivt. Med noga utvalda loppisar och varor. Inte så många köp men finfina prylar. Insåg att mina skåp var/är överfulla.
 
* 21 september var det åter dags för 100% scout. Givetvis gick jag till jobbet med uniformen på. Lika 100 då som alla andra dagar.
 
* Västerås kulturnatt med eld och kärlek, som vanligt. Fabulöst!
 
     
 
Oktober 2012
* Resa till Götet för att kolla in Galenskaparnas & After shaves 30-årsfest. Dessutom besöka en drös med loppisar. Träffade Form55-Jan för lite byten.
 
* Kickstartade arbetet med Dalacamp 8 - SpaceCamp.
 
* Slog rekord i "spårskapande" för scouterna på Sankt Olofs höstläger. Jag, Carola och Kix överträffade oss själva. Jag kan inte begripa hur det gick till. Dock till kostnaden av att jag just då kände att jag aldrig mer ville åka på scoutläger...
 
* Antik & kuriosa-mässa i Stockholm. En liten bloggar-fika fick vi till. Kul att träffa er bloggare!
 
* Jag hade inte en enda minut över till något mer än jobb och fritidsjobb. Det var hemskt! På bloggen blev det inte många inlägg under månaden.
 
 
 
November 2012
* November blev aningen bättre och jag hade lite tid för det och dem jag gillar bäst. Visade bland annat upp fynden från Göteborgsresan. Vi stannade på flera ställen längs vägen till och från Göteborg, bland annat i Jönköping och Motala. På vägen hem var det ett annat varuhus som gällde; Gekås....
 
* Kryddburkssamlingen från Selsbo börjar se klar ut. Kanske finns det någon enstaka del jag saknar.
 
* DASS anordnade scouternas Novembernatten för första gången. Ni kan ju gissa vilket lag som vann utmanar och ledarklassen? Så klart var det superlaget med Kix, Carola, Jonas och jag själv. Allt som inte uttryckligen är förbjudet är tillåtet...
 
* Bukowskis sålde varor från kända formgivare. Problemet var att det var kopior. Kanske ingen större nyhet, men när man säljer samma möbel två gånger som äkta designermöbler så osar det bränt.
 
* Allt arbete och slit sket vi i för en dag. Tog en dagstur till Köping för att se om det kunde erbjuda något extra. Kalklinbana, museeum och god mat blev resultatet.
 
* På namnsdagen fick jag min födelsedagspresent. En adventsljusstake från Konstsmide i nyretro. 
 
 
December 2012
* December kom med snö. Advent pyntades och lussebullar bakades.
 
* Äntligen kändes det som om lugnet kunde lägga sig. Slutspurt på jobbet med tidigt avslut och en resa till London några dagar innan jul. Vi tog verkligen vara på tiden med sevärdheter, tunnelbana och musikal.
 
* Julstressen missade vi med blotta förskräckelsen. Det enda jag kände lite stress över var inslagningen av julklapparna. Något som jag vanligtvis börjar med redan i november. Nu hade jag bara några timmar på mig. Trots det hann jag rimma på alla paket. Klapp på axeln till mig, dagarna i London fick mig att slappna av. 
 
* Nyår firades i glada vänners lag och vilken fest det blev.
 
 
 
Med det sagt får jag önska alla mina läsare god fortsättning på det nya året!
13 kommer att bli ett bra år! Jag önskar eder alla ett gott fyndår!
 
Skumpa och rödtjut!


London

Tre dagar i London innan jul. Perfekt uppladdning inför julen och den negativa delen av julstressen infann sig inte. Skönt! Det fick bli som det blev helt enkelt. Det som inte hanns med hoppasdes helt enkelt över.

Här kommer en bildkavalkad från resan, vi hann som sagt med mycket och stannande inte länge på hotellrummet under dagtid. Två av de tre dagarna var ganska plaskiga och blöta. Första dagen promenerade vi runt i staden där vi kikade i skyltfönster och kollade på juldekorationerna.
 
Promenad i Green Park, Buckingham Palace och Picadilly Circus. Kvällen avslutades på musikal, Singing in the Rain. Det var tufft med musikal i London. Klart värt biljettpriset. Musikalbesök i London blir det nog fler gånger om jag åker dit.
 


 
En del tunnelbana åkte vi.
 
Turistgrejerna klarades av. Vaktbyte på slottet, Towern, Tower Bridge och andra gamla byggnader.


 
Traditionellt krubb blev det, på puben så klart. Vi testade även indiskt, italienskt och mexikanskt.
 
Kings Cross station och perong 9 och tre fjärdedelar var jag ju tvungen att se också. Ombyggd och modern, givetvis fanns en Harry Potter-shop på plats.

Julskyltningen och belysningen var lite mer blaffig i London.
 
Vi träffade en hel drös med kändisar. De kunde kanske uppfattas som lite stela men annars var de väl okej.
En del fotografer fanns på plats. Just den här tjejen måste ha haft störa problem med det befintliga ljuset hon stor stilla rätt så länge.
 
Även the Beatles fanns på plats och jag passade på att snacka lite med dem.
 
Sista dagen tog vi en titt på Big Ben och de fräsiga husen därikring.
Trötta i fötterna och sega i kolan avslutad vi kvällen på bio och med käk.
 
London innan jul kan jag rekommendera. Väldigt trevligt och inte alls så smockfullt som jag hade trott.
Hälsningar från vårt lilla hotellrum.
Over and out!

 
 
 
 

RSS 2.0