Som ett paket

... kom mina små skönheter.

Först den något överbetalda Negro- vasen av Anna-Lisa Thomson för UE. Nu börjar det faktsikt lika en samling och det är för sent att dra sig ur.


Den nya är den lilla vasen som jag betalade 520 kr för. Kanske lite överdrivet, men vad ska jag annars slösa mina surt förvärvade slantar på?
Lite lustigt med dem, de har lite olika märkning under. Antar att de är från spridda tillfällen under produktionen.Bild 1 är märkningen på den större vasen, bild 2 är skålen och bild 3 är den mindre vasen. Alla märkningarna är olika och den nyaste verkar vara skålen (mitten).

I veckan kom också mina kryddburkar från Selsbo keramik. Det var 7 st och det är de små burkarna som är nya. Fem större burkar hade jag sedan tidigare. De var oerhört fina, inte ens en repa. Om Negron blev något dyr så blev dessa kryddburkar galet billiga, alla sju fick jag för 26 kr och jag är helnöjd.Återstår bara ett litet problem...

...de får inte riktigt plats på hyllan. Enkelt, tycker ni kanske, bara att köpa en till hylla! Men icke. De braiga tavelhyllorna har utgått ur sortimentet på IKEA och ersatts av en annan variant som inte är lite snygg och nätt. Får väl försöka knåpa ihop något själv. Varför ska något gå enkelt när det kan vara krångligt?

Nöjd med affärerna är jag oavsett.

Over and out!


Fynd hos Myrstackarna

Min morbror har en tendens att hitta på konstiga och nya namn på diverse grejer. Bland annat så har loppisarna i stan fått smeknamn. Myrorna är så klart Myrstackarna och Brödet och fiskarna är Bröderna fiskare. Det har smittat av sig och jag använder dessa smeknamn slaviskt.

Så igår gick jag in på Myrstackarna och fyndade. Hör och häpna. Jag fyndade på Myrorna i Västerås. Som jag tidigare har skrivit om så är det dålig fyndpotensial där. Men igår handlade jag så att jag fick hela cykelkorgen full.


Två delar ur kosmos av Berit Ternell för UE. Äggkoppen kostade 25 kr och den lilla skålen kostade 5 kr eftersom den har några små nagg på kanten.


Tre tekoppar och fyra fat ur Rörstands servis Grön Anna. Oerhört fin kvalitet, helt felfria. 40 kr per kopp+fat. Det extra fatet gav jag 15 kr för. Det fanns assietter också. De var missfärgade och krackelerade så de fick stå kvar. 35 kr stycket ville de ha och det är ju lite konstigt pris om man jämför med de felfria kopparna.


Hittade en plåtburk också. Den är nog inte så gammal men jag gillade motivet med "Den fula ankungen". Hela sagan är illustrerad i småbilder runt burken. 25 kr, även den felfri.

Jag köpte också ett cd-ställ i trä som jag tänkte bygga om till tallrikshållare till mina tradera-fotningar. Hoppas att det funkar som jag tänkt mig.

Bjuder också på en bild av hatten jag köpte på Läkarmissionen i tisdags. Kunde inte låta bli, även om jag kanske inte klär så bra i huvudbonad. 40 kr.

 

Over and out!Signe Melin och Signe Tillisch?

Ett tappert försök att vara rolig. Ni fattar nog snart...

 Igår körde jag iväg ett stort lass med grejer till loppis. For iväg till Läkarmissionen och dumpade några av kassarna på baksidan vid inlämningen. Givetvis var jag tvungen att gå in i butiken också för att se om jag kunde fylla på med något nytt här hemma. Det fanns det. Det verkar som om det varit mycket folk i helgen, massa nya saker.

Först hittade jag dessa:Fem stycken multicup av Signe Persson Melin. Helt felfria och på några fanns etiketten kvar, även om de var lätt ihopskrynklade. Nu kan jag räkna till nio vita pokaler här hemma. Och priset gjorde dem till ett riktigt fynd. 12 kr st. (Hepp, Signe Melin!)

Vidare hittade jag en drös med prylar i "fyndrummet". Bland annat:Ljuslykta att hänga upp i förnstret i lagom retroorange. Ystads keramik. Hela 4 kr.Ytterligare ett blått litet glas. Kan inte låta bli att köpa dem. De är väl kanske lite små att dricka ur. 2 kr.En ljusltkta. Någon sa att det var reijmyre. Nån som kan bekräfta eller dementera? 2 kr.

Dessutom hittade jag lite andra grejer som inte riktigt platsar här på bloggen.Tillbaka ute i butiken hittade jag en skön plåtburk med röda äpplen. (Hepp, Signe Tillisch! En äppelsort.) 25 kr.
Och...
... en fin gefyr gryta av Stig Lindeberg för Gustavsberg i gult. Ingen lock till mitt förtret men eftersom den var helt fri från skador betalade jag gärna den 45 kr den kostade.
Och...... en liten gräddkanna i klarglas. 15 kr.

Jag åkte också ut till Hälla där jag besökte Life center. Dumpade resterna av mina påsar och fick en fikabiljett som tack för hjälpen. De brukar ha gott fika där så jag blev glad. Det är dessutom ett bra sätt för dem att visa att de uppskattar gåvorna. Fikabiljetten sprar jag till ett annat besök.

Kollade också om det fanns något att fylla på med även på life center. Jag fyllde på med en tröja i mörkbrunt (som inte passar här på bloggen, även om Jessica tycker att kläderna är roligare än prylarna).

På Brödet och fiskarna köpte jag ingenting men på Stadsmissionen slog jag till på tre assietter Kosmos från Upsala-Ekeby. Vi fyller på i lagret och försöker samla ihop 6 st eller 12 st.

På det hela taget en lyckad runda.

Idag har jag jobbat med att plåta en massa grejer som någon gång ska ut till försäljning. Vet inte riktigt när bara, men jag tänkte att det var bättre att fota nu när ljuset var bra. Det blir ju snart mörkt större delen av dagen och då blir bilderna inte lika bra.

Sedan har jag tagit en tur på stan för att lämna tillbaka böcker på bibblan och då gick jag in på Myrorna medan jag ändå var på stan. Och hör och häpna, jag gjorde fynd! Men de prylarna får ni se imorgon. En retro-cliffhanger!

Over and out!

Den är traderad

Jaha... en ny bunt uppe då. Dessutom så har jag en hel baklucka full med prylar som ska lämnas på loppis. En hel baklucka, stoppa pressarna! Och separationsångesten har inte kommit igång än.

Nu kan jag med gott samvete fylla på lite igen.

Men här är det några prylar som ska bort först:


Reklamfat Granit - UE Hjördis Oldfors (tyvärr skadat!)


IFÖ verken Bromölla - reklamfat


Lasco - Rörstand


Äpple Rolf Berg - Torshälla

Over and out!


Utmanarkoma efter femkamp

...och vilken femkamp det blev. Här följer ett sportreferat.

Från Västerås for vi på lördag morgon. 4 lag, två personer i varje lag, tre utmanarlag (15-18år) och ett ledarlag. Vi hade femkampsträningen från i onsdags färskt i minnet och vi skulle ge järnet.


Lizzie, Johanna, Felix, Axel, Emma och Malva

Efter ett par timmar i bilen var vi framme i Karlsby, vid den gamla skolan där vi skulle bo. Efter inakordering på rummen så samlades vi för att börja bygga femkampsbanorna.

Fem grenar:
Eldning
Surrning & livlina
Nattorientering
Hinderbana
Woodcraft ("naturkunskap")

Sedan var det tävlingsstart. Utmanarna var totalt nio tävlande lag och deras klass fick börja. Eldning. Fyra vedträn, en ask tändstickor, kniv, yxa och en plåtburk med såpvatten. Tävlingsreglerna är enkla: Få såpvattnet att koka över och spring i mål. Kortast tid vinner.

Axel och Felix fick tävla i första gruppen. Vi andra hejade på och gav tips från sidlinjen. Malva och Emma skrek sig hesa och vi andra skrek med så gott vi förmådde. Vi hade klart den bästa hejarklacken. Och mycket riktigt, när grabbarna väl tightat ihop sin eld och fått upp lite höjd på den så kokade såpvattnet över. Lätt snurriga sprang grabbarna i mål på en förstaplats så långt i tävlingen.


Full kareta mot tävlingsbanorna.


Blås!


Jag och Carola var kontrollanter på de andra banorna men kunde inte låta bli att titta vad våra utmanare hade för utmaningar.
 

Nu börjar det likna något grabbs!

I nästa grupp tävlade både lag Lizzie och Johanna och lag Malva och Emma. Starten gick och tjejerna kom igång bra. Smala späntor och mycket spån gjorde att Lizzie och Johanna fick fart på sin eld tidigt. Efter lite spånstrul kom också Malva och Emma igång och började blåsa "varannan-blåset". Även i denna grupp så hade vi sankt Olofs scoutkår i topp. Lizzie och Johanna sprang in som etta och Malva och Emma kom in på andra plats. De petade ner grabbarna till en tredjeplats.


Schyssta spån brudar!


Lite strul med brasan?


Spåvatten som kokar över.

Sedan blev det livlina och surrning. Enkla regler även här: Kasta livlina, träffa målet 10 gånger. Spring till slanorna och bygg en given konstruktion med hjälp av surrningar (eller constriktorstekar, krav på snygghet finns ej). Res upp konstruktionen och varva den 3 gånger - sedan målgång. Även här kortast tid.

Samma startordning som förra gången, Axel och Felix ut först igen. När startskottet small så briljerade de på livlina, endast elva kast behövde de göra för sina 10 träffar. Jag är imponerad! Vidare till surrningen som gick bra trots några missöden med dåligt åtdragna knopar där de förlorade lite tid. Men trots detta var grabbarna först i mål i gruppen.
Felix fokuserar.


Den blev lite ranglig kanske, men den höll!


SMU hade problem med glidande rep.

Malva och Emma gjorde om bravaden med livlinan, elva kast krävdes för tio träffar. Surrningen strulade lite men med en stadig konstruktion och snabba fötter gick de i mål som först i gruppen och tvåa i sin klass. Lizzie och Johanna gjorde en kanonbra surrning. De var snabbast på den delen, men lite strul med inkastningen på livlinan gjorde att de slutade på en fjärdeplats i grenen. 


Lizzie och Johanna kastar livlina.


Malva och Emma har börjat med surrningen.


Johanna och Lizzie fokuserar på surrningen.

Nu var det äntligen vår tur att tävla, vi i ledarklassen. Tyvärr var endast två lag anmälda så vi hade inte så många lag att tampas med. Trots detta så växte mina och Carolas djävulshorn ut när startskottet för eldningen gick. Vi skulle vinna denhär grenen. För att öka tävlingskänslan lite så hade vi ett par lag som var med och eldade utom tävlan också och detta bidrog nog till vårat fina arbete.

Jag tror aldrig jag har späntat så fort och hanterat en yxa under sådan tidspress förut. Men bra gick det. Vi fick eld på spånen på ca 20 sekunder och sedan var det bara att mata på med späntor och spån. Att vi hade den bästa hejarklacken gjorde inte saken värre. De skrek nästan så att de blåste ut våra tändstickor. På ett kick låg all ved i en pagod runt burken och vi började blåsa. Det kändes som om vi höll på i en evighet. Platt på mage låg vi och blåste från varsitt håll. Undrar hur mycket rök som kom ner i lungorna? Äntligen kokade det över och jag störtade i mål. Vi var först. 6 minuter och 15 sekunder tog det. Otroligt bra för att aldrig ha tävlat eller ens övat eldning ihop. 


Carola jobbar på för att korta koktiden.


Snygg är man inte när man tävlar i eldning. Man ser lätt blåst ut när man ligger platt på mage och blåser.


Upp på knä för att vara beredd på att springa i mål. Mina knän är helt fulla med blåmärken nu.


Men fart på brasan blev det.

Snabbt på nästa gren för oss också. Livlina och surrning. Livlinan gick bra, vi missade ett par kast och i samma klass som våra utmanare var vi inte. Men surrningen var vi nästan för bra på. Vi drog åt våra knopar lite för hårt och vi fick knappt isär vår trefot. Men efter lite våld och akrobatiska övningar från min sida så lyckades vi gå i mål. Åter på första plats. 


Vi förbereder vår tävlingsbana inför livlinan. Koncentrerade och pepp till tusen. Fokus!


Hala in!


Surrar för glatta livet.


Tävlingens tightaste trefot?

Sedan var det dags för lite uppladdning inför kvällens orientering. Vi slappnade av en smula och käkade middag. Jag åt på tok för mycket och det kändes inte lockade att gå ut i det täta duggregnet. Ett sånt duggregn som man blir dyngsur av på några minuter. Efter ombyte drog vi oss mot start, lite uppvärming och ut på orienteringen som andra lag. Denna tävlingsgren kördes parallellt för alla tävlanden. Det gick förvånansvärt bra. Vi hittade alla kontroller relativt snabbt och vi sprang på ganska bra. Efter dryga 30 minuter var vi i mål, blöta och spyfärdiga. Hornen växte även under denna gren. 

För utmanarna var det blandade resultat. Malva och Emma gjorde en god insats och kom i mål på bäst tid av utmanarna. Tyvärr så skedde ett smärre missöde med kontroll nr 3 som trillade ner på marken efter ca halva tävlingen. Lite svårt att hitta en kontroll med reflex på som ligger på marken. Axel och Felix hittade den tillslut och hamnade på en andraplats. Lizzie och Johanna kunde inte hitta den och kom därför inte i mål inom maxtiden, vilket betyder endast 20 poäng (av 200 möjliga). Himla otur när det gick så bra för dem i början. 

Helt färdiga stapplade vi in i duschen och sedan sängen. Ett tappert försök att läsa på lite om woodcraften gavs snart vika för sömnen. Jag kände mig ungefär som en urvriden disktrasa. Lätt stukad. 

Morgonen kom för tidigt. Men mer tävlande och städning stod på schemat. Det var bara att bita ihop. Samling ute efter frukosten för woodkraft-frågorna. Enkla regler även här. 40 frågor, 4 alternativ per fråga, 40 minuter, 1minut per fråga. När klockan ringer så går du vidare till nästa fråga.Vi svarade med varierat resultat. Woodcraften är verkligen vår akilleshäl. Vi är inte alls så bra på det som vi skulle behöva vara. Jag och Carola kammade hem 26 poäng och utmanarna låg strax under med några poäng. Detta var den enda grenen ingen av oss låg i topp. En av deltagarna i det andra ledarlaget var biolog och det kan ju förklara varför det gick bättre för dem. Johanna och Lizzie kom på andra plats i sin klass tätt följda av Axel och Felix på tredje plats. Malva och Emma  blev sexa. Bäst att träna till nästa år.Sedan var det dags för den sista grenen i årets femkamp. Hinerbana. Iår skulle vi frakta med oss en slana (en grövre pinne) som var cirka fyra meter lång genom hinderbanan. Detta på så kort tid som möjligt. Där fanns alla typer av hinder. Hoppa över stockar, klättra på stegar, krypa under pressenningar, fiska upp ringar, leta efter nycklar, gå balansgång, låsa upp hänglås, plocka kottar............ Det scouter gör bäst med andra ord. 

Jag och Carola fick börja. Förutom ett par små missöden gjorde vi ett bra jobb och sprang på ganska bra. Vi blev väl inte helt nöjda med tiden vi fick men vår tid stod sig ändå bra i konkurensen. Lizzie och Johanna var några skunder långsammare än oss, Emma och Malva lika så. Då var det Axel och Felix tur och de sopade banan och sprang i mål en hel minut före de bästa lagen. Det gjorde att alla i deras klass fick ganska låga poäng. Färdigtävlat. Nu kunde vi bara vänta på resultatet. Under tiden käkade vi lunch och packade in våra prylar i bilarna. 

Prisutdelning. 

Felix och Axel kammade hem segern i utmanarklassen. Emma och Malva kom tvåa och trots missödet under orienteringen kom Johanna och Lizzie på fjärde plats. Detta i konkurens med sex andra utmanarlag. (Stolt ledare!). Även jag och Carola vann vår klass men vår prestation kan ju inte mätas med utmanarnas. Det faktum att vi knep fyra grensegrar av fem möjliga gör mig ändå ganska stolt och nöjd.Nöjda med trötta åkte vi hem mot Västerås. Det var nog inte bara jag som vill tillbaka nästa år. 

Over and out!

Tack till er som tog hand om min kamera och fotade när jag var kontrollant. Malva, Emma och Axel.

Bästa 100% scouten

Hepp! Jag som aldrig vinner något vann 5 biljetter till förhandsvisningen av I ugglornas rike i 3D eftersom jag är en så bra 100% scout. Publicerade min 100%-bild på facebook och hepp! Jag vann!

Så den 16 oktober så intar tjejligan i scoutskjorta storstan för att gå på bio. Ledarvård kallar vi det.Over and out!


Snurrig dag med snurriga vändor

Full rulle hela dagen. Började framför datorn med att söka igenom en massa jobbannonser. Tråkigt så att klockorna stannar. Nej, tråkigt så att klockorna går baklänges! Men det fanns en del intressant. Nu är det bara att söka. Gäller bara att samla krafterna och ta tag i det.

Men själva ansökandet fick vänta lite. Det fanns större och viktigare saker att göra. Som att köra den sedvanliga fredagslunchen på IKEA och visit på auktionshuset. Fanns ett par fina saker men ingen som jag absolut vill ha. Det var ganska skönt och bra för min plånbok.

Loppisbesök ute på Hälla blev det givetvis. Brödet och fiskarna och Stadsmissionen. Började på stadsmissionen. Det första jag hittade var ett fat från Upsala Ekeby och Mari Simmulson. På tal om otydlig märkning... Bara en halv stämpel gjorde priset 25 kr.


God kvalitet, några små bortslagna glasyrbitar på kanten men klart värt 25 pix.

Nästa inköp ligger egentligen utanför mitt område. Men denna fina dockvagn kunde jag inte lämna kvar i butiken. En Emmaljunga för 50 kr.Min bloggar-kollega Clinen skrev om en liknade vagn på Clinens Ljuva femtiotal. Mitt nyinköp är en liggvang till skillnad från Clinens som är en sittvagn. Skönheter båda två, Emmaljunga båda två.

Dessutom hittade jag en finfin scoutig lykta. Den ska lysa upp balkongen under mörka kvällar. Till och med veke fanns med och lyktan var av fin kvalitet. 40 pix fick jag betala, den kostar flera hundra i butik.

For vidare till Brödet och fiskarna. Kunde inte låta bli att köpa lite prylar där också.


Min nya kärlek är cup-skålar. Den här gången fanns det 6 st med slipad dekor. Tror faktiskt att jag ska behålla dessa och använda som efterrättsskålar. Jag blir så glad när det finns sex stycken. Annars är fem ett vanligt antal när man handlar på loppis.

Jag hittade ett fat utan märkning också. Missade att plåta det så om ni har tur så får ni se det senare. Fick en känsla av att jag sett det förut, undrar vad det kan vara...

Under veckan har jag också handlat några småsaker. Dessa hittade jag på Myrorna och Röda korset:


Ishink i fräsig design betalade jag 10 kr för på Myrorna.


Den lilla plåtburken hittade jag på Röda korset för en femma. Svea blandning. Det är grejer det. Hittade också en gul gefyr såskanna som tyvärr var naggad i pipen, 10 kr var den dock värd.

När jag kom hem från dagens äventyr hade mamma levererat min bricka med väggplattor som jag lämnade anbud på på auktionen förra helgen i Broarna. Här är godsakerna från den:


Anledningen till att jag bjöd var först och främst den blå blomman som Irma Yourstone UE ligger bakom. Det visade sig även att den blå fisken uppe till vänster också, med största sannorlikhet är gjord av henne. 104 kronor slutade notan på.

Det var dagens härligheter. Imorgon väntar mer 100% scouting. Det är mästerskap i scoutfemkamp med de traditionella grenarna eldning, surrning och livlina, hinderbana, nattorientering och woodcraft (naturkunskap). Jag får med mig sex utmanarscouter (15-18 år) och en till ledare som ska tävla. Tävlar gör man i tvåmannalag.

Har ni tur så får ni en uppdatering på måndag. Jag har insett att min kombo av ämnen på bloggen är lite otippad. Scouting och loppis är väl inte självklart. Men det är å andra sidan väldigt mycket Anna och två bloggar skulle jag aldrig orka greja med. Så, scouting och loppis it is. Och ibland lite övrigt liv där emellan.

Mina vänner. Tack och godnatt!

Over and out!Norberg med auktion och Elsas

Efter en mycket lång kulturnatt masade vi oss ur sängen jag och Malin.

På agendan stod blixtvisit i Norberg och på Broarnas auktion. I broarna har de mer av en "bondauktion" än de tjusigare auktionerna de har på auktionshuset här i stan. Med lägsta-rop på 20 kr blir det betydligt roligare att spontan-bjuda.


Auktion i Broarna

Vi stannade ungeför en timme i Broarna och jag hann ropa in en bricka med blandade godsaker på.


Tre serveringsfat - Gustavsberg


En liten skål från Kosta. Vicke Lindstrand?


En sorgligt sprucken, missfärgad och krackelerad Pyro.


Ett serveringsfat - Rörstrand


6 st tekoppar vinranka. Alla i varierande kvalitet från helt okej till totalt krackelerad.

Allt för totalt 115 kr.

Jag lade också bud på en bricka med väggplattor som jag inte har fått hem ännu, så bilder kommer senare.

Vidare till metropolen Norberg där jag växte upp. Målet var först och främst Elsa Anderssons Konditori. Ett av Sveriges bästa. Med bevarad inredning från 1800-talet.


Elsas


Fikat på Elsas


Malin på Elsas. I bakgrunden kan man se lite av inredningen.


Nästa anhalt?

Vi hann med ett snabbt stopp uppe i Kärrgruvan vid de gamla gruvhålen också. Synd att det fina gamla gruvområdet får förfalla som det gör. Det är ju trots allt ett ekomuseum. Det borde vara ett givet besöksmål men man vill ju inte åka dit när det är dåligt underhållet.
Mer hann vi inte med i Norberg. Malin skulle åka med tåget från Västerås på eftermiddagen. Vi får nog ändå ta en ny tur till Norberg för att kolla in allt det andra man måste se när man är där. Lapphyttan, Mimerlaven, Karbenning, Blå grottan, Polhemshjulet, Svinryggen..........

När jag kom hem så fick jag titta på grejerna som mamma ropat in på auktionen i Västerås som hon besökt under dagen. Lite smått och gott blev det som jag fick ta hand om. 

Bricka med blandat smågodis:


Några prylar till mig och några behåller mamma. 


Sockerskål och gräddkanna från Reijmyre. Kanske Monica Bratt? Och en miniatyrvas av Erik Höglund, ca 4 cm hög. 


På en bricka fanns dessa tre jultallrikar av Stig Lindberg.


Där fanns också fyra fräcka fiskar. Något krackelerade och utan stämpel. Någon som vet?

Kvällen blev lugn. Sortering bland flera hundra bilder som jag tagit och några jobbsökningar. Sedan var det bara att krypa isäng, kudden väntade. 

Det har varit en lång helg med många glädjeämnen. Tack alla ni som förgyllt den. 

Over and out!Hett på kulturnatten

Så var årets kulturnatt här igen. I lördags (ja... jag ligger ganska mycket efter i bloggandet, vilken tur att det har varit en ganska lugn vecka) var det dags igen.

Jag har ju skrivit om lördag redan, lördag dag. När kvällen närmade sig hade regnet ännu inte slutat falla. Vi väntade och väntade. Och väntade. Vi tänkte att vi skulle grilla för sista gången iår. Vi förberedde allt och insåg att vi i värsta fall skulle få steka köttet stället. Men som i ett trollslag upphörde regnet. Det blev alltså grillning. Och gott blev det. Fläskfilé med hemmagjord potatissallad (som serverades i min stora gröna colora).

Vi insåg sedan bittert att vi inte hade några bananer så att vi kunde göra hajkbanan (grillad banan med choklad i) till efterrätt. Men vi tittade istället ner i glasen och kalasade på vin (Malin), Cuba Libre (jag) och öl (Martin). Lite piffade för oss tjejer blev det också. Frilla och make up måste vara kulturell.


Malin vill inte vara med på kort och därför grimarserar hon. To bad sailor, du fastande i alla fall.


Martin var på gott humör.

Sedan drog vi ner till city. Kulturnatten är ju så himla lång. Men man hinner inte se någonting nästan. Vi hann med Erik Vilde Nielsen.


Ljuset på scenen framför Växhuset var elakt i fotoperspektiv. Gick inte så bra att plåta. Bättre än såhär blev det inte. Men musiken var kalasbra. Tack för ljuvliga toner Vilde! Jag har gått runt och sjungit "jag är en hygglig kille" i flera dagar nu. Lite tråkigt att jag bara kan just den textraden. Blir lite enformigt.

Sedan var det dags för Martin att hoppa på tåget hem till Stockholm igen. Illa. Han missade kvällens bästa.

Avslutningen. Klockspelet i stadshustornet 50 år. Nytt arr till klockspelet med klockor saxofon, trummor och lite andra sköna instrument. Dessutom mer av gycklargruppen Trix. Fick till några sköna bilder. Här följer en bildkavalkad.Efter ett sprängt stadshustorn och heta trixare drog vi oss mot Glödgargränd igen. Lite mys, lite dans och myket glada vänners lag.


Grattis till Erik och Johan. Hipp, hipp, hurra!


Trocadero är bästa drickan! Jag bjuder på den.


Lite dans.


Och med Trixarnas röda lampa säger jag...

Over and out!


 

Skultuna med ädel metall

Halva dagen sov vi och käkade en långfrulle. Lite lätt slitna både jag och Martin, Malin sympatisov med oss. Efter lite klurande släpade jag med Malin och Martin till Skultuna för att ta en titt på Mässingsbruket. Vädret var knappast på vår sida och regnet smattrade på biltaket.

Eftersom det var lördag hade Lions loppis öppet och vi tog oss en titt. Inga större utsvävningar blev det, men ett litet fat av Paula von Freymann och tre små broscher.


Dessa tre fick jag är 25 kr.


Det lilla fatet (askfatet?) fick jag också betala 25 kr för.

Sedan kikade vi runt i butiken till Skultuna mässingsbruk och fikade i å-fiket. Regnet strilade ner för rutorna men vi hade det ganska mysigt med kaffe, morotskaka och levande ljus på bordet. På vägen hem lyckades regnet göra ett uppehåll och vi stannade till vid en damm för att kika lite. Färgerna är ju helt otroliga under den här årstiden och de blir ännu mer intensiva när det har regnat.Vi stannade också till på Vallby friluftsmuseum där vi besökte byggnadsvårdsbutiken. Men regnet tilltog mer och mer och vi fick se oss besegrade och halvsprang till bilen.

Over and out!


Gycklarnas kulturnatt

Fredagen ägnades åt att slappa. Vi tvättade bort all röklukt och sedan tog vi en promenad ner till Mälaren där vi kollade på båtar och fikade lite på kajens fik. Framåt kvällningen var det dags att svida om till scoutskjortan för att åka till scoutlokalen och börja fixa inför spårarnas övernattning. 

Elisabeth dök upp och vi fixade med pysselhörnan och packningshörnan tills ungarna började trilla in. Och trillade in, det gjorde de med besked. En hel hoper med ungar från båda måndags och tisdagsgruppen. Min gamla klasskompis Malin trillade också in.

Samling och startceremoni körde vi på övervåningen med lite klur kring övernattningens tema: Mys i höstmörkret. Vad kan det vara? Mysa vid elden? Tända ljus? Äta godis? Ja, det blev nog lite av varje. Vi började i alla fall med att göra små garnbollsdjur.

Mitt i pysslandet lät vi ledarna från måndagsgruppen ta över eftersom jag, Malin och Martin skulle vidare till Gycklarnas kulturnatt. Kändes konstigt att gå så tidigt, men måndagsledarna har koll. 

Eldshow i Vasaparken och sedan jubel och kalas hos Trix på Glödgargränd. På vägen akutkastade vi i oss lite krubb. Vi blev lite sena men vi hann ändå se hela showen.


Gycklargruppen Trix.

Sedan blev det dans, fest och glam på Glödgargränd. Vi var dock hemma ganska tidigt, den stora kulturnatten var ju på lördagen och vi ville vara pepp inför den.

Over and out!100% scout

Idag syns vi scouter runt om i landet. Vi är många och det vill vi uppmärksamma genom kampanjen 100% scout.

Vi har scout-kläder på oss.
Vi fikar ur kåsa på jobbet.
Vi skriver scout på våra visitkort.
Vi bloggar om det.
Vi ändrar våra profilbilder på facebook till scoutbilder.
Vi hjälper gamla tanter över gatan.
Vi käkar kottar på lunchen.
Vi knyter skorna med en råbandsknop med dubbel nyck.
Vi mailar chiffer istället för vanliga mail.
Vi slår upp tält i rondeller.
Vi använder hajkryggan istället för handväskan.
Vi lagar lunch på stormkök.

Vi är,
Vi vill vara,
Vi förblir

100% scout. Idag och många timmar, dagar, år framöver. Jag vet att jag alltid kommer att vara 100% scout.Har du sett oss idag?

Idag byter jag ut mitt over and out till:

Alltid Redo!


Fler traderade prylar

Går ju bra det här. Något för dig?


Blå blom gräddsnipa - Gustavsberg

'
Fat med elefant - Humlebaek


3 djupa Fasan - Old Gustavsberg


2st gröna ljusstakar - Nybro Glasbruk
 

My little pony


My little pony


Ugnsform - Rörstrand

Lycka till!

Over and out!


 


Där Gurkorna sover

Ja, i Gurksängen så klart.

Torsdagen var full med hattade runt hela stan. Började i centrum hos frisören som klippte mina tuffsar kortare.

Vidare till matbutiken på Hälla med Kicki för shopping inför spårarscouternas övernattning. Effektiva vi var klara på 20 minuter så att vi hann med lunch på IKEA (för mig de vanliga köttbullarna för att spara lite guld till loppisletande).

Hattade vidare in till city igen och cuLturen där ABF-Jenny väntade på mig. Kanske kan det bli en studiecirkel i smyckesdesign, vi hoppas på det (så blir det mer guld till loppisletande). Vi planerade lite och insåg att vi behöver några fler deltagare för att kunna börja. Så om du bor i Västerås och är sugen på att smycka dig med egna smycken så är det bara att kontakta ABF och anmäla dig till studiecirkeln.

Hoppade in i bilen och rejsade till stationen för att plocka upp Martin som kom med tåget från Tjockhult. Martin är precis som jag scout och vi träffades under arrangemanget Gröna Spåret som är en årlig hajk i dalaskogarna. Är  du scout och över 17 år så är GS ett måste. Hur som helst så åkte vi till ännu en matbutik och shoppade inför kvällens visit vid Gurksängen.

Hänger ni med i svängarna? Bra. Vi är inte ens halvvägs än.

Till Tunby och scoutlokalen där vi lassade ur maten till spårarnas övernattning och packade in Muurikan (som ett stekbord på tre ben) i bilen. Övernattning i vindskydd väntade för mig och Martin.

Men innan vi drog ut i Rönnbyskogen hämtade vi min nya soffa som jag spontan-shoppade på Life Center i Tisdags. En blå-rutig skapelse från 60-talet. Ni ska få se den när vi gjort klart hyreslägenheten här i huset. Den ska stå där till att börja med.

Men sedan, lite pyssel och packande och ut i skog och mark. Jag ska nu presentera Gurksängen, Sankt Olofs scoutkårs fasta vindskydd som ligger i Rönnbyskogen utanför Västerås. Vi har döpt platsen och vindskyddet till Gurksängen. Det är där Västerås-gurkorna sover. I Gurk-sängen. Ja ni fattar...

Vi drog genast igång en brasa och började fixa inför vår trerätters. Vid eldstaden fanns ett gäng kantareller, plockade och klara. Frukosten fixad med andra ord. Undrar vilken underbar människa som lämnat dem där?Vår middag:
Förrätt: Cajun-kräftor med vitlök och Chili
Varmrätt: Timjan och chevré speckad kyckling och råstekt potatis
Efterrätt: Crepes suzette

Gott blev det och mätta blev vi. Och mörkt blev det i skogen. Så det är lite ont om bildbevis från kvällen. Men morgon blev det och vi stekte våra kantareller med lök (vi saknade tomat, salt och peppar så det blev inte svamp a la Benny. Gött blev det dock i alla fall). 


Här sover gurkorna ibland.


Frukost på gång.

Sedan gjorde vi lite jobb kring vindskyddet. Samlade ihop en hel hög med ved som vi lade under vindskyddet. Hela skogen är full av slanor som bara ligger och ruttnar. Nu har vi räddat några. Hoppas att det inte är helt slut på ved när vi kommer nästa gång.Hemåt for vi! Trevlig övernattning i Gurksängen.

Over and out!


Myrorna på vinst eller förlust

Här i Västerås är Myrorna som en tombola. Väldigt många nitlotter i dålig kvalitet med naggar, krackeleringar och missfärgningar för höga summor. De felfria "fina" grejerna har samma pris som i antikaffären, ofta ännu dyrare. Ibland kan man hitta vinstlotter. Små pärlor mellan allt dyrt skräp, märkt som omärkt.

Så fort föremålet har en stämpel, oavsett varans skick så sätts ett högt pris. Är stämpeln otydlig eller inte av den "vanliga" modellen kan man ha tur. Jag hittade bland annat ett stort Havsflora-fat av Anna-Lisa Thomson för 35 kronor med ovanligt dålig märkning.

Just av denna anledning orkar jag sällan gå in på Myrorna. Jag blir ofta irriterad och uppgiven av detta fenomen. Men ibland går jag ändå dit och kikar. I onsdags var jag där och fick med mig några roliga prylar hem.


En flasköppnare i rejäl storlek. 15 kr. (En exakt likadan låg bredvid och kostade 25 kr, den jag köpte var kanske aningen mer nött och därför snyggare)


Miniatyrskål från Rörstand. Vet inte något om den och jag vet inte om den var värd de 35 kr jag betalade. Någon annan som vet? Den är ca 5 cm i diameter.

 
En lila vas med vit insida. Är den Svensk? Samma färg som en Ekenäsvas som jag har sedan tidigare som även Porslinsbloggen skrivit om. Gillade formen och betalade  25 kr.

Det var inköpen på Myrorna för denna gång. Fanns också annat som var fint men priserna på de föremålen fick mig genast på andra tankar.

Fortsättning på långhelgens strapatser följer senare.

Over and out!


Intensiv långhelg...

... som började i torsdags vid lunch och ännu pågår. Men misströsta icke. Jag lovar att ni ska få extra många goa inlägg under nästa vecka. Det kommer scouting, loppisfynd, kulturnatt, gycklare, auktion, Norberg och mycket annat. Det kan jag lova.

Den som väntar får se.

Den som söker finner.

Bra blir det...

Over and out!Föräldrar och busfrön

Igår körde vi föräldramöte på scouterna. Busungar med mammor och pappor invarderade scoutlokalen och det blev en stor ring vid samlingen. Alla var med på starten med "Anna är här" och "Hej, Anna".

Mammor och pappor blev sedan förpassade till övervåningen och utmanarnas lokal där jag pratade sönder öronen på dem. På undervåningen var det fullt stoj medan ungarna fixade fruktsallad åt sina föräldrar. Jag kan tänka mig kaoset med 15 åtta och nio åringar med knivar, frukt och skärbrädor. Lite lekar hanns också med.

Sedan blev det kalas med frukt, glass och kex. Lite kaffe ur udda muggar för de vuxna och saft för barnen. Medan fikat var i full gång så testades ledarnas skådespelarkunskaper i det traditionseniga "Packa rätt och packa fel- dramat".

Jag hade packat: sovsäck, liggunderlag, kåsa, stövlar, regnkläder, filt, varm tröja, ficklampa, mössa, vantar, underställ... i en ryggsäck
Kicki hade packat: paraply, porslin, nagellack, skrivbordslampa, locktång, kjol, klackskor.... i en papperskasse.

Ja... ni som inte är scouter kanske måste fundera en extra gång för att klura ut vad som var rätt packning. Men våra busiga spårarscouter insåg ganska snabbt vad som var rätt packat. Pedagogiskt värre.

Föräldrar som var fullproppade med info och barn som var sockerhöga lämnade så scoutgården medan vi började röja upp i oredan bland smältade glass och fruktbitar.

Ikväll blir det lägerplanering med scouterna mellan 15 och 18 år. Läger med tema Alice i underlandet och vi planerar stora delar av lägret som är öppet för hela scoutkåren med kottar från 5 år upp till mammor och pappor-ålder. Iår får också våra Vänkårer vara med.

Kanoners!

Over and out!

Hemliga besökare

Ja, ni är verkligen hemliga alla besökare. För ni finns ju där. Det kan jag tydligt se på statistiken, men ni gör verkligen allt för att inte märkas. Smyger in ibland och skäms för att ni är lika nördiga som jag är när det gäller loppisfyndande och retroting. Men var inte blyga, träd fram i ljuset. Du är inte ensam.

Blir ju inte så mycket roliga diskussioner i kommentarsfälten när ni ska vara sådär hemliga. Skriv en rad om du vågar!

Nu pep det i micron. Det betyder att min näringsrika och smakrika lunch är klar.

Over and out!


Auktion med twist

Åter ut till Hälla för att vara med på Effectas auktion. Jag hade spanat in några grejer på visningen och det var ett föremål jag hemskt gärna ville ha.

I början av auktionen fanns ett fåtal grejer jag var lite intresserad av, men priserna drog iväg och jag gav mig ganska tidigt i budgivningarna. Mor min spontanropade på en tavla med tillhörande "pryllåda" och fick den för 100 kronor. Konstnären var en dansk snubbe från Odense, men det var prylarna, eller glaset i lådan som intresserade mig. Där fanns 5 skålar på fot i samma stil som Monica Bratts puck från Reijmyre, alla i klarglas. 

Där fanns också 22 st snäckformande småskålar i pressglas. Undrar vad i hela fridens namn jag ska med dem till? Ge bort till någon loppis kanske? 

Där fanns också två mindre, avlånga serveringsskålar i pressglas. Ganska fräsiga. 

Sedan fanns det en grej kvar i lådan. En liten vas i vitt med blå dekor från Gustavsberg... eller ska jag kanske säga Gustafsberg?


"Minne från Utställningen i Lund 1907."
"Enda med svenska guldmedaljer pirsbelönadt kaffe"
Verkigen rolig kuriosa, den är endast märkt med Gustafsberg under.

Hemåt for vi för lite lunch och snabbt tillbaka igen lagom till möbel-auktionen. Vi hade spanat in en soffa och fåtölj till hyreslägenheten. Men... Nix. Blev inget köp. Det blev för dyrt för att det skulle vara värt att göra renoveringsarbetet. Så nu är det loppiskikande på soffa som gäller. Är ju lite kräsen, så allt duger inte.

Men förutom soffan var det inte så mycket som intresserade bland möblerna. Teaken gick för höga priser. Jag sysselsatte mig med att brodera på min scoutiga jobbarblus och det hann faktiskt bli färdigt under dagen:


Anna i ett nötskal. Under den scoutiga ytan gömmer sig klackar och paljetter.

Vid 15-tiden började den roliga delen i auktionen. Glas, porslin m.m. Jag hade spanat in ett par föremål. Det var flera utrop med Berså och Koka Blå som var himla fina. De såg knappt använda ut. Skulle gärna kunna tänka mig ett par grejer av de serierna. Men. Vad har vi sagt om okynnes samlande?

Nu gällde det att fokusera på annat. Dessutom måste jag hålla lite i stålarna. Jag handlar ju upp tradera-vinsten på nolltid om jag ska ropa in allt jag tycker är fint. Dock så gick servisdelarna relativt billigt. Undrar om det var inköpare eller folk som verkligen ville ha sakerna? En dam framför mig i publiken fick några av delarna i Koka Blå och jag tror att hon kommer glädjas åt den många år.

Mamma ropade in några små fugor och jag såg en blå, liten colora fladdra förbi för bara en 100-lapp. (Men... jag hade den färgen och storleken i samlingen redan.)

Sedan var det dags för föremålet jag spanat in. Den största skålen i serien Negro av Ingrid Atterberg för Upsala Ekeby (2128). Budgivningen började högt, på 400 kr (antagligen flera inropsuppdrag). Men det var bara jag som var på plats i auktionshallen. Jag erbjöd en 50-lapp till och auktionsförättaren slog. Min!Då kände jag det. Den konstiga känslan av att jag nog blivit en riktig loppis-/auktionshaj (eller nörd). För några år sedan skulle jag aldrig ha köpt en skål för 450kr, eller 550 kr som det blev med slagavgift. Det känns helt galet.

Nu är väl 550 kr inte så mycket pengar i sammanhanget men för mig så är det en del att punga ut med. Jag får glädja mig åt att auktionerna på tradera går ganska bra. Jag byter ut sju saker som jag inte gillar så mycket till en sak som jag gillar. Det tycker jag är ett ganska fair deal.

Så nu har jag början på en samling här hemma, en till. Jag har en Negro-vas sedan tidigare (2133) som i själva verket är mammas, men vad gör det, när jag får ha den till låns här hemma.På slutet i auktionen var det en bricka jag var lite småintresserad av som innehöll en del servisdelar från UE, en sockerskål från Rörstrand, en skadad Gefyr-karott och en ugnsform från Arabia, hängde med i budgivningen ett tag men tyckte att det blev för dyrt. Synd!

Auktonen var åter slut och vi packade ner våra inrop. Då kommer en tjej fram till mig och frågar om det var jag som ropade på brickan med servisdelarna:

- Ja, det var jag.
- Vad ville du ha på brickan?
- Hela brickan var intressant så jag ville ha alltihop.
- Jag ville bara ha karotten eftersom den hade ett helt lock, så du kan ta det andra om du vill ha det. Jag tänkte lämna det annars.

Givetvis ville jag ha grejerna. Hon fick ett tusen tack och en hundralapp som jag rotade fram ur plånboken. Tänk vad skönt att det kan lösa sig på det sättet. Denna händelse satte guldkant på dagen. Tack för de fina servisdelarna! (Och tack och lov att uppköparen inte fick tag på brickan.)


5 st djupa tallrikar Rhodos + 6 st djupa, 6 st flata tallrikar Droppar finns nu i min ägo tack vare en vänligt sinnad medmänniska.

Ett bra slut på en lyckad dag.

Over and out!Ego boost

Fick en trevlig kommentar på Facebook av en gammal jobbarkompis (ja... han är inte så gammal, men vi är inte längre jobbarkompisar).

Tänkte lägga upp det här på bloggen. Som en enorm ego boost så jag orkar blogga en skvätt varje dag. Han berättade också en sitt bästa UE-fynd. Jag uppmanade ju er läsare att lämna kommentarer på era bästa fynd när jag hittat en Kokos-skål från UE för en femma.

Mathias Anbäcken skrev:

Jag hade inte en aning om att vi hade detta gemensamma intresse, Anna. Jag är dödsförälskad i porslin och keramik från fr.a. 50- och 60-tal, men även annat. Har läst din blogg med stort nöje! :)

Jag har inte tid alls att fynda längre, men fö
r tio år sedan levde jag ditt loppisliv. Nuförtiden är det mer sällan mellan tillfällena, och mer sällan mellan fynden. :/

Men de dagarna återkommer väl när barnen blir lite större, I hope and guess. Jag delar dessutom intresset med frun och då är det än roligare!

Bästa fynd hittills för oss: Jag och frun var på en antikmässa i Mora för 5-6 år sedan och hittade två stooora golvvaser av typen Paprika från Upsala Ekeby hos två olika försäljare och fick dem för ungefär 800 spänn. Sammanlagt! I Uppsala (där man tar överpris för allt UE) hade de gått på mellan 1500 och 2000. Styck!

Jag blev helsugen på att ge mig ut att fynda lite igen då jag läste din blogg! :D

Ja, Mathias, du är välkommen på besök när du vill, på bloggen och hemma i mitt samlarparadis.

Igår var jag på Auktion och ropade in ett par saker, uppdaterar er senare. Nu skiner solen ute och det kanske är dags att ta sig utanför dörren.

Over and out!
Effektivt loppislletande 3/3

Åter ut till Hälla för att gå på Life center. Några prylar slank ner i korgen:


Bland annat dessa Kosmos assietter och djupa tallrikar av Berit Ternell som fått renässans efter några år i glömska. 6 st för 5 kr/st. Det är kul att se de olika färgskiftningarna som förekommer.


Ett fat vinranka från Gefle smög sig ner i korgen. Den röda/rosa dekoren. Något krackelerad och med en nagg som jag inte såg förän jag kom hem. Prislappen satt nästan på naggen och det var därför jag missade den. Morr. Men 10 kr är inte så mycket att gråta över.

Hittade också denna spännande pjäs:

Under är den märkt med Elsi och jag undrar om den kan vara gjord av Elsi Bourelius som bland annat var verksam hos Jie. Nyfiken på denna skapelse, så om du vet, kommentera gärna! 25 kr var den värd oavsett om det är Elsi Bourelius som står bakom.

En snabb tur till Stadsmissionen blev det åter igen. Jag ville tillbaka dit för att se om denna fanns kvar:


En spegel av Irma Yourstone som bland annat gjorde en del föremål för Upsala-Ekeby. Såg den redan i fredags men kände mig lite snål. Igår slog jag till. 40 kr. Ska den hänga i hallen kanske?

Hade lite extra tid eftersom mamma hade hittat kläder att prova. Det resulterade i skoprovning. Och skor i kundkorgen. Ett par röda skor med låg kilklack och öppen tå. Inte så retro kanske men sköna på alla sätt. Får väl använda dem nästa sommar? På förekommen anledning får även de lite plats i rampljuset här på bloggen. Jessica, Benny (från Borlänge) och Martin, håll till godo!Guld!

Allt som allt sex loppisar på ett par timmar. Det firade vi med varmkorv och mjukglass. 300 kr fattigare men grymt mycket lyckligare!

Over and out!


Effektivt loppislletande 2/3

Vidare for vi på Bäckby i Västerås. Inga större utsvävningar. Två loppisar där man kan hyra loppisbord. Den första vi besökte är ganska nyöppnad. Jag tappade intresset ganska snabbt men kollade igenom alla bord och hittade denna:


En skål med löv. Made in Sweden. Någonstans i bakhuvudet vet jag vem som gjort dessa men märkningen är mycket otydlig. Gårdagens fynd är skålen som står längst fram i bild. Tanken är att skålarna ska ha lock i teak också. Tyvärr har jag bara ett lock men fyra burkar. Så om någon har en massa lock över eller vet vem som ligger bakom dessa höstiga burkar... Ja, ni vet vad ni ska göra.  Dagens inköp av burk resulterade i 20 kr mindre i plånboken.

Vidare till stora bordsloppisen på Bäckby. En loppis-hall med fasta butiker som säljer grejer med antik-butiks-priser och loppisbord som man kan hyra. Tycker att det är lite tråkigt att gå där eftersom det är samma saker mest hela tiden. På lördagarna kan det vara lite roligare eftersom det finns en del riktiga loppis-säljare. Folk som vill bli av med sina grejer. Mamma köpte en del flaskor till sin samling och jag hittade en liten senapsburk från Rörstand:


Många tror att denna tillhör serien Blå eld av Hertha Bengtson för Rörstand. Så är dock inte fallet. Det är en helt annan serie men färgen och utförandet passar strålande till Blå eld och den räknas ofta som tillhörade del i Blå eld. Hade redan en likadan senapsburk till min blå eld-samling men denna har originallock och därför slog jag till. Prutade ner den till 20 kr. Nöjd.

Vidare for vi på vår loppisletar-tur.

Fortsättning följer...

Over and out!
Effektivt loppislletande 1/3

Nu har jag hunnit fota gårdagens fynd. Men hjälp vad svårt det var att plåta igår. Himlen var mörk och inget ljus ville ta sig in genom mina fönster. Flera av prylarna jag köpte var dessutom blanka, omgivningen speglade av sig och kameran ville inte fokusera. Men jag tror att det blev hyfsat tillslut.

Igår tog vi loppisrunda modell längre jag och min mor. VI började nere på Bäckby vid Lärkarmissionen. Vi hängde på låset och det var faktiskt ganska lugnt. Inte den vanliga rusningen. Några prylar hamnade i korgen:


Gefyr från Gustavsberg av Stig Lindberg. En liten såssnipa eller kanske gräddkanna. Helt överlägsen i formen. Och helt överlägset pris. 15 kr.


Fina fisken från Bo fajans. Färgen är inte rättvis på bilden, firren är mer åt det citrongula/limegröna hållet. Även den för ynka 15 kr.

När dessa två skönheter hamnat i korgen hände något extra roligt. En bekant till mamma som jobbar på Läkarmissionens loppis behövde lite råd. Jag fick följa med in bakon kulissen, i förrådet. Och det kunde göra vilken sakletare som helst galen. Det fanns så mycket fint. Siv visade mig runt.

Där fanns mängder av Fuga-skålar i diverse olika färger, former och storlekar. Jag Berättade lite om Sven Palmqvist och det centrifugerade glaset i fuga- skålarna. En liten harang om mina favoriter Colora smet sig naturligtvis också in. Påpekade att de skulle sätta högre pris på coloran än på fugan. Vi funderade på varför klarglas är billigare än färgat glas.

Där fanns också en liten ensam kopp av Stig Lindbergs Berså som de skulle spara i väntan på ett tillhörande fat. Jag skymtade också tre-fyra Salix kaffekoppar med fat i den röda dekoren. Siv berättade att hon räddat dem från hyllan i butiken där någon medarbetare hade sålt ut dem för 10 kr st (synd att jag inte hann dit före, men ändå bra för välgörenhetsarbetet).

Där fanns också delar ur servisen Vinranka med blå dekor. Tekannan och ett par koppar. Tyvärr var locket till kannan limmat men själva tekannan var hel och jag kunde inte se några nagg.

Hyllorna på lagret var proppfulla och jag blev så sugen på att kolla mer noga på allt fint. Men jag lugnade Siv och sa att jag skulle låta grejerna vara tills de kom ut i butiken och att jag gärna hjälper till att sätta priser om det behöver hjälp. Jag är ju ingen expert men jag kan lite mer än många andra.

Då visade hon mig denna skönhet. Ännu en Oldfors:


Ett större fat av Hjördis Oldfors som kallas för rött band. (har blivit mycket oldfors på senare tid...). Och denna fick jag äran att ta med mig hem till den nätta summan av 50 kr. Den har dock en ful nagg på ett osmickrande ställe, man kan ana det på bilderna. Flisan är ändå, tack och lov, tillbakalimmad på fatet. I övrigt är fatet i mycket fint skick. Hög glans och det föremål som jag hade svårast att plåta.

Så en lyckad tripp till Läkarmissionen alltså. Hoppas nu att Siv låter mig komma tillbaka och vara lite rådgivare i fortsättningen. Det skulle vara så kul. Även om man inte köper så är det kul att få titta på sakerna och "fynda" i hyllorna.

Fortsättning följer...

Over and out!Den är också traderad

Det har varit en lång dag med många loppisbesök och en del inköp. Jag lovar att updatera på den fronten imorgon. Jag är lite lätt slutkörd. Men ett par annonser på auktionssiten orkade jag med.

Två till blev det ikväll:


Fasan Old Gustavsberg - 3 st djup tallrik


Kvartett Rörstrand - ugnsform

Over and out!


Den är traderad

Nu har jag äntligen fixat ut lite prylar på Tradera igen. Får se om någon är köpsugen. Blir lite tve-eggad om jag ska skriva om Tradera på bloggen, känns lite B. Ett försök att dra till sig budgivare. Men å andra sidan så har jag ju annan reklam på bloggen. Reklam som inte ens gynnar mig och mitt bloggande. Detta för att jag inte har lust att betala för min plats i cyberrymden.

Kan det fixa fler budgivare är är det kanske inte så mycket att fundera på. Vad tycker ni?

Hur som... Här är i alla fall det som ligger ute nu:


Grodor - Plasto


Mickey - Leonardo


Lockask - Bay


Vas - Mari Simulsson för Gefle


Askar + stift


Paraply + scarf

Over and out!Vi är många i bloggvärlden

Ja, sannerligen så är vi många som är ute på nätet och sprider både det goda och det onda i våra liv. Vi öppnar våra hjärtan och tömmer vårt innersta.

Och idag har jag äntligen fixat in mina kamrater bland länkarna.
Finns du med? Bra, det betyder att du har en läsvärd blogg.

Finns du inte med? Det kanske du borde göra, så hör av dig! Skriv en kommentar. Vill du höra av dig anonymt, maila mig på snadis999@yahoo.se Jag kommer dock att välja med omsorg och först och främst hamnar loppis/retro/vintage - bloggarna bland mina länkar.

Over and out!


Min vana trogen


Tog jag en tur till Hälla idag. Började på IKEA och intog lunch bestående av köttbullar för 16 kr. IKEA gör i alla fall allt för att jag ska få pengar över till mina loppisrundor. Och idag hade jag lite tur. Hittade en grej som var extra intressant.

Jag började på Stadsmissionens loppis. Där brukar jag inte ta en korg, men ganska snart var jag tvungen att hämta en. Händerna blev fulla. Det är lite jobbigt med deras korgar eftersom det är hinkar och inte vanliga korgar. När man mest höper glas och porslin blir det lite klurigt...

Över till inköpen:


Två små jungfrur köpte jag för 10 kr st. Frågan är om det är Signe Persson Melin eller finns det kopior på dessa också? Kalasbra oavsett.


Två oljelampor från Höganäs Den svarta är den vanliga Aladin. Den rosa vet jag inget om. Lite annorlunda. 10 kr/st. Tittar man noga på bilen kan man också se hur det ser ut i mitt kök. Jag gillar prylar man kan spegla sig i...


Så till den intressanta prylen. En lockask som är omärkt. Jag är i det närmsta säker på att den är från UE eller Gefle eftersom formen är identisk med Vinga sill-burk. Ni kan ju själva ta en titt. Här är nyförvärvet (10 kr) och min rosa Vinga från bokhyllan:


Vet du något om den gröna? Kommentera gärna! Porslinsbloggen har också haft ett inlägg med annorlunda vinga.

Denna goding passerade jag men stegade ganska snart tillbaka:


Ingen prislapp så jag erbjöd 20 pix och det fick jag den för. Äntligen har jag en sykorg att lägga mina pågående projekt i. Det var på tiden. Jag har letat länge.

Vidare till Brödet och Fiskarna som precis har byggt om och snyggat till i butiken. Det blev bra enligt min åsikt, lättare att överblicka. Tyvärr inga större fynd mer än denna:


Ett större serveringsfat som inte har någon märkning under. Jag fastande för formen och kommer att använda fatet att servera kakor eller nått annat gott på. 15 kr fick jag betala så det var inte så mycket att fundera över.

Jag kollade också in visningen på auktionshuset och jag kan åter meddela att det är tur att man inte kan köpa något direkt. Men jag blev sugen på fler av grejerna...

Imorgon kanske det blir en liten loppisrunda på Bäckby för att sedan försöka tapetsera fondväggen nere i vår uthyrningslägenhet. Vi skulle behöva hyra ut den snart...

Over and out!
Jaha, nähä... jaha.

Kan man ju fråga sig. Tog en tur till Sigurdsloppan igår. Inga fynd. Jag köpte inte en enda pinal. Tråkigt. Men en del roliga prylar på auktion i Norberg på söndag, kanske något halvintressant på Effecta. Blir nog en tur dit imorgon för att se skicket om det är värt att åka dit på söndag och bjuda.

Annars har det varit en lugn dag. Kikade lite på tradera för att kolla läget. Inget som intresserade mig utom att man blir så förbluffad över vilka hutlösa summor folk betalar. Kan vara kul att hålla lite koll på vad som kostar vad. Borde göra en insats där och lägga upp några annonser. Det är lite trångt här hemma... Men ett par paket är påväg till köpare i alla fall.

Annars har jag precis klappat mig på axeln. Jag har sökt en massa jobb idag. Skulle verkligen behöva lite extra pengar för att underhålla mitt loppisbegär. Hoppas att jag får något napp snart. Jag är inte lämpad att gå hemma och driva. Får liksom myror i brallan. Men det är svårtsvårtsvårt när man inte har någon erfarenhet. Man har inte så mycket att komma med när det är 500 sökande till varje tjänst.

Jag har en liten uppdatering att göra också. Angående den gula UE-vasen jag inte köpte i Motala för 75 kr. Det var en Reaktor av Berit Ternell i gult eller limegrönt (nr 0104T eller 0105T, minns inte riktigt). Som jag misstänkte. Hade på känn att jag skulle ångra mig oavsett om jag köpte den eller inte. Lite besviken på mig själv att jag inte frågade om jag kunde få den billigare eftersom den hade en spricka. Men å andra sidan så var den ju skadad. Kan inte köpa allt man vill ha. Måste försöka tygla ha-begäret ibland.

Imorgon blir det som sagt tur ut på Hälla, antagligen titt på loppisarna där ute också... Så. Önska mig lycka till.

Over and out!Sverigeturné med varierat resultat

Trippen ner till Ullared blev tämligen tråkig ur fyndperspektiv. Vi åkte förbi några loppisskyltar men det verkade inte vara någon loppis som var öppen på söndag eftermiddag. Inte en enda. Tyvärr. Så vi gjorde inte så många stopp mer än för att käka och fika. Vi kom iväg ganska sent från Västerås också, så det kanske var lika bra.

Checkade in i vår lilla stuga och gick till sängs tidigt jag och mor min. Upp ganska tidigt utan att ställa väckarklockan. Är man ledig så ska man ju göra som man känner för. Tänker inte berätta så mycket och själva shoppandet. Det är ju galet tråkigt att recensera. 

Jag kan dock meddela att resan blev mycket bra i scoutperspektiv. Hittade regnställ, väst och en liten våg att använda på Nornhajken (så spöar vi Klippingarna ännu hårdare än förra gången.) Ett underställ i bambu-fiber hamnade också i korgen. Bambu är min nya favorit. Finns inget skönare material att ha närmast kroppen. Jag tycker att det slår merlinoull med hästlängder. (Därom tvistar de lärda)

Vi for hemåt på tisdag och spanade efter loppisar på vägen. Först stannade vi för lunch på IKEA i Jönköping och vidare på loppisletandet. Lite klent... Men i motala hittade vi in till en stor loppis, en enorm loppis. Hyllmeter efter hyllmeter med glas och porslin. Dessutom allt annat du kan tänka dig på en loppis. Det fanns allt från möbler, lampor, musik till kläder, tyger och annat jox.


Jag köpte lite prylar, jag vet inte om jag gjort några fynd. Det beror antagligen på hur man betecknar ett fynd.


Någon som har koll på vad detta är? Har läst på Porslinsbloggen om denna typ av vas men har förstått att det finns bra kopior? Mr Movarp, kan du, eller någon annan upplysa mina läsare? 20 kr fick jag punga ut med.


Är dessa två sparbössor från Upsala Ekeby? Eller är det också kopior? Kanske kan Upsala-Ekebysamlarna eller Upsala Ekeby-bloggaren svara på det? 10 kr och 20 kr.


Ett litet Deco-troll fick följa med mig hem också. 20 kr.

Jag hittade också en fin UE vas, tyckte inte att den var värd. 75 kr bara, den hade en ful spricka och ganska mycket nagg. Tråkigt men sant. Kanske kommer jag att ångra mig när jag orkar ta reda på vad det var jag inte köpte.

I övrigt så hittade vi inga fler loppisar som var öppna och hade jag vetat det så hade jag strosat runt i motala lite längre.

Nu väntar en liten tur på stan, har jag tur så kommer jag att göra några fynd. Uppdatering kommer senare.

Over and out!
Klent fyndande i helgen

Vi for ut till IKEA tidig lördagmorgon. Strax efter 9 var vi på plats och det var ganska lugnt trots allt. Men jag blev ganska besviken. Av de 100 borden som fanns på plats var det kanske 35 som var upptagna. Folk som bokat plats dök alltså inte upp. Dålig stil! Det fanns säkert många (inklusive mig) som stod på kö för att få göra sig av med lite prylar. 

Dessutom var det lite dåligt organiserat, de hade ställt upp bord i rader för försäljarna och så långt allt väl. Problemet var bara att försäljarna valt olika sidor att stå på. Så rätt som det var när man gick och kollade så stod man på samma sida som försäljaren. Det blev aningen förvirrat. 

Trots detta så var det att ganska trevligt event. Besökarna fick rabatt-kuponger av försäljarna och IKEA bjöd på kaffe och bulle. Det var tyvärr ganska fynd-klent på loppisen men något hittade jag. Vi strosade omkring bland borden och det första jag hittade var denna:


Hör och häpna, ännu en grön colora i största storleken. Även denna med en liten nagg (tåren rullade över min kind även denna gång). Så detta är den andra coloran på tre dagar. Ser bra ut inför den kommande Sverigeturnén. Denna var dock en aning dyrare 20 kr betalade jag (denna var inte heller bottenmärkt).

Mor min hittade en frän flaska och en liten gul silla-burk med handtag. Antar att det är Deco eller kanske Jie, den är endast märkt med "Made in Sweden" men jag känner igen stilen. (Bilden kommer kanske vid annat tillfälle)

Vidare bland borden gick vi och mitt sällskap var lite före mig. Jessica hittade denna:


Att det är en vas från Reijmyre kan vi vara överens om. Men sedan var vi ingen susning. Vi vill hemskt gärna veta vad detta är. Så om du har en gissning om designer eller ursprung så skriv gärna en kommentar! Måste gratulera Jessica till dagens fynd, stora plånboken åkte fram och hon betalde en hel guldpeng.


Nästa inköp blev 6 st ljuslyktor Non Stop av Kjell Engman för Jie keramik. Tyvärr fanns inte förpackningen med men 6 st för 10 kr var väl helt okej ?

De passar bra ihop med lyktorna jag har hemma. Varför ha en uppsättning när man kan ha 3? 

Tillsammans med de nya lyktorna blir det 17 stycken. En förpackning har jag också. Tyvärr så har jag märkt att lyktorna krackelerar mycket lätt. Endast ett fåtal av de lyktor jag har är helt fria från krackerlering, andra har mycket ytliga krackerleringar som knappt syns (men ändå finns där). Funderar om det kan handla om värmen från värmeljusen?


Sista inköpet blev denna vas. Inpulsköp i sista minuten innan vi åkte vidare. Jag har sett en likadan på Porslinsbloggen, den var dock blå. Här kan man se resterna av etiketten, så den har varit märkt. Har du hittat någon mer info om den Mr. Movarp?

Vi åkte vidare till Lundby församlings loppis ute på Skälby gård. Både mamma och Jessica gjorde några småfynd men jag höll mig ståndaktig och öppnade inte plånboken. Vi svängde förbi Läkarmissionen och det var samma sak där. Hittade inget fynd. Köpte ändå lite garn och broderityg för ett litet scout-projekt jag har på G.

Nu ska jag packa väskan och sedan ska vi ut på vägarna. Lyckan med loppisar är nog inte så stor idag eftersom det är söndag. Men... man kan ju ha tur och hitta någon privat fyndhörna.

Over and out!


Sigurdsloppan

Här i stan finns det en loppis som drivs av Convena under Västerås stad och Pro Aros. De som jobbar där har någon typ av handikap och de tar hand om loppisen och så sköter de den del av kommunens återvinning. Ett trevligt ställe som tyvärr har ganska dåliga öppettider eftersom det är daglig verksamhet. Jag är därför inte där så ofta, det ligger lite tokigt till från min bas också. Men när jag tar mig tid så är fyndpotentialen stor!Så igår när jag ändå kände att jag behövde en promenix så gick jag dit. Och några fynd blev det också. Trodde att jag åter gjort ett ultimat fynd när jag kastade mig över den stora gröna coloran (största storleken) av Sven Palmqvist för Orrefors. Tills jag hittade naggen vill säga. Men men, vad gör man inte för en colora? Klart jag köpte den ändå, naggen var ganska liten och för en femma kunde jag inte ställa tillbaka den...


Sven Plamqvists skål Colora för Orrefors. Den största storleken (21 cm i diamter)

Hittade också en snygg plåtburk med handtag att ha blommor i för 2 kr, en palstbytta till köket (i precis rätt storlek för 1 kr och ännu en glasflaska till mamma. Dessutom lite fler prylar:Ännu en Signe Person Melin i kavdrat. Denna är lite högre och smalare än de andra jag har. Tyvärr utan kork. På korkjakt alltså! Det är kul med glas efterom så få grejer är märkta. Speciellt på bruksföremål eftersom de har använts och diskats så att ettiketterna försvinner. Man får ju tillfället att forska lite när man hittar något intressant.

Den vanliga loppisbesökaren har dålig koll på Signe Person Melin, så där kan man verkligen fynda. 5 kr fick jag betala.


Lockask från Gullaskruv  i fint skick. Vet inte om jag ska sälja eller behålla. Passar ju bra att ha hårklämmor i och skulle ju pryda vilket badrum som helst. Får vara min på lån ett tag i alla fall. Hutlösa 20 kr och det dyraste jag köpte.


Denna charmiga klocka kunde jag inte heller låta bli. Hoppas att den funkar, måste byta batteri. Ska jag nog använda den själv, trots att det är en herrklocka. Måste nog ta in armbandet en aning... 10 kr.

Hela klabbet för 49 kr. Helt klart ett gott skäl att bryta köpstoppet.

På vägen till loppisen tog jag ett kort på den snygga båtarna i hamnen. Synd bara att himlen envisades med att vara jämngrå hela dagen.I helgen väntar en riktig loppishelg. IKEA har sin stora loppis "Sveriges största loppis". jag hoppas bara att de som är med och säljer vill bli av med sina saker så att det inte är överpriser. Skulle vilja göra nått bra fynd. Det är också loppis ute på Skälby som Svenska kyrkan ordnar, där kanske det är större fyndchans? Gick ju bra på ansgarskyrkan!

På Söndag drar jag ut på en Sverigeturné i miniformat. Jag och mor ska till Ullared och besöka alla loppisar på vägen. Kommer väl kanske inte kunna blogga så mycket då men datorn får nog följa med i alla fall. Det finns ju alltid ett om. Men misströsta icke. På lördag eller söndag får ni fyndrapport från mig!

Over and out!

PS Kanske ska ge upp det där med köpstopp? Funkar ju ändå inte. DS

Dejt med en terrorist och hans mamma

Idag har jag pysslat med varierande pyssel. Började framför dubbla dumburkar: datorn och TVn. Har insett att de kör antikdeckarna i repris varje förmiddag. Det kan ju vara allmänbildande och roligt att se. Utbildande i fyndsyfte. Inte för att jag fyndar i 1000-lappskategorin än...

Under tiden jobbade jag med att fixa till mitt CV eller ska man kalla det personligt brev? Jag är ju som sagt på jakt efter ETT JOBB! Men det är inte så lätt att sticka ut ur mängden  när det är 500 pers som söker alla tjänster. Informations- och kommunikationsbranchen är ÖVERHETTAD. Så nu JÄVLAR! Nu kan de inte missa min ansökan i alla fall. Den blev bra. InDesign is the shit!

Efter ett par timmars pickel med ansökan drog jag ner på city för att träffa en liten terrorist och hans mamma. Linnéa med lilla Rasmus var dejtplanen. (Det är Rasmus som är terroristen). Vi gick en liten tur mellan några butiker som Linnéa behövde besöka. Sedan slog vi oss ner på ett fik, jag behövde mat och Linnéa behövde energi. Vi snackade en massa om allt mellan himmel och jord. Fikat var gott. Ungen var söt.
 

På hemvägen gick vi över en av svartå-broarna och kollade på ån. Eller bristen på ån. De håller på med nått jobb och de bygger om kanten på vissa ställen. Så det är inte mycket vatten kvar. Det var ganska kul att kika på gamla cyklar, skor och annat skräp som kommit upp till ytan (eller som ytan kommit ner till).Resten av eftermiddagen ägnades åt mitt nya CV (eller heter det MIN nya CV???). Blev nästan klar men fick överge datorn en stund för ett möte på en fritidsgård här i stan. Vi ska starta Greenteam som är en satsning för unga att få prova på aktiviteter inom friluftslivet. Våra gurkor i utmanarlaget ska arrangera en träff. Jag lämnade mötet efter ca en timme och åkte hem för att göra klart CV:t och skicka iväg det till Uddevalla. 

Sedan in i bilen för att åka iväg till scoutlokalen där just dessa gurkor väntade. Alla scoutlag och patruller har ett patrullnamn, utmanarlaget i Sankt Olof scoutkår heter Da Kurkuts. Gurkorna på dålig finska (?) eller hur var det nu? Gurkorna kommer i alla fall från Västerås - gurkstaden. (Alla städer är ju kända för något...)

Vi kollade på Alice i Underlandet (den versionen av Tom Burton). Den var ganska underhållande och utmanarna fick en del uppslag inför höstlägret. De ska göra hela programmet för kårlägret vi ska ha på höstlovet. Kalasbra! Kommer att bli kanon, det sprutar idéer ur de där busiga gullfjuttarna (Ja, ni är ju coola och vuxna... men ganska gulliga också. Gullfjuttar!). 

Bra blir det i alla fall! 

Over and out

PS. Var på Myrorna idag. Köpte inget. DS
 

RSS 2.0