Visit to Vienna

En ny vas har landat i samlingarna. Det är Ingrid Atterbergs Vienna som äntligen står på plats i hyllan. 
 
 
Det är den lilla vasen som är det senaste tillskottet. Just denna vas har en oerhört bra form just för att ha blommor i, det blir alltid snyggt. Jag har ett fat någonstans i gömmorna också, det kommer nog fram när jag flyttstädar.
 

Vilken liten värld

Idag var det dags för en upprensning mellan gaddarna och jag gick som vanligt till tandläkaren där jag brukar gå. Det är väl kanske inte det roligaste man kan göra en måndagseftermiddag, ligga där och gapa medan tandhygienisten skrapar och rensar... Som tur är så ligger Myrornas butik tvärs över gatan och när jag var klar hos tandis så belönade jag mig själv med en liten runda där. Fina fyndet blev det! 
 
 
Den rediga vasen av Ingrid Atterberg för Gefle fick följa med hem för ynka 50 kronor! Självklart kommer det bli ett byte med Erica som har bloggen Mangania du älskade...
 
Historien slutar dock inte med det. Nöjd över fyndet så instagrammade jag om mitt fynd, jag skrev att loppiabesökare var just en belöning eftersom jag varit så duktig hos tandis. Då dyker det upp en kommentar: -Nuuuu förstår jag varför jag kände igen dig! 
 
Såklart är det tandhygienisten som följer mig på instagram! Vilken liten värld det är ändå! Hoppas vi ses igen på någon loppisrunda framöver. :) 

Loppis längs Göta Kanal

I lördags besöktes "Sveriges längsta loppis". Flera orter längs Göta Kanal ordnade med loppis. Vi besökte orterna Lyrestad, Hajstorp och Töreboda. 
 
Ett väldigt trevligt arrangemang. Vi började i Lyrestad och det visade sig att det var bästa stoppet. 
 
 
 
 
Bästa fyndet i Lyrestad blev taklampan som kommer passa så bra i villan från 63. 
 
I Hajstorp var det tråkiga loppisbord men fina omgivningar. I Töreboda var det väldigt glest med säljare. Vi hittade in på två antik- och retrobutiker, den första var häftig och de uppbyggda miljöerna var spännande. 
 
 
 
 
Dåligt med inköp där dock. Man kan säga att prisklassen inte riktigt var anpassad efter min plånbok. 
 
Den andra där emot! Kul! En liten oansenlig källarlokal (ligger mittemot campingen i Töreboda) väl värd ett besök. Passar oss retronördar! Priserna är bra och urvalet är just utvalt. Jag blev entusiastisk och glömde till och med fota. 
 
 
En Oldfors-vas var bästa köpet från den butiken. Med hem fick jag också en gallerkruka av Nylund. Nöjd! 
 

Frågan är var skåpet ska stå?

I måndags sändes retromorsan ut som bulvan på auktion. Jag och mannen hade sett ett skåp på det lokala auktionshaket. Ett snyggt hyllsysteb som monteras på konsoler mot vägg. 
 
Vi satte upp ett maxbud och väntade med spänning på klubbslaget, som levererades till vår fördel strax innan lunch. Vår första gemensamma möbel som får flytta in i villan från 63 till hösten. 
 
 
Det är en dansk möbel formgiven av Poul Cadovius för Cado. Träslaget är teak och detaljerna är fantastiska. 
 
 
 
Nu väntar vi bara på att få sätta upp hyllan, frågan är bara var skåpet ska stå?

Operation rädda skotte

För flera år sedan hittade jag en liten skotte av Stig Lindberg för en femma på loppis. Någon hade målat den och öron och svans var avslagna. Jag kände ändå att jag skulle ta hand om den. 
 
Jag påbörjade en räddningsaktion för att få bort färgen, jag skrapade med spetsen på en nagelfil... Tills jag tröttnade. Den hamnade i en låda och glömdes bort. Förra veckan hittade jag den igen. Operation rädda skotte återupptogs. Jag skrev om det på bloggen då och lovade att uppdatera när skotten blivit rengjord. 
 
Sagt och gjort. Jag lade skotten i ett vattenbad där den fick ligga några dygn.  Sedan var det bara att gnugga med en tvättsvamp. Sista svåråtkomliga resterna togs bort med tops och aceton. 
 
 
 
Nu får den bästa platsen tillsammans med mina tre andra skottar. Va, tre för mycket? Inte då, alla är olika! En med tradiga öron och svans, en med trasiga öron, en med trasig svans och en som är hel. 
 
:)

RSS 2.0