Inga fula fiskar

Mitt förra inlägg leder mig osökt in på nästa. Kickis fina firrar måste ju få lite plats bland stjärnorna. En nätt liten samling som växer konstant till Kickis barns och karls förtret. Det är ju mitt intresse som smittat av sig på Kicki och jag har nog bidragit med en och annan firre till samlingen. Köper jag mer nu får jag aldrig komma på besök igen. Kanske borde sluta. Men det är ju så roligt att överaska med nya firrar med jämna mellanrum.

För tillfället finns det nio fiskar i samlingen.


Ester Wallin Upsala-Ekeby


George Riis, Varpet, Hunnebostrand.


Irma Yourstone, Lerlaxen (Hepp, ropade in den på auktion tillsammans med flera andra väggplattor, Kicki fick överta den så klart)


Okänd liten spätta "Åland" är den märkt med. (Hoppsan, den har hon fått av mig)


En UE även denna, Mari Simmulson har formgivit. (Jag är ansvarig även här)


Spätta till en spätta, Neda, Visby


En riktigt fulsnygg väggplatta (Hoppsan, även här är jag ytterst ansvarig)


Tilgmans.


Vågad firre (denna köptes på Brödet och fiskarna och Kicki fick den i julklapp av mig)

Fiskkavalkad. Ja, varför inte. Fina fisken!

Idag har jag gjort en tur på stans loppisar. En del fina inköp blev det. Men de fynden får ni se en annan dag.

Over and out!Nu har det hänt...

Jag har smittat av mig lite på min vän Kicki när det gäller förkärleken för keramik och porslin. Hon har dock begränsat sig lite mer än mig, hon har börjat samla på keramikfiskar. Främst är det väggplattor i härlig retro. Jag är ju mer inne på Upsala-Ekeby men jag kan ju inte begränsa mig till endast UE.

Vi tipsar varandra om vad som finns ute på marknaden. Hittar jag något som skulle passa henne så köper jag det till henne. Hittar hon något som skulle passa mig så köper hon till mig. Ett härligt samarbete.

Idag hade jag spanat in en figurin på Tradera, en fisk från UE. Ingen väggplatta utan en annan firre. Tänkte nog på att Kicki kanske också ville ha den. Väntade in i sista minuten med att lägga bud som jag brukar göra. Inget bud från Kickis alias. Då slår jag till, 30 sek kvar, bud in. Nöjd med mig själv så ser jag att jag vunnit budgivningen. Men värst vad priset gick upp...

Kollade budhistoriken. Kicki har också budat. Vi har suttit på var sin sida om Västerås och budat på samma UE-firre. Höjde priset från 50 kr till 90 kr. Det var ju bra gjort. Ja, ja, säljaren blir glad i alla fall. Och Kicki blir också glad eftersom hon får firren.

Jag ringde upp Kicki och vi skrattade gott åt vår budgivningskamp. Så man kan ju säga att alla inblandade parter vann på affären. Säljaren fick bättre betalt. Kicki får en fisk och jag fick ett gott skratt och ett bra uppslag för bloggen.

Vi har pratat om det förut:
"Höhö, rätt vad det är så kommer vi väl bjuda på samma föremål på tradera."
Nu har det hänt, jag tror vi kommer vara lite mer vaksamma nästa gång.

Nu väntar vi bara att fiskarna ska simma till Västerås

Taisto Kaasinen står bakom dessa firrar så långt jag kan och orkar forska om detta idag. Någon kunnig UE:are kanske kan bekräfta eller dementera. (Bilden har jag lånat från säljarens annons. Hoppas att det är okej!?)

Over and out!Reklam

Hepp!
Jag har fått in en störande reklamruta på bloggen med "grattis, du är vår 999e besökare". Det är reklam som kommer in via blogg.se och jag står alltså inte bakom den reklamgrejen. Rutan syns inte alltid utan byts ut till annan reklam ibland, det är bara det att denna reklamruta är extra irriterade eftersom den blinkar och skriker efter uppmärksamhet.

Jag vet inte vad som händer om man trycker på den, men det är inte sammankopplat med min blogg. Du är inte bloggens 999e besökare. (Dessutom är alla besökare den 999e enligt den där reklamrutan, vilken sida man är besökare 999 på förtäljer inte historien)

Eftersom jag inte har ett "betalabonemang" på blogg.se så kommer det automatiskt att visas reklam på min blogg.

Som sagt, retrolux har ingen koppling till denna störande, blinkande reklamruta.

Västerås it is!

Hittade till en ny bloggare idag! Hon bor i Västerås och bloggar om fräsiga klänningar, gammalt porslin, hår på spolar och tårtor. Kolla in Angeliqa Karlsson på Sopnedkast-bloggen här! Nu kan vi aliera oss och tipsa varandra om loppisar och fyndgrottor! Hurra!

Over and out!Dubbelt så roligt

Oh, nu har ni väntat i en halv evighet på nytt från Retrolux. Här kommer det ett tema. Dubbelt så roligt!

Här hemma är det ett dubbletternas mecca. Ibland kan jag inte låta bli. Det är kanske lite dumt. Men det blir en snabb visit och sedan vidare till den som hellre vill ha. Här har ni chansen. ;) Såklart är det lättare att släppa grejerna när jag har en till kvar.


Först ut, mina älskade bison av Göran Andersson för Upsala Ekeby.


Mer Göran Andersson UE. Två katter, dubbelt så mycket kärlek. Tyvärr är båda naggade, kanske blir det så att jag köper en tredje, en HEL.


Endel UE blir det, här är dubbletterna i Corso av Ingrid Atterberg.


Dubbelt i gröna reijmyre pärlan...


...trippelt i grått.


Orrefors, fuga av Sven Palmqvist.


Detsamma gäller colora i orange.


Och trippelt i grön colora. Tyvärr är två av tre naggade. Ve och fasa.

Sea glasbruk och deras Hjärtans gott-burkar. Dubbla dubbletter. Kan det bli bättre?


Blå...


Röd...


2+2=4. Dessutom finns det ett gäng till i andra storlekar.


Finfina skålar med löv, också dubbletter. Dessa kanske man ändå kan kalla ett par?


Signe Persson Melin har under året hopat sig här hemma. 2+2 dubletter.


Selsbo keramik, kryddburkar, här är det dubbelt så bra på senapsfronten.


Min pyro-samling. Hoppsan, även här finns en och en annan dubblett.


Det finns av någon outgrundlig anledning gott om UE i det här huset. Inte bara Atterberg och Andersson. Här har vi vaser av Mari Simulsson.


Dubbelt upp av karotter Blå Eld, Herta Bengtsson Rörstrand.

Sist men inte minst, en bubblare:


Räknas dessa? Nja, inte riktigt va? Ni har gissat rätt, åter ett par väggplattor från Upsala-Ekeby, dessa har Ester Wallin formgett.

Och allt detta bara genom att gå ett varv i lägenheten. Det finns fler dubbletter. På rak arm kan jag nämna mina Irma-blommor, också det väggplattor från UE.

Vi samlare fungerar som ekorrar, inget tillfälle går oss förbi. Ibland kan vi kanske hejda oss men det hugger till lite i hjärtat. Har du några dubletter? Tur att man i vissa fall kan hävda sig genom att säga att man köpt ett "par" av något.

Over and out!


Scouts...

... do it in the bush!

Bildekaler på väg till mig inom en snar framtid. Kommer att göra sig bra på valpen.


Nu återstår det bara en liten, liten detalj. Att få fart på fordonet, valpen är ganska fin att titta på men det är roligare att köra med den.

Over and out!


Två timmar kvar...

... av dygnet och jag försöker hålla vad jag lovar. Ett inlägg. Loppisrundan idag var sådär. Inga direkta fynd men lite smått och gott.

Bland annat hittade jag en väggbonad med 60-talsmotiv. När jag köpte den såg det ut som om det var växter eller bara "snirklar" på den, men bilden och mönstret föreställde något specifikt. Kan ni se att det är en...


...Fisk? Så retro, så fräck, så retrolux! (Undrar vad fisksamlar-Kicki kommer att säga om denna?!) Det var ju roligt att den faktiskt föreställde något och inte var bara kringelkrokar. Selman byttes mot en väggbonad.


Även detta fat fick följa med hem, från Gantofta. Vet inte riktigt vad jag ska ha det till. Kanske ännu ett fat på tillfälligt besök. 25 kr.

Ett udda och ganska slitet fat fick hänga med hem också.


Koka Blå av Herta Bengtsson för Rörstrand. Ytan är ganska matt men jag tänkte att det ändå kan användas till något roligt. Om inte annat så blir det ett fint blomfat att ha krukor på.

Mer retro-utdelning gav inte rundan idag. Jag fick ändå med mig två par skor och några udda glas med mig hem i mer modern tappning. Vill ändå bjuda på lite mer grejer. Denna fanns med på en bricka jah ropade in på en auktion:


En tjock och charmig gubbe i badbrallor. Jag tror att han kommer från Finland.

Sedan hittade jag fler delar från serien med kryddburkar från Selsbo kramik. Denna gång är det inte riktigt kryddor det handlar om utan sill:


Burken köpte jag på Läkarmissionen för en tjuga. Här nedan kan ni se kompisarna:När jag var i Rättvik i slutet av januari så besökte jag Erikshjälpen. Ett knapert besök men jag hittade en höjdare i form av en väggplatta från Nittsjö.


En härlig 60-talsbrud. Känns lite annorlunda, Nittsjö brukar inte vara min favorit men den här är rikigt fin. 45 pix.

Det var allt jag hade att bjuda på just nu och det är bara en timme kvar av dygnet. (För att på något sätt återknyta till rubriken...

Over and out!


Den som väntar...

Ja mina vänner. Imorgon hoppas jag på att lägga upp ett intressant inlägg på bloggen. Veckan har verkligen varit bananas! Inte en enda kväll hemma och inte ett enda hemlagat mål mat. Det är ju lite jobbigt. Jag har haft ambitionen men det har inte funkat helt enkelt. Jag fick till och med stryka mitt tänkta besök på läkarmissionen i tisdags. Det blev ingen tid över.

Hoppas och håller tummarna för att nästa vecka blir en aning lugnare...

Medan ni väntar kan ni kolla in på form 55 som i december skrev ett inlägg om colorado-serien av Stickan Lindberg, den serie jag tror att dessa fat kommer från:


Trekantig form. Någon som vet om det är colorado???

Over and out!

Kluven

Det finns visst fler som har spridda intressen...Ett litet stycke konst som lämnats till eftervärlden. Finaste!

Over and out!retrodukning och växande samling

Lite lätt bloggtorka från mig just nu. Men ikväll tänkte jag lägga upp ett kortare inlägg med några bilder från helgen.

Inför premiären av Melodifestivalen i lördags bjöd jag in tre kompisar på middag och Malin fick fira händer att retroduka med mina favoriter. Jag har ju inte hunnit med att delta i uppmaningar om retrodukningar från andra retrobloggare så jag kör nu istället. (Tack Malin!)

Matsalsbordet av teak är en av mina bästa möbler. Det används dagligen och har stått i lägenheten i evigheter. Det köptes in nytt av mina morföräldrar någon gång på 60-talet och inte lämnat lägenheten sedan dess. Tyvärr innebär det att det är lite slitet och repigt. Jag har också råkat borra i det på ett ställe. FY! Snart ska jag se till att ge det en ansiktslyftning.


Cocktailglasen är inte retro utan inköpta på ett "möbelvaruhus nära dig". Inte heller vinglasen är retro i egentlig mening. De är inköpta på Åhlens men ser ut som Sven Palmqvists Rhapsody-glas. Det tredje glaset är ett dussinglas från 70-80-talet, jag gillar färg och form.


Underst ligger en Sparta-tallrik från Upsala-Ekeby Gefle av Helmer Ringström. Jag har ett gäng i varierande kvalitet och håller alltid utkik när jag är ute. Jag köpte de flesta genom ett inrop på tradera och hämtade lasset i vingåker på vägen till sommarstugan. Har sett flera uppsättningar efter det men eftersom allt fler gillar dem blir de lite för dyra för mig. Jag spanar på mina loppisrundor istället.

Överst har vi ett nyinköp. Svarta tallrikar som jag köpte på Läkarmissionen här i Västerås. De har en trekantig form och är alltså inte helt runda. Min misstanke är att det kan vara Stig Lindbergs Colorado eller LA-serie. Är det någon som kan bekräfta eller dementera? De har ingen märkning men tre "glasyrstöds-prickar" under.

Sedan växer min Atterberg-samling. I Veckan kom ett par paket med posten. Corso av Ingrid Atterberg för UE. Hoppsan! Jag råkade ropa in ett till fat i större modell som jag redan hade.

Dubbletternas paradis kan man kalla min lägenhet... Sedan fick jag automatiskt ytterligare en dubblett i inropet av tre askfat i den minsta + näst minsta modellen. I och med det har jag kommit halva vägen i samlandet av den serien. Jag tror att det ska vara totalt 10 delar.


Hoppas på att kunna återkomma inom en snar framtid! Tänkte ta en snabb repa på Läkarmissionen imorgon innan scouterna.

Over and out!


Signe-signum

Vinkaraffen är en Signe... Eller... Vinkaraffen är en bouquet av Signe Persson Melin. Min misstanke visade sig vara rätt -  gissade att korken var ett typiskt Signe-signum. Det tunna glaset förde mig bakom ljuset och jag tvivlade länge, man kanske ska lite mer på sig själv och faktiskt inse att man kan en hel del.


Som jag trodde. Ytterligare en skönhet skapad av Signe Persson Melin. Gåtan om karaffen som jag köpte på Brödet och fiskarna är nu löst. Svaret fanns mitt framför näsan på mig på denna sida om Signes produkter.

Fler inlägg är på G. Jag jobbar lite extra med ett jobb för Västmanlands läns museum och utställningen Samma lika som snart ska ut på turné i länet och det tar mycket av min tid.Aktuella utställningar

Höll på att glömma...

Over and out!


RSS 2.0