Stadens dyraste krimskrams

Trodde aldig att jag skulle säga det här, men Läkarmissionen har gått om Myrorna i galen prissättning. Den loppis som en gång i tiden betraktades, av mig, som stans bästa loppis har nu halkat ner i botten. 
 
På Myrorna här i Västerås känns det lite allmänt som att allt är högt prissatt. Det kan handla om att omärkta tallrikar kostar 30 kronor styck eller Reijmyre ljuslyktor för 50-lappen, en summa jag nog kan betala om det är något visst jag är ute efter. Ibland är priserna dock lite väl saftiga och det har jag gnällt över tidigare här på bloggen.
 
Priserna på Myrorna känns ändå jämnare och lite mer genomtänkta än på andra ställen. Det är någon typ av balans mellan kvalitet och pris (det finns givetvis undantag) Ofta så sätts ett lite högre pris på märkta föremål, de föremål som har etikett eller stämpel från "någon av de stora". De mer anonyma föremålen sätts det ofta lägre pris på. Defekta föremål sätts det ofta ett orimligt högt pris på. Men om du har tur kan ett och ett annat fynd slinka ner i korgen. Bland annat så har jag fyndat colora och Upsala Ekeby på Myrorna tack vare suddiga märkningar.
 
Fram till för ett år sedan kunde man fynda bra på Läkarmissionen. De "fina" och märkta grejerna hade ganska högt pris men inte orimligt. Jag betalar gärna ett högre pris för en perfekt skål om jag känner att jag gjort ett fynd. Men när jag avstår och tänker; den där kan jag köpa på Tradera för halva priset i perfekt skick tycker jag något är galet. Det finns ingen balans och ingen trendkänsla överhuvudtaget. Anonyma glasskålar för flera hundra som säkerligen kommer från Galne Gunnars påskrea.
 
När jag står där och tvekar en lång stund när det är halva priset på alla varor i butiken är det något som inte står rätt till. När man drar bort 50% och priset ändå känns för högt.
 
Tyckte jag innan att Myrornas pris på defekta varor var orimliga så är det inget jämfört med Läkarmissionens defekta föremål. När man läser fel på prislappen; 25 kr - defekt och tänker ja, det kan jag väl tänka mig... Kollar in priset igen, opps, missade visst en nolla, det stod 250 kr - defekt. Det är som man vill gråta. Det finn inte heller någon balans i prissättningen. Jag förstår att det är olika personer som hanterar föremålen och alla prissätter och värderar olika. Men. De har verkligen ingen koll på vad saker är värda.
 
Till saken hör också att Läkarmissionen mer eller mindre vägrar ta emot varor, de har så mycket i sina lager att de inte får plats med mer. Min fina soffa från 60-talet ville de exempelvis inte veta av (den soffan som såldes redan första dagen på den andra loppisen). Och tyvärr står hyllvärmarna där, vecka efter vecka.
 
Det finns loppisar som använder Tradera och internet som någon typ av prissättningshjälp och det kan man tycka vad man vill om. Fördelen kanske ändå är att de föremål folk i allmänhet inte är villiga att betala så mycket för får ett rimligt pris på loppisen. Det är dock lätt att loppisarna får lite hybris och sätter tradera-priser på sina varor och inte inser traderas räckvidd med hela världen som "kundkrets".
 
Från mina senaste besök:
Till och med samlaren ryggar tillbaka. Snygga, ja visst, men dyra, 650 kronor för tre Åseda-burkar.

Ett gäng kryddbukar från Deco (tror jag). Som hittat, alla sex för drygt 300 kronor. Jag trodde jag skulle få dem för 30 kronor.

IKEA:s skumpaglas. På IKEA får du sex stycken för 39 kronor. Här får du sex stycken för 120 kronor. Vilket vrålfynd! De är säkert knappt använda.
 
Bubblaren, den fina lampan. Bara 250 kronor, det måste man väl ändå kalla fynd? Jo, om alla glaskuporna vore hela. En av kuporna var illa sprucken. Men eftersom det var svårt att se så var det kanske ett legitimt pris. Eller?
 
Läkarmissionen hade nyligen en artikel i en av stadens tidningar där man beklagade sig över att man sålde så lite till respektive kund och funderade på hur man skulle få kunderna att köpa mer vid varje besök... Ingen kärnfysik om ni frågar mig...
 
Grattis till Läkarmissionen. Ni toppar nu listan.
Over and out!

 
 
 

Veckan i bilder - vecka 8

Vecka 8 - håll till godo
 
18/2-13
Ta-allt-du-har-hemma-nästan-och-gör-en-sallad-till-middag-dagen var det idag. Kändes bra efter hopp och studs på träningen.
 
19/2-13
Denna lättklädda dam var nog en av dagens höjdpunkter, jepp, så bra har min dag varit. Från Elme glasbruk kommer hon.
 
20/2-13
Hade världens plan för dagens bild... Utmaning Arosfortet med utmanarna. Meeeen. Icke. Det glömdes bort lika snabbt som tävlingshornen växte fram. Det får bli en bild på bloggandet istället.
 
21/2-13
I mitt nya renoveringsobjekt fanns detta hyllpapper. Jag köpte en sliten liten byrå att fixa till... Synd att jag inte hittade några extra rullar i byrålådan.
 
22/2-13
Vinprovning på jobbet avrundar fredagen. Trevligt!
 
23/2-13
Hela dagen har gått i renlighetens tecken. Köket fick en storstädning.
 
24/2-13
Det har jag gjort mig förtjänt av! Dagen har varit flitig. Det har fotats för försäljning, prismärkts för loppis, diskats, tvättats, laddats bilder, kattvaktats, besökts loppisar, vikts tvätt, handlats, lagats mat och en snickare har kikat på hålet i min vägg. Det finns hopp om liv.
 
Over and out!


 
 
 

Antikmässan i Älvsjö

Förra helgen besöktes Stockholm och Älvsjö för ett besök på årets stora Antikmässa. Första gången för min del. Med mig hade jag en bekant i bloggnätverket och min högskolekompis Malin som mötte oss ute på mässan.
 
En läcker Fuga fanns det i en monter. Hade nog slagit till om den varit lite billigare. Men närmare 500 kronor tyckte jag var i saftigaste laget.
 
Marianne Westmans ägghöna skulle jag gärna ha på påskbordet, men inte för 2200 kronor.
 

En komplett glasserie med Mambo från Reijmyre. Hade gärna haft även en sådan, samma sak där, inte för knappa 1000-lappen.
 
Det var inte enbart för själva mässans skull vi åkte till Stockholm. På plats fanns ett helt gäng retrobloggare från Retroblog Network och en bloggarträff var inplanerad. Till detta event lånade Stockholmsmässan ut ett konferensrum åt oss, omkring 30 personer blev vi.

Framåt kvällskvisten stängde mässan men några av oss i nätverket kunde inte få nog. Vi hade redan innan beslutat att ha en liten efterfest. En sälj, byt och köpmarknad. Linda med bloggen Porslinan hade hyrt en lokal och bordet dignade av mestadels glas, porslin och keramik. På ett hörn fanns det även en del textil.
 
Jag hade med mig en låda och blev av med en del saker. Men ändå hade jag nog med mig mer hem... Dessa prylar får ni se i kommande inlägg. Även ett par saker köpte jag faktiskt på själva mässan trots att jag var lite snål.
 
En härlig dag. Väldigt mycket fina saker, men ännu fler fina möten och fina människor.
 
Det är aldrig högt till tak när retrobloggarna träffas.
 
Over and out!

 
 
 

Veckan i bilder - vecka 7

Vecka 7 - håll till godo
 
11/2-13
Abstinensen har varit påtaglig de senaste veckorna. Idag blev det ett litet besök på loppis. Kul med några inköp. Några är ev redan på väg till nya ägare...
 
12/2-13
När inte arbetsgivaren bjuder på semlor så får jag väl ta ansvaret för det då. Ät en drös semlor nu! Smask!
 
13/2-13
Pappersscouting när det är som värst. Trök!!! Så kass på denna gren. Men annars är det ganska bra. :)
 
14/2-13
Hjärtat bjöd på krubb. Mysigt. Imorgon väntar antikmässan och bloggarträff. Så roligt det ska bli...
 
15/2-13
Efterfesten. På bloggarträffarna går efterfesterna åt till att sälja, köpa och byta prylar. Kul kalas!
 
16/2-13
Rosenblad utspridda på stan, så vackert i slasket.
 
17/2-13
En liten skatt fick jag med mig från dagen i Stockholm. Gefle och UE, jag känner mig rik. Både på dessa läckerheter och på bloggvänner som kan så mycket och är lika insnöade som jag är.
 
Over and out


 
 
 

Loppisabstinens

Det är lite kämpigt när loppisnerven pockar på och man inte har tid att loppa. Men några små loppisstopp har det ändå blivit den senaste tiden. Små stopp här och där.
 
Tack vare de hyfsade mobilkamerorna nu för tiden så kan man nu fota i butiken. Här är en fining från Arabia som jag inte köpte. Det är inget jag samlar på och även om det var ett okej pris så fick den stå kvar till någon annan som ville ha den.
 
Jag har nog insett att jag inte kan köpa allt fint jag ser... Det är helt enkelt fullt där hemma.

ö
Tre knallgula burkar från Åseda fick stå kvar de också. Med 290 kronor för den största så har Läkarmissionen kommit ifatt Myrorna när det gäller hutlösa priser. Det underliga var att en var borta sist jag besökte butiken. Undrar om någon faktiskt köpt den eller om den trillat i golvet?
 
Men blev det några köpa då?
Jo, det blev det...

Vaser, skålar, ugnsfom, textil och ett fortuna-spel. Vad tror ni om tyget? Nytt eller gammalt?
De gula emaljskålarna fick följa med till bytesträffen som vi bloggare hade efter Antikmässan nu i fredags där de fick ett nytt hem hos Re-dizain.
 
Två små glas i rött, ingen aning om var, vem och hur... Tror jag gav 8 kronor styck.
 
Den höga, lila vasen är från Gullaskruf och redan hos sin nya ägare Benny med Porslinsbloggen. Den blev ett perfekt byte mot ett annat föremål som Benny hade hemma.

k
Denna vackra skål tycker jag påminner mycket om Fuga från Orrefors. Dock tror jag inte att det är det. Den lilla bottencirkeln är för liten och ingen märkningen. Mina funderingar har gått från Orrefors, till Reijmyre till IKEA men inte landat. Vad tror du?
 
Hemma försöker jag fixa lite vår mitt i den vackra vintern. Pärlhyasint i UE-kruka och orkidé i en grön glasvas. Sämre kan man ha det på morgonen när man sitter i köket och äter frukost.
 
Bubblor på botten i vasen.
 
Over and out!

 
 
 
 
 
 

Åbergs museum

En liten tripp till Bålsta blev det för en vecka sedan, där besökte vi Lasse Åbergs museum. En trevlig tur i ett gråkallt och fuktigt väder. Skönt att få inmundiga lite konst och kolla in Åbergs grymma samling av Disney-figurer, troligtvis en av världens bästa.
 
Mus-eet består av tre delar; en kosthall, Disney-samlingen och en Trazan och Banane-koja där barnen kan leka.
 
Samlingen:

I den tillfälliga konstutställningen var det seriernas manér som gällde. Bland annat en av mina favoriter, Roy Lichtenstein, fanns representerad.
 
Utställningshallen är en ombyggd ladugård och vagnshall. Läckert, känslan finns kvar ännu.
 
Ett läckert omslag till Agent X9 med Modesty Blaise.
 
I den mer permanenta utställningen fanns några tavlor av Lasse Åberg. Jag gillade denna där även motivet finns visat i en monter.
 
En spontantripp och en trevlig dag, trots att jag inte gjorde ett enda fynd.
 
Ett stopp i Enköping på hemvägen fick det bli. Lite krubb behövde vi (läs Anna) verkligen.
 
Over and out!

 
 
 

När då var nu

Har ni vägarna förbi Västmanlands läns museum så bara måste ni spana in utställningen När då var nu. En finfin utställning som undertecknad formgivit och även byggt lite. Ni kan besöka utställningen fram till början av sommaren.

 

Text från museets hemsida.

 

"I en lekfull och spännande utställning berättar vi om hur det var att leva i Västmanland på medeltiden.

 

Genom barnens ögon får vi svar på många frågor. Detta är en utställning med mycket att uppleva för alla sinnen. Man får upptäcka och försöka leva sig in i hur livet i en medeltida stad kunde vara om man var runt 10 år.

 

Hur såg det ut i Västerås? Vad lekte barnen, hur såg deras kläder ut och vad åt de? Vad jobbade föräldrarna med och hur såg det ut hemma? Vad gjorde man i fall man blev sjuk? Gick de i skolan och hur var det att gå i kyrkan när prästen bara pratade latin? Vem var den där Albertus Pictor som målat så fint i kyrkorna och hur var det när de vuxna krigade i staden?"

 

Här kommer ett bildsvep från invigningen som var den 9/2.


Over and out!


 


Veckan i bilder - vecka 6

Vacka 6 - håll till godo
 
4/2-13
Strålande, då fick jag chansen att smörja kängorna också.
 
5/2-13
Hemmakontoret. Så kan det gå när man ska jobba hemma när sovrummet är blockerat av tapetrester. Skrivbordet går inte att använda, istället kör vi på fåtölj, fotpall och två små satsbord...
 
6/2-13
Ligistgrisen bevakar händelserna i utställningen som nu börjar ta form. Imorgon är det pressvisning och vi är långt ifrån klara.
 
7/2-13
Lämnade gänget kvar i utställningen och drog iväg på konferens. Synd att inte vara med och bygga sista dagen. Hoppas att det går bra för dem imorgon. Nu ska jag hoppa ner i bubbelpoolen.
 
8/2-13
Vi har förfest på rummet. MC-kongerens. Imorgon blir det invigning av utställningen, undrar om de fortfarande bygger utställning på karlsgatan 2...
 
9/2-13
När då var nu invigs. Flera veckors slit avrundas nu. Känns lite tomt. Men ikväll sover jag gott. Alla har verkligen lagt ner sin själ i arbetet.
 
10/2-13
Spontan tripp till Lasse Åbergs museum. Trevligt!
 
Over and out!Veckan i bilder - vecka 5

Håll till godo - vecka 5
 
28/1-13
Jag tänker inte hyckla genom att lägga till eller dra ifrån från denna tallrik. Smaskigt ska det bli!
 
29/1-13
Det blir grejjjjjt! Nästan i alla fall. Det blir ju en katt, men inget lejon. Men nu är det ju en utställning, inga cornflakes.
 
30/1-13
Idag var kaffet gott. I övrigt har jag figursågat pratbubblor och en pojke. Annars är det Ikea-pallar och bildhantering som varit dagens mödor. Snart utmaningar med utmanarscouterna.
 
31/1-13
Full rulle på museet. Roligaste arbetsveckan jag jobbat någonsin! Pyssel-Maja och Fixar-Fia i farten.
 
1/2-13
Idag har jag övat på att mönsterpassa och limma upp. Perfekt inför sovrumsrenoveringen. Dessa "tapeter" är bakgrunder till montrarna i utställningen. Inser att mina bilder är lite enahanda just nu, men jag lever "när då var nu" för tillfället.
 
2/2-13
Kvällens spontana aktivitet. De enda melodierna ikväll går inte att rösta på. Här blir det röj rakt igenom. @the Hives egen melodifestival. Given vinnare!
 
Over and out


 
 
 

RSS 2.0