Sagina

En av Simmulsons finaste serier tycker jag att Sagina är. Nu har jag samlat i några år och fick just ihop en komplett serie. Dock vill jag byta ut den lilla vasen utan hänkel till en hel variant, den som är på bilden är tyvärr ihoplimmad. Så om du har den minsta Sagina och vill sälja, hör gärna av dig.

Jag har även några få i den ovanligare färgkombinationen där det är vita fält istället för gröna, rosa och gula fält, men den tar vi som en cliffhanger till ett framtida inlägg.


Med på köpet

Det kan vara lite spännande när man är på bakluckeloppis. En vet aldrig vad som finns bland bord och flyttkartonger.

I lördags besökte jag bakluckeloppisen på Täby som höll öppet för sista gången den här säsongen. Hälsade snabbt på Erika och Maria som redan kollat in hela loppisen och gav mig mig ut i trängseln!

En fin julgranskula i glas kunde jag inte låta bli att köpa för en guldpeng och på att annat bord hittade jag två fina glasäpplen.

En bricka eller underlägg av perstorpsplatta var för fin för att lämna kvar. Frågan är bara vad jag ska ha den till? Den kan säkert bli fin att servera mat från, eller som underlägg för tex drickaflaskor.

Sista inköpet förundrar mig något, eller kanske inte köpet i sig men sammanhanget. Hos en säljare hittar jag ett stort Vicke Lindstrand-fat med en liten skada. Jag velar en stund men slår sedan till eftersom det bara kostade en tjuga. När jag sedan frågar efter lite tidningspapper sträcker han fram två par gamla kalsonger! Hm, nja, fatet fick ligga oskyddat i påsen... Sedan, väl hemma, lät jag fatet ligga länge, länge i diskhon i hett diskvatten...


RSS 2.0