Veckan i bilder - vecka 16

Vecka 16 - håll till godo
(okej, jag vet att jag ligger lite efter)
 
15/4-13
Nyutgåva av Hus & hem retro, har inte hunnit läsa de två "nyaste" numren än. Bara bläddrat. Kanske i helgen...
 
16/4-13
Grådassig dag med färgstarkt innehåll. Kontrastrikt. Minst sagt. Nu är jag trötter och förkylningen sitter i lite fortfarande.
 
17/4-13
När hela nätverket på jobbet gick ner så gick jag också ner... Till bilen och körde hemåt, på hemvägen ligger Sigurdsloppan. Hipp, hipp, hurra!
 
18/4-13
Trandansen bland alla Aladin får avsluta denna sega dag. Kvällen ägnades åt lite bloggande om kära Sigurdsloppan och lite spackel kom upp på sovrumsväggarna. Sakta men säkert...
 
19/4-13
Plopp sa det!
 
20/4-13
Utemat idag. Perfekt restaurang med sjönära läge. Vi fick sitta vid panoramafönstret. Vi lämnade 2 saker; ett tack och ingenting. På äkta scoutmanér
 
21/4-13
Det börjar likna något nu. Om en sådär 137 dagar kan jag nog flytta tillbaka sängen i sovrummet...
 
 Over and out!


Något köpt och något bytt

En del loppande har det blivit på sista tiden, dock lite fyndsnålt. Men vad gör väl det om man har loppande vänner på andra orter som loppar åt en?
 
Med bud till Västerås kom den fina vasen i serien Kreta från Gustavsberg (märk väl, inte tvärt om). Britt-Lousie Sundell har formgivit serien. Nytillskottet i samlingen är den låga, lilla vasen och den bytte jag till mig av Jessica med bloggen Retrolyckan. Jag bytte den mot en dubblett jag hade i serien Negro av Ingrid Atterberg.
 
 
I och med detta kom ytterligare två delar, som på beställning. Lina med bloggen Florin pysslar hittade även hon två delar i sina gömmor som hon ändå tänkt sälja på loppis. Det blir ett byte även där här framöver, fyra tallrikar från Gefle, serien Ruter blir hennes och två fat ur Kreta blir mina. Bytt är bytt! Jag är nöjd.
 
Några små inköp har det också blivit under veckan som passerat.
 
På Läkarmissionen går det ännu att hitta några små godbitar då och då. Trots att de nästan passerat Myrorna i sin prissättning. En erveringsgaffel fron Gense för 8 kronor och en miniatyrkaraff från Reijmyre och Moncia Bratt (om jag är rätt informerad) för 15 kronor. 

Till min vän Stefan Villkatt blev det ett inköp. En Kilta karott med lock från Arabia inhandlades för blott 50 kronor. Tur för oss köpare, märkningen under är nästan alltid bortdiskad på denna serien. Så det är bara att lära sig hur den ser ut... Kaj Franck är formgivare och det finns en nyare modell som tagits fram från formen av den gamla, den heter Teema.

Ibland ska man ha lite tur när man loppar. Fyndade ett glas ur serien Party från Johansfors. Bengt Orup heter formgivaren och det är en ganska sällsynt serie som man inte hittar så ofta. Glaset är mycket tunnt och går lätt sönder. 10 kronor betalade jag och glaset står på tidningen Hus & Hem Retros inslag om glaset.
 
Dessa prylar stod jag och fingrade på men lämnade trots allt kvar...
En läcker tavla, jag kunde inte tyda signaturern. Dock insåg jag min begränsning, jag har bara ett visst antal väggar (som jag dessutom är rädd att borra i nu när de är nyrenoverande).

En vas med svenskt exportmärke. Ingen gissning om vilket glasbruk. Men det kommer säkert i kommentarerna från någon glaskännare i bekantskapskretsen.

Ett fat från UE. 150 kronor stod det på prislappen. Trasigt, skulle inte ens betala 150 kronor för ett helt fat i den serien. Men alltid finns det någon man kan lura (eller?).

Den läckraste klänningen någonsin! Wow! Provade inte men jag är nästan säker på att den var för liten för mig. 450 kronor på Life Center. Kanske bara att boka tid för revbensborttagning? :)
 
I helgen som just passerat blev det en del inköp, de får ni se en annan gång om ni har tur.
Over and out!

 
 
 
 
 

Loppisen med tvåveckorsregeln

Det finns en loppis som slår alla andra loppisar här i Västerås med hästlängder. Trevlig personal och loppispriser. De sätter också priserna med filosofin att en vara ska stå på hyllan i max två veckor, står sakerna så reas de. Jag har många gånger sagt till dem att deras saker ibland är för billiga, men så protesteras det;
"Det ska vara billigt att gå på loppis".
 
Inte en hyllvärmare så långt ögat ser.
 
Väkommen till Sigurdsloppan!
 
Sigusdsloppan är en daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Här jobbar ett gäng härliga personer som verkligen värnar kunden.
 
Från Sigurdsloppans hemsida:

"Sigurdsloppan är en verksamhet som säljer begagnade saker. Vi är ett glatt gäng som jobbar här och det är ofta full fart. När bussgänget hämtat saker hemma hos folk så ska de packas upp och sorteras. Kläder behöver tvättas och en del saker behöver diskas och möbler torkas av. Trasiga saker som vi inte kan fixa får gå till återvinning. Vi kollar att elektroniska saker som till exempel lampor fungerar som de ska. Innan alla varor ställs ut i butiken måste de prismärkas. Sen är det bara att vänta på att kunderna ska handla. Det finns alltså många varierande arbetsuppgifter här."

 

Prydligt sorterat på olika avdelningar. Snygg bokhylla, anskrämlig dekorplast.

Det enda som jag som knegare kan "klaga" på är öppettiderna, hinner inte besöka plejset så ofta jag hade önskat:
 
Tisdag 10.00 - 14.00
Onsdag 10.00 - 17.00
Torsdag 10.00 - 14.00
 
Igår hann jag in en sväng... En hel hög saker fick jag med mig, dessa tre för 10 kr/st:
 
Så om du har vägarna förbi och det är öppet. Klart du ska gå in!

Over and out!


 

 
 
 

Veckan i bilder - vecka 15

Vecka 15 - håll till godo
 
8/4-13
Bättre en.... Två fåglar i handen än huvudet i boet, eller, hur var det? Lite snurrigt efter hopp och studs idag. Hann med myrorna på vägen till träningen.
 
9/4-13
Intressant perspektiv. På dagen, på fotot och på tankarna. Efter en massa timmars jobb ska jag äntligen få sova. Hoppas bara att det går, huvudet är fullt med snor.
 
10/4-13
Reppyssel är allt jag orkar en kväll som denna. Några nya säckknopar och målet närmar sig. inte många kvar nu. Får palla upp med kuddar inatt så snoret inte rinner bakvägen in i hjärnan.
 
11/4-13
Idag hade vi möte högt över taken och jag fick veta att jag är en djävul på figursågning.
I övrigt fortfarande ganska risig och sängen väntar nu...
 
12/4-13
Liten syverkstad. Sex gråtossor har nu färdiga uniformer... Bara 14 kvar nu då...
 
13/4-13
Det finns inget hål i min vägg längre! Ha! Effektiv dag idag. Har hunnit med en massa saker: fyndat på loppis, lunchat med morsan, slafsat betong, skrapat tapet, käkat pizza och druckit vin.
 
14/4-13
Efter en halv dag av suck och stön framför datorn tog jag åter tag i spackelspaden... Det går framåt, långsamt går det men det går i alla fall framåt.
 
Over and out!


 
 
 

Efter loppis kommer virus

Jaha, då var man förkyld igen. Undrar om det var någon elaking som spred virus på jätteloppisen i söndags?
 
Men innan dess var det kalas i Örebro. Nummer två i "gänget" fyllde 30 år (eller ska man vara petig är det inte förrän nu till helgen...). Vi var ett gäng på 5-6 personer som höll ihop under tre år på Medieprogrammet på Domarhagsskolan i Avesta. Drygt 10 år sedan är det nu. Tiden flyger!
 
Grattis Pop-Bettan! :)
 
Vi for hemåt vid midnatt eftersom jag planerat att vara med på den stora loppisen vid ABB Arena på söndagen.
 
Det var en mycket lyckad loppisdag. Jag och mamma tömde stora delar av vårt loppisförråd. Vi hade 14 lådor med oss till loppisen och ca 5 lådor med oss hem igen. Mamma lyckades dessutom sälja nästan alla de pelargoner och andra växter hon hade med sig. Vi hade en superbra placering, nära en av dörrarna, mellan två bord som sålde mest barngrejer. Flera kommenterade att det var kul med lite kvalitet på sakerna och många sa att vi var för billiga. Men är det loppis så är det, det är ju kul att kunna glädja någon.
 
Jag och mamma var på plats vid 9-tiden. Redan då var det full fart i lokalerna. Vi hann knappt börja plocka upp grejer förrän det var folk där och rev i sakerna. Loppisen öppnade egentligen inte förrän 10, men dörrarna stod vidöppna, så vem som helst kunde gå in redan innan det var öppet. Jag och mamma sålde några enstaka saker innan klockan 10 men bara om köparen hade jämna pengar.
 
Vid 10.15 var det knökfullt och inte förrän vid 13.30 var det lite lugnare. Det höll i sig med mycket folk hela dagen. Jag försökte gå en runda vid 11-tiden, men fick snart ge upp eftersom det var så trångt i gångarna.
 
Morsan vid vårt bord. Mycket gott och blandat där. Bland annat Signe Person Melins kvadrat-burkar, som någon påstod var förfalskningar; "det finns ju så många kopior". Vilken tur att vi inte tvingade någon att handla då.
 
Efter mitt loppisuppehåll på ungefär 3 veckor känndes det återigen kul att gå på loppis. Det var nog bra med ett litet uppehåll. Jag gjorde både några fynd och ett par väldigt bra byten.
 
Helena med bloggen Loppisentusiasten, kom och hälsade på. Med sig hade hon ett litet paket till mig innehållande 6 st glas, Palett för Kosta glasbruk. Jag bytte dem mot en liten Fuga, en MS skål och en liten ljusstake från Elme glasbruk.
 
Annars kom jag hem med detta:
Assietter från Bo Fajans, En vas från UE, en ishink i form av ett äpple, En krok/förklädeshängare av Marianne Westman, en liten.... vas? också Westman och ett fat av Gunnar Nylund.
 
Det läckra fatet av Gunnar Nylund hittade jag överst i en av mammas loppislådor. Jag bytte genast till mig det för en av Arom-burkarna. Den andra bruken bytte jag mot ett Fat av Hjördis Oldfors. 
Läckert va? Serien heter Diagonal och är formgiven av Hjördis Oldfors för Upsala Ekeby.
 
Kryddburkarna köpte jag för 150 kr, men det är ju klart att de ska in i mammas samling... Därav bytet.
 
Den läckra kroken av Marianne Westman köpte jag ca 30 minuter innan loppisen stängde. Jag tror att den ska få flytta hem till Helena som är storsamlare av Marianne Westman och bloggar på Porslin och Norstalgi. Dock gillar jag den skarpt och ska nog fundera lite till på det :)
 
Innan jag avslutar inlägget vill jag bara visa denna:
Göran Anderssons Filosofen för Upsala Ekeby. Jag hade gärna köpt den men prislappen sa 800 kr och jag motstod ståndaktigt. Det var Stadsmissionens bord och där går det inte att pruta.
 
På det hela taget en lyckad dag!
 
Over and out!

 
 
 

Veckan i bilder - vecka 14

Vecka 14 - håll till godo
 
1/4-13
Glass på trappan tillsammans med kissen. Promenad på vallby friluftsmuseum. Glass är gott och solen värmde skönt på oss.
 
2/4-13
Lite blommor får bli dagens bild. Det var en hektisk dag med massor av aktiviteter.
 
3/4-13
Nu har vi fixat ca 480 engelska säckknopar. Nästan halvvägs. Tack utmanare och ordförande för hjälpen ikväll.
 
4/4-13
Blev en tur till Ikea idag för att köpa bord. Några beställningar blev det så jag har faktiskt bara köpt ett till mig själv. Det är en specialutgåva på bordet Lövet som tillverkades 1956 som Ikeas första platta paket.
 
5/4-13
Mendå! Nu glömde jag ju dagens bild... Det är mörkt i mitt vardagsrum/sovrum. Godnatt!
 
6/4-13
På kalas i Örebro, bästa Pop-Bettan fyller år. Den andra i gamla gänget.

7/4-13
Det var bra drag på storloppisen idag. Riktigt bra fynd och jag sålde väldigt bra.
Nu är det vila och krubb som gäller sedan relativt tidig nattning.
 
 
 

Äggäggäggägg

En långhelg som kändes väldigt kort.
 
Den började intensivt med planeringsdag för KomIn-gruppen för Dalacamp 8, eller SpaceCamp. Kommuniktion och information avhandlades i fyra-fem timmar. Det skrattades och fikades en hel del med. En mycket trevlig men intensiv planering.
 
Efter en kort vila var det dags att fara iväg igen. Denna gången åkte jag med hjärtat till Mariestad för att hälsa på hans familj för lite påskfirande. Där målades det ägg och kollades på söta kattungar.
 
 
Funderade på att ta hem denna lilla söting...
 
Hos "svärföräldrarna" fanns lite nytt framplockat för påsken. Bland annat detta läckta ägg av Sylvia Leuchovius för Rörstrand.
 
Där finns också Marianne Westmans fina ägghöna, även den från Rörstrand.
 
Under helgen blev det lunch i det fria, vid Hjälmare kanal. Det blåste lite kallt men det var äbdå en mysig stund i solen.
 
 
På måndagen fick mor min besök och vi käkade lite påskmat även hos henne. Även en promenad på Vallby friluftsmuseum. Den första glassen på solig trapp för året inmundigades, förhoppningsvis inte den sista. Fint.
 
 
Resten av dagen ägnades åt att riva tapet och slaffsa betong i sovrummet. 
 
Over and out!

 
 
 

Veckan i bilder - vecka 13

Vecka 13 - Håll till godo
 
25/3-13
Efter en timmes hopp och studs på tjockis & fläskis fick jag äntligen belöningen... Det blev våffla idag med!
 
26/3-13
Påsken närmar sig. Dagens blid är på en del av den stora påskbjörken på torget i Västerås. Skolklasser och förskoleklasser har pyntat björken under veckan och om några dagar reses den för att förgylla vår påskhelg.
 
27/3-13
Belöning efter väl utfört arbete. Nu är det rent och fint här på Tunby. Vi ska bara städa undan bevisen.

 
28/3-13
Inleder påsken med promenad på björnön. Kan inte bli mycket vackrare... Trots att skorna läckte, lite blöt om tårna. Men vad gör väl det?!
 
29/3-13
Har man väldens bästa morsa, eller har man?! När jag har ägnat hela dagen åt scoutplanering så har mamma fixat på min balkong. Det gillas! Glad påsk!
 
30/3-13
Glad påsk! Här har det målats ägg och käkats köttbullar. Äggen ligger i en ägghöna från Nittsjö.
 
31/3-13
Paus och lite mat i Arboga vid Hjälmarekanal. Trevligt trots att det blåste lite kallt.
 
 
 

RSS 2.0