Ingen loppisabstinens

Så skönt, ingen loppisabstinens än så länge under de loppis-fria veckorna. Fick dessuton rapport från en Västerås-loppare som lämnade rapport från Läkarmissionen och Brödet och fiskarna. Inget intressant att lägga vantarna på.
 
I söndags åkte jag förbi en loppis-skylt om en garageloppis. Då kände jag mig lite sugen på att svänga av och besöka lopppisen men jag tog mig i kragen och lät bli. Har man lovat att låta bli så har man.
 
Istället har jag gjort massa annat. Man skulle ju kanske säga att det är tur att jag i alla fall inte har köpstopp. Det har shoppats lite smått i. I söndags köpte jag ett par nya kängor istället för ett dussin gamla vaser. Usports hade konkursutförsäljning här i Västerås och det innebar 70% på allt. Att stå i kön tog över en timme men när jag hittade mina Lundhagskängor blev den kön värd att stå i. 800 kronor istället för 2800 kronor känndes ganska så bra...
 
Dessutom höll jag mig ifrån att köpa en massa onödiga saker, heja mig! Nu blir det en bra scoutsommar, ibland är det skönt med låga kängor och jag behöver inte vara orolig för att plurra med dem eftersom jag då har ett par till. :) 
 
Det har också varit en massa scoutplanerande på senare tid. Det är snart dags för vårläger och i sommar kommer det att bli världens coolaste och spaceigaste sommarläger.
Dessa färgglada rep inhandlades för vårlägret. Ni kommer antagligen att se mer av dem vid senare tillfälle här på bloggen.
 
 
Jag inleder dessutom påskhelgen med en heldags scoutplanering. På långfredagen blir det planering av sommarlägret. Det är Dalacamp 8 som går av stapeln och vi ska rädda Pol Wolle Abend som försvunnit ut i rymden. SpaceCamp på Kopparbo i sommar kommer att bli något extra! Vi har ett nära samarbete med Rymdstyrelsen bland annat...
 
Mina utmanare har också utsatts för den största utmaningen på mycket, mycket länge. De har städat sin lya. Heja! Rent och fint blev det efter mycket om och men. Vi mutade dem med pizza...
 
 
För att uppväga all scouting som detta inlägg kom att handla om så kan jag meddela att våren nog kanske är på väg här i Västerås. Igår när jag var på väg tillbaka till kontoret efter ett möte så kände jag hur solen värmde och att det var ganska vackert (om man bortser från hundbajs, grus och äckliga stanker).
 
 
En del sorterande i loppislådorna har det blivit under dessa veckor. En del ska upp på tradera och en del ska med till ABB Arena den 7 april. Jag börjar inse att jag nog får lämna några lådor hemma... Det kommer inte att få plats på det loppisbord vi bokat. Vi kanske skulle bokat två bord? Eller vad säger du morsan?
 
Lägg ägg!

 
 
 
 

Veckan i bilder - vecka 12

Vecka 12 - Håll till godo

18/3-13
Efter hopp och studs på tjockis och fläskis kraschade jag hemma med huvudvärk och ledbrutenhet. Roligare än en bild på dagens middag blev det inte...
 
19/3-13
Idag gick jag förbi både Myrorna och Stadsmissionen utan att gå in. Än håller jag mitt löfte om tre loppisfria veckor. Tre dagar och ännu känns det stabilt. :P
 
20/3-13
Städa, städa, städa på scouterna. Utmanarlyan måste saneras. Duktiga utmanare skapade kaos innan renligheten kunde välkomnas.
 
21/3-13
Idag hade vi två urgulliga påskkärringar på besök på jobbet. De hjälpte till att fylla på påskäggen.
 
22/3-13
Nu lämnar vi denna skitdag och väntar med spänning på morgondagen när det går utför. En riktig skiddag blir det då.

23/3-13
Strålande vacker dag för skidor. Nu är jag helt mör. Har inte åkt skidor på 10-12 år... (Ja, jag har en vante i munnen)
 
24/3-13
Eftermiddagen ägnas åt att köa på Usports på konkursutförsäljning. Den timmeslånga kön blev aktuell att stå i när de låga Lundhagskängorna skådades. Win!

Over and out!

Jätteloppis i ABB Arena

Dag igen då! Helgen efter påsk blir det åter loppis i ABB Arena. Den 7 april klockan 10.00
 
Jag och mamma Barbro har packat våra lådor och kommer att kränga grejer för glatta livet. Det finns några godbitar i lådorna och vi har satt schyssta priser på allt. Fyndchans med andra ord. Sedan finns det ju drösvis med andra säljare. Där finns allt från vindsröjning till antikhandlare, från billigt till dyrt.
Klockan 10.00 öppnar det och då finns kanske störst fyndchans. Vid 14-tiden vill alla säljare bli av med sina saker och det betyder att man då kan pruta skamlöst.
 
Vi ses där då!
Vill man hälsa på Retrolux-Anna så sitter jag ganska nära en av utgångarna, jag tror att det är entré C.
 
Over and out!


Sampe blev Backström

I söndags när jag vaknade sken solen in på min ofrivilliga samling. Serien Kobolt från Ruda glasbruk i tjock, blå glasmassa ser ganska platt och tung ut under gråa och molninga dagar. Så fort solen kikar fram lyfts de och blir lätta. Som enorma safier stod de där på sitt lilla bord medan solen spelade i ljus och skugga från tallarna ute på gården.
 
Från det ena till det andra, vi bläddrar bakåt i kalendern en dag. Den stora loppis-lördagen hade infunnit sig.

Dagen startade i en kö utanför Bombardier Arena. Storloppisen hade varit öppen i en halvtimme och det tog nog minst en halvtimme att ta sig fram till entrén och betala in sig. Där inne var det trångt. Det gick varken att gå framåt eller tillbaka och loppisborden gick knappt att se. Barnvagnar med gnälliga ungar som föräldrana använde som någon typ av forseringsvapen. Det gällde att akta hälsenorna. När jag efter mycket om och men tagit mig runt ett varv utan ett enda inköp så började både tålamod och loppislust att tryta. Jag gav det ändå en chans till och då hade det blivit lite tunnare med folk.
 
Tänk, då blev det faktiskt några inköp.
Stiliga Herr Lök stod och väntade vid ett bord. Formgiven av Monica Backström för Interflora. Ett riktigt fynd, köpte mig en karl för 20 spänn.
 
Denna handduk av Monica Sampe blev min efter lite prutande. 60 kronor fick jag den för efter lite trugande. Tydligen finns den även med blå bakgrund, så nu är jag på jakt efter en sådan med.
Monica är dotter till textilformgivaren Astrid Sampe och som nu mer heter just Monica Backström.
 
Kan man tänka sig. Två så olika föremål från samma skapare. Eller har jag fått något om bakfoten?
 
Det fina UE-fatet fick jag för 40 kronor. Säljaren vägrade egentligen att pruta på priset som från början var 50 kronor. Men, se, det blev prutning i alla fall. Tidigare har jag två flaskor eller burkar med denna dekoren och det är Mari Simmulson som fomgivit.
 
I övrigt köptes lite småplock. Grytunderlägget har jag två liknande sedan förut och den röda lyktan från Gullaskruf heter Reffla. Just ljuslyktan är fomgiven av Kjell Blomberg medan de övriga delarna i serien är fomgivna av Arthur Percy. Både underlägg och lykta för bara 15 kronor på stadsmissionen.
Ett ensamt trälock kostade 1 krona på Life Center och den lilla katten kostade bara ett par kronor. Katten är från Rutebo i Leksand.
 
Några smycken blev det vid ett av loppisborden på Bombarier-loppisen. Hälften av dem i härligt retro. "korset" kostade 30 kronor och den lilla blomman fick jag på köpet när jag prutade ner hela lotten med en femma.
 
Under dagen besöktes också loppisen på Trix Teatern. Den var betydligt trevligare än loppisen på Bombardier Arena. Ett lugnare tempo med rättvist, hembakat och ekologiskt fika. Säljarna hade skön stajl och varorna var billiga. Tyvärr lite för mycket nya saker för att jag skulle fastna för något. Jag köpte ändå ett par nya klädesplagg (tyvärr ganska oretro men fina ändå).
 
En trevlig loppislördag blev det tillslut.
Nu har jag bestämt mig för att ha ett litet loppisuppehåll på ca 3 veckor, fram till loppisen i ABB Arena. Jag och mor min har bokat ett bord och ska sälja lite av överflödet. Anledningen till uppehållet är att jag behöver lite extra tid för att få jobba med min renovering. Känns som om jag aldrig ska bli klar! Dessutom så vill jag bevisa för mig själv att jag kan låta bli att loppa. :) Dock känns det inte så svårt att hålla sig borta. 
 
Over and out!
 
 
 

Veckan i bilder - vecka 11

Vecka 11 - håll till godo
 
11/3-13
I brist på något konstruktivt och välformulerat kommer istället något lite mer konstnärligt och livskraftigt. Finfina tulpaner i vas från hm.... Uppsalatrakten? Står på min fina skärbräda från Rörstrand.
 
12/3-13
Vackert ljus ikväll på väg hem från jobbet. En del fyndande blev det också på hemvägen. Både UE, Ekeby och Gefle.
 
13/3-13
Alltid rött, alltid rätt...
Säger en del om några fynd som jag gjort på senare tid. UE, Rörstrand och en tysk.
Nästan som en rolig historia.
 
14/3-13
Firar denna högtidsdag med pi-zza-pi (pizza-paj).
 
15/3-13
Några knopar blev det idag också. Mitt sinne skärps när jag har något för händerna... Dessutom fick vi använda rep i kursen så det blev ett par säckknopar och några trumpetstekar.
 
16/3-13
Hamnade på Västerås konserthus för att kika på morsan och ett par hundra andra gospelkörare.
 
17/3-13
Firar paddys day med spackel och grovbetong. En del jobb avklarat i sovrummet. Sakta men säkert, tror det blir bra också.


Over and out!
 
 
 

Lugnt på loppisfronten

Det har varit lite lugnt med loppisfynd nu på några veckor. Det har blivit en del loppisbesök men inte så mycket shoppat.
 
I början av veckan fick jag in på Myrorna där jag faktiskt hittade en del fint. Bland annat hade jag tur med två föremål som var väldigt dåligt märkta från tillverkningen.

Lockskålen är märkt med Ekeby. Någonstans där under glasyren finns en stämpel. Fatet är formgivet av Ingrid Atterberg för Upsala Ekeby, även det mycket dåligt märkt.
 
Dock tycker jag att vet verkar kostigt att de inte "kände" att det var UE.Tycker att det skriker ut: Jag är ett UE-fat". Men vad vet väl jag? Ca 30 kr styck tror jag att jag betalade. Lockskålen känns lite mer anonym.
 
Nu har jag samlat en liten uppsättning äggkoppar. Två av de blå är nya. Även dessa köpta på myrorna för 15 kronor styck.
 
Ett inköp till mor min som samlar på och använder Stina från Gefle som vardagsporslin. Närmare 100 kronor för två delar men helt fria fram krackelering och nagg så det kunde det vara värt.
 
En liten samling i röda toner kommer från tre olika loppisbesök och tre olika loppisar. Längst bak har vi en vas av Anna-Lisa Thomsom för Ekeby som jag köpte på en bordsloppis för en Selma. Den höga, randiga vasen är en tysk vas som jag inte kunde motstå. Lite olikt mig att köpa en tysk... Den köptes på Läkarmissionen för 15 pix. Den lilla vasen långst fram var dyrast i detta gänget. Hela 30 kronor på Röda korset. Det är en Rörstrand och serien heter Bahia och formgavs av Carl-Harry Stålhane.
 
I helgen blir det en del loppande. Sedan har jag lovat mig själv att jag ska ta en liten fyndpaus. Jag ska inte besöka någon loppis förrän loppisen i ABB Arena om en knapp månad. Vi får väl se hur det går...
 
Over and out!
 
 
 

Veckan i bilder - vecka 10

Vecka 10 - håll till godo
 
4/3-12
Klippdockor under tillverkning. En vanlig dag på jobbet.
 
5/3-13
Klippdockorna verkar fungera. Nu är det bara några att klippa ut några till och sedan fixa ett par klänningar så är det hela klart.
 
6/3-13
Lunchdejt med Josefine på Rocklunda idag. Skönt med lite respit från de övriga kollegorna.
 
7/3-13
Får promenera i det fina vädret innan det är mörkt ute. På vägen lite gatukonst som dagisbarnen fixat. Snyggt!
(Okej, vet att det heter förskola...)
 
8/3-13
Firar dagen idag med att ta ett glas öl. Funderar över han som sa grattis till mig idag eftersom jag är kvinna...
För övrigt serveras ölen i vinglaset fars glas av Erik Höglund för Boda glasbruk.
 
9/3-13
Mellofinal på Narvavägen. Min mellohäst ser ut så här...
...men andra tycker nog mellohästen ser ut så här.
 
10/3-13
Promenad på väg hem från city. Trevligt caféhäng och sedan lite shopping på bokrean. Sol men ganska kalla vindar.
 
Over and out!


 
 
 

Rädda det som räddas kan

För någon vecka sedan hittade jag en byrå på Lifecenter. Någon hade försökt kväva den med hemsk, hemsk, hemsk självhäftande plast med marmorimitation i grönt och vitt/grått. Kräx! Den fina teakfaneren flämtade efter frisk luft och lite kärlek. Den stod där och skrek ut sin nöd. 75 kronor kostade den. 
 
 
Rätt person på rätt plats. Klart att jag skulle hjälpa den stackarn! Köpte den och kånkade ut den till bilen. Redan inne i butiken hade jag börjat pilla i kanten på plasten. Snygga skyddspappret låg i lådorna:
 
 
Väl hemma så kunde jag inte hålla mig. Plasten pillades bort.
 
På vissa ställen satt den verkligen... Små flisor ur fanéret följde med plasten när det drogs bort och ytan blev väldigt klibbig efter klistret på plasten.
 
Det var bara att plocka fram trasa, svamp och olja. Testade först att lösa klibbet med aceton, någon tipsade om andra liknande medel. Det som funkade bäst var ändå lite vanlig rapsolja och ett himla gnuggande med svamp och ett gammalt påslakan. Det tog sin tid men det blev bra när det blev klart. 
 
Sista finputsningen och ett vårdade lager med teakolja kom på i söndags.
 
 
Ytan är inte perfekt. Har nog varit en fuktskada i bakkant på byrån som fortfarande syns och utan är lite flammig. Några tips på vad som kan göras för att få till det ytterligare?
 
Ber om ursökt för den bristade bildkvaliteten...
Uppdraget utfört!
 
Over and out!

 
 
 
 
 

Veckan i bilder - vecka 9

Vecka 9 - Håll till godo
 
25/2-13
Underbar dag! Dessutom fick jag vara ute när det var som finast. Ibland är det gott att leva.
 
26/2-13
Tofflor, kultur, historia och en kopp te. Perfekt slut på tisdagen. Nu är snart mina tår varma igen.
 
27/2-13
På läkarmissionen kan man köpa antika bersåkoppar. Det kan man nog inte göra någon annanstans.
 
28/2-13
Nudlar, nudlar, nudlar! Wok på gång. Smarrigt!
 
1/3-13
Ny kamrat på kontoret. Trevlig liten häst i svart glas. (Och våga inte komma med några lasagne-skämt. Gustafskorv ska det vara!)
 
2/3-13
Hjärtat föreslog utemat och jag var inte svår att övertala.
 
3/3-13
Uppiffad byrå, räddad från självhäftande marmorimitation. Vasaloppet i bakgrunden. Håller utkik efter dalascouter strax innan 15-skylten.
 
Over and out


 
 
 

RSS 2.0