Loppis på Grindstivägen

Imorgon, den 31 maj kör vi kvartersloppis på grindstuvägen i Västerås. Välkommen att fynda hos alla säljare mellan klockan 10 och 15! 
 
Mycket gött att finnas hos alla säljare, lite olika teman med allt från kläder, verktyg och porslin till böcker, glas och keramik! Kom och fynda! 
 
Bland annat kommer dessa prylar (med några undantag) kommer att finnas på mitt loppisbord. Det som inte säljs imorgon åker med till Täby galopp den 14/6 då Retrobloggarna säljer på bakluckeloppisen. 
 
 
Over and out!

Hur står det till med källkritiken Myrorna?

I förra veckan kunde man göra ett klipp på Myrorna i Västerås. Eller det var i alla fall som de framställde det. 
 
Man kunde köpa en lampa för 1200kr. Inte vilken lampa som helst, utan en som har "uppskattat pris på Tradera 1500-2000kr". Så på myrorna fick man den för 300kr billigare än lägsta pris på tradera. Det var ju toppen! Det är ju toppen, för jag tror inte de sålt den än. 
 
När när jag kom hem sökte jag lite på tradera efter sagda lampa, konstigt, jag hittade den inte... Där fanns mängder med bumling-lampor, men det kan ju inte vara bumlingen de syftat på? För lampan på Myrorna är definitivt ingen bumling, det kan ju varenda kotte se! 
 
Men, kanske är det något jag missat? Vad säger ni kära läsare? Är detta en designerlampa som jag borde slå till på?
 
 
Det er här med att loppisar och second hand har börjat använda Tradera som nått facit för vad saker är "värda" har blivit helt galet. Värdet handlar mer om tillgång och efterfrågan vid det specifika tillfället. Känns väldigt förvrängt att den lilla lokala loppisen som får sina varor till skänks jämför sig med Sveriges dyraste andrahandsmarknad. När de dessutom jämför äpplen och päron så blir det ännu mer snedvridet!
 
bättre lycka nästa gång med googlandet och traderasökandet Myrstackarna! 
 
over and out! 

En in en ut

Eller fler ut. 
 
Fick ett fat på posten idag och då passade jag på att lägga ut några läckerheter på internetauktion. Jag inser mitt boendes begränsning. 
 
Är ni sugna på något så hittar ni prylarna på tradera under mitt alias Ylvalii. 

Skål utan lock, lock utan skål

Äntligen börjar sommarloppisarna och de tillfälliga loppisarna slå upp sina portar. I lördags var det bordsloppis på en förening och vårloppis på Vallby friluftsmuseum. 
 
Efter några varv på bordsloppisen så hittades helgens fynd, inte förrän tredje gången jag gick förbi det bordet så såg jag den. Den var inte komplett men vad gör det. Bonjären i serien spiral, men locket saknades så bonjären blev en skål. Så om någon har ett udda lock som ni vill bli av med... Hör av er! 
 
 
I övrigt var det inte så mycket fynd på bordsloppisen, där fanns en katt av Göran Andersson i bra skick till hyfsat pris men för mig var det ju en dubblett. En ny modern väska och en paradhandduk hamnade också i shoppingkassen. 
 
Inför loppisen på Vallby hade jag inga större förhoppningar, tidigare har jag kammat noll där. Den här gången köpte jag lite smått och gott, bland annat lite retrotextil och ett udda lock till Blå eld.
 
 
På hemvägen kunde jag inte låta bli att köpa den där katten ändå. Den var nog i bättre skick än den jag redan har. Sedär, så kan det gå! 
 
Några nya barbakompisar följde med hem. 
 
 
Annars har tillvaron varit mest tapeter och renovering för min del. Kommer man någonsin bli klar? Suck... 
 
 
Over and out! 

RSS 2.0