Den flyter, den flyter

I onsdags var det dags att avsluta terminen med gullfjuttarna i utmanarlaget Da Kurkuts. Nästan så jag får en tår i ögat. Ledarns hjärta blöder. Speciellt eftersom ledarn är blödig...

Vi har ju knåpat lite på en risflotte. Alltså en flotte som byggs av björkris eller andra lövträd. Idogt arbete kom av sig eftersom utmanarnas uthållighet är sådär. Men vi fick ihop lagom med ris för att bygga en flotte som kunde bära 5-6 personer i alla fall.

Ut till Björnön for vi. Södra Björnöns badplats med långgrund sandstrand. Mälarens grumliga vatten var det vi skulle få kallsupar av och i stadssiluettern kunde vi se det vackra värmekraftverket (eller hur var det nu?)Sjösättningen stundar. Besättningen ska bara doppas först så färskräckelsen inte blir så stor när flotten sjunker.


Kim och Felix sliter hårt med att få flotten i sjön.


Plask! Inte lika ståtligt som när Ostindiefararen sjösattes trots att de båda båtarna är av samma dignitet. Kåren har lite knapp budget.


....den ser ut att flyta, vågar man kliva ombord? Ja, kanske...


Den flyter! Så klart. Det är ju gurkorna som gjort flotten och stått för konstruktion.

Efter mycket om och men. Tveksamheten om flottens konstruktion och flytförmåga förbryllade utmanarscout liten. Men döm av dess förvåning, åkdonet flöt! Den kunde till och med bära flera utmanare. Hurra! Inte för att jag någonsin tvivlade. Även om det inte hade skadat med dubbelt så mycket ris.


En stunds plaskande blev det. Och liten utmanarscout blev dyngsur. Sedan kom liten utmanarscout på världens bästa idé. Om vi alla står på samma kant så kan vi nog sänka henne. De kunde sänka henne. Sedan insåg de att det var stört omöjligt att få upp henne på land igen. Konstigt. Hur mycket vatten kunde på plats? 200 liter?


... och öskaret hade vi glömt hemma. Satt länge och tittade på medan de stretade med vår gurkbåt. Tillslut var hon uppe ur vattnet. Jungfrufärden var lyckad.

Sedan blev det grillning och märkesutdelning. Tack mina kära gullfjuttar för en så fin termin. Nästa ska bli ännu bättre!

I Mälaren får man tydligen inte ägna sig åt sportdykning.


En trevlig onsdags kväll blev det. Tråkigare kan man ha. Solnedgången över Björnön visade upp sin bästa sida och sällskapet gjorde kvällen minnesvärd.


När änderna ville gå och lägga sig insåg vi att det nog var dags för oss att dra hem också. Natti, natti!

Over and out!


Kommentarer
Postat av: Jessica

Det heter kraftvärmeverk när man producerar både el och värme. Ville bara påpeka det :)

2011-06-12 @ 19:36:48
Postat av: Kix

Sååå synd att jag missade detta härliga evenemang!

Och jag är såå glad att ni hade perfekt väder! :D

2011-06-12 @ 19:56:00
Postat av: Retrolux

@Kix

Du missade nått Kix, men det är bättre att du blir frisk så att du kan vara med och leka nästa termin.@Jessica

Ber så innerligt om ursäkt. Det ska aldrig, aldrig upprepas. Det är ju en enorm skillnad på kraftvärmeverk och värmekraftverk

2011-06-12 @ 22:18:13
URL: http://retrolux.blogg.se/
Postat av: BARBRO

2011-06-13 @ 17:15:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0