Några små godingar

Ojoj. Ni har under veckan fått lida över att min uppmärksamhet varit på andra platser. Har inte riktigt hunnit med er och bloggen. Inte heller stans loppisar har fått ett enda besök under veckan. Eller nja, det kanske var att överdriva men tanke på att nästan alla braiga har slagit igen och har semesterstängt.

Medan alla små-loppisar i alla Sveriges små byar öppnar på sommaren så slår alla "stads-loppisarna" igen för semster. Både Röda korset och Läkarmissionen slår igen på sommaren här i Västerås. Life center har äntligen bestämt sig för att ha sommaröppet på lördagar. Som tur är så finns chansen på Brödet och fiskarna kvar, även Stadsmissionen och Myrorna håller öppet (även om det är ganska låg fyndchans på de två senare).

Några grejer har jag i alla fall på lut.


Två krukor hittade jag på Life center förra veckan. Det är Steninge och de har en blomdekor i relief. Relativt stora och det är bra, mina tackars växter har det lite trångt. Två för en guldpeng.


Ett litet fat från Gustavsberg med Stockholm stadshus i dekoren. Fatet är väl ca 7x7 cm. 20 kronor kunde det vara värt tyckte jag.


Gula äggkoppar i plast. Made in Sweden. Kanske skulle käka mer ägg så att man kan använda dem. Men handhållet ägg är ändå bäst. En krona styck.


Jag är verkligen galen i glas. Jag försökte länge att låta dessa fyra stå kvar i hyllan. Det gick hur bra som helst... I typ tio sekunder. Nej, jag och rökfärgat är sann kärlek. 10 kr/st.


En firre till Kix också. Denna är en tysk sköning.

Lite mer loppisfyndande hoppas jag på imorgon när jag och morsan tar en tur till Grytgöl och sommarstugan. På vägen blir det först ett stopp här i stan på Life Center och sedan hinner vi med loppisen i Vingåker. Kungsör har också bommat igen över sommaren, i alla fall under helgen.

Tur det. Kan bli dyrt annars. Trevlig loppissommar på er!

Over and out!


Kommentarer
Postat av: Linda

Det lilla blå fatet gillar jag verkligen! Själva fatet måste väl vara Lagun från Gustavsberg? Och så med silverinlägg på.

2011-07-20 @ 10:29:19
URL: http://porslinan.blogspot.com
Postat av: Retrolux

@Linda

Jag är inte så kunnig när det gäller prylar från Gustavsberg, men det låter ju troligt att det är ett fat ur serien Lagun. Fatet är från ett sportevenemang, det står på baksidan. Minns inte riktigt vad bara, är ej hemma så att jag kan kolla.



Tack för lite info om mina fynd!

2011-07-20 @ 11:53:04
URL: http://retrolux.blogg.se/
Postat av: Annette

En firre att dö för :)

2011-09-06 @ 18:04:04
URL: http://retroporslin.blogspot.com
Postat av: Retrolux

@Annette

Ja, den kunde jag ju inte låta bli att köpa till Kicki. Jag börjar dock bli orolig för att jag inte längre kommer att vara välkommen hemma hos Kicki, blir snart bannlyst av hennes gubbe som inte är lika förtjust i fisktavlor som Kicki är...

2011-09-07 @ 09:54:25
URL: http://retrolux.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0