Retrobloggarna invaderar Antikmässan

I fredags var det åter dags för en av årets högtidsdagar - Retrobloggarnas möte på Antikmässan i Älvsjö. Västeråsligan drog från stan under tidiga morgonkvisten, efter kaffetankning och påfyllnad av spolarvätska anlände vi frampå förmiddagen vid Älvsjömässan. Efter lite snurrande hittade vi på Benny med Porslinsbloggen som förfogade över våra biljetter. Sedan började vi strosa genom mässan. Förmiddagen ägnades åt att köpslå, drömma, skratta och skvallra. Överallt fanns det fina prylar och här och där tittade bekanta ansikten fram.
 
 
Efter en snabblunch var det dags att förbereda sig inför träffen. Jag gick ner till bilen för att hämta min drös med kassar med bytessaker. Det var en hel del. Bloggträffen flöt på i godan ro där alla bloggare presenterade sig och bloggen. Omkring 30 bloggare och några "tillbehör" fanns på plats på träffen. Det surrades för fullt en liten stund och sedan spreds vi för vinden i jakten på fynd!
 
 
Vi spenderade ytterligare några timmar på mässan tillsamans med Helena (Loppis-entusiasten), Eleonore (E-Lundkvist) och Malin (Gestaltningstanten). En del inköp och desto fler längtande suckar.
 
Antikmonologen-Nicklas hade denna underbara nötknäppare, troligen oduglig att knäcka nötter med, men vad gör det?
 
Vissa montrar var stilrena och sparsmaakade, men de som var lite mer "röriga" är ju roligare!
 
Detaljbild från ett läckert skåp.
 
Dockskåpsantusiasterna kunde få sitt. Här gissar jag att Allt det gamla goda-Stina kikade både en och två gånger.
 
 
Kvällen avrundades på lokal i Årsta tillsammans med några av bloggarna. När ordväxlingen om tefaten blev som hetast började vi tänka på refrängen. Det var dags att åka hemåt. Med huvudet fullt av intryck och bakluckan full av retroskatter styrde vi mot Västerås.
 
Vad jag köpte och byte till mig? Det tar vi i nästa inlägg.
Over and out!

Kommentarer
Postat av: DeBeer/Manganiatokan/Erica

Jag längtar efter en loppistur i dina hemtrakter :-)

Svar: Det får vi se till att ordna nu snart! Ser verkligen fram emot det!
Anna Sandberg

Postat av: Gila

Jag säger som Mangania Erica...snart blir det Västerås ;-)

Svar: Det ser jag verkligen fram emot!!! Ni är så välkomna och jag ska vara er guide! Det blir toppen!
Anna Sandberg

2014-02-23 @ 22:43:04
URL: http://gilasgrotta.blogspot.com/
Postat av: Johanna Eklund

Hej kompis! :) Jag äääälskar Picknick-serien och skulle gärna vilja ha en serveringsskål (jag har ett fat). Om du kommer över en eller vet var jag ska leta så säg gärna till!! :) Kram

Svar: Jo, Picknick är ju ganska poppis, Marianne Westman lyckades där och var nog långt före sin tid! Jag lovat att hålla ögonen öppna, men tyvärr är det nog svårt att fynda delar ur serien. Det finns ju alltid möjlighet att köpa på tradera eller liknande sidor. :)
Anna Sandberg

2014-03-20 @ 20:37:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0