Stadens dyraste krimskrams

Trodde aldig att jag skulle säga det här, men Läkarmissionen har gått om Myrorna i galen prissättning. Den loppis som en gång i tiden betraktades, av mig, som stans bästa loppis har nu halkat ner i botten. 
 
På Myrorna här i Västerås känns det lite allmänt som att allt är högt prissatt. Det kan handla om att omärkta tallrikar kostar 30 kronor styck eller Reijmyre ljuslyktor för 50-lappen, en summa jag nog kan betala om det är något visst jag är ute efter. Ibland är priserna dock lite väl saftiga och det har jag gnällt över tidigare här på bloggen.
 
Priserna på Myrorna känns ändå jämnare och lite mer genomtänkta än på andra ställen. Det är någon typ av balans mellan kvalitet och pris (det finns givetvis undantag) Ofta så sätts ett lite högre pris på märkta föremål, de föremål som har etikett eller stämpel från "någon av de stora". De mer anonyma föremålen sätts det ofta lägre pris på. Defekta föremål sätts det ofta ett orimligt högt pris på. Men om du har tur kan ett och ett annat fynd slinka ner i korgen. Bland annat så har jag fyndat colora och Upsala Ekeby på Myrorna tack vare suddiga märkningar.
 
Fram till för ett år sedan kunde man fynda bra på Läkarmissionen. De "fina" och märkta grejerna hade ganska högt pris men inte orimligt. Jag betalar gärna ett högre pris för en perfekt skål om jag känner att jag gjort ett fynd. Men när jag avstår och tänker; den där kan jag köpa på Tradera för halva priset i perfekt skick tycker jag något är galet. Det finns ingen balans och ingen trendkänsla överhuvudtaget. Anonyma glasskålar för flera hundra som säkerligen kommer från Galne Gunnars påskrea.
 
När jag står där och tvekar en lång stund när det är halva priset på alla varor i butiken är det något som inte står rätt till. När man drar bort 50% och priset ändå känns för högt.
 
Tyckte jag innan att Myrornas pris på defekta varor var orimliga så är det inget jämfört med Läkarmissionens defekta föremål. När man läser fel på prislappen; 25 kr - defekt och tänker ja, det kan jag väl tänka mig... Kollar in priset igen, opps, missade visst en nolla, det stod 250 kr - defekt. Det är som man vill gråta. Det finn inte heller någon balans i prissättningen. Jag förstår att det är olika personer som hanterar föremålen och alla prissätter och värderar olika. Men. De har verkligen ingen koll på vad saker är värda.
 
Till saken hör också att Läkarmissionen mer eller mindre vägrar ta emot varor, de har så mycket i sina lager att de inte får plats med mer. Min fina soffa från 60-talet ville de exempelvis inte veta av (den soffan som såldes redan första dagen på den andra loppisen). Och tyvärr står hyllvärmarna där, vecka efter vecka.
 
Det finns loppisar som använder Tradera och internet som någon typ av prissättningshjälp och det kan man tycka vad man vill om. Fördelen kanske ändå är att de föremål folk i allmänhet inte är villiga att betala så mycket för får ett rimligt pris på loppisen. Det är dock lätt att loppisarna får lite hybris och sätter tradera-priser på sina varor och inte inser traderas räckvidd med hela världen som "kundkrets".
 
Från mina senaste besök:
Till och med samlaren ryggar tillbaka. Snygga, ja visst, men dyra, 650 kronor för tre Åseda-burkar.

Ett gäng kryddbukar från Deco (tror jag). Som hittat, alla sex för drygt 300 kronor. Jag trodde jag skulle få dem för 30 kronor.

IKEA:s skumpaglas. På IKEA får du sex stycken för 39 kronor. Här får du sex stycken för 120 kronor. Vilket vrålfynd! De är säkert knappt använda.
 
Bubblaren, den fina lampan. Bara 250 kronor, det måste man väl ändå kalla fynd? Jo, om alla glaskuporna vore hela. En av kuporna var illa sprucken. Men eftersom det var svårt att se så var det kanske ett legitimt pris. Eller?
 
Läkarmissionen hade nyligen en artikel i en av stadens tidningar där man beklagade sig över att man sålde så lite till respektive kund och funderade på hur man skulle få kunderna att köpa mer vid varje besök... Ingen kärnfysik om ni frågar mig...
 
Grattis till Läkarmissionen. Ni toppar nu listan.
Over and out!

 
 
 

Kommentarer
Postat av: Helena Högberg

Jag har tyckt att de har haft bra priser, men det är nu längesedan jag var där.Det är ju synd om de ska Antikaffärspriser. Till slut tröttnar ju folk och kundkretsen minskar. Det förlorar ju alla på i långa loppet.

Svar: När butiken låg på Hälla tyckte jag att det var super! Sedan har det varit ganska okej på Bäckby också fram till att de byggde om butiken och öppnade möbelavdelning. Butter blir jag! :)
Anna Sandberg

2013-02-28 @ 18:27:03
Postat av: Benny

Fantastiskt...ja, inte direkt raketforskning att förstå varför de inte blir av med sakerna...du kanske borde skriva ut detta inlägg och lämna/dela ut i butiken, och dessutom skicka till dem? Det borde väl hälla bensin på brasan :-)

Svar: Jo, det skulle jag kanske göra. Min mamma är dock bekant med en person som jobbar med bland annat prissättningen där och det känns inte som om jag kan trycka upp det i ansiktet på dem. Däremot brukar jag muttra högt när det är galna priser. Ibland säger jag till men eftersom det börjar bli så mycket nu så orkar jag inte. Men jag tänker att jag ska börja fotografera lite mer och blogga om det.
Anna Sandberg

2013-02-28 @ 18:35:21
URL: http://www.tallbacken.net/porslinsbloggen
Postat av: ann-charlotte

Samhället jag jobbar har vi ett Hjärta till hjärta och det är samma sak där. Från att ha varit ett fyndställe med stor omsättning har det blivit dyrt och med samma skit på hyllorna vecka efter vecka det gör
mig så förbannad.

Svar: Som sagt betalar jag gärna lite extra för fina saker, men när jag står och tvekar då det är halva priset.... nja...
Anna Sandberg

2013-02-28 @ 21:00:35
URL: http://teakochorkideer.blogspot.se
Postat av: Lena

Jag håller fullständigt med och det är likadant här. Sakerna är ju nästan alltid skänkta och allt dom får in är ju plus, det måste väl ändå vara bättre att få in något, än att det står kvar på hyllorna vecka efter vecka. Jag förstår inte hur dom tänker.

Svar: Jag hyllar de få loppisar som har som regel att varorna ska stå max två veckor ute i butiken. En loppis här i stan med personal med olika funktionsnedsättningar har det som regel och om varorna står för länge så sänker de priserna och ställer in i fyndhyllan - 1 krona styck...
Anna Sandberg

2013-02-28 @ 21:15:19
Postat av: Gila

Galet med 650 kr för de tre Åsedaburkarna....bra att du tar upp detta!

2013-03-01 @ 19:18:40
URL: http://gilasgrotta.blogspot.com/
Postat av: lybtar

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Välgörenhetsorganisationerna borde var mer intresserade av att få en omsättningshastighet som heter duga på sina lager. Få in pengar som snabbt kan gå till de projekt de driver.

Det handlar inte om att vi retrojägare skall göra fynd utan det handlar om hela deras grundtanke till att ha dessa butiker. Vad gör det om de säljer saker "för billigt" de helgar ju målen som de satt upp. Nu resulterar det i att ingen köper ngt.
Jag tycker ju också att det skall ju löna sig att välja att handla secondhand. Vi har i princip givit upp myrorna och Emmaus. Alla som inte samlar som vi gör har nog snart gjort det samma.
En person som inte vill/kan lägga mycket pengar på tex köksporslin gör ju bättre i att åka till Ikea. Ensamma udda tallrikar precis som du skriver för 30/40 kr.
Deras affärsidé är på väg att dö ut och det är riktigt synd.

2013-03-03 @ 07:09:37
Postat av: Elle

Jag håller verkligen med!
Jag har ganska nyligen börjat besöka Läkarmissionen och andra second hand butiker i Västerås, så jag vet bara hur det varit senaste året.

Vad som gör mig mest irriterad på Läkarmissionen är just prissättningen på defekta varor. Det märks att prissättarna inte har en aning. Nej, att dra av endast kanske 20% från "Tradera-perfekt-skick-pris" för något naggat eller skadat är inte rimligt.

Dessutom är det väldigt ofta de missar skador, vilket man absolut kan förstå. Jag har dock åtskilliga gånger påtalat olika defekter, på bruksvaror jag ändå kan tänka mig att köpa, men till ett rimligt pris. Men de vägrar konsekvent att sätta ned priset, skyller på att ingen av de som sätter priser jobbar just då. Så då får de ju sakerna kvar.


Svar: Hej Elle! Kul att en Västeråsare har hittat till bloggen, eller i alla fall en ganska frekvent Västerås-besökare.

Jag antar att vi får vara hårda och fortstätta att påpeka att vi tycker att de gör fel. Det är lite svårt när man hittar så många föremål vid varje besök...
Det är ju allt från spruckna samlartallrikar för 50-lappen till fula glasskålar från Billiga Nisse som de försöker sälja för flera hundra. Jag blir så matt.

Och att säga att "den som inte sätter pris" inte finns på plats" är nästan alltid skitsnack, högsta hönset i den frågan är oftast där, i alla fall när det gäller glas, porslin och liknande.

Ibland blir det så uppenbart pinsamt, när de hade nyöppningen efter sommaren så hittade jag två likadana UE-vikingar i största modellen för 250 kr/st. Ett ganska rimligt pris. Det var bara det att på den ena var båda hornen på hjälmen avslagna och limmade:
- Oj då, det har vi inte sett, men den är ju ganska värdefull ändå, vad skulle du kunna tänka dig att betala?
- 50 kronor, men jag är ändå inte intresserad, svarade jag.
- Det var ju inte mycket, det är ju ändå UE.

Jag bråkade inte mer om det utan gick därifrån. Skulle gissa att den fick ny prislapp som sade 200 kr eller något ditåt.

Nu blev jag långrandig men så kan det gå :)

Anna Sandberg

2013-03-05 @ 09:07:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0