Semester och loppande

Ni har ju redan fått höra om utvalda delar av min semester. Jag har ändå missat att berätta om några av vändorna som jag varit ute på. Jag har bland annat varit i Norberg och varit på både loppisar och auktion. Några fynd blev det allt.
En lockask från Ekeby. Lite krackelerad men annars inga skador, tillsammans med en skål från Laholm slog auktionsförättaren till på 20 kronor.
 
Fatet från Upsala Ekeby har Ingrid Atterberg formgett. Modellen har jag aldrig sett tidigare och blev därför glad när jag kunde ropa in den för en låg summa. Fatet har en pytteliten nagg men det gör inte så mycket.
 
Paret lampfötter blev mina för lite drygt 200 kronor. Tycker jag känner igen modellen men ingen har kunnat berätta vem och från vilket glasbruk de kommer. Troligtvis är de svenska. Det spelar mig mindre roll, snygga är de!
 
Det blekrosa fatet från Gabriel hittade jag på Gåvan i Norberg. 30 kronor var ett bra pris för det fina fatet.
 
Även några inköp har jag gjort i Västerås. Nu har de flesta loppisarna öppnat igen efter sommaren.
 
En ljusblå multicup av Signe Persson Melin och en liten kopp (glöggmugg) från Bo Fajans. 10 för den stora och 5 för den lilla.
 
Röd Rubin från Gefle tyckte jag hade en fin form, även om det inte är min stil riktigt. Vi får se hur länge besöket varar innan vasen får flytta vidare. 30 kronor.
 
Krukan Risto från Upsala Ekeby och Hjördis Oldfors fyndades på Myrorna. Visserligen är 45 kronor inget fynd om man jämför med krukan en av mina retroblogg-vänner lyckades hitta (en för 8 kronor) men jag är ganska nöjd ändå. Efter bad i vatten och maskindiskmedel och en del skubbande är nu de flesta kalkavlagringarna borta.
 
Den söta kycklingen var ett impulsköp. Den är ju svår att motstå. Hela 5 kronor.
 
Något lite ovanligare. Ett Blå eld-fat som inte är glaserat. När jag hittade det på loppisen så var det grådassigt men efter en disk så är det som nytt. Det är ett litet fat, ungefär 7-8 cm bara. 40 kronor tänkte jag var något högt pris men slog till ändå.
 
Känsliga läsare varnas, här blir det naket.
Två små figurer som nog ska få bo på min toalett om jag hittar något bra ställe för dem. Söta var de i alla fall. En Selma för paret.
 
Nyöppnandet av Läkarmissionen här i Västerås förde inte med sig många föremål i korgen. Stickans gurka måste väl ändå finnas i varje Västeråsares hem. Gurkstaden Västerås. 125 kronor, kanske i överkant för min gurk-budget men fatet var felfritt. I övrigt var jag inte så imponerad av Läkarmissionens nya utformning. Kanske lite bättre ordning men det verkar ha avspeglats på priserna. Damkläderna var ipressade i ett litet rum som kändes lite klaustrofobiskt.
 
På stadsauktion här hemma har jag också haft lite tur.
Fugurinen Paula med fiskekorgen från Upsala Ekeby ropades in för 200 kronor. Paul får nu en kompis. Jag ska bara hitta Paul i flyttkartongerna först.
 
Två nya Negro till samlingen hurrar vi för. Med en slutsumma på 600 kronor för båda tycker jag att det var ett fynd.
 
En liten minitripp till Dalarna stod också på schemat under semestern. Hälsade på Bästa Benny i Borlänge. Han hade hämtat ut en del grejer på auktionshuset åt mig.
 
Ett fat City av Hjördis Oldfors för Upsala Ekeby.
 
Brickan/skärbrädan kommer från Gustavsberg och serien heter Star. Underbart! Kommer att passa så bra i mitt kök.
 
Två figuriner från Upsala Ekeby av Mari Simmulson, här tillsammans med Paula från tidigare auktion. Tyvärr är den högra lagad, den har varit huvudlös och Eskimån har ett par nagg. Men för 100 kronor tyckte jag att det var okej. 
 
Förutom detta ingick även en Terma kastrull, två tavlor och en Jie-skärbräda för blott 600 kronor. Gött!
 
 
Glassen på Lappens i Hedemora tyckte jag att jag hade förtjänat. :)
 
Nu tillbaka till jobb och vardag.
Over and out!


Kommentarer
Postat av: Lybtar

Men hoppsan. Så mycket fint att jag knappt vet vad jag skall kommentera :)
City och Negro är verkligen läckra. Kul att ni hittar dessa. Blomkrukan UE går inte heller av för hackor. Hade jag sååå gärna velat ha.
Gurkfatet var ju ganska dyrt med tanke på var du köpte det, men det är ett snyggt fat. Vi använder vårt flitigt. Tycker det är läckert.

2012-08-19 @ 19:36:55
URL: http://porslinochnostalgi.blogspot.com
Postat av: Jenny på La mômes Old fashioned

Så grymt! Om du bestämmer dig för att sälja vidare lockasken på första bilden så är jag intresserad och betalar åtminstone femdubbel avans :) (då jag har en vas och en fruktskål i samma serie)

Svar: Klart att du kan få köpa lockasken Jenny! Men jag vill inte ha mer än 50 pix för den. Den är ju lite krackelerad. Du kan ju maila mig så kan vi komma överens om något bra. :) Jag kanske till och med kan få byta den mot något braigt. snadis999@yahoo.se
Anna Sandberg

2012-08-19 @ 20:57:35
URL: http://lamome-oldfashioned.blogspot.com/
Postat av: RETROknoppen

Jag gillar din skärbräda! Iögonfallande och tuff i sin färgsättning/dekor!
Och att Paul har fått sin fru! Mina har åxå hittat varandra :) Fina ting.

Svar: Paul ska nu bara komma fram och hälsa på sin fru. Undrar om man kanske skulle fixa klart i vardagsrummet nu så lådorna kan få komma ner från vinden någon gång!
Anna Sandberg

2012-08-19 @ 22:36:23
URL: http://www.retroknoppen.com
Postat av: Caroline

Så många fina saker! De vita lampfötterna var riktigt snygga och dekoren på skärbrädan från Gustavsberg var en ny bekantskap för mig - roligt!

Svar: Ja, det roliga är att skärbrädan liksom blev en bonus. Jag bjöd på partit eftersom jag ville ha terman och city-skålen. Tänkte att de övriga grejerna kan jag nog sälja kanske... Men så blir det nog inte. :)
Anna Sandberg

2012-08-20 @ 00:03:31
URL: http://www.finafyndet.se
Postat av: AL

Jag tycker det oglaserade Blå Eld-fatet var spännande. Jättefina fynd må jag säga.

Svar: :)
Anna Sandberg

2012-08-20 @ 12:32:38
URL: http://skyndafynda.blogspot.se
Postat av: Kerstin

Star var riktigt fin! Jag tycker att den typen av porslinsskärbrädor är så trevliga!

2012-08-20 @ 17:15:16
URL: http://kerstin.kokk.se/
Postat av: khina

Håller med på alla tidigare kommentarer. Allt va fint! Bra fyndat!!!

2012-08-20 @ 22:21:25
URL: http://gamlakonsum.blogspot.com
Postat av: Moster Mjölgumpa

Om du inte känner till det så kan jag berätta att ditt nakna par kommer från min grannkommun Sölvesborg. Keramikern hette Karl Artur Fredriksson.

Svar: Det hade jag ingen aning om, så kul! Då vet jag vilka typer som ska flytta in i badrummet :P
Anna Sandberg

2012-08-22 @ 17:39:05
URL: http://mjolgumpa.blogspot.com
Postat av: Linda

Men lägg av så mycket snygg!! Den där skärbrädan från Gustavsberg ger mig stora dåndimpen!

Svar: Den är verkligen snygg skärbrädan, jag tänkte först den skulle säljas men den växer i mina ögon för varje dag som går. Nu ska den få en hedersplats i mitt kök. Om det blir klart vill säga.
Anna Sandberg

2012-08-23 @ 21:49:01
URL: http://porslinan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0