Där Gurkorna sover

Ja, i Gurksängen så klart.

Torsdagen var full med hattade runt hela stan. Började i centrum hos frisören som klippte mina tuffsar kortare.

Vidare till matbutiken på Hälla med Kicki för shopping inför spårarscouternas övernattning. Effektiva vi var klara på 20 minuter så att vi hann med lunch på IKEA (för mig de vanliga köttbullarna för att spara lite guld till loppisletande).

Hattade vidare in till city igen och cuLturen där ABF-Jenny väntade på mig. Kanske kan det bli en studiecirkel i smyckesdesign, vi hoppas på det (så blir det mer guld till loppisletande). Vi planerade lite och insåg att vi behöver några fler deltagare för att kunna börja. Så om du bor i Västerås och är sugen på att smycka dig med egna smycken så är det bara att kontakta ABF och anmäla dig till studiecirkeln.

Hoppade in i bilen och rejsade till stationen för att plocka upp Martin som kom med tåget från Tjockhult. Martin är precis som jag scout och vi träffades under arrangemanget Gröna Spåret som är en årlig hajk i dalaskogarna. Är  du scout och över 17 år så är GS ett måste. Hur som helst så åkte vi till ännu en matbutik och shoppade inför kvällens visit vid Gurksängen.

Hänger ni med i svängarna? Bra. Vi är inte ens halvvägs än.

Till Tunby och scoutlokalen där vi lassade ur maten till spårarnas övernattning och packade in Muurikan (som ett stekbord på tre ben) i bilen. Övernattning i vindskydd väntade för mig och Martin.

Men innan vi drog ut i Rönnbyskogen hämtade vi min nya soffa som jag spontan-shoppade på Life Center i Tisdags. En blå-rutig skapelse från 60-talet. Ni ska få se den när vi gjort klart hyreslägenheten här i huset. Den ska stå där till att börja med.

Men sedan, lite pyssel och packande och ut i skog och mark. Jag ska nu presentera Gurksängen, Sankt Olofs scoutkårs fasta vindskydd som ligger i Rönnbyskogen utanför Västerås. Vi har döpt platsen och vindskyddet till Gurksängen. Det är där Västerås-gurkorna sover. I Gurk-sängen. Ja ni fattar...

Vi drog genast igång en brasa och började fixa inför vår trerätters. Vid eldstaden fanns ett gäng kantareller, plockade och klara. Frukosten fixad med andra ord. Undrar vilken underbar människa som lämnat dem där?



Vår middag:
Förrätt: Cajun-kräftor med vitlök och Chili
Varmrätt: Timjan och chevré speckad kyckling och råstekt potatis
Efterrätt: Crepes suzette

Gott blev det och mätta blev vi. Och mörkt blev det i skogen. Så det är lite ont om bildbevis från kvällen. Men morgon blev det och vi stekte våra kantareller med lök (vi saknade tomat, salt och peppar så det blev inte svamp a la Benny. Gött blev det dock i alla fall). 


Här sover gurkorna ibland.


Frukost på gång.

Sedan gjorde vi lite jobb kring vindskyddet. Samlade ihop en hel hög med ved som vi lade under vindskyddet. Hela skogen är full av slanor som bara ligger och ruttnar. Nu har vi räddat några. Hoppas att det inte är helt slut på ved när vi kommer nästa gång.



Hemåt for vi! Trevlig övernattning i Gurksängen.

Over and out!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0