Den som väntar på något gott får Hjärter dam

Nu var det evigheter sedan jag skrev här. Och Hurra! Mina kära vänner och bloggläsare. Jag är klar med utställningsarbetet. Det innebär att jag åter kan lägga lite mer tid här.

Förra veckan var helt galen. Tisdag-fredag satt jag uppe dagarna och halva nätterna för att bli klar med den grafiska formgivningen på utställningen. Vi är många kockar i det här projektet och det gäller att få ihop allas tankar och åsikter vilket gjorde att vi blev lite försenade till tryckeriet. På fredag förmiddag var allt klart, utom de små justeringarna.

Jag tog mig in till stan där jag och utställningsproducenten satte oss framför datorn för att fixa klart det sista. Efter två timmar var allt klart för att lämnas hos tryckeriet och vid fyra-tiden så drog jag dit för att få se lite smakprov direkt från storformatsskrivaren.

Det ser bra ut så långt tycker jag! Hoppas bara att alla bilder är okej och att allt hamnade på rätt plats. Jag har inte sett det färdiga resultatet än. Ska bli kul att se när veporna kommer upp på skärmväggarna. Ni får också se efter premiären på museet som är nu på lördag.

Helgen ägnades i glada vänners lag med besök från hemorten Norberg på fredag och lördag. Vi käkade god mat och dansade oss yra ute på lokal. Galet kul var det att träffa alla från sitt förflutna. Vissa i gänget har jag inte sett sedan jag gick i högstadiet.

Förra helgen var allt annat än lugn. Höstläger med scouterna i Smedjebacken, alla avdelningar var med, från de minsta kottescouterna till de äldsta, roverscouterna.

På fredag eftermiddag proppade vi bilen full med prylar och utmanarscouter och drog iväg. Utmanarna hade ansvaret för temat och dagsaktiviteterna. Fredagkvällen ägnades åt pyssel med det sista inför dagsspåret och vi hade också en liten teater för ungarna. Temat var Alice i Underlandet och undertecknad spelade den elaka Hjärter dam (vilket passade mig perfekt).


"Drick mig" är drucken och ner i kaninhålet bär det av.


Filurkatten hälsar alla välkomna till Höstlägret. Den vita drottningen är också med.


Alice och Hattmakaren var givetvis också där.


Hjärter dam var där...


Liksom Den vita kaninen och larven Absolem.


"Elaka Hjärter dam har tagit den vita drottningens schackpjäser. Alice och hennes vänner behöver hjälp att rädda dem under heldagsspåret i Underlandets skogar" 

På lördagen var det heldagsspår med busiga ungar som knatade på ute i skogen i patruller. I spåret mötte de olika figurer från Underlandet och scouterna fick lösa en massa uppgifter. De och Dum läste knasiga sagor, Valrossen försökte laga musslor, Hjärter dam spelade terrängkrocket, Filurkatten hade svårt med chiffer, blommorna sjöng och spelkorten kunde inte knyta knopar.


Godmorgon! Vi hissar flaggan.


Flamingo som hängde med Hjärter dam på heldagsspåret.

På kvällen hade vi ljusspår och lägerbålsmys.

"Efter lyckad schackpjäs-jakt försökte Hjärter dam åter att stoppa vita drottningen genom att stoppa tiden"

Söndagen ägnades åt organisationstävling. "Den stora tidsjakten". Ungefär 40 uppgifter som skulle lösas på drygt två timmar. Lagen bestog av två spårarscouter, två upptäckare och en äventyrarscout. Blandat med yngre och äldre scouter alltså. De har mycket att lära av varandra och blandade åldergrupper ger en härlig atmosfär.


Här samlas det tid. Hattmakaren, Kaninen och Filurkatten sköter tidsbrickorna.


"Hur många brickor får vi för det här?"


Ett lag har klarat en uppgift. Dags att redovisa tiden och få en ny uppgift.


Filippa klurar på ett svårt chiffer.Filurkatten och Kaninen filurar.


Hattmakaren räknar poäng.Malin berättar om nästa uppgift.Hjärter knekt mäter hur långt pappersflygplanet kommer.


Kluringar att klura på.Ett lag i tyst koncentration.


Hattmakaren och en morot (?) håller koll på insamlad tid.


Kaninen är bekymrad över att tiden står still trots att så många tidsbrickor är insamlade.


Hjärter dam är givetvis på plats och försöker sabotera för lagen. Det går inte så bra...

Efter lite lunch och räkning av tidspoäng blev det avslutning och prisutdelning. Lyckades försöket att få igång tiden? Hör ni något? Hör ni inte tickandet!


Här kommer hela sagogänget.


Play off i tidsjakten. Två lag med samma antal tidsbrickor.


Hjärter dam övervakar prisutdelningen. Givetvis startade tiden igen och Hjärter dam och vita drottningen blev vänner igen.Märkesutdelning.

Det var ett par fina dagar med Höstlägerkul.


Packning och städning för att sedan åka hem till Västerås för att pusta ut.

Tack till mamma Barbro för att du tog kort när jag själv var upptagen med annat.

Over and out!Kommentarer
Postat av: Lybtar

Kan det bli bättre? :)

2010-11-09 @ 18:22:49
URL: http://porslinochnostalgi.blogspot.com
Postat av: Retrolux

@Lybtar

Det beror på hur man ser det... Imorgon kommer en uppdatering på fyndfronten. En del guldkorn kommer då!

2010-11-09 @ 22:20:50
URL: http://retrolux.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0